![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Uzun zaman oldu bu sayfalara girmeyeli, arada bir bakıp çıktım ama artık biraz daha fazla zaman ayırmak gerekiyor. Uzakta kalmak hoş değil, hafif bir giriş yapacağım. Birkaç bitki eklemek istiyorum, sayfa renklensin ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Önce birkaç aydır kapının dibinden ayrılmayan özel sokak kedilerini buraya alalım. Yaramazlar beni hiç rahat bırakmazlar, karınları açıktığı zaman ayaklarımın dibinde dolaşırlar hatta bacaklarıma tırmanmaya çalışırlar. Onlara kasaptan özel et alırım, acıktıklarında miyavlamalarını duyarım, sevimli şeyler... ![]() ![]() Alyssum bütün kış boyu(kış görmedik ama neyse) çiçeklerini sergileyip geliştiler. Bu bitkiyi dahada çoğaltmalıyım herkese tavsiye ederim. Çok güzel kokusu var. ![]() Bodrum veya İzmir Papatyası, havalar ısınınca hemen çiçeğini sergiledi. Bu çiçeğin çoğaltılması da kolay, yarı sertleşmiş dal ve dalcıkları kesip nemli toprağa dikmek yeterli. ![]() İşte güzellerden bir tane daha, Gazanya yeter ki güneşi görsün, hava sıcaklığına pek aldırış etmiyor. Su ve bol güneş gelişmesi için yeterli... ![]() Alacalı Kamelya çiçeklerini bu hafta açmaya başladı, aşırı sıcakta çiçekleri hemen soluyor orta sıcaklık ve nem yeterli bu bitki için. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
![]() Geçen sene kaybettim diye üzülmüştüm, tohumlarından satın alıp ektim (Ekim ayında ekmiştim tohumlarını) bu boya kadar ulaştılar. Bir iki ay sonra çiçeklerini vermeye başlarlar(belki de daha erken, havalara bağlı) ![]() Bir başka saksıda Kelebek Orkidesi ![]() Sümbüller, kış aylarının güzelleri hem görsel olarak hem de kokularıyla insana ayrı bir neşe veriyor. Soğanlarını toprakta saklamak daha iyi fikir galiba. ![]() Mavi Sümbül ayrı bir güzel ![]() Yine Sümbül topluluğu(biraz geçmişler bunlar erken açanlar) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
![]() Lalelerim büyüyor aralarından bir tanesi siyah Lale, çiçeğini açtığında buraya eklerim. ![]() Saksıların içinde kendi kendine yetişip büyüyen Nakkaş sarmaşığı, tohumu nerden geldi bilmiyorum ama görüntüsü çok güzel. ![]() Nemophila(5 Nokta çiçeği), 5 taç yaprak ve her taç yaprakta mor renkli noktalar. Çiçeğini açınca ekleyeceğim, tohumdan yetişme. ![]() Primula Auricata(Çuha çiçeği versiyonu), fide olarak satın almıştım biraz nazlı bir çiçek. Gelişmeye ve açmaya devam ediyor. ![]() Ve Siyah Zambaklarım nihayet göründüler, çiçek açtığında buraya ekleyeceğim. Sonra devam edeceğim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|