İnternette gezinirken ilginç bilgilere rastladım, incelediğim site İngilizce dilinde yazılmış fakat elimden geldiğince Türkçeye çevirdim bir kısmını. İlginize sunuyorum;
İç Mekan Bitkisi Olarak Hibiscus Yetiştirmenin Nedenleri:
Hepimiz ev bitkileri evlerimizi güzelleştirmek ve bizi iyi hissetmemizi sağlayan bir ortam oluştururlar. Ama ev bitkileri için yapılan araştırmalarda bizim evlerde büyütülen bitkilerin sağlığa yararları olduğu söyleniyor - çok açık değil fakat bilinenler şunlardır:
• Ev bitkileri toz filtreleme ve kirli havayı emerek evlerimizde temiz hava olmasını sağlar.
• Onlar ses dalgaları yalıtımı yaparak ve gürültü seviyelerini azaltarak, ses bariyerleri olarak görev yaparlar.
• Onlar merkezi ısıtma ve soğutma tarafından azalan nemi artırarak havadaki nem oranını artırırlar.
• Oda bitkileri karbondioksit seviyelerini azaltarak, havadaki oksijen düzeylerini artırırlar.
• Onlar kışın evin ısınmasını ve yaz aylarında serinlemesini sağlayarak bir yalıtım etkisi yaparlar.
• Ev bitkileri aslında bizim daha sakin ve daha iyimser hissetmemize, bizim ruh halimizi düzenlerler. Hasta bir kişi bitkilerle birlikte odada bulunuyorsa daha hızlı iyileşme eğiliminde olacaktır.
• Yeni çalışmalar, çalışma alanında ev bitkileri bizim yaratıcılık ve verimliliğimizi artırmakta etkili olduğunu göstermiştir!
|