![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2010
|
Sayın acemifüsun haddim olmayarak karışıyorum kusura bakmayın, fotoğrafta'mı öyle görünüyor bilmiyorum ama H.Bella farklı bir tür olabilir isterseniz bir inceleyin. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Çok geçmiş olsun canım. Clematislerin daha çok dallı gelir şimdi. Hiç üzülme. Clematis sayfasında dregelinin son fotolarındaki yaptığı bitki çubuklarını bizlerde modifiye edip kullanalım. İyi tespit çok önemli. Bambu kamışları ve telle yapılmışlar ve çok işe yarar görünüyorlar. Sardunyaların çok güzel olmuş. Ellerine sağlık. |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Drhegelinin uygulamasına dikkat etmemişim, hemen bakıyorum![]() |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Füsun, geçmiş olsun, son fırtına İstanbul gibi İzmir'i de perişan etti demek. Yapacak bir şey yok, yola devam, kökler sağlam olsun yeter ki. Clematislerin(W. nike)bazı dalları ve yaprakları kırılmış gibi, onları üzerinden alın, çabuk toparlanırlar merak etmeyin. Bu arada, sevgili hoyanızı açtırmayı başarmışsınız, bu tomurcukları görebilmek için yıllarca bekleyenler var ![]() |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili ykolko uyarınız için çok teşekkür ederim Köklendirdiğim çeliğim sanıyorum Aeschynanthus radicans(ruj çiçeği). Marketlerde maalesef mum çiçeği olarak, yanlış etiketliyorlar. Arkadaşımı da uyarayım![]() |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Fusün hanım merhaba, bakın kimler geldi....Küçücük boyuna bakmadan açtı. Kışın yaprak döküyor mu? Benimkisi içerde döktü. Önce kurudu sandım, ama sulamaya devam ettim. .. Hoya Kerii yi çekmemişim. Sürgün yok ama gayet iyi durumda... Mavişler umarım açarlar..Tekrar teşekürler... ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çok sevimdim Sizin ellerinizde açmaması mümkün değil zaten Kışın Clerodendrum Thomsoniae yaprak döküyor. Mavişler de çok sağlıklılar maşallah Mavi mavişin dallarının ucları yakında çatallanır ve tomurcuklar belirginleşir Beyaz maviş daha sonra çiçekleniyor. Ellerinize sağlık![]() |
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-01-2012
|
Sevgili Füsun hanım, anacığım yıllardır paşa kalıcı yetiştirir büyütür bir kez bile tomurcuk verdiğine şahit olmamıştım, siz de görünce pek bir şaşırdım sağlıkla büyütürsünüz inşallah çiçeklerini. Sardunyalarınız ne alemde? Bir iki fotoğrafta onlardan ekleyebilir misiniz? Sevgilerimle.. |
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Paşa Kılıcının çiçeklenmesi için sanıyorum biraz güneş görmesi ve besin takviyesi gerekiyor. Sardunyaların çoğunu balkonun Güney tarafından Doğuya taşıdım, fazla güneş yaprakları yakıyor. Baharda açtıkları gibi yoğun çiçekli değiller, fakat yine de açmaya çalışıyorlar. Güneşten en fazla etkilenen Appleblossom Rosebud Sardunyam,çoğu yaprağı yandı. Şimdi tamamen gölgede. Güneşe en dayanıklılar bana göre ceylanlar. Müsait bir zamanda sizin için fotoğraflarını çeker eklerim Sevgiler. |
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Geçmiş olsun Füsun hanım'cığım bu havalar bizleri oldukça zorluyor neyse ki clematisler güçlü bitkiler eminim düzelecek ve daha çok çiçek verecektir. Diğer bitkileriniz de oldukça hoş görürünüyor ![]() |
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kargonuz biraz geçikti, en yakın zamanda yollayacağım![]() |
|
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Geçen yıl onca tohum dağıtıldı ama kimseden tık yok, sanırım kimse çimlendiremedi. Fideciklere hiç dokunmayın şimdilik, zaten birbirinden uzakta çimlenmişler, sonbaharda toprağı ile birlikte ayrı saksılara alabilirsiniz. İyice geliştikten sonra esas yerlerine almanızı tavsiye ederim. Lithodoranın çiçeklerini görürüz inşallah, ben de almıştım, sanki hiç gelişmiyor gibi geliyor bana. |
|
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Zengardenin çimlendirme torfunu kullanmıştım, yabancı tohum olması düşük ihtimal diye düşünüyorum. Çimlenenlerden biri 4 yaprak oldu Yakında tekrar, görülebilecek şekilde fotoğraf koymaya çalışırım. Lithodora fideleri kargoda biraz hırpalanmıştı, kendilerine ancak geldiler. O güzel çiçeklerini siz de ben de görelim inşallah![]() |
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Tika Ceropegia'yı kökten ayırmanıza gerek yok. Yaklaşık 10-15cm.lik bir dal koparın, dalı toprağın üzerine yatırın, yapraklar dışarıda olacak şekilde, dal kısımlarını hafif toprakla örtün ve hergün fısfısla nemlendirin, yeni yapraklar, sürgünler verdiğini göreceksiniz Bol aydınlık, hafif güneşli bir yerde dursun. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Füsuncum Appleblossom edinmişsin. Çok güzelmiş gerçekten. güle güle yetiştir canım. |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Füsuncum, bu ne güzellik. Of yaaaa, ay bayılcam şimdi. Sizler nasıl farklı türleri nasıl bu kadar güzel bakabiliyorsunuz. Hem de saksı da, işte buna imreniyorum. Harikasın... |
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bilginin, maharetli ellerinin, güzel gönlünün yanında, bir o kadar da alçak gönüllüsün Çok teşekkür ederim![]() |
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-09-2008
|
Bu nasıl bir güzelliktir? Maşallah diyeyim.Yapı marketleri turlasam iyi olacak. Şaka bir yana,bu tür çok güzelmiş.Şimdiye kadar buralarda görmedim. |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Appleblossom Rosebud harika görünüyor gerçekten ![]() |
|