![]() |
|
![]() |
#242 |
Ağaç Dostu
|
Evet, birisinin dur demesi gerekiyor. ![]() Her beğendiğimizi almamız mümkün değil. Birbirimizi bu konuda uyarmak görevimiz olmalı. Siz, artık sadece bizim için fotoğraf çekin. Değişik bitkileri, saksı bahçe düzenlemelerini çekin. İzlediğiniz dergilerden, televizyon programlarından haber verin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#243 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-01-2012
|
[QUOTE=gilan;964575]Bu değişik yaprak şekilli ağacın etiketi yoktu. Ne olduğunu bilen varsa eklerim. Eklenti 294448 Eklenti 294449 Bu bitkiyi bende merak ediyorum. Bilen çıkmadı mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#244 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Haklısınız tabii, hep deli deli olmuyor, arada bir de akıllı lazım. ![]() Ama işte o kadar zor ki. Herhangi bir çiçekçiden bile eli boş çıkmak zor bir olay, kırk yıldır bildiğiniz bir bitkinin formu çok hoşunuza gider, bırakamazsınız mesela. Bir de böyle yıllardır hayalini kurduğum bitkileri elimin altında bulunca durmak daha da zor. ![]() Henüz "keşke daha az şey alsaydım" demiyorum neyse ki. Düzenleme bittiğinde dolu dolu ama güzel görünecek gibi geliyor. Ama keşke güneş-gölge isteklerine daha uygun davransaydım diyorum. Şimdilik çok sorun görünmese de bu konudan dolayı kayıplarım olabilir. Uyarın için çok teşekkürler. Artık bence de durulma vakti. ![]() Düzenleyen gilan : 22-05-2012 saat 21:03 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#245 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
Evin ve balkonun her yeri dolmuş taşıyorken gözüm ve gönlüm hala ac ![]() Cevremdeki herkesin dur yeter yinemi cicek demeleri bile fayda etmiyorken benim savunmam daha güzel bak bunun yapragı bunun cicegi bu rengide yoktu sözleriyle bitkiyi tanıtmam . Bir bebek gibi onu evin en güzel yerine yerleştirmem,yüzlerce bitkiyle bile bu aclıgı bastıramamam . Dur demek pekte fayda saglamıyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#246 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-12-2008
|
Alıntı:
Aslında bir proje başlatılsa. Oradan buraya kargo olsa. 1 tanecik olsaymış soğanları burada üretir dağıtım yapardık. Acaba oradan buraya çok mu fahiş fiyatla gelirki? Acaba oradan buraya gönderen firmalar varmı. Bu yoncalara içim gitti. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#247 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#248 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sağa bakarsanız yaz mevsimi, Sola bakarsanız sonbahar gibi çok güzel olmuş. Elinize sağlık çok güzel düzenlemişsiniz diğer birlikte ektiğiniz büyük saksıda çok hoş ve ilgi çekici duruyor. Ortancayıda iyi etmişiniz onsuz olmuyor bende öyleyim. Maaşallah diyorum. Bizim yerimize de gezin seraları zaten öyle oluyor. bizleri hiç tanımasanızda sayenizde içimiz açılıyor neler varmış neler diyorum. Bazen bizdeki satıcılarada pes diyorum hiç mi görmüyorlar sanki araştırıp getirtmiyorlar. Halbuki böyle tanıttığınız gibi değişik çiçekler olsa hepsini birden değil ama inanın ayda bir ayda bir güzel bir bütçe ayırırdım. Benim gibi o kadar insan varken niye Türkiyede satmıyorlar anlamıyorum. Hemde kızıyorum. Hakikaten çok teşekkürler merakla fotolarınızı bekliyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#250 |
Ağaç Dostu
|
Balkondan gelişmeleri paylaşacağım. Ama önce, özellikle bu işlere yeni başlayan arkadaşlar için balkonu düzenlemeye henüz başlamamışken çektiğim bir kaç fotoğrafı eklemek istiyorum. O zamanlar eklemeyi unutmuşum. Bitkileri seçmeye başlamadan önce balkonun ne kadar güneş aldığını ölçmeye çalıştım. Bunun için de saat başı fotoğrafını çektim. Yeni bahçe düzenlemeye başlayan arkadaşlara da bunu yapmalarını şiddetle tavsiye ederim. Böylece çok daha isabetli seçimler yapabilirler. ![]() Balkonda sabah saat 9: ![]() Saat 10: ![]() Saat 11: ![]() Saat 12: ![]() Saat 12:30: ![]() Böylece sağ tarafın hiç direk güneş almadığı, sol tarafın ise yaklaşık 12-12 buçuğa kadar aldığı görülüyor. Düzenleyen gilan : 27-05-2012 saat 23:13 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#252 |
Ağaç Dostu
|
Gezerken gördüklerimden: Kızılcık ağacının çiçeklerinin geçmiş hali bile ne kadar güzel değil mi? ![]() Mavi seramik saksıyla mavi lobelyalar harika uymuş. Maalesef fotoğrafın çok net çıkmadığını fark etmemişim. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#253 |
Ağaç Dostu
|
Bir evin bahçesinin yanından geçerken burnuma bal gibi çok güzel bir koku geldi. Sağa sola bakınıyorum ne kokuyor diye... Bitkilerin dibindeki şeyleri küçük beyaz çakıl gibi görmüştüm ilk bakışta. Derken bir baktım geçenlerde bir serada sizlere de tanıttığım Blue Star Creeper (Pratia pedunculata). Tamamen çiçekle kaplandığı için fark etmemişim bile. ![]() ![]() Yakından: ![]() Armeria maritima ve Pratia pedunculata yanyana muhteşemdiler. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#254 |
Ağaç Dostu
|
Gelelim benim balkona. ![]() Sarı gözlü çim (Sisyrinchium californicum) bir süredir çiçekli. ![]() Soğanlılara benzer bir yapısı olduğu için ben bir çiçek sapından bir kere açar sanıyordum. Ama o açan çiçeği tohuma dönüştürüp aynı sapta hemen yanından bir tane daha çıkarıyor. Her çiçeği sadece bir gün kalıyor. Başta 5 çiçek sapı vardı, dikerken birisi kırılmıştı çok üzülmüştüm. Ama şimdi baktım, bir sürü çiçek sapı daha geliyor. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#255 |
Ağaç Dostu
|
Sardunyalar ilk diktiğimde sarsılıp keyifsizleşip, tomurcuklarını kurutmuşlardı. Şimdi yavaş yavaş toparlanıyorlar. ![]() Geranium 'Wilhelm Langguth' açtı bile. Tonu çok tatlı, yapraklarıyla da çok uyumlu oldu. ![]() ![]() Diğerleri de toparlanıp yeni yapraklar ve tomurcuklar çıkarmaya başladılar. Yakında çiçeklerini görürüz. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#256 |
Ağaç Dostu
|
Lysimachia sundew springs'e bir yer bulamadım. En sonunda şu aranjmana sokuşturmaya karar verdim. Saksıyı biraz fazla doldurdum belki de ama işte yer sorunu... Jineop, umarım bu halini de beğenirsin. ![]() Böyleydi: ![]() Böyle oldu: Ama bu fotoğrafı biraz daha aşağıdan çekmişim. Lysmachia bu kadar domine bir durumda değil. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#257 | |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
[QUOTE=pulibet;970667] Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#258 |
Ağaç Dostu
|
Yanyana duran saksıların görünürlüğünü arttırmak için bir tane saksı standı aldım. ![]() Ortadaki saksıyı standa koyunca hem daha iyi görünür oldu, hem de cam güzelleri ve calibrachoa daha iyi ışık alacak. Calibrachoa balkonun en gölge köşesinde ve de hostanın altında olduğu halde gayet iyi görünüyor ve çiçeklerine devam ediyor. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#259 | |
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#261 |
Ağaç Dostu
|
Mavi hostadan da bir sürü tomurcuk geliyor. ![]() ![]() Heucheralar da tomurcuklu ama çiçeksiz hallerini daha mı çok seviyorum ne? ![]() ![]() ![]() Heuchera 'caramel' normalde sarı-pembe ebruli bir tür olduğu halde benimki sapsarı kesilmişti. Fazla gölgeden mi diye düşünüyordum ama belki de strestendi. ![]() ![]() ![]() Heuchera 'Peach Flambe'nin yapraklarına bayılıyorum. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#262 |
Ağaç Dostu
|
Heuchera 'Obsidian' ve Heuchera 'Peach Flambe' de Caramel ve Pinot Gris'e katıldılar. Acer'in altında 4 heuchera oldu. Aslında Acer de köklerini yaymaya başlamış. Belki de çok yüklendim saksısına. Dibine bir şey dikmeyip ağaç kabuklarıyla kaplasam da ço güzel görünürdü ama bu heucheraları alamazdım. ![]() Bu saksının suyuna ve besinine çok dikkat etmek gerekecek... Daha sonra daha geniş açılı bir fotoğraf da çekerim. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#266 |
Ağaç Dostu
|
Natalensis'e pek benzemiyor diye düşündüm. Madem jineop ficus diyor, üçgenimsi yapraklarına ithafen "ficus triangle leaves" diye aratayım dedim. Daha ben yazamadan google tamamladı: Ficus triangularis ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#267 | |
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#268 |
Ağaç Dostu
|
Aynısını ben de düşündüm jineop. Ama o saksıyı yükseltmek de şart, çok daha güzel görünür oldu. Başka bir fikrin var mı? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#269 | |
|
Alıntı:
Saksıları yükselticek eminim başka bir şeyler bulunur ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#270 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
|
Gilancim fazla cesit alma yerlesirsin dönemezsin sonra. Saka bir yana cok güzel olmus hersey cok zarif hazirlanmis. Kaya saksilara ve de sehpaya bayildim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|