View Single Post
Eski 04-12-2012, 20:39   #218
Tika
Ağaç Dostu

Tika's Avatar

Giriş Tarihi: 22-09-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ipektuğçe Mesajı Göster
Sevgili Tika,bugün bütün sayfalarını tekrar gezdim.Sende hangi sukulentler var diye,
Sedum vodoo,
Graptopelalum,
Sedum rubrotinctum,
Sempervivum ,
Sedum sieboldi,
Crasulla ovata,
Sedum palmeri
Sarı kız,
Echeveria glauca
Buz çiçeğin, bunlar balkonda kalmaları gerekenler.Geçen sene Sedum sieboldi, Echeveria glauca,Graptopelalum ve sedum palmeri yi bende evin içine almıştım ve dallar uzayıp,seyrekleşti.Yazında Echeveria glauca ve Sieboldi kaybettim,sedum palmerinin ve Graptopelalumun gelişimi de çok kötüydü.Bunlar benim tecrübelerim oldu.
Bu sene yeniden Echeveria glauca ve sieboldi aldım ve balkonda bıraktım.Birde sulamalarını en minumum düzeye indirdim.Bunları sana belki fikir verir diye yazmak istedim
Bu aralar bilgisayar başında fazla oturamıyorum,otursam dahi yazılan mesajları okumadan fotoğraflara bakıp çıkıyorum Boyunluk kullanıyorum,mesaj yazacağım zaman çıkarıp yazıyorum Tüm bitkilerinin sağlıkla kışı geçirmeleri dileğiyle,sevgilerimle.
O zaman ben de mi balkona alsam? Evde gelişmeye devam ediyorlar ;ama uzama başladı.Kayıp yaşamak istemem.Hafta sonu yeni bir düzenleme yapayım balkonda.

Sedum vodoo,
Graptopelalum,
Sedum rubrotinctum,
Crasulla ovata,
Echeveria glauca içeride duruyor.Bunları yeniden balkona alıp sulamayayım.
Özellikle Echeveria glauca larda uzama var.Neden böyle uzadıklarını ben de anlamadım.

Tika Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön