Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi drhegeli
Sn Yaylacı, Helichrysum türünde onlarca cins var. Aralarında çok yıllık ve çalı tarzında olanlar da bulunuyor. Bahse konu olan hangi cins acaba?
Helichrysum Cinsleri
İkinci bir sorum ise, bitki ve tohum fotoğrafları size mi ait; bilgiler kendi tecrübeniz mi? Değillerse kaynaklarınızı da paylaşır mısınız?
|
Sayın drhegeli, sayfalarıma hoş geldiniz. Helichrysum çiçeğinin bir çok türü var bu doğru, size katılıyorum.Helichrysum güncel olarak en çok tanınan isim, bu bitkinin gerçek adı Xerochrysum ve türleri. Bende bulunan çiçeğin adı "Helichrysum bracteatum "türü, daha önceleri bu adla anılan bitki son dönemlerde "Xerochrysum bracteatum" olarak adlandırılmış. Bendeki bu çiçek, tek veya iki yıllık.
Sayfalarımda bulunan çiçek ve tohum resimlerinin tümü bana aittir, cep telefonum ile çekip Photoshopta düzenledikten sonra bu sayfalara atıyorum. Bitkileri kendim yetiştirip büyüttüğüm için genel bakım bilgilerine sahibim, bazan sorun çıktığında internetten faydalanıyorum.
Örnek olarak, Medinilla ve Tacca chantrieri(Yarasa Çiçeği), geçen sene bende vardı fakat yanlış bakım ve sulamadan dolayı bu iki güzelim bitkiyi kaybettim ama bana bir faydası oldu, aynı hataları tekrarlamamayı öğrendim, bu iki bitkiden yeniden alacağım ve eminim ki kazandığım tecrübe ile bakımlarını ve yetiştirilmesini sağlayacağım.
Siz de biliyorsunuz, yabancı bir bitkiyi bakıp yaşatmak kolay değil ancak bitkiyle uğraşır bakımı için çaba sarfederseniz o zaman bitkiyi tanımış olursunuz, benimde hep öyle oldu zaten. Kendim yetiştirdiğim için bitkilerin nelere ihtiyaç duyduğunu artık biliyorum. Sayfalara yazdığım bilgiler de benim kendi tecrübelerim fakat tabi ki internetten araştırıp ustalardan bilgi aldığım oluyor. Bitki hastalıklarından anlamam, zararlılardan sadece birkaçını bilirim.
Bu satırları yazmadan az önce siparişim vardı, kargo teslim aldım. Yeni bitkilerle tanıştım artık onları tanımaya çalışacağım."Bulbine frutescens(şifalı olduğu söyleniyor), Begonia dragon wings, Primula auricula, Achillea summer berries(Civanperçemi) ve Aubrieta(Obrezya) " bu bitkileri biraz önce teslim aldım. Artık iş araştırmaya ve nasıl bakım yapılacağına kalmış, şimdi bunlar üzerine çalışacağım ondan sonra tecrübelere göre bilgilerini buraya aktaracağım.
Saygılarımla efendim....