![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Balkonun son hali çok güzel olmuş ![]() Bir ay önce hayal edilen duruma hiç benzemiyor ![]() Ne kadar mütevazı başlamış oysa, sadece 6 saksıcık, ne koltuk, ne serçe, ne acer, ne de diğerleri. Hayaller sınır tanımıyor işte, hele de onlar elinizin ulaşabileceği yerlerdeyse. Yine de gördüklerimizin içinde bu kadar bitkiyle yetinmek büyük başarı. Sevgili gilan kutluyorum sizi. Koltuk kapıyı kapatmış mı ne ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili SDurul, siz hiç üzülmeyin, bunlar gelemezse de bu güzellikleri edinmenin diğer yollarını hepberaber zorlarız. ![]() Sevgili günebakan, havalar düzelip balkonu düzenleme işini bitirince ben de bir poz veririm olmazsa. ![]() Sevgili Adalet Hanım, koltuk kapatmadı da bitkilerin kapatmasına az kaldı. ![]() ![]() Asıl şimdi beni ne düşündürüyor biliyor musunuz? Kapıya yazı bırakmışlar bu hafta binanın dış camları silinecekmiş. (Neden bu kadar yağmurlu bir haftayı seçtilerse...) Sizin camların da silinmesini istiyorsanız balkonunuzda hiçbir şey bırakmayın diyorlar. Ne yapacağım bakalım, komple eve taşınacağız galiba. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Bu arada yapı markette yine sarı bir seduma rastladım ama sempervivumlara karar verdiğim için alamadım. Türü Sedum adolphii'miş. Üzerinde dondan koruyun yazıyor, DavesGarden ise -6'ya kadar dayanır diyor. Alamadım ama elime alıp alıp bıraktım. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-01-2012
|
[QUOTE=gilan;964575]Bu değişik yaprak şekilli ağacın etiketi yoktu. Ne olduğunu bilen varsa eklerim. Eklenti 294448 Eklenti 294449 Bu bitkiyi bende merak ediyorum. Bilen çıkmadı mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
|
[QUOTE=pulibet;970667] Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Natalensis'e pek benzemiyor diye düşündüm. Madem jineop ficus diyor, üçgenimsi yapraklarına ithafen "ficus triangle leaves" diye aratayım dedim. Daha ben yazamadan google tamamladı: Ficus triangularis ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
|
Gilancim fazla cesit alma yerlesirsin dönemezsin sonra. Saka bir yana cok güzel olmus hersey cok zarif hazirlanmis. Kaya saksilara ve de sehpaya bayildim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Balkondan gelişmeleri paylaşacağım. Ama önce, özellikle bu işlere yeni başlayan arkadaşlar için balkonu düzenlemeye henüz başlamamışken çektiğim bir kaç fotoğrafı eklemek istiyorum. O zamanlar eklemeyi unutmuşum. Bitkileri seçmeye başlamadan önce balkonun ne kadar güneş aldığını ölçmeye çalıştım. Bunun için de saat başı fotoğrafını çektim. Yeni bahçe düzenlemeye başlayan arkadaşlara da bunu yapmalarını şiddetle tavsiye ederim. Böylece çok daha isabetli seçimler yapabilirler. ![]() Balkonda sabah saat 9: ![]() Saat 10: ![]() Saat 11: ![]() Saat 12: ![]() Saat 12:30: ![]() Böylece sağ tarafın hiç direk güneş almadığı, sol tarafın ise yaklaşık 12-12 buçuğa kadar aldığı görülüyor. Düzenleyen gilan : 27-05-2012 saat 23:13 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
Gezerken gördüklerimden: Kızılcık ağacının çiçeklerinin geçmiş hali bile ne kadar güzel değil mi? ![]() Mavi seramik saksıyla mavi lobelyalar harika uymuş. Maalesef fotoğrafın çok net çıkmadığını fark etmemişim. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
Bir evin bahçesinin yanından geçerken burnuma bal gibi çok güzel bir koku geldi. Sağa sola bakınıyorum ne kokuyor diye... Bitkilerin dibindeki şeyleri küçük beyaz çakıl gibi görmüştüm ilk bakışta. Derken bir baktım geçenlerde bir serada sizlere de tanıttığım Blue Star Creeper (Pratia pedunculata). Tamamen çiçekle kaplandığı için fark etmemişim bile. ![]() ![]() Yakından: ![]() Armeria maritima ve Pratia pedunculata yanyana muhteşemdiler. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
Gelelim benim balkona. ![]() Sarı gözlü çim (Sisyrinchium californicum) bir süredir çiçekli. ![]() Soğanlılara benzer bir yapısı olduğu için ben bir çiçek sapından bir kere açar sanıyordum. Ama o açan çiçeği tohuma dönüştürüp aynı sapta hemen yanından bir tane daha çıkarıyor. Her çiçeği sadece bir gün kalıyor. Başta 5 çiçek sapı vardı, dikerken birisi kırılmıştı çok üzülmüştüm. Ama şimdi baktım, bir sürü çiçek sapı daha geliyor. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
Sardunyalar ilk diktiğimde sarsılıp keyifsizleşip, tomurcuklarını kurutmuşlardı. Şimdi yavaş yavaş toparlanıyorlar. ![]() Geranium 'Wilhelm Langguth' açtı bile. Tonu çok tatlı, yapraklarıyla da çok uyumlu oldu. ![]() ![]() Diğerleri de toparlanıp yeni yapraklar ve tomurcuklar çıkarmaya başladılar. Yakında çiçeklerini görürüz. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
Lysimachia sundew springs'e bir yer bulamadım. En sonunda şu aranjmana sokuşturmaya karar verdim. Saksıyı biraz fazla doldurdum belki de ama işte yer sorunu... Jineop, umarım bu halini de beğenirsin. ![]() Böyleydi: ![]() Böyle oldu: Ama bu fotoğrafı biraz daha aşağıdan çekmişim. Lysmachia bu kadar domine bir durumda değil. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 | |
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
Aynısını ben de düşündüm jineop. Ama o saksıyı yükseltmek de şart, çok daha güzel görünür oldu. Başka bir fikrin var mı? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 | |
|
Alıntı:
Saksıları yükselticek eminim başka bir şeyler bulunur ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
Yanyana duran saksıların görünürlüğünü arttırmak için bir tane saksı standı aldım. ![]() Ortadaki saksıyı standa koyunca hem daha iyi görünür oldu, hem de cam güzelleri ve calibrachoa daha iyi ışık alacak. Calibrachoa balkonun en gölge köşesinde ve de hostanın altında olduğu halde gayet iyi görünüyor ve çiçeklerine devam ediyor. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Mavi hostadan da bir sürü tomurcuk geliyor. ![]() ![]() Heucheralar da tomurcuklu ama çiçeksiz hallerini daha mı çok seviyorum ne? ![]() ![]() ![]() Heuchera 'caramel' normalde sarı-pembe ebruli bir tür olduğu halde benimki sapsarı kesilmişti. Fazla gölgeden mi diye düşünüyordum ama belki de strestendi. ![]() ![]() ![]() Heuchera 'Peach Flambe'nin yapraklarına bayılıyorum. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Heuchera 'Obsidian' ve Heuchera 'Peach Flambe' de Caramel ve Pinot Gris'e katıldılar. Acer'in altında 4 heuchera oldu. Aslında Acer de köklerini yaymaya başlamış. Belki de çok yüklendim saksısına. Dibine bir şey dikmeyip ağaç kabuklarıyla kaplasam da ço güzel görünürdü ama bu heucheraları alamazdım. ![]() Bu saksının suyuna ve besinine çok dikkat etmek gerekecek... Daha sonra daha geniş açılı bir fotoğraf da çekerim. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|