agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Balkon ve Terasları
(https)

Beğeni Düzeni3263Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 11-06-2009, 08:50   #121
Ağaç Dostu

Koyu yeşil's Avatar

Giriş Tarihi: 24-10-2007
Galeri: 35
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hassoman Mesajı Göster
Konuklarınız geleceği zaman küçük bir yayvan payrex kapağına su koyun, çarkıfelek çiçeklerinizden dört-beş tanesini su üzerine yüzer halde yerleştirin (suyun içine temiz çakıllar atabilirsiniz.) Görünüşleri çok hoş ve şaşırtıcı güzellikte olacaktır...

Çok dekoratif olur eminim, fikir için teşekkürler.

Koyu yeşil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-06-2009, 06:55   #122
Ağaç Dostu

nevsune's Avatar

Giriş Tarihi: 04-05-2007
Galeri: 215
Dün Feriha'nın terasına kahvaltıya davetliydim.

Daha merdiven boşluğunda kimin evine geldiğinizi anlayabiliyorsunuz. Tam bir Amazon ormanıydı, ben daha hiç böyle bir giriş görmedim. Dönüşte çarptığım bitkilerden özür dilemek zorunda kaldım. O kadar yer kaplıyorlardı. Terası varın siz düşünün.

Terastan çok bahçe kelimesinin daha uygun olabileceği bir mekanda, naif ve dünya tatlısı bir evsahibi ve her birinde aklımı bıraktığım bitkilerle çok güzel bir gün geçirdim. İlaçlama yaptık, bionem fısladık. Herbir bitkiyi elledik, kokladık, sevdik. Yedik, içtik. Kekik sökümleri yaptık. Ben hayran kaldım, böyle bir teras için hayalimdeki bahçeli evden vazgeçer miyim diye düşündüm.

Arada Coyote'yi arayıp çatlatma işlemini yapmadan duramadım, günden o da nasibini aldı. Küpeni güle güle büyüt Haaa Feriha sarıkızdan sana iyi bir çelik verdi, bakalım tutacak mı.

Arzu'nun dediği gibi Ankara'nın en güzel terası mıdır bilmem ama benim gördüğüm en güzel terastı. Gördükleriniz, göreceklerinizin o kadar azıydı ki, ama (herzamanki olmazsa olmazlarımdan) pillerimin şarjı bittiği için çekim yarıda kaldı.

Feriha'yı, söylenmelerine hiç aldırmayıp iki kokulu ve harika çiçeğin arasında görüntüledim.
Name:  S6304488.jpg
Views: 2665
Size:  44.6 KB

Bu köşeye bayıldım. En çok da mor saksının içindeki başka bir kaya bahçesi versiyonunda aklım kaldı.
Name:  S6304489.jpg
Views: 2988
Size:  46.1 KB
Name:  S6304490.jpg
Views: 2615
Size:  39.0 KB

Bu gojiyi kucaklayan kurbağayı ilk Bauhaus buluşmamızda almıştık. Şu sevimliliğe bir bakın Mavi yasemin de bir harikaydı. Sanırım yaseminin tüm çeşitleri vardı terasta.
Name:  S6304491.jpg
Views: 2655
Size:  44.9 KB

Bu da meşhur Hardy kiwisi. Sevgili Romantik, kulaklarınız çınlamadı mı Görüntüdeki kıvrımlı destekler için de Denizakvaryumu'nun kulakları çınlatıldı. Şimdi görse "süslü" der, denildi. Aslında kurdele bağlasak iyi olurdu ya o anda aklımıza gelmedi.
Name:  S6304492.jpg
Views: 2969
Size:  37.1 KB

Daha nice güzel görüntü vardı. Süs ve meyve ağaçları, çalılar, çiçekler, komik mini sebzeler, harika aromatik bitkiler, sarkanlar, yayılanlar, kaktüsler vs. vs. vs. Tam bir keyif alanıydı. Ellerine sağlık Ferihacım, şehir ortasında gerçekten bir cennet bahçesi yaratmışsın.

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-06-2009, 08:57   #123
Ağaç Dostu

M.Sema's Avatar

Giriş Tarihi: 31-07-2007
Galeri: 93
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nevsune Mesajı Göster
şehir ortasında gerçekten bir cennet bahçesi yaratmışsın.
Tamamen katılıyorum, insanın nefesi kesiliyor.

M.Sema Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-06-2009, 09:10   #124
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 26-05-2009
Gerçekten muhteşem bir mekan, cennet gibi. Şimdi düşünüyorum da acaba biz beyaz topraklarda böylesine güzellikler ortaya çırabilecekmiyiz diye

Ayrıca kurbağaya da bayıldım. Çarptığınız çiçeklerden özür dilemeniz kısmına çok güldüm bir an merdiven boşluğunu kendi balkonum sandım

Sevgili feriha ellerinize sağlık, terasınızda mutluluk ve sağlık içinde keyifli saatler geçirmenizi dilerim

Meşhur Kaya Bahçesi Sepetini göremedik ama olsun hepsi de çok güzeller

ays61 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-06-2009, 09:13   #125
Ağaç Dostu

COYOTE's Avatar

Giriş Tarihi: 11-01-2007
Galeri: 1
ağzım açık kaldı... Gerçekten çok güzelmiş terasınız.
Sarıkız için her ikinize de çok teşekkür ediyorum.
Neyse benim de o gazla bir küpelim oldu, üzüm gibi ama aslında karpuz tadındaki elmadan iyidir hıh değil mi Nevsune'ciğim

COYOTE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-06-2009, 10:03   #126
Ağaç Dostu

sabah's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2007
Galeri: 11
Bahçe bölümünden bu tarafa pek uğrayamıyordum. Teraslarda, balkonlarda çok hoş gelişmeler olmuş.

Terasınızın herbir köşesi ilgi çekiyor. Pasifloranın ve nevsune'nin -böyle yazınca nevsune sanki sizin terasta bir çiçekmiş gibi anlaşılacak - fotoğrafları çok güzel.

Çiçeklerin hiçbirine haksızlık etmeyeyim, hepsi çok güzel.

Sizin durumunuz da çok zormuş, insan o terası bırakıp, bırakın tatile gitmek, başka odaya geçemez.

sabah Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-06-2009, 12:19   #127
Ağaç Dostu

feriha's Avatar

Giriş Tarihi: 05-10-2007
Galeri: 5
Nevsuncum teşekkürler ziyaretin için, bionem uygulaman, sevgin, herşey için sağol canım..
Güzel gözlerle bakınca bakılan da güzel gözüküyor, oysa pek acemice çok severek yapılan denemeler bitkilerim.. Olurmu yetişir mi toprağı, tohumu, fidanı, ağacı, sebzesi, çiçeği hala araştırılıyor

Mor saksıdaki kaya bahçesi benzeri karışık bitkiler (Sarkan minik yeşil bitki Sevgili M.Sema nın paylaşımı)
Name:  DSCN6090.jpg
Views: 4830
Size:  61.2 KB

Sevgili ays61 beyaz topraklarda denizakvaryumu ve sizin ne mucizeler yaratacağınızı önümüzdeki günlerde göreceğiz. Kaya sepetindeki minik kaya bitkilerinin çiçekleri geçti. Minik bir kaktüs saksı dibinde sizin için yüklüyorum.Bizim pek hoşumuza gitmişti..
Name:  DSCN6095.jpg
Views: 2943
Size:  74.9 KB

Sevgili Coyote sarıkız şimdi tutmazsa havalar serinleyince tekrar deneriz olmazsa kökten ayırırız.

Çok haklısın Sevgili Sabah.. Tatil nöbetleşe yapılan bir şey bizim evimizde..
Teşekkürler..

feriha Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-06-2009, 12:40   #128
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 26-05-2009
Gerçekten de nerede olurlarsa olsunlar sizin elinizle her yere yakışıyorlar, çok güzel olmuş, elinize sağlık. Ben kaya bitkilerini çok seviyorum ister çiçekli ister çiçeksiz olsun gerçekten hoş görünüyorlar

Beyaz toprakların asistanı olarak üzerime düşeni en iyi şekilde yapacağıma inanıyorum, ama o güzelim terasta güneşin batışını seyrederken bizim için de dua edin lütfen

ays61 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-06-2009, 21:35   #129
Ağaç Dostu

Vildan Sönmez's Avatar

Giriş Tarihi: 01-08-2005
Galeri: 1126
Feriha Hanım terasınız artık bir bahçe, hatta birçok bahçede bu zenginlik yok. Kutlarım.
Bu arada yanyana duran iki raf çiçeklik bana terasım için bir fikir verdi. İki eski masanın üzerinde duran çiçeklerime ne yapabilirim diye düşünüyordum.İşte böyle bir şey dedim görür görmez.

Düzenleyen Vildan Sönmez : 13-06-2009 saat 00:33
Vildan Sönmez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-06-2009, 22:06   #130
Ağaç Dostu

feriha's Avatar

Vildan Hanım teşekkür ederim. Ulaşabildiğim bir saksıda denenebilecek birçok bitkiyi yetiştirmek istiyorum, bu duyguyu biliyorsunuz.. Bambu raflar çocuklarımın kitap rafları.. Kızım evlenince açığa çıktılar. Bu şekilde kullanmak çok uygun oldu. Küçük fideler, yeni çimlenen tohumlar için de kullanışlı oluyor. Bir ara koruyucu cila istiyorlar.. Bitkileri sularken ister istemez ıslandılar..

Vegy beğendi.
Eski 13-06-2009, 12:15   #131
Ağaç Dostu.

Romantik's Avatar

Giriş Tarihi: 06-10-2008
Bu da meşhur Hardy kiwisi. Sevgili Romantik, kulaklarınız çınlamadı mı

Bende feriha hanıma gönderdiğimiz Hardy Kiwilerin gelişimini merak ediyordum güzel dallanmış, budaklanmış ,çok şirin gözüküyor. İnşallah meyveli hallerinide görmek nasip olacak.
Bu arada hangi arkadaşımıza hardy kiwi gönderdiysem bendeki anaçı geçtiklerini görünce şaşırıyorum. ( Hardy Kiwi gibi büyümeyi bu kadar arzulayan başka bitki görmedim. )
Nevsun Hanım gönderdiğimiz fındık fidanlarından bahsetmemişsiniz, gelişimleri çokmu kötü yoksa, içime kuşku düştü şimdi.
Feriha hanım, sizin terasınızı görünce imreniyorum vallahi. Çöl ortasında vaha gibi.
Terasınızda bitkilerinizle birlikte bol neşeli ve gölgeli günler sizin olsun.

Romantik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-06-2009, 13:07   #132
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

jineop's Avatar

Giriş Tarihi: 25-11-2008
Galeri: 94
Sevgili Feriha Hanım,
Çok sıcak,renkli,sevimli ,bol çeşitli enfes bir teras olmuş.Elinize sağlık.

jineop Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-06-2009, 13:35   #133
Ağaç Dostu

feriha's Avatar

Alıntı:
gönderdiğimiz fındık fidanlarından bahsetmemişsiniz, gelişimleri çokmu kötü yoksa
Cengiz bey fındıklarım da bana göre iyi geliştiler. Bir de siz bakın

Name:  DSCN6128.jpg
Views: 3764
Size:  76.8 KB

Bu yıl bana sebze yetiştirme keyfini doyasıya yaşattınız sağolun minik oturak fasulyelerim

Name:  DSCN6131.jpg
Views: 3645
Size:  57.2 KB

Eski 13-06-2009, 13:38   #134
Ağaç Dostu

feriha's Avatar

Sevgili jineop çok teşekkür ederim

Eski 13-06-2009, 13:53   #135
Ağaç Dostu

Kiraz's Avatar

Giriş Tarihi: 13-02-2008
Galeri: 73
Feriha Hn, terasınızın her köşesi yine hayat dolu. Güle güle oturun.

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-06-2009, 18:24   #136
Ağaç Dostu.

Romantik's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi feriha Mesajı Göster
Cengiz bey fındıklarım da bana göre iyi geliştiler. Bir de siz bakın

Eklenti 86229

Bu yıl bana sebze yetiştirme keyfini doyasıya yaşattınız sağolun minik oturak fasulyelerim

Eklenti 86230
Feriha Hanım,

Ellerinize sağlık, çok güzel gözüküyorlar, ama sanki en sağdakinin yaprakları hafiften güneşten etkilenmiş gibi geldi. Birazcık daha gölgeli ortam daha iyi olur kanısındayım.
Oturak fasulyelerinizde maşallah çok sağlıklı duruyorlar. Yakın zamanda afiyetle yemek nasip olur,

Vegy beğendi.
Eski 13-06-2009, 18:43   #137
Ağaç Dostu

feriha's Avatar

Cengiz Bey hemen fındıkları daha az güneş alacakları bir yere alacağım.

Çok teşekkür ederim.

Vegy beğendi.
Eski 13-06-2009, 20:34   #138
Ağaç Dostu

nevsune's Avatar

Giriş Tarihi: 04-05-2007
Galeri: 215
Aman, o oturak fasulyeler 2 günde nasıl bu kadar büyümüşler. Mikroskobik haldeydiler, şimdi bayağı bayağı ağbi olmuşlar

Cengiz bey bilseydim bunların bu kadar şirin olacağını ben de isterdim. Fındıkları iyice inceledik merak etmeyin. O tarafların fotoğraflarını çekemediğim için yazmamıştım. Gönderdiğiniz her bir bitki tarafımdan kontrol edilip onaylandı

Aslında yazacak ve gösterecek o kadar çok şey vardı ki. Pillerimin şarjı bitmemiş olsaydı inanın görsel bir şölenle karşılaşacaktınız. Hazine sandığı gibi bir yer Feriha'nın terası. Tam hepsini gördüm diyorsunuz, arkada gizli kalmış bir saksı çıkıveriyor. O kadar çok bitki vardı ki inanılır gibi değil. Hani böyle anlatınca teras çok büyükmüş sanılmasın. Feriha herşeyi yetiştirmek adına bir düzenleme yapmış aynen bir mucize. Hiç abartısız orası bir teras değil sanki bir bahçe.

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-06-2009, 15:15   #139
Ağaç Dostu

kılıç's Avatar

Giriş Tarihi: 11-03-2009
Ay cok güzel ya terasınıza bayıldım .Ellerinize yüreğinize sağık.Sağlık mutluluk içinde tadını çıkarın feriha hanım..

kılıç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-06-2009, 16:35   #140
Ağaç Dostu

feriha's Avatar

Sevgili Kiraz, Sevgili Kılıç bahçe olmayınca böyle ağaçlar, süs bitkileri, sebzeler içiçe deneniyor uyum sağlayanlar yetiştiriliyor.
Güzel dileklerinize çok teşekkür ederim.

Bu arada üzümsülerden Evergreen çiçekte.. Sert ama çok dekoratif meyveleri var. Yeşil yaprakların arasında kırmızı meyveler yaz boyu şenlik yapıyorlar. Terasta iki kış geçirdi.

Name:  DSCN6104.jpg
Views: 7878
Size:  70.2 KB

Eski 14-06-2009, 21:01   #141
Ağaç Dostu.

Romantik's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nevsune Mesajı Göster
Aman, o oturak fasulyeler 2 günde nasıl bu kadar büyümüşler. Mikroskobik haldeydiler, şimdi bayağı bayağı ağbi olmuşlar

Cengiz bey bilseydim bunların bu kadar şirin olacağını ben de isterdim. Fındıkları iyice inceledik merak etmeyin. O tarafların fotoğraflarını çekemediğim için yazmamıştım. Gönderdiğiniz her bir bitki tarafımdan kontrol edilip onaylandı
Nevsun Hanım,

Bu kadar bitkinin içiçe ve çok sağlıklı büyümesinin en önemli sebeblerinden biride, Feriha Hanımın sihirli elleri, dokunduğunu büyütüyor, kokladğını çiçek açtırıyor.

Nevsun Hanım, istediğiniz zaman size de gönderebiliriz, bu konuda her zaman hazır oldayız, merak etmeyin.

Eski 14-06-2009, 21:22   #142
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 02-12-2008
Sn.Feriha ;

Terasınız gerçekten muhteşem.
Müthiş bir keyifle resimlerinize baktım.Ellerinize sağlık.

Oğuz Alper Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-06-2009, 22:13   #143
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-04-2006
Galeri: 25
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi feriha Mesajı Göster
... bahçe olmayınca böyle ağaçlar, süs bitkileri, sebzeler içiçe deneniyor uyum sağlayanlar yetiştiriliyor.

Benim bahçedeki tarzım da sizin teras tarzı ya da oceanhaeart ın bahçesi gibi olacak.

Düzenli bir bahçe değil, nereden ne çıkacağı belli olmayan her taraftan herşeyin çıkabileceği kaotik bir bahçe.

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-06-2009, 22:29   #144
Ağaç Dostu

Arzu Kasapoğlu's Avatar

Giriş Tarihi: 11-07-2007
Galeri: 256
SEvgili Feriha, terasınız süprizlerle dolu. Ben de nereden ne çıkacak diye merakla bekliyorum. Maşallah her şey var, fındık bile

Sevgili nevsune olmasa belki de terasınızın en güzel ayrıntısını göremeyecektik(122). Ben kapı girişinizi de çok beğendim hatta bayıldım diyebilirim. Benim çiçekler çalındığı için artık dış kapıya çiçek koymuyorum

Güzel terasınızı bizimle paylaştığınız için çok size teşekkür ediyorum.

Düzenleyen Arzu Kasapoğlu : 15-06-2009 saat 10:59
Arzu Kasapoğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-06-2009, 23:37   #145
Ağaç Dostu

gurbik67's Avatar

Giriş Tarihi: 25-01-2008
feriha hanım evergreen meyvesi yeniyormu bitkisi hoş duruyor.
birde merak ettim herhalde sende çöplemecik tohumu vardı çimlendimi.
bende yüzlerce toplamıştım. daha dikmedim.hangi şartlarda çimlenir bilmiyorum.

gurbik67 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-06-2009, 14:54   #146
Ağaç Dostu

feriha's Avatar

Sn. Oğuz bey, terasta sizin katkınız büyük.. Bionem uygulamarını çok önemsiyorum. Çünkü geçen yıl bir hastalık geldi ve terasın yarısında ancak durdurabildim. Çok teşekkür ederim. Heyecanla Roa yı bekliyoruz..

Evet Sn. Denizakvaryumu bu tür biraz mecburiyetten olsa da süprizlerle dolu oluşu çok hoş.. En güzel örneğini sizin bahçenizde göreceğiz inşallah.. Benim de kardeş saksı uygulaması için kardeş bitkileri iyice öğrenmem gerekiyor.

Arzu hanım ben Karadeniz e gelemiyorum olabilirse bitkilerini yakınımda göreyim demiştim Kriptomerya bunlardan biri..

Name:  DSCN6143.jpg
Views: 2553
Size:  74.2 KB

Sevgili Gurbik67 Evergreen meyvesi sert içi çekirdek dolu gibi.. Ama ben yeşil yapraklar arasında kırmızı meyvelerin uzunca süre bozulmadan durmasını seviyorum. Geçen seni meyvesini yedik, tadına baktık. Ekşi bir tat. Rahatça yenilmiyor. Üzerinde kurudular.
Çöpmelik tohumlarını çimlendirmeyi araştırmamız lazım. Ben de henüz denemedim.

Tika, berçin, Sudenur ve 1 kişi beğendi.
Eski 15-06-2009, 22:11   #147
Ağaç Dostu

gurbik67's Avatar

Giriş Tarihi: 25-01-2008
teşekkür ederim.

gurbik67 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-06-2009, 22:27   #148
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 02-12-2008
Sn.Feriha Hanım ;

Size mahçup olmamak çok mutlu edici ancak sizde çok ama çok iyi bir uygulayıcısınız.Terasınızda sağlıklı ve güzel günler geçirmeniz dileklerimle .Nazar değmesin

Oğuz Alper Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-06-2009, 08:03   #149
Ağaç Dostu

kömür's Avatar

Giriş Tarihi: 04-07-2008
Müthiş olmuş.
Ellerinize sağlık, keyifli günler.

kömür Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-06-2009, 22:06   #150
Ağaç Dostu

feriha's Avatar

Teşekkürler Sevgili kömür.. Bu benim ilk frenk üzümüm insan tadına bakmaya nasıl kıyar
Name:  DSCN6156.jpg
Views: 2597
Size:  75.0 KB

Sevgili Tenar ın elleriyle seçtiği lavanta güzel mis kokulu çiçekler açtı..

Name:  DSCN6154.jpg
Views: 2565
Size:  79.7 KB

Nevsun un daldırma ile kekik çoğaltma denemesi

Name:  DSCN6155.jpg
Views: 2457
Size:  70.4 KB

Geçen yıl açmayan lilium süpriz yaptı..

Name:  DSCN6152.jpg
Views: 2470
Size:  52.2 KB

Saksımdaki kendiliğinden yetişen güzellik

Name:  DSCN6137.jpg
Views: 2418
Size:  32.5 KB

Etiketler
commelina tuberosa

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:16.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025