agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Balkon ve Terasları
(https)

Beğeni Düzeni3079Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 11-06-2013, 08:07   #1
Ağaç Dostu

kılıçh's Avatar

Giriş Tarihi: 11-03-2013
offf off of ne güzelller bunlar yaa fotoraflardaki netlikte hani ben burdayım diyo...

kılıçh Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-06-2013, 22:51   #2
Ağaç Dostu

Yaylacı's Avatar

Giriş Tarihi: 02-09-2007
Galeri: 8
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kılıçh Mesajı Göster
offf off of ne güzelller bunlar yaa fotoraflardaki netlikte hani ben burdayım diyo...
Teşekkür ederim sn Kılıçh, fotoğraf çekme konusunda biraz acemiyim ama elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım.

Yaylacı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-06-2013, 09:27   #3
Ağaç Dostu

gülsu's Avatar

Giriş Tarihi: 15-01-2011
Muhteşem bir teras yok yok. Ellerinize sağlık. Çok bakımlı ve güzeller. Çeşitte çok var. İnsan her gün bu terasta süprizlerle karşılaşabilir. Dev hatmi çiçeğini merakla açmasını bekliyorum. Çiçeklerin tohumlarını alıyormusunuz. Eğer alıyorsanız paylaşırmısınız? Bende size sizde olmayan tohumlardan gönderirim. Sağlıcakla kalın.

gülsu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-06-2013, 23:04   #4
Ağaç Dostu

Yaylacı's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gülsu Mesajı Göster
Muhteşem bir teras yok yok. Ellerinize sağlık. Çok bakımlı ve güzeller. Çeşitte çok var. İnsan her gün bu terasta süprizlerle karşılaşabilir. Dev hatmi çiçeğini merakla açmasını bekliyorum. Çiçeklerin tohumlarını alıyormusunuz. Eğer alıyorsanız paylaşırmısınız? Bende size sizde olmayan tohumlardan gönderirim. Sağlıcakla kalın.
Sn Gülsu, teşekkür ederim. Terasımı en iyi şekilde kullanmaya çalışıyorum, terasta gezecek yer kalmıyor bazen. Zamanı geçen çiçekleri küçük balkona alıyorum, o kadar çok çeşit çiçek olduğu halde yeni bir tür gördüğümde dayanamayıp yine alıyorum.
Dev hatmi tohumlarından şu anda bende mevcut, bitki çiçek geçtikten sonra tohum veriyor. Zaten bitki uzun ömürlü, kök bağladıktan sonra zamanı gelince bitki gövdesi kuruyor bahar aylarında tekrar sürgünlerini veriyor. Tohum gönderebilirim sorun değil, adresinizi özelime gönderin lütfen. Sayfanızı inceleyeceğim bende olmayan çiçek varsa yazarım. Saygı ve selamlarımla...

Eski 11-06-2013, 14:29   #5
Ağaç Dostu

hüzün's Avatar

Giriş Tarihi: 31-07-2009
çok güzeller, ölümsüz çiçeği ilk duyuyorum

hüzün Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-06-2013, 23:14   #6
Ağaç Dostu

Yaylacı's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hüzün Mesajı Göster
çok güzeller, ölümsüz çiçeği ilk duyuyorum
Teşekkürler sn Hüzün, ölümsüz çiçek(Helichrysum) çok sevdiğim bir çiçektir. Bitki çiçeğini açtıktan sonra kesip vazoya koyabilirsiniz, çiçek renkleri yıllarca bozulmadan kalabiliyor. Çiçeği tuttuğunuzda sanki kağıttan yapılmış gibi bir sertlikte olduğunu anlarsınız. Tohumdan yetiştirmek mümkün, bitki kışa dayanıklıdır. Baharda gelişip boylanarak yine çiçeğini veriyor, renkleri de mevcuttur.Saygılar, selamlar efendim...

Eski 11-06-2013, 16:55   #7
Ağaç Dostu

kılıçh's Avatar

bu arada yaban mersininin tadını çok merak ediyorum acaba tohum oluşturunca bana gönderebilirmisisniz?

Eski 11-06-2013, 23:18   #8
Ağaç Dostu

Yaylacı's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kılıçh Mesajı Göster
bu arada yaban mersininin tadını çok merak ediyorum acaba tohum oluşturunca bana gönderebilirmisisniz?
Mayhoş bir tadı var sn Kılıçh, tohum almaya çalışacağım. Meyveler biraz daha kararsın yani tam olgunlaşsın sizin için ayıracağım. Saygılarımla....

Eski 12-06-2013, 10:15   #9
Ağaç Dostu

kılıçh's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Yaylacı Mesajı Göster
Teşekkür ederim sn Kılıçh, fotoğraf çekme konusunda biraz acemiyim ama elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım.

Alıntı:
Mayhoş bir tadı var sn Kılıçh, tohum almaya çalışacağım. Meyveler biraz daha kararsın yani tam olgunlaşsın sizin için ayıracağım. Saygılarımla....

Yaylacı abicim bu fotoğraflar acemi halinse usta halindeki fotoğraflar nasıl olur bilmiyorum artık...
yaban mersini içinde çok teşekkür ederim...

Eski 14-06-2013, 21:57   #10
Ağaç Dostu

Yaylacı's Avatar

Üç farklı Adenium, bakalım çiçeklerini görebilecek miyim? Geçen yaz tohumdan ekmiştim, salona almıştım kışı atlattılar.

Name:  Adenium (1).jpg
Views: 1328
Size:  39.8 KB

Name:  Adenium (2).jpg
Views: 1330
Size:  39.7 KB

Name:  Adenium (3).jpg
Views: 1243
Size:  41.9 KB

Ebruli Dahlia bu sene ilk defa ekmiştim.

Name:  Ebruli Dahlia.jpg
Views: 1300
Size:  45.3 KB

Haşhaş çiçeklerini bol keseden veriyor

Name:  Haşhaş.jpg
Views: 1583
Size:  47.2 KB

Eski 14-06-2013, 22:05   #11
Ağaç Dostu

Yaylacı's Avatar

Agrostemma Githago(Karamuk)

Name:  Karamuk.jpg
Views: 1216
Size:  31.5 KB

Geçtiğimiz yaz tohumdan ekmiştim, salona alarak kışı dinlenerek geçirdi, dilerim ki çiçeğini görebileyim.

Name:  Plumeria.jpg
Views: 1011
Size:  41.6 KB

Sarı Gül açtıkça açıyor, yerin çok sevdi sanırım.

Name:  Sarı Gül.jpg
Views: 1021
Size:  43.8 KB

Bu sene yeni diktiğim Siyah Dahlia

Name:  Siyah Dahlia (1).jpg
Views: 1051
Size:  43.0 KB

Name:  Siyah Dahlia (2).jpg
Views: 1040
Size:  50.3 KB

Eski 23-10-2013, 18:51   #12
Ağaç Dostu

Muda's Avatar

Giriş Tarihi: 12-02-2013
Alıntı:
Üç farklı Adenium, bakalım çiçeklerini görebilecek miyim? Geçen yaz tohumdan ekmiştim, salona almıştım kışı atlattılar.

Eklenti 417709

Eklenti 417710

Eklenti 417711

Ebruli Dahlia bu sene ilk defa ekmiştim.

Eklenti 417712

Haşhaş çiçeklerini bol keseden veriyor

Eklenti 417713
Bir zamanlar aynı haşhaş tohumundan bende de vardı. Ne zaman nasıl çıktığını anlayamamıştım. Çiçek olarak bu şekilde katmerli idi. Daha sonra kayboldu. Muhtemelen süs için yetiştirilen bir tür. Haşhaş tarlaları olduğu ve onları gördüğüm için normal haşhaşlar aynı şekilde değil. Lale gibi tek çiçekli. Katmerli gibi olmuyorlar. Tabi beyaz, mor ve muhtemelen ithal gelen tohumlardan çıkan morumsu bir renk var.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-06-2013, 18:25   #13
Ağaç Dostu

ahsenn's Avatar

Giriş Tarihi: 03-06-2013
terasta bu kadar çeşitlilik ve rengarenk çok güzel.Dev hatmiyi ben de merak ettim.

ahsenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-06-2013, 23:19   #14
Ağaç Dostu

Yaylacı's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ahsenn Mesajı Göster
terasta bu kadar çeşitlilik ve rengarenk çok güzel.Dev hatmiyi ben de merak ettim.
Sn Ahsenn, dev hatmi yakında tomurcukların verir, bu ay sonuna doğru çiçeklerini açmaya başlar. Fotoğrafını çekip sayfalarıma ekleyeceğim. Saygılar, selamlar efendim....

Eski 12-06-2013, 08:53   #15
Ağaç Dostu

Adil's Avatar

Giriş Tarihi: 25-04-2011
Fotoğraflar ve çiçekler tek kelimeyle harika Celal bey ellerinize sağlık.
Trabzondan saygılar selamlar.

Adil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-06-2013, 12:09   #16
Ağaç Dostu

efeege's Avatar

Giriş Tarihi: 09-04-2013
sayın Yaylacı. haşhaş çiçeğinizi merak ettim çiçek familyasındanmı yoksa bizlerin kullandığı tatlılarda kullandığımız haşhaş tohumundanmı yetişti.. saygılar..

efeege Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-06-2013, 00:07   #17
Ağaç Dostu

Yaylacı's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi efeege Mesajı Göster
sayın Yaylacı. haşhaş çiçeğinizi merak ettim çiçek familyasındanmı yoksa bizlerin kullandığı tatlılarda kullandığımız haşhaş tohumundanmı yetişti.. saygılar..
Sn efeege, ziyaretiniz için teşekkür ederim.Resmini gördüğünüz Haşhaş ekmek yapımında ve değişik yemeklerinize koyduğunuz bildik haşhaş. Elinizde haşhaş tohumu varsa(çok yıllanmış olmaması lazım) toprağa ekerseniz haşhaş çiçeğini elde edebilirsiniz. Ben her yıl tohumlarını alır ekerim, ekim zamanı bahar ayları. Denemenizi tavsiye ederim.Saygılar selamlar efendim...

Eski 17-06-2013, 08:53   #18
Yeni Üye

Sevalem's Avatar

Giriş Tarihi: 17-06-2013
Terasınızı resimlerinizi gez gez ancak bitirebildim. Çok güzeller. Sizleri gördükçe daha da bir hevesi artıyor insanın. Emeklerinize sağlık

Sevalem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-06-2013, 22:55   #19
Ağaç Dostu

Yaylacı's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sevalem Mesajı Göster
Terasınızı resimlerinizi gez gez ancak bitirebildim. Çok güzeller. Sizleri gördükçe daha da bir hevesi artıyor insanın. Emeklerinize sağlık
Sn Sevalem,beğenileriniz için teşekkür ederim. Bizler sayfalarımızla örnek olmaya çalışıyoruz, dilerim siz de çok güzel bitki ve çiçek yetiştirirsiniz.Saygılar, selamlar efendim...

Eski 18-06-2013, 21:26   #20
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 04-06-2007
Sayın yaylacı,
Terasınız yine konuşuyor. Her çiçek ayrı güzel. Bu sene Foça' da jakaranda ağacından dökülen tohumları ben de topladım. Denemek istedim. Hangi ayda ektiniz acaba?
Tohumlar boş gibi görünüyor ama demeyeceğim.
Fidesi çok büyüktü getiremeyeceğim için alamadım.

İyi günler dileği ile.

Benol Hazaroğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-06-2013, 23:12   #21
Ağaç Dostu

Yaylacı's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Benol Hazaroğlu Mesajı Göster
Sayın yaylacı,
Terasınız yine konuşuyor. Her çiçek ayrı güzel. Bu sene Foça' da jakaranda ağacından dökülen tohumları ben de topladım. Denemek istedim. Hangi ayda ektiniz acaba?
Tohumlar boş gibi görünüyor ama demeyeceğim.
Fidesi çok büyüktü getiremeyeceğim için alamadım.

İyi günler dileği ile.
Teşekkürler Benol hanım, bu sene terasla fazla ilgilenemedim bir de iki Hafta Maçkada kalmıştım o yüzden bitkilerimle ilgilenemedim.
Jakaranda tohumlarını Mayıs ayının ortalarında ekmiştim, toprağını hep nemli tuttum. Trabzondan döndüğümde çimlenerek birkaç cm boya ulaşmışlardı, şaşırtma yaparak küçük saksılara aldım onları. Tohumlarının içi boşmuş gibi görünüyor ama yine de ekin onları. Bu ay ekebilirsiniz fakat yaz aylarında olduğumuz için çimlenene kadar gölge bir yerde bulundurunuz ektiğiniz tohumları.Gerci Trabzonda hava çok sıcak değildir,havalar bu aylarda hemen hemen kapalı ve yağışlı olarak bu ay sonuna kadar devam eder.
Dilerim ekeceğiniz tohumları çimlendirirsiniz, saygılar selamlar...

Eski 19-06-2013, 00:16   #22
Ağaç Dostu

loveforlife's Avatar

Giriş Tarihi: 21-05-2012
Galeri: 2
Sayın Yaylacı,

O kadar özel ve güzel türleriniz var ki! Hele hepsinin Latince isimlerini belirtmeniz, üstüne üstlük bir de bakım ve üretimleri hakkında kısa kısa bilgiler vermenize bayılıyorum. Keşke herkes sizin gibi yapıp sadece resimleri değil bilgiyi de paylaşsa...

Sevginizin yoğunluğu her çiçekte, her yaprakta hissediliyor. İmrenerek ve büyük bir zevkle takip ediyorum sayfalarınızı.

Saygı ve selamlarımla...

loveforlife Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-06-2013, 13:48   #23
Ağaç Dostu

Yaylacı's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi loveforlife Mesajı Göster
Sayın Yaylacı,

O kadar özel ve güzel türleriniz var ki! Hele hepsinin Latince isimlerini belirtmeniz, üstüne üstlük bir de bakım ve üretimleri hakkında kısa kısa bilgiler vermenize bayılıyorum. Keşke herkes sizin gibi yapıp sadece resimleri değil bilgiyi de paylaşsa...

Sevginizin yoğunluğu her çiçekte, her yaprakta hissediliyor. İmrenerek ve büyük bir zevkle takip ediyorum sayfalarınızı.

Saygı ve selamlarımla...
Çok teşekkür ederim loveforlife, sayfalarımı hazırlarken görüntülerini paylaştığım bitkiler hakkında bilgi verip faydalı olmayı düşünürüm. Keşke zaman bulabilsem bitkiler hakkında detaylı bilgi verebilseydem. Bitkiler sevgi verdiğiniz sürece güzelleşir serpilir, ana ihtiyaçlarını da karşıladığınızda size karşılığını fazlasıyla verirler. Örnek olabiliyor ve bilgi verebiliyorsam bundan mutluluk duyarım. Tekrar teşekkür ederim. Saygılar selamlar efendim....

Eski 09-10-2013, 22:25   #24
Ağaç Dostu

Yaylacı's Avatar

Merhabalar sevgili arkadaşlar, dostlar.....
Tekrar sayfalarıma dönüş yaptım.Sayın Benol hanım bana özelden yazdı ve buraya dönüş yapmamı sağladı kendisine buradan teşekkür ediyorum.
Bu yaz buralarda havalar hiçte uygun iklimde değildi, bir yandan aşırı sıcaklar ve nem oranının dengesizliği bitkileri derinden etkiledi, biraz uzaklaştım. Bir de başka işlerim vardı sayfalarla ilgilenemedim, akşam eve geldiğimde bu sayfalara girmek için çok az zamanım kalıyordu. Geri kalan zamanı kendim için web sitesi yapmaya çalışıyorum o site için zaman ayırabiliyordum. Bu yüzden bu sayfalara epeyi zaman ara verdim.
Bu site, bu sayfa ve arkadaşlardan, bitki severlerden kopmak hiç kolay birşey değil. Tekrar burada yazarken inanın biraz çekinerek yazıyorum kendimi suçlu hissediyorum. Ama bunu emin olun telafi edeceğim, görüntü ve bilgileri bir arada sunmaya çalışacağım umarım beğenirsiniz....

Eski 09-10-2013, 22:46   #25
Ağaç Dostu

Yaylacı's Avatar

Bazı Çiçekler ve Tohumları

Name:  Aslanagzi.jpg
Views: 3773
Size:  20.3 KB
Aslanağzı Tohumu

Name:  Aslanagzi 1.jpg
Views: 4995
Size:  32.5 KB
Aslanağzı Çiçeği
Tek yıllık ve kolay yetişebilen bir çiçektir, normal su isteği ile birlikte güneşli alanları sever. Baharda Nisan ayında tohum ekimi mümkündür. Çiçekleri geçtikten sonra bol miktarda tohum alınabilir, birkaç rengi vardır.

Name:  cinkaranfili.jpg
Views: 3433
Size:  65.4 KB
Çin Karanfili Tohumu

Name:  CinKaranfilic.jpg
Views: 3609
Size:  61.8 KB
Çin Karanfili Çiçeği
Çok yıllık ve bodur boylu bir çiçektir.Dona ve kuraklığa dayanıklıdır, güneşli ve yarı gölge yerleri sever su isteği fazla değildir. Çiçekten sonra bol tohum alınabilir(çiçeği iyi gelişirse). Nisan,Mayıs, Eylül ve Ekim aylarında tohum ekimi yapılabilir.Kısa boylu olduğu için saksı ve bordür kenarlarına uygundur.

Name:  DevHatmi.jpg
Views: 3704
Size:  44.9 KB
Dev Hatmi Tohumu
Devam ediyor....

Eski 09-10-2013, 23:13   #26
Ağaç Dostu

Yaylacı's Avatar

Name:  Devhatmiacmis.jpg
Views: 3167
Size:  31.7 KB
Dev Hatmi Çiçeği-Luna Hibiscus White
Adı üzerinde, dev hatmi. Çiçeğinin çapı 30 cm, bitkinin boyu iyi bakım yapılırsa 1,5 m ye ulaşır. Bitki, tohumdan yetiştirildiği gibi odunsu kökünden ayırmayla veya çelik alınarak çoğaltılabilir. Suyu ve güneşi çok sever. Tohumları sert kabuklu olup, sert kabuklu tohumların ekimi gibi ön işleme tabi tutulur. Nisan ayında başlayarak Mayıs sonuna kadar tohum ekimi yapılabilir. Çiçeği solduktan sonra eğer uygun tozlaşma sağlanmışsa her tohum kesesinden 5-6 tohum alınabilir.Bahçesi olmayanlar büyük boyutlu (40-50 cm çaplı) saksılara dikebilir.Sonbaharın son aylarına doğru bitkinin gövdesi toprak seviyesinden 5-10 cm yukarıdan kesilerek kışın kökleri donmasın diye üzeri saman ve yapraklarla örtülebilir.

Name:  Ezancicegi.jpg
Views: 4980
Size:  69.0 KB
Ezan Çiçeği Tohumu

Name:  ezancicegi1.jpg
Views: 3301
Size:  66.5 KB
Ezan Çiçeği
Akşam güneş battıktan sonra ezan okunurken veya ezan okunmadan hemen önce çiçeğini açar, çiçek açışını sanki yavaşlatılmış görüntüyü izler gibi çiçeğin açılışını görebilirsiniz.Çiçeklerinin ömrü kısadır, akşam açan çiçekler ertesi gün öğleye doğru ölür.İyi drene edilmiş topraklarda yetişir, güneşe sever gün boyu güneş görmek ister, su isteği orta seviyededir.Tek yıllık bitkiler sınıfına girsede ikinci yıl da yaşamını sürdürmeye devam eder, ikinci yıl yaşamını sürdürebilmesi içinbitkinin gövdesi toprağa yakın seviyeden kesilir..Tohumdan yetiştirilir, tohumlar sonbaharda toprağa ekilebilir.
Name:  Fkadifesi.jpg
Views: 3258
Size:  27.1 KB
Fransız Kadifesi Tohumu

Name:  Kadifecicegi.jpg
Views: 3270
Size:  26.4 KB
Fransız Kadifesi Çiçeği
Tek yıllık, yaz aylarının arsız gelişen çiçeklerinden biridir. Güneşli yerleri sever, ortalama su ihtiyacı vardır. Çeşitli böcekleri kaçırıcı bir kokuya sahip olduğu söylenir. Tohumdan çok kolay yetiştirilir, çiçekten sonra bol tohum alınabilir. Saksılarda olduğu gibi bahçe bordürlerinde guruplar olarak yetiştirmek mümkündür. Tohumları bahar aylarında ekilebilir, toprağa atılan tohumların üzeri çok ince bir toprak tabakasıyla kapatılabilir.

Eski 10-10-2013, 23:37   #27
Ağaç Dostu

Yaylacı's Avatar

Devam edecek.....

Eski 11-10-2013, 22:47   #28
Ağaç Dostu

Yaylacı's Avatar

Name:  HintYaCi.jpg
Views: 2989
Size:  30.8 KB
Hintyağı Çiçeği Tohumu

Name:  hintyagicicegi.jpg
Views: 3353
Size:  27.6 KB
Hintyağı Çiçeği
Kısa boyluları tek yıllık ve uzun boyluları çok yıllık olarak türlerine göre değişebilir. Killi-tınlı orta yapılı geçirgen topraklarda iyi yetişir. Hem alkali hem de asitli topraklarda yetişebilir fakat tohumlarının çimlenebilmesi için toprak nemi yeterli olmalıdır. Bu bitkinin tohumunun en ideal ekim zamanı toprak sıcaklığının 15-18 °C olduğu Nisan ayı ortalarıdır. Tohumların ekim derinliği 3-7 cm derinlikte olmalı, iki haftaya kadar çimlenme toprağın nemi uygunsa gerçekleşir. Bitki hızlı büyür (2-3 ay), kuraklığa dayanıklıdır fakat topraktaki mineralleri alabilmesi için suya ihtiyaç vardır.
Not: Tam bir sanayi bitkisidir.

Name:  ipekcicegi.jpg
Views: 3484
Size:  17.0 KB
İpek Çiçeği Tohumu

Name:  ipekcicegi(portulaca)1.jpg
Views: 3483
Size:  29.5 KB
İpek Çiçeği(Portulaca)
Tek yıllık bir çiçektir. Az su bol güneşe ihtiyaç duyar, açık alanlarda gösterişli çiçekler açar. Saksıda yetiştirilecekse suyu tutmayan süzek toprak tercih edilmelidir. Son donlar geçtikten sonra Nisan ayı ortalarında toprağa ekilebilir. Her türlü toprakta yetişmesi mümkündür.

Name:  Kandamlasi.jpg
Views: 3385
Size:  22.1 KB
Kan Damlası Çiçeği Tohumu

Eski 09-10-2013, 23:30   #29
Ağaç Dostu

Yaylacı's Avatar

Name:  Gala.jpg
Views: 3738
Size:  19.5 KB
Kala Çiçeği Tohumu

Name:  CallaLilyPink.jpg
Views: 5774
Size:  37.0 KB
Kala Çiçeği
Yumrulu çok yıllık bir çiçektir, yumruları kışın donabilir. Bahçede dikili ise yumrularını soğuklar gelmeden sökerek ılık bir yerde depolayınız.Tohum ile yetiştirilebildiği gibi yumrularından ayırarakta çoğaltılabilir. Evlerde yetiştirmek mümkündür fakat arada bir güneş ışığı görmeli aksi halde çiçek sapları uzun, cılız ve sağlıksız olur çiçek verimi düşer.Toprağı hafif gevşek olmalı(yumrularının rahat genişleyebilmesi için), suyuna dikkat edilmeli aşırı su ve toprakta çamurlaşma yumruların çürümesine sebep olur.Tohumları Nisan, Mayıs aylarında ekilebilir.

Name:  Gazanya.jpg
Views: 3861
Size:  17.6 KB
Gazanya Çiçeği Tohumu
Name:  Gazanya 1.jpg
Views: 3782
Size:  30.1 KB
Gazanya Çiçeği
Gazanya çok yıllık ve bol güneşi seven bir çiçektir, güneşi görünce çiçeklerini arka arkaya açar, yaz boyu ve hatta sonbaharda havalar soğumaya kadar çiçek açmaya devam eder. Tohumdan kolay yetiştirilir, sıcak havalarda su isteği fazladır.Arada bir yapraklarından bozulanları temizlemekle yeni yaprakların çıkmasını sağlayabilirsiniz.Tohumu Nisan, Mayıs ile Eylül, Ekimde ekilebilir.Sağlıklı çiçekler verirse bol tohum oluşturur.
Name:  Gelincik.jpg
Views: 3926
Size:  24.3 KB
Gelincik Tohumu
Devam edecek....

Eski 10-10-2013, 23:35   #30
Ağaç Dostu

Yaylacı's Avatar

Name:  gelincik.jpg
Views: 3265
Size:  32.5 KB
Gelincik
Malumunuz gelincik tanınan bir kır bitkisi, kırlarda kendi kendine tohum saçarak çoğalan tek yıllık bir çiçektir. Gayet zarif ve çiçek ömrü çok kısadır, güneşli açık alanlarda normal toprakta yetişebilir. Su isteği fazla değildir, çiçekten sonra kapsüllerde binlerce tohum oluşur.Saksılarınıza bol tohum atarak adeta kırmızı bir çanak elde edebilirsiniz

Name:  GlayorT.jpg
Views: 2831
Size:  17.9 KB
Glayör Tohumu

Name:  Glayol.jpg
Views: 2944
Size:  28.2 KB
Kırmızı Glayör
Soğanlı(genel adıyla korn) ve çok yıllık bir çiçektir(kornlar çürümedikçe), kornlarla çoğaltılabildiği gibi çiçekten sonra eğer tohum oluşum gerçekleşirse alınan tohumlarla da üretilmesi yapılabilir.Toprak çok sıkı olmamalı(kornlarının gelişimi için), su isteği kurak havalarda biraz fazla normal havalarda ise düzenli sulama yapılmalıdır.. Güneşli yerleri tercih eder. Çiçekler tamamen geçtikten sonra çiçek sapı kesilmez ve sap kuruyana kadar kornlar yerlerinden sökülmez. Çiçek sapı kuruyuncaya kadar arada bir sulamaya devam edilir(kornların irileşip olgunlaşması ve yavru korn(kralen) verebilmesi için). Kışları sert geçen yerlerde glayörler sökülerek bahar aylarında ekinceye kadar uygun yerlerde saklanır.

Name:  GulhatmiK.jpg
Views: 3385
Size:  17.5 KB
Gülhatmi Tohumu

Name:  Gulhatmi.jpg
Views: 3416
Size:  43.0 KB
Gülhatmi
Çok yıllık ve çok kolay yetişen bir çiçektir. Toprak seçimi yapmaz, tohumları Şubat ayından Mart sonun kadar ekilebilir. Normal su ihtiyacı olduğu gibi, aşırı sıcaklarda su ihtiyacı artar(yaprakları büyük olduğu için su kaybı fazla olur). Soğuklara dayanıklı bir bitkidir. Güneşli ve yarıgölge yerlerde yetişebilir.

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:54.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025