![]() |
|
![]() |
#121 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çok dekoratif olur eminim, fikir için teşekkürler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
Ağaç Dostu
|
Dün Feriha'nın terasına kahvaltıya davetliydim. Daha merdiven boşluğunda kimin evine geldiğinizi anlayabiliyorsunuz. Tam bir Amazon ormanıydı, ben daha hiç böyle bir giriş görmedim. Dönüşte çarptığım bitkilerden özür dilemek zorunda kaldım. O kadar yer kaplıyorlardı. Terası varın siz düşünün. Terastan çok bahçe kelimesinin daha uygun olabileceği bir mekanda, naif ve dünya tatlısı bir evsahibi ve her birinde aklımı bıraktığım bitkilerle çok güzel bir gün geçirdim. İlaçlama yaptık, bionem fısladık ![]() Arada Coyote'yi arayıp çatlatma işlemini yapmadan duramadım, günden o da nasibini aldı. Küpeni güle güle büyüt ![]() Arzu'nun dediği gibi Ankara'nın en güzel terası mıdır bilmem ama benim gördüğüm en güzel terastı. Gördükleriniz, göreceklerinizin o kadar azıydı ki, ama (herzamanki olmazsa olmazlarımdan ![]() Feriha'yı, söylenmelerine hiç aldırmayıp iki kokulu ve harika çiçeğin arasında görüntüledim. ![]() Bu köşeye bayıldım. En çok da mor saksının içindeki başka bir kaya bahçesi versiyonunda aklım kaldı. ![]() ![]() Bu gojiyi kucaklayan kurbağayı ilk Bauhaus buluşmamızda almıştık. Şu sevimliliğe bir bakın ![]() ![]() Bu da meşhur Hardy kiwisi. Sevgili Romantik, kulaklarınız çınlamadı mı ![]() ![]() Daha nice güzel görüntü vardı. Süs ve meyve ağaçları, çalılar, çiçekler, komik mini sebzeler, harika aromatik bitkiler, sarkanlar, yayılanlar, kaktüsler vs. vs. vs. Tam bir keyif alanıydı. Ellerine sağlık Ferihacım, şehir ortasında gerçekten bir cennet bahçesi yaratmışsın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-05-2009
|
Gerçekten muhteşem bir mekan, cennet gibi. Şimdi düşünüyorum da acaba biz beyaz topraklarda böylesine güzellikler ortaya çırabilecekmiyiz diye ![]() Ayrıca kurbağaya da bayıldım. Çarptığınız çiçeklerden özür dilemeniz kısmına çok güldüm bir an merdiven boşluğunu kendi balkonum sandım ![]() Sevgili feriha ellerinize sağlık, terasınızda mutluluk ve sağlık içinde keyifli saatler geçirmenizi dilerim ![]() Meşhur Kaya Bahçesi Sepetini göremedik ama olsun hepsi de çok güzeller ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() Sarıkız için her ikinize de çok teşekkür ediyorum. Neyse benim de o gazla bir küpelim oldu, üzüm gibi ama aslında karpuz tadındaki elmadan iyidir hıh değil mi Nevsune'ciğim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Ağaç Dostu
|
Bahçe bölümünden bu tarafa pek uğrayamıyordum. Teraslarda, balkonlarda çok hoş gelişmeler olmuş. Terasınızın herbir köşesi ilgi çekiyor. Pasifloranın ve nevsune'nin -böyle yazınca nevsune sanki sizin terasta bir çiçekmiş gibi anlaşılacak ![]() Çiçeklerin hiçbirine haksızlık etmeyeyim, hepsi çok güzel. Sizin durumunuz da çok zormuş, insan o terası bırakıp, bırakın tatile gitmek, başka odaya geçemez. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Ağaç Dostu
|
Nevsuncum teşekkürler ziyaretin için, bionem uygulaman, sevgin, herşey için sağol canım.. Güzel gözlerle bakınca bakılan da güzel gözüküyor, oysa pek acemice çok severek yapılan denemeler bitkilerim.. Olurmu yetişir mi toprağı, tohumu, fidanı, ağacı, sebzesi, çiçeği hala araştırılıyor ![]() Mor saksıdaki kaya bahçesi benzeri karışık bitkiler (Sarkan minik yeşil bitki Sevgili M.Sema nın paylaşımı) ![]() Sevgili ays61 beyaz topraklarda denizakvaryumu ve sizin ne mucizeler yaratacağınızı önümüzdeki günlerde göreceğiz. Kaya sepetindeki minik kaya bitkilerinin çiçekleri geçti. Minik bir kaktüs saksı dibinde sizin için yüklüyorum.Bizim pek hoşumuza gitmişti.. ![]() Sevgili Coyote sarıkız şimdi tutmazsa havalar serinleyince tekrar deneriz olmazsa kökten ayırırız. Çok haklısın Sevgili Sabah.. Tatil nöbetleşe yapılan bir şey bizim evimizde.. Teşekkürler.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#128 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-05-2009
|
Gerçekten de nerede olurlarsa olsunlar sizin elinizle her yere yakışıyorlar, çok güzel olmuş, elinize sağlık. Ben kaya bitkilerini çok seviyorum ister çiçekli ister çiçeksiz olsun gerçekten hoş görünüyorlar ![]() Beyaz toprakların asistanı olarak üzerime düşeni en iyi şekilde yapacağıma inanıyorum, ama o güzelim terasta güneşin batışını seyrederken bizim için de dua edin lütfen ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Ağaç Dostu
|
Feriha Hanım terasınız artık bir bahçe, hatta birçok bahçede bu zenginlik yok. Kutlarım. Bu arada yanyana duran iki raf çiçeklik bana terasım için bir fikir verdi. İki eski masanın üzerinde duran çiçeklerime ne yapabilirim diye düşünüyordum.İşte böyle bir şey dedim görür görmez. Düzenleyen Vildan Sönmez : 13-06-2009 saat 00:33 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Ağaç Dostu
|
Vildan Hanım teşekkür ederim. Ulaşabildiğim bir saksıda denenebilecek birçok bitkiyi yetiştirmek istiyorum, bu duyguyu biliyorsunuz.. Bambu raflar çocuklarımın kitap rafları.. Kızım evlenince açığa çıktılar. Bu şekilde kullanmak çok uygun oldu. Küçük fideler, yeni çimlenen tohumlar için de kullanışlı oluyor. Bir ara koruyucu cila istiyorlar.. Bitkileri sularken ister istemez ıslandılar.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-10-2008
|
Bu da meşhur Hardy kiwisi. Sevgili Romantik, kulaklarınız çınlamadı mı ![]() Bende feriha hanıma gönderdiğimiz Hardy Kiwilerin gelişimini merak ediyordum güzel dallanmış, budaklanmış ,çok şirin gözüküyor. İnşallah meyveli hallerinide görmek nasip olacak. Bu arada hangi arkadaşımıza hardy kiwi gönderdiysem bendeki anaçı geçtiklerini görünce şaşırıyorum. ( Hardy Kiwi gibi büyümeyi bu kadar arzulayan başka bitki görmedim. ) Nevsun Hanım gönderdiğimiz fındık fidanlarından bahsetmemişsiniz, gelişimleri çokmu kötü yoksa, içime kuşku düştü şimdi. Feriha hanım, sizin terasınızı görünce imreniyorum vallahi. Çöl ortasında vaha gibi. Terasınızda bitkilerinizle birlikte bol neşeli ve gölgeli günler sizin olsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#133 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() Bu yıl bana sebze yetiştirme keyfini doyasıya yaşattınız sağolun minik oturak fasulyelerim ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#136 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Ellerinize sağlık, çok güzel gözüküyorlar, ama sanki en sağdakinin yaprakları hafiften güneşten etkilenmiş gibi geldi. Birazcık daha gölgeli ortam daha iyi olur kanısındayım. Oturak fasulyelerinizde maşallah çok sağlıklı duruyorlar. Yakın zamanda afiyetle yemek nasip olur, |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Ağaç Dostu
|
Aman, o oturak fasulyeler 2 günde nasıl bu kadar büyümüşler. Mikroskobik haldeydiler, şimdi bayağı bayağı ağbi olmuşlar ![]() Cengiz bey bilseydim bunların bu kadar şirin olacağını ben de isterdim. Fındıkları iyice inceledik merak etmeyin. O tarafların fotoğraflarını çekemediğim için yazmamıştım. Gönderdiğiniz her bir bitki tarafımdan kontrol edilip onaylandı ![]() Aslında yazacak ve gösterecek o kadar çok şey vardı ki. Pillerimin şarjı bitmemiş olsaydı inanın görsel bir şölenle karşılaşacaktınız. Hazine sandığı gibi bir yer Feriha'nın terası. Tam hepsini gördüm diyorsunuz, arkada gizli kalmış bir saksı çıkıveriyor. O kadar çok bitki vardı ki inanılır gibi değil. Hani böyle anlatınca teras çok büyükmüş sanılmasın. Feriha herşeyi yetiştirmek adına bir düzenleme yapmış aynen bir mucize. Hiç abartısız orası bir teras değil sanki bir bahçe. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-03-2009
|
Ay cok güzel ya terasınıza bayıldım .Ellerinize yüreğinize sağık.Sağlık mutluluk içinde tadını çıkarın feriha hanım.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#140 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Kiraz, Sevgili Kılıç bahçe olmayınca böyle ağaçlar, süs bitkileri, sebzeler içiçe deneniyor uyum sağlayanlar yetiştiriliyor. Güzel dileklerinize çok teşekkür ederim. ![]() Bu arada üzümsülerden Evergreen çiçekte.. Sert ama çok dekoratif meyveleri var. Yeşil yaprakların arasında kırmızı meyveler yaz boyu şenlik yapıyorlar. Terasta iki kış geçirdi. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#141 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Bu kadar bitkinin içiçe ve çok sağlıklı büyümesinin en önemli sebeblerinden biride, Feriha Hanımın sihirli elleri, dokunduğunu büyütüyor, kokladğını çiçek açtırıyor. Nevsun Hanım, istediğiniz zaman size de gönderebiliriz, bu konuda her zaman hazır oldayız, merak etmeyin. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-12-2008
|
Sn.Feriha ; Terasınız gerçekten muhteşem. Müthiş bir keyifle resimlerinize baktım.Ellerinize sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#143 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Düzenli bir bahçe değil, nereden ne çıkacağı belli olmayan her taraftan herşeyin çıkabileceği kaotik bir bahçe. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#144 |
Ağaç Dostu
|
SEvgili Feriha, terasınız süprizlerle dolu. Ben de nereden ne çıkacak diye merakla bekliyorum. Maşallah her şey var, fındık bile ![]() Sevgili nevsune olmasa belki de terasınızın en güzel ayrıntısını göremeyecektik(122). Ben kapı girişinizi de çok beğendim hatta bayıldım diyebilirim. Benim çiçekler çalındığı için artık dış kapıya çiçek koymuyorum ![]() Güzel terasınızı bizimle paylaştığınız için çok size teşekkür ediyorum. Düzenleyen Arzu Kasapoğlu : 15-06-2009 saat 10:59 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-01-2008
|
feriha hanım evergreen meyvesi yeniyormu bitkisi hoş duruyor. birde merak ettim herhalde sende çöplemecik tohumu vardı çimlendimi. bende yüzlerce toplamıştım. daha dikmedim.hangi şartlarda çimlenir bilmiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Oğuz bey, terasta sizin katkınız büyük.. Bionem uygulamarını çok önemsiyorum. Çünkü geçen yıl bir hastalık geldi ve terasın yarısında ancak durdurabildim. Çok teşekkür ederim. Heyecanla Roa yı bekliyoruz.. Evet Sn. Denizakvaryumu bu tür biraz mecburiyetten olsa da süprizlerle dolu oluşu çok hoş.. En güzel örneğini sizin bahçenizde göreceğiz inşallah.. Benim de kardeş saksı uygulaması için kardeş bitkileri iyice öğrenmem gerekiyor. ![]() Arzu hanım ben Karadeniz e gelemiyorum olabilirse bitkilerini yakınımda göreyim demiştim ![]() ![]() Sevgili Gurbik67 Evergreen meyvesi sert içi çekirdek dolu gibi.. Ama ben yeşil yapraklar arasında kırmızı meyvelerin uzunca süre bozulmadan durmasını seviyorum. Geçen seni meyvesini yedik, tadına baktık. Ekşi bir tat. Rahatça yenilmiyor. Üzerinde kurudular. Çöpmelik tohumlarını çimlendirmeyi araştırmamız lazım. Ben de henüz denemedim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-01-2008
|
teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#148 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-12-2008
|
Sn.Feriha Hanım ; Size mahçup olmamak çok mutlu edici ancak sizde çok ama çok iyi bir uygulayıcısınız.Terasınızda sağlıklı ve güzel günler geçirmeniz dileklerimle .Nazar değmesin |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-07-2008
|
Müthiş olmuş. Ellerinize sağlık, keyifli günler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler Sevgili kömür.. Bu benim ilk frenk üzümüm insan tadına bakmaya nasıl kıyar ![]() ![]() Sevgili Tenar ın elleriyle seçtiği lavanta güzel mis kokulu çiçekler açtı.. ![]() Nevsun un daldırma ile kekik çoğaltma denemesi ![]() ![]() Geçen yıl açmayan lilium süpriz yaptı.. ![]() Saksımdaki kendiliğinden yetişen güzellik ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
commelina tuberosa |
|
|