![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2012
Şehir: Sakarya-Denizli
Mesajlar: 2,979
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() Leblebi tozuna kavut dendiğini ilk defa duyuyorum bizde patlamış mısıra kavuk denir onu duyan var mı ki? ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-03-2012
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 1,403
|
İlla laf yetiştireceksin değil mi bana? ![]() Patlamış mısırı duymamıştım. Ama benim dediğimde, örneğin alafranga takılacaksan kavut, alaturka ise gavut deniyordu galiba. Bir de gene böyle pembe ve beyaz renkli simit şeklinde (şekerli olduğunu düşündüğüm) bir zamazingo daha satılırdı, ondan ömrümce hiç yemedim biliyor musunuz? Hep çok merak ettim, ama her seferinde ya tadı kötüdür ya da ne bileyim pistir filan diye mi artık almadım. Ama elleri pis satıcının sattığı pamuk şekerine kimse hayır diyemez, o yinir yani ![]() Tömürcek sen ağaçtan akan reçineye benzer bir şey vardı ondan yedin mi çocuğum? Ben yedim ve de seni geçtim işte, heheyt. Ama tadı tuzu yoktu, adını da unuttum. Neyse, konuyu çok dağıttım, herkes affetsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|