Her mevsimin kendine özgü süsleyici çiçekler var, hiçbir mevsim çiçeksiz olmaz bunu gözlüyoruz.
Nakkaş Sarmaşığı, ilginç bir bitki. Bu çiçek bende daha önceleri yoktu, sanırım kuşlar tohumlarını saksılarıma bırakmış ve kendi halinde büyümüş. Fide halindeyken koparmadım, yaprak yapısı güzel görünüşlü olduğu için öylece bırakmıştım, iyice serpilince çok güzel dekoratif bir bitki olduğunu gördüm ve yaşatmaya çalışıyorum.
Obrezya, fide olarak satın almıştım, illk diktiğimde yaşatamayacağım endişesi taşıdım fakat suyuna ve ihtiyaçlarına dikkat edince serpilerek gelişti. Tam güneşli yerde sürekli çiçek açıyor.
Primula Aubreta, Çuha çiçeğinin boylu versiyonu. Bir yandan çiçek açıyor bir yandan açan çiçekler soluyor, çiçek açmada süreklilik var. Çok su sevmez toprağı nemli kalacak kadar suya ihtiyacı var, gübreli toprakları tercih eder.
Yabani Orkide(Piramidal yapıda), bu çiçek soğanlı bitkiler sınıfında, çiçeklendiğinde resmini buraya ekleyeceğim. Bu çiçeği geçen yaz Trabzona gittiğimde dağlarda elde ettim. Yazın soğancıklarını toprağa ektim fakat sonra unuttum, Ocak ayında topraktan filizleri gösterince bende bulunan soğanlılardandır diye düşünmüştüm ama yaprakları yüzeye çıktığında yabani orkide olduğunu anladım. Güzel bir çiçektir yaşatmaya çalışacağım.
Yabani Orkide adını verdiğim bitkinin internetten aldığım görünütüsü, gerçek adı Sahlep veya Salep, latince adı Orchis mascula. Bilgiyi doğru vermek lazım

Latince adını veya Salep Bitkisi olarak internette ararsanız ilgili bilgileri bulabilirsiniz.