agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Balkon ve Terasları
(https)

Beğeni Düzeni3079Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 19-11-2013, 20:42   #451
Ağaç Dostu

Yaylacı's Avatar

Giriş Tarihi: 02-09-2007
Galeri: 8
İnternette gezinirken ilginç bilgilere rastladım, incelediğim site İngilizce dilinde yazılmış fakat elimden geldiğince Türkçeye çevirdim bir kısmını. İlginize sunuyorum;

İç Mekan Bitkisi Olarak Hibiscus Yetiştirmenin Nedenleri:
Hepimiz ev bitkileri evlerimizi güzelleştirmek ve bizi iyi hissetmemizi sağlayan bir ortam oluştururlar. Ama ev bitkileri için yapılan araştırmalarda bizim evlerde büyütülen bitkilerin sağlığa yararları olduğu söyleniyor - çok açık değil fakat bilinenler şunlardır:
• Ev bitkileri toz filtreleme ve kirli havayı emerek evlerimizde temiz hava olmasını sağlar.
• Onlar ses dalgaları yalıtımı yaparak ve gürültü seviyelerini azaltarak, ses bariyerleri olarak görev yaparlar.
• Onlar merkezi ısıtma ve soğutma tarafından azalan nemi artırarak havadaki nem oranını artırırlar.
• Oda bitkileri karbondioksit seviyelerini azaltarak, havadaki oksijen düzeylerini artırırlar.
• Onlar kışın evin ısınmasını ve yaz aylarında serinlemesini sağlayarak bir yalıtım etkisi yaparlar.
• Ev bitkileri aslında bizim daha sakin ve daha iyimser hissetmemize, bizim ruh halimizi düzenlerler. Hasta bir kişi bitkilerle birlikte odada bulunuyorsa daha hızlı iyileşme eğiliminde olacaktır.
• Yeni çalışmalar, çalışma alanında ev bitkileri bizim yaratıcılık ve verimliliğimizi artırmakta etkili olduğunu göstermiştir!

Yaylacı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-11-2013, 08:50   #452
Ağaç Dostu

habiş's Avatar

Giriş Tarihi: 03-11-2013
Hoşbuldum Çok teşekkür ederim...fikirlerinizden istifade edeceğim.. zaten bu yaz domateslerim iki güne bir sulanması gerekti ve suyu aldıkça da sadece boyları uzadı verim alamadım... gölgeleme filesinini duymamıştım mutlaka uygulayacağım teras güneydoğuda ve neredeyse gün boyu kavurucu sıcak oluyor... şimdi düşünüyorum %75 lik veya % 95 lik yaptırsam güneş ışığını direk engellemiş mi olurum iki yandan güneşini alırmı acaba bitkiler.. Sizede bol yeşilli çiçekli günler diliyorum Saygılarımla

Yaylacı beğendi.
habiş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-11-2013, 11:58   #453
Ağaç Dostu

Yaylacı's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi habiş Mesajı Göster
Hoşbuldum Çok teşekkür ederim...fikirlerinizden istifade edeceğim.. zaten bu yaz domateslerim iki güne bir sulanması gerekti ve suyu aldıkça da sadece boyları uzadı verim alamadım... gölgeleme filesinini duymamıştım mutlaka uygulayacağım teras güneydoğuda ve neredeyse gün boyu kavurucu sıcak oluyor... şimdi düşünüyorum %75 lik veya % 95 lik yaptırsam güneş ışığını direk engellemiş mi olurum iki yandan güneşini alırmı acaba bitkiler.. Sizede bol yeşilli çiçekli günler diliyorum Saygılarımla
Sayın habiş, terasınızın konumu fena değil. Gölgeleme filesini koyduğunuz zaman bitkileriniz güneşsiz kalmaz merak etmeyin yine gelişmeleri için gerekli ışığı alırlar. Almanyada gördüğüm seraların çatı kısımları sarı renkli şeffaf malzeme ile kapatılmıştı, bunun nedeni bitkilere faydalı olan ışık tayfında yer alan sarı renkli ışıktır. Endişeniz olmasın, gölgeleme yaptığınızda bitkileriniz ihtiyacı olan ışığı alırlar.

Eski 20-11-2013, 12:20   #454
Ağaç Dostu

habiş's Avatar

Giriş Tarihi: 03-11-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Yaylacı Mesajı Göster
Sayın habiş, terasınızın konumu fena değil. Gölgeleme filesini koyduğunuz zaman bitkileriniz güneşsiz kalmaz merak etmeyin yine gelişmeleri için gerekli ışığı alırlar. Almanyada gördüğüm seraların çatı kısımları sarı renkli şeffaf malzeme ile kapatılmıştı, bunun nedeni bitkilere faydalı olan ışık tayfında yer alan sarı renkli ışıktır. Endişeniz olmasın, gölgeleme yaptığınızda bitkileriniz ihtiyacı olan ışığı alırlar.
Çok teşekkür ederim bu sene uygulayacağım gelişmelerden sizide haberdar ederim görüşmek üzere saygılarımla...

Yaylacı beğendi.
habiş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-02-2014, 21:57   #455
Ağaç Dostu

Yaylacı's Avatar

Çok boşluk verdim, giremedim sayfalarıma Şimdi mevsim geliyor, bu sene bahar erken geldi, canlılar dünyası yavaş yavaş uyanıyor. Yakında faaliyet başlıyor

Eski 13-02-2014, 22:02   #456
Ağaç Dostu

Yaylacı's Avatar

Tüm site sakinlerinin sevgililer günü kutlu olsun.

Eski 14-02-2014, 13:37   #457
Ağaçsever

Zerrin Torun's Avatar

Giriş Tarihi: 27-01-2012
Bu güzel bilgileri bizimle paylaştığınız için teşekkürler Sayın Yaylacı.Emeğinize sağlık.

Zerrin Torun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-02-2014, 13:46   #458
Ağaç Dostu

evdeçiçek's Avatar

Giriş Tarihi: 12-07-2013
Sn. Yaylacı

Nerelerdesiniz özlettiniz kendinizi ...

evdeçiçek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-02-2014, 21:49   #459
Ağaç Dostu

Yaylacı's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi evdecıcek Mesajı Göster
Sn. Yaylacı

Nerelerdesiniz özlettiniz kendinizi ...
Teşekkürler, hiç sorma uzun zamandır girmedim sayfalara, kış mevsimi malum yapacak bir şey yoktu hemen hemen, bahçe olsa hadi neyse ama çiçekler saksıda olduğu için fazla bir müdahale şansım olmadı ve sayfalara da yeni bir şeyler ekleyemedim. Sen nasılsın neler yapıyorsun.

berçin ve evdeçiçek beğendi.
Eski 14-02-2014, 21:50   #460
Ağaç Dostu

Yaylacı's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Zerrin Torun Mesajı Göster
Bu güzel bilgileri bizimle paylaştığınız için teşekkürler Sayın Yaylacı.Emeğinize sağlık.
Faydalı olabiliyorsam ne mutlu sayın Zerrin Torun, sayfalarıma hoş geldiniz.

evdeçiçek beğendi.
Eski 15-02-2014, 09:58   #461
Ağaçsever

Zerrin Torun's Avatar

Giriş Tarihi: 27-01-2012
Fayda kelimesi az kalır.Sizin verdiğiniz bilgilerle bitkilerimize daha iyi bakar olduk.Teşekkürler.

Yaylacı beğendi.
Zerrin Torun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-03-2014, 19:20   #462
Ağaç Dostu

Yaylacı's Avatar

Uzun zaman oldu bu sayfalara girmeyeli, arada bir bakıp çıktım ama artık biraz daha fazla zaman ayırmak gerekiyor. Uzakta kalmak hoş değil, hafif bir giriş yapacağım. Birkaç bitki eklemek istiyorum, sayfa renklensin

Eski 04-03-2014, 19:31   #463
Ağaç Dostu

Yaylacı's Avatar

Önce birkaç aydır kapının dibinden ayrılmayan özel sokak kedilerini buraya alalım. Yaramazlar beni hiç rahat bırakmazlar, karınları açıktığı zaman ayaklarımın dibinde dolaşırlar hatta bacaklarıma tırmanmaya çalışırlar. Onlara kasaptan özel et alırım, acıktıklarında miyavlamalarını duyarım, sevimli şeyler...
Name:  Kediler.jpg
Views: 1381
Size:  26.6 KB

Name:  Alyssum.jpg
Views: 1315
Size:  70.3 KB

Alyssum bütün kış boyu(kış görmedik ama neyse) çiçeklerini sergileyip geliştiler. Bu bitkiyi dahada çoğaltmalıyım herkese tavsiye ederim. Çok güzel kokusu var.

Name:  BPapatya.jpg
Views: 1333
Size:  36.5 KB

Bodrum veya İzmir Papatyası, havalar ısınınca hemen çiçeğini sergiledi. Bu çiçeğin çoğaltılması da kolay, yarı sertleşmiş dal ve dalcıkları kesip nemli toprağa dikmek yeterli.

Name:  Gazanya1.jpg
Views: 1314
Size:  50.3 KB

İşte güzellerden bir tane daha, Gazanya yeter ki güneşi görsün, hava sıcaklığına pek aldırış etmiyor. Su ve bol güneş gelişmesi için yeterli...

Name:  Kamelya.jpg
Views: 1358
Size:  33.5 KB

Alacalı Kamelya çiçeklerini bu hafta açmaya başladı, aşırı sıcakta çiçekleri hemen soluyor orta sıcaklık ve nem yeterli bu bitki için.

abk, h_dogan, Maude ve 14 kişi beğendi.
Eski 04-03-2014, 19:37   #464
Ağaç Dostu

Yaylacı's Avatar

Name:  KelebekO..jpg
Views: 1253
Size:  61.4 KB

Geçen sene kaybettim diye üzülmüştüm, tohumlarından satın alıp ektim (Ekim ayında ekmiştim tohumlarını) bu boya kadar ulaştılar. Bir iki ay sonra çiçeklerini vermeye başlarlar(belki de daha erken, havalara bağlı)

Name:  KOrkidesi.jpg
Views: 1250
Size:  53.9 KB

Bir başka saksıda Kelebek Orkidesi

Name:  KSumbul.jpg
Views: 1384
Size:  53.6 KB

Sümbüller, kış aylarının güzelleri hem görsel olarak hem de kokularıyla insana ayrı bir neşe veriyor. Soğanlarını toprakta saklamak daha iyi fikir galiba.

Name:  MaviS.jpg
Views: 1349
Size:  37.0 KB

Mavi Sümbül ayrı bir güzel

Name:  Sumbuller.jpg
Views: 1244
Size:  48.2 KB

Yine Sümbül topluluğu(biraz geçmişler bunlar erken açanlar)

Eski 04-03-2014, 19:44   #465
Ağaç Dostu

Yaylacı's Avatar

Name:  Lale.jpg
Views: 1566
Size:  59.5 KB

Lalelerim büyüyor aralarından bir tanesi siyah Lale, çiçeğini açtığında buraya eklerim.

Name:  NakkasS.jpg
Views: 1605
Size:  47.5 KB

Saksıların içinde kendi kendine yetişip büyüyen Nakkaş sarmaşığı, tohumu nerden geldi bilmiyorum ama görüntüsü çok güzel.

Name:  NemophilaFi.jpg
Views: 1744
Size:  56.8 KB

Nemophila(5 Nokta çiçeği), 5 taç yaprak ve her taç yaprakta mor renkli noktalar. Çiçeğini açınca ekleyeceğim, tohumdan yetişme.

Name:  PrimulaAuriculata.jpg
Views: 1669
Size:  42.4 KB

Primula Auricata(Çuha çiçeği versiyonu), fide olarak satın almıştım biraz nazlı bir çiçek. Gelişmeye ve açmaya devam ediyor.

Name:  SZambak.jpg
Views: 1585
Size:  51.8 KB

Ve Siyah Zambaklarım nihayet göründüler, çiçek açtığında buraya ekleyeceğim.

Sonra devam edeceğim...

Eski 04-03-2014, 22:24   #466
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 12-04-2007
Kedicikler çok tatlı, çiçekleriniz de çok güzel...Siyah zambağı da merakla bekleyeceğim...

lusoari beğendi.
Pasifik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-03-2014, 08:16   #467
Ağaç Dostu

evdeçiçek's Avatar

Giriş Tarihi: 12-07-2013
Sn. Yaylacı seni yeniden sitede görmek ne güzel. Yeni paylaşımların harika. Bu arada bir gün terasını ziyarete geleceğim. Saygılar sunarım.

Yaylacı beğendi.
evdeçiçek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-03-2014, 17:39   #468
Ağaç Dostu

Yaylacı's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi evdecıcek Mesajı Göster
Sn. Yaylacı seni yeniden sitede görmek ne güzel. Yeni paylaşımların harika. Bu arada bir gün terasını ziyarete geleceğim. Saygılar sunarım.
Teşekkür ederim Sayın evdeçiçek tabi ki beklerim ziyaretinden memnun kalırım. Hafta sonu telefolaşırız, uzun zamandır görüşememiştik zaten.Beklerim...

Eski 05-03-2014, 17:40   #469
Ağaç Dostu

Yaylacı's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Pasifik Mesajı Göster
Kedicikler çok tatlı, çiçekleriniz de çok güzel...Siyah zambağı da merakla bekleyeceğim...
Teşekkürler sayın Pasifik, bu kediler çok hoş ve beni görünce ayaklarımın dibinde dolanmaları da ayrı bir şey. Zambaklar açtığı zaman buraya ekleyeceğim. Saygılarımla...

Eski 06-03-2014, 16:36   #470
Ağaç Dostu

KAPTANzst's Avatar

Giriş Tarihi: 06-06-2009
Galeri: 26
Yeni ve çeşitli çi,çeklerle yine bahçeni şenlendirmişsin sayın yaylacı.
Bilgi bankasını doldurmaya devam ederek bizide bilgilendirmiş oluyorsunuz.
Emeğinize sağlık.

Yaylacı beğendi.
KAPTANzst Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-03-2014, 19:48   #471
Ağaç Dostu

Yaylacı's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi KAPTANzst Mesajı Göster
Yeni ve çeşitli çi,çeklerle yine bahçeni şenlendirmişsin sayın yaylacı.
Bilgi bankasını doldurmaya devam ederek bizide bilgilendirmiş oluyorsunuz.
Emeğinize sağlık.
Teşekkürler Kaptan abi, elimden geldiği kadar faydalı bilgiler vermeye çalışıyorum. Senin sayfalarında da güzel bitkiler ve görsel bilgiler var. Keşke yakın olabilseydik bu bilgileri fiziksel uygulamalarla yapabilseydik, ben ağaçlara aşı yapmayı bilmem ama eminim bu konuda senin engin bilgilerin vardır faydalanmak isterdim. Seranın kış şartlarından korunması fikirlerin çok ikna edici uygulamalar, bunlar senin öz bilgilerin senin de ellerine emeğine sağlık...

Eski 06-03-2014, 20:07   #472
Ağaç Dostu

KAPTANzst's Avatar

Giriş Tarihi: 06-06-2009
Galeri: 26
O kadarda değil ama köylü olmamız bize avantaj sağlıyor bazı konularda. Uygulama alanı çok

Yaylacı beğendi.
KAPTANzst Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-03-2014, 12:40   #473
Ağaç Dostu

gülsu's Avatar

Giriş Tarihi: 15-01-2011
Sayın yaylacı güzel bilgiler paylaşıyorsunuz. Teşekkür ediyorum. Bundan sonra da güzel çiçeklerin fotolarını bekliyoruz. Ellerinize sağlık herşey çok güzel. Gönderdiğiniz tohumları yavaş yavaş çimlendirmeye çalışacağım. Umarım başarılı olurum.

Yaylacı ve evdeçiçek beğendi.
gülsu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-03-2014, 17:30   #474
Ağaç Dostu

berçin's Avatar

Giriş Tarihi: 06-10-2011
Sn Yaylacı,uzun bir aradan sonra terasınızı gezmek hem çok keyifli hemde çok faydalı oldu. Araştırma yaparken bir adresim daha oldu sayenizde, emeklerinize sağlık, saygı ve selamlar...

berçin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-03-2014, 21:13   #475
Ağaç Dostu

Yaylacı's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi berçin Mesajı Göster
Sn Yaylacı,uzun bir aradan sonra terasınızı gezmek hem çok keyifli hemde çok faydalı oldu. Araştırma yaparken bir adresim daha oldu sayenizde, emeklerinize sağlık, saygı ve selamlar...
Teşekkür ederim berçin hanım, elimden geldiği kadar bilgi paylaşımı yapmaya çalışıyorum. Biraz ara verdim sayfalara, biraz uzak kaldım. Zaman zaman siteye girip bakıyorum ama ekleme konusunda biraz tembel davranıyorum

berçin beğendi.
Eski 23-03-2014, 21:26   #476
Ağaç Dostu

Yaylacı's Avatar

Sayfalarım garip kaldı , artık bahar geldi ve canlılar dünyası uyanmaya başladı. Terasımdan birkaç görüntü eklemek isterim.

Name:  BodrumP.jpg
Views: 1056
Size:  37.4 KB

Bodrum veya İzmir Papatyası güneş ve sıcağı görünce çiçeklerini açmaya başladı. Bu bitki çelik alınarak daldırma ile çoğaltılabiliyor, bu işi yaparken Sonbahar ayları uygundur.

Name:  Hodan.jpg
Views: 1132
Size:  60.4 KB

Hodan otu, sağlığa faydalı olduğu, yapraklarından salata yapilabildiği söyleniyor. Ne kadar doğrudur bilmiyorum araştırmak gerekir. Arılar bu çiçeği çok sever. Tohumları sonbaharda ekilmişti.

Name:  Kamelya1.jpg
Views: 1634
Size:  31.3 KB

Kamelya, artık mevsimi geldi çiçek açma zamanı. Çiçek açmadan önce biraz gübre takviyesi bitkinin daha bol çiçek açmasını sağlar.

Name:  Kus.jpg
Views: 1086
Size:  42.6 KB

Adını bilmediğim bu kuş saksının içinde bulunan minik bitkiyi iyice tahrip etti ama dokunmadım o da bir canlı ve yiyecek peşinde.

Name:  Muge1.jpg
Views: 1050
Size:  63.0 KB

Evet Müge zamanı sıcağı görünce hızlı bir şekilde boy atmaya başladı. Henüz tomurcukta fakat bir kaç güne kalmaz çiçeklerini açar. Rizomlarından ayırarak çoğaltabilirsiniz. Yanlız dikkat edin zehirlidir, kökleri yaprakları ve tohumları el ile temas ederse ellerinizi yıkamayı unutmayın.

Eski 23-03-2014, 21:53   #477
Ağaç Dostu

Yaylacı's Avatar

Her mevsimin kendine özgü süsleyici çiçekler var, hiçbir mevsim çiçeksiz olmaz bunu gözlüyoruz.

Name:  Nakkas1.jpg
Views: 1270
Size:  62.1 KB

Nakkaş Sarmaşığı, ilginç bir bitki. Bu çiçek bende daha önceleri yoktu, sanırım kuşlar tohumlarını saksılarıma bırakmış ve kendi halinde büyümüş. Fide halindeyken koparmadım, yaprak yapısı güzel görünüşlü olduğu için öylece bırakmıştım, iyice serpilince çok güzel dekoratif bir bitki olduğunu gördüm ve yaşatmaya çalışıyorum.

Name:  Obrezya (2).jpg
Views: 1320
Size:  66.8 KB

Obrezya, fide olarak satın almıştım, illk diktiğimde yaşatamayacağım endişesi taşıdım fakat suyuna ve ihtiyaçlarına dikkat edince serpilerek gelişti. Tam güneşli yerde sürekli çiçek açıyor.

Name:  Primula2.jpg
Views: 1151
Size:  43.6 KB

Primula Aubreta, Çuha çiçeğinin boylu versiyonu. Bir yandan çiçek açıyor bir yandan açan çiçekler soluyor, çiçek açmada süreklilik var. Çok su sevmez toprağı nemli kalacak kadar suya ihtiyacı var, gübreli toprakları tercih eder.

Name:  Yabani Orkide.jpg
Views: 2905
Size:  67.8 KB

Yabani Orkide(Piramidal yapıda), bu çiçek soğanlı bitkiler sınıfında, çiçeklendiğinde resmini buraya ekleyeceğim. Bu çiçeği geçen yaz Trabzona gittiğimde dağlarda elde ettim. Yazın soğancıklarını toprağa ektim fakat sonra unuttum, Ocak ayında topraktan filizleri gösterince bende bulunan soğanlılardandır diye düşünmüştüm ama yaprakları yüzeye çıktığında yabani orkide olduğunu anladım. Güzel bir çiçektir yaşatmaya çalışacağım.

Name:  Sahlep(Orchis mascula).jpg
Views: 2953
Size:  34.2 KB

Yabani Orkide adını verdiğim bitkinin internetten aldığım görünütüsü, gerçek adı Sahlep veya Salep, latince adı Orchis mascula. Bilgiyi doğru vermek lazım Latince adını veya Salep Bitkisi olarak internette ararsanız ilgili bilgileri bulabilirsiniz.

Eski 25-03-2014, 09:24   #478
Ağaç Dostu

06dilek's Avatar

Giriş Tarihi: 12-03-2014
Selam Yaylacı sayfanı çok beğendim ama benim faforim gala çiçeği ve kelebek orkidesi nasıl onları yetiştirmek kolyamı bende yetiştirebilirmiyim acaba?

Yaylacı beğendi.
06dilek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-03-2014, 19:28   #479
Ağaç Dostu

Yaylacı's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi 06dilek Mesajı Göster
Selam Yaylacı sayfanı çok beğendim ama benim faforim gala çiçeği ve kelebek orkidesi nasıl onları yetiştirmek kolyamı bende yetiştirebilirmiyim acaba?
Merhaba sayın 06dilek, öncelikle sayfalarıma hoşgeldiniz. Sözünü ettiğiniz iki bitki de kolay yetişen bitkilerden. Gala tohum veya kök ayırma ile Kelebek Orkidesi de tohum ile yetiştirilebilir. Çoğaltılmaları ve bakımları kolaydır iki bitki de seçiçi değil yani toprak, su ve ışık olarak normal olan neyse( normal bahçe toprağı, toprak kurumayacak kadar sulama araları ve güneşli alanlar) onları tercih ederler. Kelebek Orkidesi tohumları Sonbaharda (Ekim-Kasım) ekilirse bu aylarda çiçek açmak için hazırlığa başlar. Ayrıca bu ay yine tohum ekebilirsiniz. Gala ise bu ay kök ayırma ve tohum ekilerek çoğaltılabilir. Saygılarımla efendim...

Eski 06-04-2014, 18:56   #480
Ağaç Dostu

Yaylacı's Avatar

Eh artık baharın kapılarını araladık şimdi çiçek zamanı. Artık terasımdan birkaç bitkiyle sayfalarımızı renklendirelim.

Name:  5Nokta.jpg
Views: 1151
Size:  33.8 KB

5 Nokta çiçeği(Nemophila Maculata), bu çiçeği çok severim kendini yeşil yaprakların arasından göstermeyi biliyor. Geç sonbaharda tohumlarını ekmiştim nihayet çiçeklendi. Bakımı ve yetiştirilmesi kolaydır, tohumunu bulan arkadaşlar nasıl yetiştirebilirim diye düşünmesinler. Normal su isteği, güneşli veya yarı gölge alan ve bahçe toprağı isteği var.

Name:  5Nokta Cic..jpg
Views: 1088
Size:  57.7 KB

5 Nokta, yapraklarıyla

Name:  5Nokta C..jpg
Views: 1073
Size:  59.7 KB

Biraz daha çiçeklenmiş 5 Nokta

Name:  Acalya.jpg
Views: 1135
Size:  45.6 KB

Baharın gelişini müjdeleyen harika bir çalı türü, Açelya. İlk çiçeğini gösterdi nihayet. Toprağını nemli tutacak şekilde sulama ve yarı gölge arada bir güneş gören yerler uygundur.

Name:  Alyssum.jpg
Views: 1265
Size:  73.0 KB

Ve Alyssum (Ballıca), bu çiçeği çok severim siz ona ilgi gösterirseniz sizi hiç çiçeksiz bırakmaz. Kış boyu sürekli çiçeklenme gösterdi, geçen yıldan kalma. Tohumları saksıların diplerine veya çevreye saçıldığında bu bitkiyi orada görebilirsiniz. Çok kolay yetiştirilen bir bitki, hiçbir özel işlem istemiyor sadece toprağa serpin ince bir toprak tabakası ile örtün(1-1,5 cm) ve toprağını nemli tutun, sizi utandırmaz merak etmeyin. Kokusu müthiştir, denemenizi tavsiye ederim.

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:29.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025