![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-12-2010
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Sonkez, adresinizi özelden bana yazarsanız size Şakayık tohumlarından gönderirim fakat tohumlar 1 yıllık ve tohumdan yetiştirmek oldukça zor başarabilir misiniz bilmiyorum.Dilerim ki tohumları çimlendirebilirsiniz. Üstelik tohumdan çimlendirseniz bile ancak 3-4 yıl sonra çiçeklenme gösterir, biraz sabırlı olmanız gerekli ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-12-2010
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
![]() Karanfil Gülü(Lychnis coronaria) Tohumu ![]() Karanfil Gülü (Lychnis coronaria) Çiçeği Otsu ve çok yıllık 60-90 cm boylanabilen güzel bir yaz çiçeğidir. Güneşli alanlarda iyi gelişir devamlı çiçek açar. Toprağı normal bahçe toprağı fakat iyi dernajlı olmalı, su ihtiyacı fazla değildir, toprak yarı kuru olmalı. Sıcağa ve kuraklığa dayanıklıdır. Fazla su verilirse çiçek kökünden itibaren ölmeye başlar. Tohumları Mart ayından Mayıs ayına kadar ekilebilir.Haziran ayından Ağustos ayına kadar çiçeklenme gösterir, bol tohum bırakır. ![]() Yer Minesi (Verbena) Tohumu ![]() Yer Minesi Çiçeği(Verbena) İyi dernajlı(süzek olmalı) bahçe toprağında kolaylıkla yetiştirilebilen, 5-15 cm boylanabilen gerektiğinde saksıda sarkıcı bitki olarak davranan yıllık çiçeklerdendir. Toprağı kuruduğu zaman su verilmesi daha uygundur, çok su köklerinin çürümesine neden olur. Tohumları Şubat ayından Mayıs ayına kadar ekilebilir çimlenmeleri için biraz sabırlı olmalısınız çimlenme uzun sürebilir. Çiçeklenmesi ilkbahar sonlarından itibaren Sonbahara kadar devam eder. Leylak mor, kırmızı, beyaz, kayısı ve pembe renklerde bulunur. Çiçekten sonra tohum alınabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Şunu belirtmeden geçemeyeceğim, Karanfil Gülü (Lychnis coronaria) çiçeğini Kırklareli kırsalından tohum olarak toplamıştım ve burada yetiştirebildim. Bitkinin yaprak ve dalları gümüşi tüysü bir yapıya sahip fakat çiçekleri çok alımlı, yetiştiği toprak ise tamamen sudan mahrum (arada bir yağan yağmurlardan faydalanabiliyor). Bu bilgiyi de buraya eklemek istedim..... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Herkesten çok özür diliyorum, 395 numaralı başlıkta Şakayıp Çiçeği(Paoenia) ni Ağaç Şakayık olarak isimlendirmiştim. Sonra düzelttim hatayı, Şakayık başka tür Ağaç Şakayık başka tür, bu hatayı düzelttim. Sizlerden tekrar özür diliyorum.Saygılarımla.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili ağaçlar.net üyeleri, bu site ve siteyi oluşturan tüm üyelerin sayfalarında yer alan bahçe, balkon, teras ve diğer başlıklı sayfalarla bu site dünyanın en büyük bitki bahçesi bana göre. Bu muhteşem bahçeye katkım olması bakımından sizlere 200 den fazla bitkinin Türkçe ve Latince adlarıyla tohum, kök, yumru v.s. yetiştirme yöntemleriyle ekim-dikim zamanlarını gösteren bir tablo hazırlıyorum. Yakında burada veya uygun bir yer gösterilirse oluşturmakta olduğum tabloyu göndereceğim. İsteyen bilgisayarına indirebilir, ek yapabilir veya eksik-yanlış varsa düzeltebilir. Saygılarımla efendim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |