![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Sevgili Fatih; yine güzellikler, maşallah... Begonyalar, boncuklar, atlaslar, minyatür gül maşallah maşallah; hepsi birbirinden güzel. Minyatür güle imrendim bende mi saksılara alsam acaba, zira bulundukları yerde ne var oluyorlar, ne de yok oluyorlar. 5-6 senelik aynı toprakta duruyorlar, kuyu suyu ile sulanıyorlar. Bir şekilde onlar için birşey yapmam gerek. Ama ne? |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Chrita da çiçekleriyle mutlu mesut =) ![]() ![]() Ve her zaman ki gibi teftişteyiz biz =) çift olarak her gün tomurcuk kontrolü yapıyorlar açmaya en yakın hangisiyse tepesine konmakta ustalar =) Daha sonra da kafeslerine geri dönüyorlar. Şapşal demeyi öğrendik =) arada babişko diyorlar. Kısa ama güzel bir şekilde konuşmaya çabalıyorlar. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Çok tatlılar sevgili Fatih, yanılmıyorsam ikisi de er kişi gibi görünüyorlar... Ve çift olur iseler konuşmazlar diye biliyordum ben. Maşallah onlara... |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Aslında daha yavru oldukları için hem ele alıştırmada problem çekmedim hem de bu iki kelimeyi öğretmekte. Beyaz olan dişi, sarı olan erkek. Sarı daha uysal ama beyaz da daha oyuncu. Diğer çiftle birlikte saldığımda yaptıkları şımarıklıkları görmelisiniz =)) |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-03-2012
|
Maşallah Fatihcim hem çiçeklerine hem de mubişlerine... Ama orkidelere ayrı bayıldım. Benimkiler hala uykuda, ne tomurcuk ne yaprak ne de bir çiçek sapı bir şey yok Yaptığın özel bir şey var mı onlar için ben de uygulayayım. Sevgiler... |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
abla ben hoyalarda kullandığım besinden veriyorum orkidelerede. Tek bir markaya bağlı kalmadan her bittiğinde farklı markaların ürünlerini alıyorum. Orkide besini kullanıyorum hoyalara bazen normal bazense besinli su ile suluyorum. Güneşi hoyalarla aynı seviyede alıyor. Çiçeklerimin bulunduğu odanın camı buzlu cam olduğu için ışık istediğim gibi geliyor orkidelere. Bunlarda benim diğerleri =)) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bir tane mum çiçeğim var o da geçen eylülde bi 10cm boylandı ondan beri kıpırdamıyor. Toprağı Kars'tan köstebeklerin çıkarttığı topraktandı. Killi ama çabuk kuruyan bir toprak. Sevdiğini söyleyebilirim çiçeğimin o toprağı. Saksı değiştireyim mi bu ara ne dersin? |
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
Abla saksı çeliğe göre küçükse değiştirebilirsin ama dönem geliyor uyanacaklar hepsi de. Dinlensinler abla bu nedenle değişim yapma abla istersen. |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İnşallah açarlar benimkiler de. |
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-05-2012
|
Çiçekleriniz çok güzel maşallah benim size bir sorum olacak evimde orkidelerime gözüm gibi bakmaya çalışsam da besinlerini özel alıp versem de yaşamama konusunda inatçılar, sizin özel bir sırrınız var mı acaba orkideler için? |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-05-2012
|
Verdiğiniz moral için teşekkür ederim şu an en güzel orkidemin yaprakları yumuşamaya başladı dibine yosun sardım günlük fıs fıslamaya çalışıyorum tomurcuklanmış ama kendinde hal kalmamış ***. düzelir. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
Maşallah Fatih, orkideler coşmuş. Bu arada benimkiler de uyandı çok şükür önce yapraklar çıkmaya başladı hala da çıkıyor şimdi de taze kökler çıktı. Ama çiçek sapı henüz yok bekliyorum bakalım. Adeniumun kaç yaşında. Benim 8 aylık adeniumlarım henüz pek küçükler yaprakları bile minyatür. En sonunda Enesle ikiniz bana şu miliden aldırcaksınız ya bu ne nispet böyle sayfalarda Sevgiler ablacım... |
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Orkidelere baktımda ablam arşivden bordo ve yeni açacak sarı olan iki yıl olmuş bana geleli. Biraz uzun bir süre olmuş ikinci çiçeklenmesi. ma sabretmeyi mum çiçeklerinde öğrendim ben orkideler daha çabuk çiçeklenmiş gibi geliyor ![]() |
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Fatih, maşallah, ellerine gönlüne sağlık. O yoncalar, orkideler güzelliklerini yansıtabilmek için nasıl da öyle güzel poz vermişler... Maşallah!.. |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Amaryllis bana komşu teyzemin yadigarı. Kendisi öldüğünde tüm çiçeklerini bana bırakmıştı. Bu da onlardan biri. Hiç nazlanmadan iki sap bütün çiçeklerini açtı ve birde üstüne tohum kapsülleri oluşturdu. ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-12-2010
|
Offff maşallah ne güzel çiceklenmişler.....Emeklerine sağlık .Onlarda sevildiklerini biliyorlar.. |
|
|
|
![]() |
|
|