agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Balkon ve Terasları
(https)

Beğeni Düzeni3079Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 12-06-2014, 23:23   #1
Ağaç Dostu

tarla kuşu's Avatar

Giriş Tarihi: 10-07-2012
Yeni evinizde, yeni üyenizle ve güzel çiçeklerinizle mutlu günler diliyorum....

tarla kuşu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-08-2014, 17:49   #2
Ağaç Dostu

Yaylacı's Avatar

Giriş Tarihi: 02-09-2007
Galeri: 8
Sayın TRAKLI, sayın Yeni Gine ve sayın Tarla Kuşu sizlere teşekkür ediyorum. Yeni eve alışmak düzen kurmak zor hele bitkileri adapte etmek çok daha zor, taşınma esnasında bazı bitkilerim zarar gördü bazılarını hediye ettim vs. Yani bitki sayısı azaldı iyice yeniden başlayacağım artık.

Yaylacı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-08-2014, 17:58   #3
Ağaç Dostu

Yaylacı's Avatar

Geçenlerde yeni üye arkadaşlardan bir kişi bende daha önce mevcut olan MEDİNİLLA MAGNİFİCA ve TACCA CHANTRİERİ(Yarasa Çiçeği) çiçeklerini sormuştu, o iki nadide bitkiyi maalesef kaybetmiştim ama araştırmalarım sonucu bu iki bitkinin tohumunu internetten sipariş verdim ve bu gün elime ulaştılar. Tohumcuzade isimli bir sitede buldum bitkileri ve tohum olarak aldım, şimdi onları yetiştirmek için uğraşacağım.

Name:  Medinilla_Magnifica.jpg
Views: 2253
Size:  37.5 KB

Medinilla Magnifica

Name:  Tacca_Chantrieri.jpg
Views: 2168
Size:  43.1 KB

Tacca Chantrieri

Bu bitkileri almak isteyenlere sitenin adresini verebilirim(reklam yapıyorum anlamında düşünmeyin lütfen amacım yardımcı olmak)

Tohumcuzade Tohum Satış

Saygılarımla....

Eski 01-08-2014, 18:00   #4
Ağaç Dostu

Yaylacı's Avatar

Çok ara verdim bu sayfalara girmedim tüm arkadaşlardan özür diliyorum. Yeniden yapılandırma için uğraşacağım. Selamlar, saygılar efendim...

Eski 09-08-2014, 22:24   #5
Ağaç Dostu

Yaylacı's Avatar

Bu gün sayın Zafer İnandıklı dostumun bahçesindeydik, eşimle birlikte gittik ziyaretlerine. Bizi çok güzel karşıladılar, sıcak bir ortamda iyi bir sohbet yaptık. Tabi ki bahçe içerisinde o envai çeşit bitkiler arasında. Hemen hemen her tür var diyebilirim, bir kaç fotoğraf aldım.

Name:  090820142138.jpg
Views: 2159
Size:  73.4 KB

Name:  090820142139.jpg
Views: 2130
Size:  71.1 KB

Name:  090820142140.jpg
Views: 2057
Size:  42.3 KB

Name:  090820142141.jpg
Views: 2062
Size:  63.6 KB

Name:  090820142142.jpg
Views: 2351
Size:  52.9 KB

Meleklerin boruları çiçeği maşllah ağaç gibi boylandı.

Çoğunun adını bilmiyorum, eh zamanla öğreneceğiz artık

Eski 28-03-2015, 23:28   #6
Ağaç Dostu

YeniGine's Avatar

Giriş Tarihi: 09-05-2012
Sayın Yaylacı; merhaba hoşgelmişsiniz. 'Bitkilerimi kaybettim, tüm gördüğünüz o güzellikler şimdi yok' inanın üzüldüm. Biliyorsunuz benim de kendime ait bir bahçem yok, balkonum hiç güneş almıyor ortak alanlara dikiyorum; bazen sinirleniyorum kızıyorum yok tamam artık ekmeyeceğim, dikmeyeceğim, ilgilenmeyeceğim diyorum ama bir bakıyorum elimde su bidonu, kürek, ellerim çamur içindeyim. Bizler Rabbim geri koymasın inşallah; çiçeksiz, topraksız duramayız. Onun için de sanki yorumunuzu okurken sürprizinizin bahçeli bir ev olabileceğini düşündüm. İnşallah haklı çıkarım, gönlünüze göre inşallah Sayın Yaylacı.

YeniGine Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-03-2015, 20:46   #7
Ağaç Dostu

Yaylacı's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine Mesajı Göster
Sayın Yaylacı; merhaba hoşgelmişsiniz. 'Bitkilerimi kaybettim, tüm gördüğünüz o güzellikler şimdi yok' inanın üzüldüm. Biliyorsunuz benim de kendime ait bir bahçem yok, balkonum hiç güneş almıyor ortak alanlara dikiyorum; bazen sinirleniyorum kızıyorum yok tamam artık ekmeyeceğim, dikmeyeceğim, ilgilenmeyeceğim diyorum ama bir bakıyorum elimde su bidonu, kürek, ellerim çamur içindeyim. Bizler Rabbim geri koymasın inşallah; çiçeksiz, topraksız duramayız. Onun için de sanki yorumunuzu okurken sürprizinizin bahçeli bir ev olabileceğini düşündüm. İnşallah haklı çıkarım, gönlünüze göre inşallah Sayın Yaylacı.
Teşekkür ederim Sayın Yeni Gine, güzel tahmin ettiniz, belki ev değil ama bir arazi ve yeni yerleşim yeri olabilir. Planımda İstanbula yakın bir yerde bir arazi parçası var herhangi bir aksilik çıkmazsa hayallerim orada gerçekleşecek.
Biz insanlar topraktan doğadan geldik, topraksız yapamayız, bitkisiz yapamayız. Şu beton yığınları arasında insanlığımızı unutuyoruz, şehir yaşantısı demek bir okyanusun ortasında ne tarafa gideceğimizi bilememek demektir bana göre. Artık yönümü belirlemem gerekiyor, aynı düşündüğünüz gibi ne kadar kızsak ne kadar uzaklaşmak istesek bitkisiz olmuyor, toprak bizleri çekiyor.
Küçük te olsa birkaç bitki bu sayfalara ekleyeceğim, birkaç kelime yazacağım, bilgilerimi paylaşmayı isterim.
Görüşmek üzere, saygılar, selamlar efendim....

Eski 30-03-2015, 20:05   #8
Ağaç Dostu

Yaylacı's Avatar

Bu gün yakın çevremdeki bir seraya uğradım (çiçek aşkı bırakmıyor işte) birkaç çiçeğin resimlerini çektim, sayfama biraz renk katayım istedim. Umarım beğenirsiniz...
Name:  Boyalı kaktüsler.jpg
Views: 3292
Size:  70.1 KB

Renklerine aldanmayın kaktüs türlerinin uç kısımlarını boyatmışlar ama hoş değil mi?

Name:  Guzmanya ve Antoryum.jpg
Views: 2316
Size:  63.5 KB

Guzmanya ve Antoryumlar gayet sağlıklı ve güzeller

Name:  HerrenkOrkide.jpg
Views: 1975
Size:  51.3 KB

Değişik bir orkide türü (ön plandaki), poşet içerisinde olduğu için fazla seçilemiyor fakat üzerindeki renkler harika (boyama değil gerçek)

Name:  Medinilla.jpg
Views: 3160
Size:  61.0 KB

Bir zamanlar sahip olduğum Medinilla Magnifica, yaşatamamıştım yanlış sulama sonucu bitkiyi öldürdüm. Fiyatı 60-80 Tl arası değişiyor(büyüklüğüne göre)

Name:  Mini orkide.jpg
Views: 2925
Size:  71.5 KB

Bunlarda minik orkideler, daha yavrular, boyları 30-40 cm civarında.

Düzenleyen Yaylacı : 30-03-2015 saat 20:19 Neden: Etkinlik sayfasından buraya taşındı.
Eski 30-03-2015, 20:07   #9
Ağaç Dostu

Yaylacı's Avatar

Name:  Yasemin.jpg
Views: 1067
Size:  72.5 KB

Son olarak minyatür Yasemin, müthiş kokusu seranın içini dolduruyor

Düzenleyen Yaylacı : 30-03-2015 saat 20:17 Neden: Etkinlik sayfasından buraya taşındı.
Eski 30-03-2015, 20:25   #10
Ağaç Dostu

Yaylacı's Avatar

Aşağıdaki son iki bölümde yer alan fotoğraflar daha önce yanlışlıkla "Agaclar.net Toplantı ve Gezileri" bölümündeydi düzeltme yaparak bu sayfaya taşıdım. Uyardığı için sevgili A NOMAD' a teşekkür ederim. Saygılarımla....

Eski 26-01-2016, 08:23   #11
Ağaç Dostu

KAPTANzst's Avatar

Giriş Tarihi: 06-06-2009
Galeri: 26
Yıl 2016 Yaylacı nerelerdesiniz

KAPTANzst Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-12-2016, 14:15   #12
Ağaç Dostu

Sevgi07's Avatar

Giriş Tarihi: 09-05-2016
Merhaba sn yaylacı günlerdir fırsat buldukça terasında sessiz sedasız gezindim
Gezdikçe de hem içim açıldı hem de sizden ilham alarak şu an kiracı olarak oturduğumuz evin terasında neler yetiştirilir diye de hayallere daldım.Taşınıp çiçeklerinizden ayrıldığınızı öğrenince de çok üzüldüm , aynı şeyi yaşamış biri olarak (kamyona sığmayan bitkilerimi geride bırakmak zorunda kalmıştım ��) pes etmeyip baştan başlayacağınızı biliyorum.Sık sık sayfanızı ziyaret edip yeni çiçeklerinizi görmek için bekliyor olacağım ....

Sevgi07 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-07-2011, 17:53   #13
Ağaç Dostu

Yaylacı's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nılgun_dogan Mesajı Göster
Sayın Yaylacı emeğinize sağlık harika bir teras ******* okadar çiçeği terasta nasıl yaptınız bravo doğrusu
Sayın nilgün_doğan teşekkür ederim. Her köşede her cm de bir saksı, nerde boş yer varsa oraya çiçek koyar başka yer var mı diye bakınırım. Benim için bu bir hastalık işte. Yer kalmayınca terasın duvarına raf ayağı yaptırıp ikinci kata başladım

Eski 07-06-2012, 14:59   #14
Ağaç Dostu

Cymbelina's Avatar

Giriş Tarihi: 18-03-2012
Sayın Yaylacı, cevabınız için teşekkürler. Nazarım değmesin, maaşallah, gene dayanamadım baktım sayfanızdaki resimlere Haseki küpesi başlığına baktım, ben bunu mevsimlik gibi bir çiçek sanıyordum. Orada soğanlı olduğu yazıyor, ama tohumdan da oluyormuş. Ama oraya yazan arkadaşların çoğu tohumdan yetiştirmenin çok zor olduğunu yazmış, çimlenmiyor sanırım. Bir kısmı da, tohum çimlense de çiçeklenmenin 2. yıl olduğunu yazmışlar. Sizinki soğanlı mı? Tohumdan mı çimlendirdiniz?

Cymbelina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:51.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025