![]() |
|
![]() |
#121 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-05-2012
|
Anladığım kadarıyla büyük bir kaybınız yok aslında bu sevindirici. Sardunyaya besin verdim demişsiniz tam olarak açıklayabilirmisiniz? Arap saçınız için üzüldüm,en kısa zamanda toparlanır inşallah. Benimde fikrim dayanıklı olanlar ama yine de bizi kandırmayı başarıyorlar almamız için ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#122 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-09-2008
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-11-2010
|
balkonunuz muhteşem ve tabi ki salonunuz... o kadar bitkiyi nasıl sığdırdınız eve düşünmeden edemiyorum. maşallah hepsi birbirinden güzel. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#124 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yer olsa daha almak istedigim bir dolu tur var.Buyuk bir eve tasinirsak ileride,o zaman cicekler de ben de rahatlayacagiz. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
Sayın tika büyük evde olsa bir süre sonra koyacak yer kalmıyor ![]() celikti tohumdu ah buda yoktu derken her boşluk güneşi gören her pencere ve yanları cok kısa sürede doluyor . Benim gözüm teraslı bir catı katında. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#126 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Baska turlu sigamayacagiz. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-11-2010
|
sevgili tika , büyük bir eve gerek yok. gönlünüz geniş siz her türlü o bitkileri sığdırırsınız o eve, inancım tam. yine de allah gönlünüze göre versin şöyle geniş ve bahçeli bir ev. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#128 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili sibelim,ne güzel söylemişsiniz.İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.Herkesin istediği gibi bir evi olur umarım. ![]() Biraz yeni fotoğraf ekleyeyim,dedim.Sıcaklardan çiçeklerim de ben de bunalmış durumdayız. Adını bilmediğim bitkim sürekli yavruluyor. ![]() ![]() Bu bitkinin de adını bilmiyorum-aslında neredeyse sukkulentlerimin hiçbirinin adını bilmiyorum. ![]() ![]() Sayın alacakaranlık isim konusunda beni aydınlattı.Kendisine çok teşekkür ediyorum.CRASSULA LYCOPODİODİES ![]() Sukkulentlerın çoğaltılması çok eğlenceli,eskiden toprağa gömüyordum;ama toprağın üzerinde öylece durması gerekiyormuş. ![]() Balkonda iyi gelişiyorlar.Üzerlerindeki kararmalar,aldığımda silikonla yapay çiçeklerinin olmasındandı.Onları bıçakla kestim,sonra bu şekilde kaldılar;ama büyümeleri beni mutlu ediyor. ![]() Balkondaki yaprak güzelim.Aldığımda minicik bir fideydi.Çok çabuk dallanıp büyüdü. ![]() Düzenleyen Tika : 12-08-2012 saat 15:53 Neden: Bitki ismi eklendi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili gçakar'ın hediye ettiği telgraf çiçekleri.İlk başta içeride duruyorlardı,morlu olanın rengi yeşile çalınca balkona aldım hepsini.İyi ki almışım.Açık havada büyümeleri hızlandı.Fotoğraftan pek anlaşılmıyor;ama yeşil olanın yeni yaprakları kendi boyuna göre bayağı büyük. ![]() ![]() Bunlar da salondaki pencerenin dışında duran mor telgraflar.Telgraf çiçeklerini de çok sevdim;çünkü onlar da sorunsuz ve hızla büyüyen bitki kategorisine girdiler benim için. ![]() ![]() Sayın guitar'ın yolladığı Difenbahya da hızla büyüyor.4.yaprağımızı bekliyoruz. ![]() ![]() Bu Antoryumu okuldaki Müdür Muavinin odasından çalmıştım,zaten bakamıyorlar.Bir süre sonra ölüyor çoğu...Ben de bari benim evimde yaşasın demiştim. ![]() ![]() Lithopsum.Bunu nedense çok sevdim.Bir tane de balkonda var,yeşil olanından. Zor bir bitki olduğunu okudum;ama benimki iyi idare ediyor.1,5 ayda bir suluyorum.Bugün incelediğimde gövdesinde çizgi şeklinde büzüşme olduğunu fark ettim.Neden olduğunu bileniniz var mı? Uzun zamandır sulamamıştım,suladım.Belki susamıştır diye ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Ağaç Dostu
|
Buzdolabının üzerinde duran evdeki en büyük Pothosum.Ben tatildeyken iyice uzamaya karar vermiş.Yanındaki kurdele çiçeğinin de yavruları bayağı büyümüş durumda. ![]() Yukarıda asılı olan Hederalarım da uzuyor. ![]() ![]() ![]() ![]() Bu fotoğrafta pek bir şey anlaşılmıyor,ama cep telefonuyla çekince bu kadar oldu.Hederanın sağında uzamış bir halde duran Vinca var.Boyu 1 metreyi geçti;ancak sadece bir dalı uzuyor.Diğerleri yerinde sayıyor.Uzayan dal da yine 3 dala ayrılmış.Alt komşu kesmez umarım.Sürekli uzuyor çünkü. ![]() ![]() Son olarak Turgutreis manzarası. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Ağaç Dostu
|
Yaprak Güzellerimden biri ![]() Fitonya sandığım,ama gerçekte adının "hypoestes" olduğunu öğrendiğim bitkim,zaten fitonyaya göre çok boylanıyordu.Fitonyamın çiçek açtığını sanıyordum,ama başka türmüş zaten. ![]() ![]() Tatilde çektiğim fotoğraflardan birkaçı... Ege'de ne kadar güzel yetişiyorlar.Burada gözünün içine bakıyoruz;ama asla böyle büyümüyorlar.Biz de mi Bodruma'a taşınsak ![]() ![]() Telgraf Çiçeği-Gümüşlük ![]() Kauçuk Ağacı-Gümüşlük ![]() Yaprak Güzeli-Gümüşlük ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#132 |
Ağaç Dostu
|
Dev Yaprak Güzeli,üstelik saksıda. ![]() ![]() Gümüşlükte,Akyarlar'da,Karaincir'de kısacası Bodrum'un çevresinde hemen hemen her yerde Şeflera ve Sardunya var.Sardunyalar artık ilgili ilgisiz her yerden çıkmışlar.Çalı gibi. ![]() ![]() ![]() ![]() Senecio Angulatus Sarmaşığı ![]() Not:Kayınvalidemin harika sukkulentlerini de çekmemişim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Ağaç Dostu
|
Çok çok güzeller gerçekten biz burda bir yeni yaprak oluşumu görünce mutlu olup fotoğraflıyoruz... ![]() Dev yaprak güzeline sinir oldum gerçekten toplayıp hepsini getirseydiniz ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#134 | ||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() Alıntı:
Bitki bitlerini hafife almamalıyız | Süs Bitkileri ve Çiçek Bakımı |
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#136 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Ağaç Dostu
|
Bir solukta balkonu dolaştım. Arada beyaz minnoş ayaklarıma dolansa da ![]() Size tekrar kolay gelsin. Bu arada beğenmeye başladım ama bazen bitkilere takılmaktan beğenmeye tıklamayı unuttum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Ağaç Dostu
|
Tesekkur ederim Sayin KAPTANzst. Serayi internetten almistim,baharlik ve kislik olmak uzere iki kilifi var.Kislik olan bayagi kalindi,ama tum bitkilerim de sigmayacak ona.Geri kalanlar icin benim de sera ortusu satan bir yer bulup almam gerekecek. ![]() ![]() Tika,ben balkona cikinca beni hic yalniz birakmaz.Daha kapi acilirken nerede olsa kosa kosa geliyor. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Ağaç Dostu
|
Sardunyalar da Temmuz-Ağustos sıcaklarından bunalanlardan.Sıcaklıkların birkaç derece de olsa düşmesi tomurcuklanmalarını sağladı. Boyuna bakmadan açan sakızım. ![]() ![]() Pembeler ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#140 |
Ağaç Dostu
|
Herkesin bayramini kutluyorum. Bir hafta boyunca Ankara'dayim.Bakalim donunce ciceklerimi nasil bulacağim?Esim arada bir sulayacak,umarim idare edebilirler. Not:Annemin de guzel cicekleri var.Bahce bolumune baslik acmasi icin konusuyordum,ama henuz acmadi.Daha dogrusu nasil yapilacagini gostermem gerekiyor.Onun yerine kendi sayfamda ben paylasayim bazi fotograflarini. ![]() Ekleme: Balkondaki ve evdeki ciceklerimi her zamankinden cok daha fazla suladim.Ev icindekileri esim zaten sulamayacak.Balkondakilerse 3 gunde bir sulanacak.Umarim ben gelene kadar bozulan olmaz! Sehir disina cikinca da insanin surekli akli kaliyor. Düzenleyen Tika : 19-08-2012 saat 12:14 Neden: Yorum eklendi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Ağaç Dostu
|
Geçmiş bayramınız kutlu olsun ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
Ağaç Dostu
|
Tesekkur ederim sevgili Asya Ceylan. Ankara'dan sevgiler... ![]() Haftaya Pazartesi donuyorum İstanbul'a.Esim cicekleri balkondakiler dahil,ev icindekiler haric ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#143 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bence kendinize hiç sıkıntı yapmayın çünkü çiçekleriniz sizi seviyor hatta güzel sürprizler bile yine yaparlar size ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#144 |
Ağaç Dostu
|
Salon Penceresinin Önünden Görüntüler Bu sukulent türleri sabah güneşinin geldiği pencere önünde daha hızlı gelişiyorlar.(Aynı aranjmanın olduğu bir saksı da arka balkonda var;ama onların gelişimi sanki biraz daha yavaş gibi) gçakar'ın hediye ettiği minik Parlak Mustafa çelikleri,her yerden yavru vermeye devam ederek büyüyor.Sakız sardunya ile aynı saksıdalar. İki mini minnacık saksı kalp kalbe karşı çiçeğim var.İkisini de Sevgili gçakar hediye etmişti.Dalları uzadı,yaprakları çoğaldı.Tabii daha çok büyüyecek. ![]() ![]() ![]() Ankara'dan annemden aldığım çelikler,anaç bitki fotoğraflarda sağda. Eski oturduğumuz apartmanda rahmetli Mine Teyze vardı.Çiçekleri çok severdi,tatile giderken de düzenli sulanması gerekenleri anneme bırakırdı.Annem,ailesinden rica etti,birkaç çiçeğini anneme verdiler.Bu da onlardan biri,çok güzel;ancak adını bilmiyorum... ![]() Bu da sanırım Pothos sarmaşığının alacalısı,en azından ona benzettim;ama emin değilim ![]() ![]() Mum Çiçeğim büyüyor.Bayağı uzadı.Çiçeklenmesi çok istiyorum,ne renk açacağını ve çiçeklerinin kokusunun nasıl olduğunu çok merak ediyorum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Ağaç Dostu
|
Çuhalar uyanmaya başladı.9 taneden 7 si uyandı,umarım diğer ikisi ölmemiştir.Onların da yeşillenmesini umuyorum. ![]() Tek dal olan telgraf çiçeğim üç yerinden yavruladı. ![]() Minik bir yaprak olan Paşa kılıcımda yavrulamış çok sevindim.Yazın üst kısmı çürümüştü,çürüyen kısımlara tarçın sürmeme rağmen,çürümeyi durduramamıştım;ama sonunda beni çok sevindirdi. ![]() ![]() ![]() Balkona baktım da,sukulent başlığı açabilecek kadar çok çeşitim var.Dün forumdaki başlıklara bakarak adlarını öğrenmeye çalıştım,çoğunun adını bulup isim etiketleri yaptım. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Ağaç Dostu
|
Sardunyam,top sardunyalar çiçeklenmeye başladı.Ağustos sıcaklarında tek-tük açıyorlardı.Biraz daha açsınlar toplu fotoğraf da ekleyeceğim. ![]() Hypoestes'ler çiçeklendi.Biri beyaz,diğeri mor çiçekler açıyor.Bunları eskiden fittonya sanıyordum,zaten öyle satılıyordu.Sonra bu hale geldiler. ![]() ![]() Evin içindeki yaprak güzellerini de balkona aldım.Kırmızı olanın rengi balkonda açılmaya başladı.İçeri de koyu bordo gibiydi rengi. ![]() Balkondaki Sedum Palmerim ![]() Aloe Veralarım,budayıp ekmiştim(sonra budadığıma pişman olmuştum ![]() ![]() Düzenleyen Tika : 31-08-2012 saat 13:25 Neden: İmla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Ağaç Dostu
|
Senecio Rowleyanus ![]() Haworthia Cymbiformis ![]() Aloe Juvenna ![]() CRASSULA LYCOPODİODİES,bu sukulentin fotoğrafını yakın zamanda eklemiştim;ancak Ankara dönüşü daha büyümüş gibi geldi. ![]() Düzenleyen Tika : 31-08-2012 saat 11:55 Neden: Bitki ismi duzeltildi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#148 |
Ağaç Dostu
|
m a ş a l l a h ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-03-2011
|
arkadaşım tika hoş geldin evine. Tatil dönüşü çiçeklerin MAAŞALLAH iyi görünüyorlar. uzun zamandır arkadaşlar tatildeler diye sayfalarına ziyaret etmemiştim bugün benim sayfamda beğenilerini görünce anladım geldiğini. Sayfamı ziayerin beni mutlu etti arkadaşım seninde çiçeklerim muhteşemler ellerine emeğine sağlık |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Ağaç Dostu
|
Yenilerle başlayalım ![]() ![]() Bodur Paşa Kılıcı Okuldan aldım.Tabağında bir parmak su vardı,toprak sırılsıklamdı.Aynı gün eve getirdim,çok sulanmaktan alt yaprakları yumuşamış,kök kısmında da çürüme vardı;ama sağlam kökleri de var.Temizledim,yeniden ektim. ![]() Sayın alacakaranlıktan aldığım atlaslarım,lithopslarım,aenium'um,haworthia'm. ![]() Okulda bu kaktüsü inceliyordum.Çok büyümüş,hizmetli çiçekleri çok sevdiğimi anlayınca uzun bir çeliği bana verdi. ![]() ![]() Sayın alacakaranlık'tan aldığım Hoya Keri ![]() ![]() Yine Sayın alacakaranlık'tan aldığım değişik bir tür telgraf.Görür görmez,çok beğenmiştim.Kendisi de sağolsun,satılık olmadığı halde ısrarlarıma dayanamayarak bana sattı.Tekrar kendisine teşekkürler ediyorum. ![]() Düzenleyen Tika : 23-09-2012 saat 10:03 Neden: İmla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|