![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn.Yaylacı, Sizi daha önce tanımadığım, çiçeklerle olan derin ilişkiniz ve paylaşımcı ruhunuzu, güzele sevdalı yüreğinizi geç fark ettiğim için kendimi çok eleştirdim. Yetiştirdiğiniz bitki çeşitliliği, tohumdan ürüne ulaşmadaki maharetiniz ve tecrübe süzgecinden geçirerek verdiğiniz bilgileri takdire şayan buldum.Kutlarım sizi. Mesela ben, kaç kere denediysem kum zambağını tohumdan yetiştiremedim, sizin elinde olsaydı şimdi soğana dönüşmüş durumda olacaktı. "Başarı tesadüf değildir"çok beğendiğim bu cümle sizinle özdeşleşiyor bana göre selam ve sevgilerimle |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bitkilerle ilgili öğrenmek, bilmek istediğiniz şeyler varsa seve seve yardımcı olurum. Kum zambaklarını ektim gelişmelerini bekliyor ve izliyorum, bunun için de çok teşekkür ederim. Görüşmek üzere, saygılar ve sevgilerimle... |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() Bu çiçeğin adını bilmiyorum, bonsai saksılarımın birinin dibinde kendi kendine oluştu veya daha önce ekmişimdir ve unutmuş olabilirim. Hatırlayamadım bir türlü, bu çiçeğin adını bilen varsa lütfen yazsın, bakımı ve çoğaltılmasıyla ilgili bilgileri araştıracağım. İnternette aradım bu çiçek ile ilgi görsele rastlayamadım. Çok güzel bir çiçek, bundan mutlaka yetiştirmem lazım. Adını buldum Kaliformia Mavi Çan Çiçeği Düzenleyen Yaylacı : 24-04-2014 saat 20:25 Neden: Adı bilinmeyen çiçek adı bulundu ve eklendi. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
![]() Açelya tamamen çiçeklerini açtı, bu bitki Rhododendron bitki ailesinin bir üyesidir. Yarı gölge yer, toprağı nemli kalacak şekilde su ihtiyacı ve asitlik derecesi fazla olan toprakları tercih eder. Çoğaltılması ile ilgili bilgi sahibi değilim fakat internette araştırılabilir (kısa bilgi; ilkbaharda bitkinin tepe kısmında oluşan yeni sürgünler alınarak tepe çeliği ile olabileceği bilgisi var) ![]() Yine Bodrum Papatyası, iyice gelişip serpildi. Bu bitki ortalam su ihtiyacına sahip, toprak isteği için fazla seçim yapmaz, normal bahçe toprağı ve güneşli alanlar hoşuna gider. Çelik alınarak çoğaltılabilir, çelik alma zamanı sonbahardan ilkbahar başına kadar. ![]() Açık kırmızı gül, geçen yıl yapraklarında yanıklık hastalığı vardı ve çiçek vermekte zorlanıyordu. Budama ve hastalıklı yaprakların uzaklaştırılması ile iyileşti. Bu gülden çelik almayı düşünüyorum, çelik alma zamanı yaz sonu sonbahar başları. ![]() ![]() Gazanya, güneşin sevdiği çiçek mi desek yoksa güneşi seven çiçek mi. Güneş görünce serpiliyor maşallah, yalnız suyunu unutmamak gerekir, toprağı kuruyunca mutlaka sulanmalı aksi takdirde bitkinin yaprakları diriliğini kaybederek solabiliyor. Toprak isteği normal toprak, suyu sever, tam güneşli alanlarda iyi gelişir. Tohum ile kolayca yetiştirilebilir, yaz ve sonbaharda tohumları ekilebilir(çimlenmenin gerçekleşmesi için tohum ekildiğinde toprak sürekli nemli olmalı) |
|
|
|
![]() |
|
|