![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-07-2012
|
Yeni evinizde, yeni üyenizle ve güzel çiçeklerinizle mutlu günler diliyorum.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Sayın TRAKLI, sayın Yeni Gine ve sayın Tarla Kuşu sizlere teşekkür ediyorum. Yeni eve alışmak düzen kurmak zor hele bitkileri adapte etmek çok daha zor, taşınma esnasında bazı bitkilerim zarar gördü bazılarını hediye ettim vs. Yani bitki sayısı azaldı iyice yeniden başlayacağım artık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Geçenlerde yeni üye arkadaşlardan bir kişi bende daha önce mevcut olan MEDİNİLLA MAGNİFİCA ve TACCA CHANTRİERİ(Yarasa Çiçeği) çiçeklerini sormuştu, o iki nadide bitkiyi maalesef kaybetmiştim ama araştırmalarım sonucu bu iki bitkinin tohumunu internetten sipariş verdim ve bu gün elime ulaştılar. Tohumcuzade isimli bir sitede buldum bitkileri ve tohum olarak aldım, şimdi onları yetiştirmek için uğraşacağım. ![]() Medinilla Magnifica ![]() Tacca Chantrieri Bu bitkileri almak isteyenlere sitenin adresini verebilirim(reklam yapıyorum anlamında düşünmeyin lütfen amacım yardımcı olmak) Tohumcuzade Tohum Satış Saygılarımla.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Bu gün sayın Zafer İnandıklı dostumun bahçesindeydik, eşimle birlikte gittik ziyaretlerine. Bizi çok güzel karşıladılar, sıcak bir ortamda iyi bir sohbet yaptık. Tabi ki bahçe içerisinde o envai çeşit bitkiler arasında. Hemen hemen her tür var diyebilirim, bir kaç fotoğraf aldım. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Meleklerin boruları çiçeği maşllah ağaç gibi boylandı. Çoğunun adını bilmiyorum, eh zamanla öğreneceğiz artık ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Sayın Yaylacı; merhaba hoşgelmişsiniz. 'Bitkilerimi kaybettim, tüm gördüğünüz o güzellikler şimdi yok' ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Biz insanlar topraktan doğadan geldik, topraksız yapamayız, bitkisiz yapamayız. Şu beton yığınları arasında insanlığımızı unutuyoruz, şehir yaşantısı demek bir okyanusun ortasında ne tarafa gideceğimizi bilememek demektir bana göre. Artık yönümü belirlemem gerekiyor, aynı düşündüğünüz gibi ne kadar kızsak ne kadar uzaklaşmak istesek bitkisiz olmuyor, toprak bizleri çekiyor. Küçük te olsa birkaç bitki bu sayfalara ekleyeceğim, birkaç kelime yazacağım, bilgilerimi paylaşmayı isterim. Görüşmek üzere, saygılar, selamlar efendim.... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Bu gün yakın çevremdeki bir seraya uğradım (çiçek aşkı bırakmıyor işte) birkaç çiçeğin resimlerini çektim, sayfama biraz renk katayım istedim. Umarım beğenirsiniz... ![]() Renklerine aldanmayın kaktüs türlerinin uç kısımlarını boyatmışlar ama hoş değil mi? ![]() Guzmanya ve Antoryumlar gayet sağlıklı ve güzeller ![]() Değişik bir orkide türü (ön plandaki), poşet içerisinde olduğu için fazla seçilemiyor fakat üzerindeki renkler harika (boyama değil gerçek) ![]() Bir zamanlar sahip olduğum Medinilla Magnifica, yaşatamamıştım yanlış sulama sonucu bitkiyi öldürdüm. Fiyatı 60-80 Tl arası değişiyor(büyüklüğüne göre) ![]() Bunlarda minik orkideler, daha yavrular, boyları 30-40 cm civarında. Düzenleyen Yaylacı : 30-03-2015 saat 20:19 Neden: Etkinlik sayfasından buraya taşındı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Aşağıdaki son iki bölümde yer alan fotoğraflar daha önce yanlışlıkla "Agaclar.net Toplantı ve Gezileri" bölümündeydi düzeltme yaparak bu sayfaya taşıdım. Uyardığı için sevgili A NOMAD' a teşekkür ederim. Saygılarımla.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2016
|
Merhaba sn yaylacı günlerdir fırsat buldukça terasında sessiz sedasız gezindim Gezdikçe de hem içim açıldı hem de sizden ilham alarak şu an kiracı olarak oturduğumuz evin terasında neler yetiştirilir diye de hayallere daldım.Taşınıp çiçeklerinizden ayrıldığınızı öğrenince de çok üzüldüm , aynı şeyi yaşamış biri olarak (kamyona sığmayan bitkilerimi geride bırakmak zorunda kalmıştım ) pes etmeyip baştan başlayacağınızı biliyorum.Sık sık sayfanızı ziyaret edip yeni çiçeklerinizi görmek için bekliyor olacağım .... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-03-2012
|
Sayın Yaylacı, cevabınız için teşekkürler. Nazarım değmesin, maaşallah, gene dayanamadım baktım sayfanızdaki resimlere ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|