View Single Post
Eski 05-11-2013, 14:14   #416
Muda
Ağaç Dostu

Muda's Avatar

Giriş Tarihi: 12-02-2013
Sayın Yaylacı; Bitkiler konusunda bazı şeyleri zamanla öğreniyoruz. Bu yıl ben de bir şirketten çok beğendiğimi düşündüğüm bitki tohumları satın aldım. Bir kısmını da arkadaşım da istemişti. Tohum sayısı çok olduğunu düşünerek çeşitli renklerde ve beğendiklerimizden almıştık. Gelen tohumlara baktığımızda sizin tohumların çok minik ve az olduklarını gördük. Arkadaşımın istediklerini ben mecburen hepsini verdim. Onda nerede ise hiç çimlenme olmadı. Bendeki tohumların büyük bir kısmını çimlendirdim ancak çok azını büyütebildim. Bu yıl tohum siparişi vermeyi pek düşünmüyorum. Elimde olanlar ve bildiğim yerden aldıklarımla devam edeceğim. Achillea summer berries(Civanperçemi) ne renk. Ben onun pembe olanını almıştım. Çimlendirdim ancak büyümedi. Doğal halinde sarı ve beyaz arasında muhtelif tonları ve büyüklükte olanları var. Beyaz civanperçemi en fazla şifalı olanı olarak biliyorum. Daha çok sarı olanı tercih edilse de. Civanperçemi ilk yıl büyüyor ikinci yıl çiçek açıyor. Aldığınız tohumları ilkbaharda ekerseniz soğuk katlama olanlar haricinde tutma olasılığı yükseliyor.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön