![]() |
|
|
![]() |
#1 | ||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() Alıntı:
![]() |
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2012
|
Fatihcim okadar aramana gerek yok hoş arasan da bulabilir misin o da şüpheli artık satılmıyor öyle her yerde ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-03-2012
|
Alıntı:
Evde de yapılabilr havanda, ama dışarıdan pis satıcıdan alınan daha lezzetli olurdu ![]() ![]() Dip not: leblebi tozuna aynı zamanda kavut deniyordu galiba. Dibin dibi not: Fatih, dışarıda artık satıldığını sanmıyorum, bulamazsınız. Evde havanda iyice toz haline gelecek şekilde, un gibi dövüp toz şeker ekleyip biraz daha dövün. Belki seversiniz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2012
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() Leblebi tozuna kavut dendiğini ilk defa duyuyorum bizde patlamış mısıra kavuk denir onu duyan var mı ki? ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-03-2012
|
İlla laf yetiştireceksin değil mi bana? ![]() Patlamış mısırı duymamıştım. Ama benim dediğimde, örneğin alafranga takılacaksan kavut, alaturka ise gavut deniyordu galiba. Bir de gene böyle pembe ve beyaz renkli simit şeklinde (şekerli olduğunu düşündüğüm) bir zamazingo daha satılırdı, ondan ömrümce hiç yemedim biliyor musunuz? Hep çok merak ettim, ama her seferinde ya tadı kötüdür ya da ne bileyim pistir filan diye mi artık almadım. Ama elleri pis satıcının sattığı pamuk şekerine kimse hayır diyemez, o yinir yani ![]() Tömürcek sen ağaçtan akan reçineye benzer bir şey vardı ondan yedin mi çocuğum? Ben yedim ve de seni geçtim işte, heheyt. Ama tadı tuzu yoktu, adını da unuttum. Neyse, konuyu çok dağıttım, herkes affetsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Benim de çocukluğumun olmazsa olmazlarındandır leblebi tozu. Hele köpük helva ile karıştırınca mükemmel olur. Bazen rast gelir, pazarda köpük helva bulurum. O zaman hemen güzel bir leblebi alıp, rondoda çekiyorum. Oluyor sana leblebi tozu... ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|