![]() |
|
![]() |
#211 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-07-2010
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#212 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
İnşallah bekleyeceğiz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#213 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bir zamanlar Mielland gülleri için de çok hayal kurmuştuk ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#215 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
Adalet hanım beni öldürmeyemi niyetlendiniz ![]() Ben beyazını zor bulmuşken. Muhteşemler muhteşem |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#216 |
Ağaç Dostu
|
Adalet Hanım, benim de aklımda oxalisler. ![]() ![]() Bu arada "closer", "daha yakın" demek. Yani son eklediğiniz fotoğraf Oxalis versicolor'un yakın çekimi. Çok muhteşemmiş! Çiçekleri açıkken beyaz görünüyor, bu yarı kapalı hali ise çok ilginç. Burada bile bulması biraz zor sanırım ama internette bir satıcı gördüm. ![]() Ben de geçen gün bir evin bahçesinde çektiğim fotoğrafı ekleyeyim: ![]() Oxalis adenophylla ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#217 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Ama David Austin'in sitesine baktığımda bana 15-20dk mesafede yetkili satıcısı olduğunu gördüm. Burada gül sezonu daha gelmedi. Bir ay kadar sonra o satıcıya gidip biraz fotoğraf çekebilirim. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#218 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Gelsen de keşke burada birlikte sera gezsek... Ne kadar eğlenceli olurdu... ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#219 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili gilan, eklediğiniz son fotoğraf da çok güzelmiş. Bizler böyle, kedinin ciğere baktığı gibi bakıp duruyoruz işte, insan hayal ettiği müddetçe yaşarmış ![]() David Austin de çekeceğiniz fotoğrafları büyük bir heyecanla bekliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#220 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Evdeki dracenamın da içinden çıktığını gördüm, bitkinin de keyfi çok bozuldu. Büyük ihtimalle onda da solucan var. (Çıyanın bitkilere zararı yokmuş ama solucanlar saksıdaki bitkiye zararlı.) Koskoca saksıyı boşaltıp, bitkinin köklerini yıkayıp yeniden dikmem gerekiyor. ![]() Çok teşekkürler sudenurnur. Sukulentler alındı bile. Bu arada geçen mesajınıza eksik cevap vermişim. Hercailer her ne kadar sonbahardan yaza kadar dursalar da sonuçta mevsimlik çiçek. Her sene aldıklarınızın Haziran gibi bozulması normal bir durum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#221 |
Ağaç Dostu
|
Balkonda son günlerde ekim dikim işi yapamadım. Bugün için bir sürü planım vardı ama yağmur yağıyor. Klasik Seattle havası, bir hafta boyunca yağmur yağmaması oldukça ilginçti zaten. ![]() ![]() Bu ortancayı süpermarketten aldım. Baktım bazı çiçekleri bir rafa ayırmışlar, yarı fiyata satıyorlar. Daha kötü durumda falan da değiller, sadece sınırlı sayıda. Hemen kaptım bir tane. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#222 |
Ağaç Dostu
|
Dün yine çiçekçiye gittim. Sözde Clematis için mor renkli saksı bakacaktım. Ama iş o boyutta kalmadı tabii. ![]() Heucheralara doydum sonunda. ![]() ![]() Heuchera 'Spellbound' ![]() Heuchera 'Obsidian' ![]() Heuchera 'Peach Flambe' ![]() Aaah ah nereye sığacak bunlar! ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#223 |
Ağaç Dostu
|
Kaya saksı için sempervivumları da aldım. ![]() Bunun tam türü yazmıyordu. Hatta o yüzden neredeyse almayacaktım ama mavi renginden vazgeçemedim. ![]() ![]() Sempervivum 'Desert Bloom' ![]() Sempervivum 'Tokajense' ![]() Sempervivum 'Platyphylla' ![]() Birlikte fena görünmüyorlar. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#224 |
Ağaç Dostu
|
İki de domates fidesi aldım ama bakalım meyve alabilecek miyiz... Seradaki görevlilere balkonda saksıda yetiştirmek için hangi türler uygun olur dedim. Değil balkon, bu iklimde dışarıda (serasız) domates almak bile bayağı zor oluyor aslında, sıcaklık yetmiyor dediler. Neyse bakalım göreceğiz.... ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#225 |
Ağaç Dostu
|
Bu miniğin de çiçeği çok hoşuma gitti. Kendisi hakkında hiçbir planım (ya da yerim) yok. ![]() ![]() Calibrachoa 'Superbells Cherry Star' Size poz vermek için yan yattı. ![]() ![]() Son olarak da bu minik serçe. Ne kadar gerçekçi değil mi? ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#227 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-01-2012
|
Sevgili gilan, çok severim ortanca çiçeğini, ne iyi etmiş te almışsınız, çok yakışmış balkonunuza. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#228 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-07-2010
|
Alıntı:
O zaman size yakın bir gül derneği:Seattle Rose Society.Kuruluşu 1913. Seattle Rose Society: Home Page En güzeli de 22-22 Hazirandaki "Rose Show".Ama Factoria Mall neresi bilmiyorum, umarım yakındır. Selamlarımla. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#229 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
AmerikadanHemenAl - AMERİKA'DAN BİR ARZUNUZ VAR MI? - Amerikadan Alışveriş AmerikadanGonder.com - Amerikadan alışverişin kolay yolu, Amerikadan alışveriş hiç bu kadar kolay olmamıştı! http://www.amerikadansipariset.com/ Yok yok gemiye vs ye gerek yok yukardakiler gibi bir site kurmaniz yeter...gerçi göz kuruluğu daha da artar ama... Sadece bitki üzerine olacağından gözler dinlenir ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#230 | |
Ağaç Dostu
|
Sen doydun da biz yutkunmaktan perişan olduk ![]() ![]() Alıntı:
Tavuk ve civcivler de hazırlanmış, hadi bakalım. Yakında güzel bir kaya bahçesi de göreceğiz demek, bekliyoruz. Benim civcivler minik minik kök yapmışlar, toprak aranıyorlar yerleşmek için. Yakında sempervivum çiftlikleri kuracağız hep birlikte ![]() Nereye sığdıracağım diyorsun ya, sığıyor. Her seferinde biz de "tamam artık bir gıdım yer yok" diye yola çıkıp bir kucak bitkiyle dönüyoruz, valla hepsi de yer buluyor kendine. Kanepe, aranjman saksısı, ortanca, diğer minişler ve dahi serçecik çok güzeller, ellerine sağlık. Sana o güzel balkonunda bol keyifler ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#231 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() Bu arada, balkonun son hali çok çok güzel olmuş. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#232 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Gilan'cığım bu balkonda elinde bir fincan çay ve ya kahve ile fotoğrafını çekmelisin. Harika görünüyor gerçekten eline sağlık ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#233 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Aslında böyle yerel bitki kulüplerine üye mi olsam diye düşünüyorum. Bir de sukulent kulübü var aynı şekilde mesela. Kim bilir daha neler vardır... Ben bunları bir düşüneyim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#234 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Eğer sektör değiştirirsem en azından buna değmesi lazım, günde 10 saat bilgisayar kullanmak gerektirmeyen bir iş lazım. ![]() Bitki ithalatı yönetmeliklerini çok merak ediyorum aslında. Nasıl ve ne kadar izin veriyorlar? Bir ara biraz göz atacağım. Profesyonel olarak alana girmek başka konu da, en azından kişisel olarak Avrupa'dan bir şeyler getirtmek istiyorum döndüğümde. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#235 |
Ağaç Dostu
|
Balkonun son hali çok güzel olmuş ![]() Bir ay önce hayal edilen duruma hiç benzemiyor ![]() Ne kadar mütevazı başlamış oysa, sadece 6 saksıcık, ne koltuk, ne serçe, ne acer, ne de diğerleri. Hayaller sınır tanımıyor işte, hele de onlar elinizin ulaşabileceği yerlerdeyse. Yine de gördüklerimizin içinde bu kadar bitkiyle yetinmek büyük başarı. Sevgili gilan kutluyorum sizi. Koltuk kapıyı kapatmış mı ne ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#236 | ||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Ama o şekilde bitki getiriyorlar mı hiç emin değilim. Çünkü gemi kargosu + ülkeler arası aktarmalar + bir de ben Amerika'nın tam ters tarafındayım, buradan doğu yakasına taşıma falan derken elime geçmesi 3-4 hafta alır gibi geliyor. Ben en iyisi bir mail atıp sorayım da en azından fikrim olsun. Heucheraları bir şekilde yine de getiririm ama. Saksıdan çıkarıp, minimum toprakla sarıp sarmalayıp bir şeyler uydurulabilir gibi geliyor. ![]() Alıntı:
Sempervivum çiftliği fikrini çok beğendim. ![]() Havalar bir düzelse de balkon keyfi yapabilsem... ![]() |
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#237 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili SDurul, siz hiç üzülmeyin, bunlar gelemezse de bu güzellikleri edinmenin diğer yollarını hepberaber zorlarız. ![]() Sevgili günebakan, havalar düzelip balkonu düzenleme işini bitirince ben de bir poz veririm olmazsa. ![]() Sevgili Adalet Hanım, koltuk kapatmadı da bitkilerin kapatmasına az kaldı. ![]() ![]() Asıl şimdi beni ne düşündürüyor biliyor musunuz? Kapıya yazı bırakmışlar bu hafta binanın dış camları silinecekmiş. (Neden bu kadar yağmurlu bir haftayı seçtilerse...) Sizin camların da silinmesini istiyorsanız balkonunuzda hiçbir şey bırakmayın diyorlar. Ne yapacağım bakalım, komple eve taşınacağız galiba. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#238 |
Ağaç Dostu
|
Bu arada yapı markette yine sarı bir seduma rastladım ama sempervivumlara karar verdiğim için alamadım. Türü Sedum adolphii'miş. Üzerinde dondan koruyun yazıyor, DavesGarden ise -6'ya kadar dayanır diyor. Alamadım ama elime alıp alıp bıraktım. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#240 | |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |