agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Balkon ve Terasları
(https)

Beğeni Düzeni3263Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 18-06-2009, 10:00   #151
Ağaç Dostu

Koyu yeşil's Avatar

Giriş Tarihi: 24-10-2007
Galeri: 35
Bu frenk üzümü ne tatlı şeymiş, yerim dar

Koyu yeşil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-06-2009, 08:26   #152
Ağaçsever

ohrid65's Avatar

Giriş Tarihi: 21-07-2008
ellerinize sağlık harika yapmışsınız terasınızı benimde manisada terasım var siz bana ilham kaynağı oldunuz mutlu ve sağlıklı günler dilerim

ohrid65 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-06-2009, 14:35   #153
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 19-06-2009
Ba-yıl-dııım... çok güzel bir teras, can yoldaşlarınız çok güzel, ellerinize, emeğinize sağlık. Seçtiğiniz bitkilerden anladığım kadarı ile sanırım rüzgar almayan bir konumdasınız, bu büyük lüks, ben bunun çok fazla sıkıntısını yaşıyorum.

bennur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-06-2009, 20:20   #154
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 05-11-2008
Feriha hanım,ben bu ortamda yemeden içmedem kesilirim .bu güzelliklere ''yemede yanında yat''diyebilirim sadece.

nuray topcu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-06-2009, 12:14   #155
Ağaç Dostu

osmann's Avatar

Giriş Tarihi: 19-06-2008
Kocaman bir MAŞAALLAH diyorum.

Düzenleyen osmann : 22-10-2009 saat 00:20
osmann Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-06-2009, 14:19   #156
Ağaç Dostu

Sevgili Feriha hanım, sizden heveslenerek az önce frenk üzümü siparişi verdim, inşaalah elime kısa sürede ulaşır. İlk etapta neler yapmam gerek, tecrübelerini aktarabilirseniz çok mutlu olurum. Şimdiden teşekkürler

Eski 25-06-2009, 15:22   #157
Ağaç Dostu

feriha's Avatar

Giriş Tarihi: 05-10-2007
Galeri: 5
Sn ohrid65, Sn Nuray topçu, Sn osmann çok teşekkür ederim. Sizlerin bitkileriniz daha güzel gelişir, sevindirler inşallah..

Sevgili bennur, frenk üzümünüzü güle güle büyütün çok sevindim.. Ben bu bitkiyi açık köklü olarak nerdeyse bir sopa şeklinde almıştım. Her evresi ayrı bir mutluluk verdi. İlk yaprağı, çiçeği, meyve tutmasını saniye saniye izledim. Sizde bu sene boncuk meyvelerini seyreder seneye gelişmesini izlersiniz inşallah..

Genişçe bir saksıya torf ve biofarm organik gübre karışımı hazırlayıp dikmiştim. Mantar ve diğer hastalıklara karşı diğer bitkilerime yaptığım gibi bu yıl bionem ile yaprak ve kök uygulamaları yaptım. Bundan başka yağış durumuna göre susuz bırakmıyorum. Koyduğum yer iyi güneş alıyor. Pek naz yapmadı güzelce gelişti. Bir tek tanesinin tadına baktım pek de güzel

feriha Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-06-2009, 15:51   #158
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 26-05-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi feriha Mesajı Göster
Cengiz bey fındıklarım da bana göre iyi geliştiler. Bir de siz bakın

Eklenti 86229

Bu yıl bana sebze yetiştirme keyfini doyasıya yaşattınız sağolun minik oturak fasulyelerim

Eklenti 86230

Siz şimdi bu doğal, mis kokulu oturak fasulyelerden lezzetli zeytinyağlı fasulyeler pişirirsiniz değil mi?

Şimdiden düşünmesi bile çok güzel,

ays61 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-06-2009, 16:16   #159
Ağaç Dostu

feriha's Avatar

Sevgili ays61 zeytinyağlı fasulye inşallah sizin bahçeden alınan ürünle pişecek bu sene..

Benim fasulyelerim heves giderecek kadar bir avuç bir avuç veriyorlar türlü yapılabilir. Ona da kıyamadım biriktiyorum buharda haşlayıp salata yapacağım.. Sanki karışmadan lezzeti daha iyi alınırmış gibi geldi.

Eski 25-06-2009, 16:54   #160
Ağaç Dostu

feriha's Avatar

Mersin bitkim tomurcuklandı. Kıyı bölgelerinde yetişen bu bitki acaba Ankara da yetişebilecek mi? İlk tomurcuklarını görmek nasip oldu. Bakalım meyveye dönecekler mi.. Merakla bekliyorum.

Name:  DSCN6209.jpg
Views: 3836
Size:  33.9 KB

Nuh peygamberin büyük tufan sona erdikten sonra gemiden inince önce mersin ağacı diktiği rivayet edilmiştir. Ayrıca Adem Peygamberin de cennetten üç şeyi yanına alarak dünyaya indiği ve bunlardan birisinin dünya çiçeklerinin seyyidi (iyisi, güzeli) olan mersin ağacı olduğu rivayet edilmektedir Çiçeklerinin de güzel koktuğunu okuduktan sonra nasıl merakla beklenmez..

Eski 26-06-2009, 09:01   #161
Ağaç Dostu

M.Sema's Avatar

Giriş Tarihi: 31-07-2007
Galeri: 93
Sevgili Feriha, bakın bizi de meraklandırdınız. Şimdi bir de mersin ağacını araştıracağız. Takipçisi olduk terasınızın.

M.Sema Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-06-2009, 21:27   #162
Ağaç Dostu

DefneD.'s Avatar

Giriş Tarihi: 15-05-2009
Galeri: 17
Sevgili feriha,

Mersin bitkinizi güle güle büyütün. Bu bitkinin bir sürü çeşidi varmış. Bir çeşidinin meyvesi Akdeniz bölgesinde (Çukurova,Antakya v.s.) çok sevilir. Murt ya da hambeles adı verilen bu meyvenin iyice olgunlaşmış, yumuşamış ve rengi kararmaya yüz tutmuş olanları biraz buruk ama çok lezzetli olur. Bakalım sizin mersin ne çeşit çıkacak

DefneD. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-06-2009, 22:38   #163
Ağaç Dostu

Alıntı:
Sn ohrid65,
Sevgili bennur, frenk üzümünüzü güle güle büyütün çok sevindim.. Ben bu bitkiyi açık köklü olarak nerdeyse bir sopa şeklinde almıştım. Her evresi ayrı bir mutluluk verdi. İlk yaprağı, çiçeği, meyve tutmasını saniye saniye izledim. Sizde bu sene boncuk meyvelerini seyreder seneye gelişmesini izlersiniz inşallah..

Genişçe bir saksıya torf ve biofarm organik gübre karışımı hazırlayıp dikmiştim. Mantar ve diğer hastalıklara karşı diğer bitkilerime yaptığım gibi bu yıl bionem ile yaprak ve kök uygulamaları yaptım. Bundan başka yağış durumuna göre susuz bırakmıyorum. Koyduğum yer iyi güneş alıyor. Pek naz yapmadı güzelce gelişti. Bir tek tanesinin tadına baktım pek de güzel
Allah nasibederse, pazartesi günü elimde olacak. Meyveli olduğu söyleniyordu, gelince göreceğiz.
Sevgili Feriha Hanım, Saksısını ve toprağını değiştireyim mi, terasım çok güneş ve rüzğar alıyor. Sadece sabah güneşi alan bir küçük bölümüm var, oraya mı yerleştireyim? hemen gübre veye besin ilavesi yapayım mı? Çok sordum, kusura bakmayın, ama bitkye bilmeden bir zarar vermek istemiyorum.
Sevgiler

Eski 26-06-2009, 23:02   #164
Ağaç Dostu

feriha's Avatar

Sevgili Nur Hanım, bitkiniz nasıl gelecek Sn Romantik saksılı mı tüplü mü

yollayacak öğrenelim en sağlıklı bilgileri ondan alalım.

Benim bitkim açık köklü topraksız geldiği için kendim hazırlamıştım.

Şu anda bitki meyveli. Dediğiniz gibi yanlış bir şey olmasın.

Sayın Romantik bu konuda çok yardımcıdır. Satış sonrası bile bitkilerin gelişimini

sorar. Hiç merak etmeyin bitki elinize geçmeden sizinle irtibat kurup

bilgilendirecektir. Ben de yapılması gerekeni öğrenmeye çalışırım. Sevgiler..

Eski 26-06-2009, 23:08   #165
Ağaç Dostu

Hızlı bir şekilde beni bilgilendirip, yönlendirdiğiniz için teşekkürler. Forumla ilgili pek çok şeyi yeni yeni öğreniyorum. Meyveli bir bitki olduğuna göre saksılı gelecek sanırım, bakalım dediğiniz gibi bir gelsin hele... Teşekkürler, sevgiyle kalın

Eski 27-06-2009, 00:24   #166
Ağaç Dostu.

Romantik's Avatar

Giriş Tarihi: 06-10-2008
Sevgili bennur hanım,

Size göndereceğimiz Frenk Üzümü tüplü ve meyvelidir. Onu büyük bir saksıya alabilirsiinz. Üzerindeki meyveleri aşağı yukarı yenilecek seviyededir. Frenk üzümleri soğuğa dayanıklı bitkilerdir.

Romantik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-06-2009, 00:38   #167
Ağaç Dostu

Teşekkür ederim, bilgiler için sağolunuz.

Eski 28-06-2009, 09:28   #168
Ağaç Dostu.

Romantik's Avatar

Giriş Tarihi: 06-10-2008
Alıntı:
Mersin bitkim tomurcuklandı. Kıyı bölgelerinde yetişen bu bitki acaba Ankara da yetişebilecek mi? İlk tomurcuklarını görmek nasip oldu. Bakalım meyveye dönecekler mi.. Merakla bekliyorum.

Eklenti 89402

Nuh peygamberin büyük tufan sona erdikten sonra gemiden inince önce mersin ağacı diktiği rivayet edilmiştir. Ayrıca Adem Peygamberin de cennetten üç şeyi yanına alarak dünyaya indiği ve bunlardan birisinin dünya çiçeklerinin seyyidi (iyisi, güzeli) olan mersin ağacı olduğu rivayet edilmektedir Çiçeklerinin de güzel koktuğunu okuduktan sonra nasıl merakla beklenmez..
Sevgili Feriha Hanım,

Ben Mersinleri hep unutmuştum, resimlere bakarken şimdi farketdim, durumu da bayağı iyi gözüküyor. Bitkilerinize verdiğiniz bunca ilgi ve sevgiden sonra gülü güle büyütmek ve afiyele yemek sizin en doğal hakkınız diye düşünüyorum.

Romantik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-07-2009, 16:44   #169
Ağaç Dostu

feriha's Avatar

Son haberler.. Mersin ağacımın açmaya başladı. Kokusunu mersin yaprağının kokusuna benzettim.

Name:  DSCN6304.jpg
Views: 1871
Size:  38.5 KB

Eski 08-07-2009, 16:56   #170
Ağaç Dostu

feriha's Avatar

Terasımın sultanı Lady Fire..
Bu günlerde en güzel güllerini açmakla meşgul Sabahları daha meyva kokulu sonra biraz daha farklılaşan kokusu var. Rengi de öyle.. İlk açtığında daha sarımsı kenarları kırmızı gibi daha sonraki günlerde gül açılıp olgunlaştıkça üst kısmı bulut gibi kızarıyor sanki.

Name:  DSCN6284.jpg
Views: 1851
Size:  51.2 KB

Eski 08-07-2009, 22:46   #171
Ağaç Dostu

Sevgili Feriha hanım, sayenizde minik bir frenk üzümü sahibi oldum, gözünün içine bakıyorum, şöyle çabucak serpilsin diye. Gülünüz muhteşem, benim de beyaz bir gülüm var, oda dediğiniz gibi açtıkça kenarları pembe renk alıyor diplerindede hafif yeşil renkler oluşuyor. Bitkilere bazen akıl ermiyor) bu güzellikler içinde, sevgiyle kalın

Eski 08-07-2009, 23:10   #172
Ağaç Dostu

feriha's Avatar

Sevgili Nur hanım teşekkür ederim, hemen kenarları pembe gülünüze baktım

da geldim.

Çok zarif, duru bir güzelliği var. Güzel günlerde büyütün inşallah.. Merak ettim

kokuyor mu?

Eski 08-07-2009, 23:40   #173
Ağaç Dostu

Evet hafif hoş bir kokusu var, solmaya yakın kokusu epey ağırlaşıyor. Evvelki yaz kesip, başaşağı bağlıyarak kuruttum, çok şık duruyorlar.

Eski 13-07-2009, 10:14   #174
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 02-12-2008
Feriha Hanım ;

Tek kelimeyle muhteşemler. Ellerinize sağlık. Bitkilerinizin seyrine doyum olmuyor nazar değmesin .

Oğuz Alper Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-07-2009, 10:48   #175
Kaybettik

sevim.K's Avatar

Giriş Tarihi: 11-12-2008
Galeri: 6
Feriha hanımcım çok güzel. ellerinize emeklerinize sağlık. harikalar yaratmışsınız terasınızda. Meyveler, yeşillikler, çiçekler Doğaya dost olunca eller bir beton binanın tepesini böyle güzel, iç açıcı bahçeye dönüştürebiliyor. Sevgiler

sevim.K Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-07-2009, 11:12   #176
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2008
Galeri: 260
Sevgili Feriha, uzun bir aradan sonra terasınızı tekrar gezdim.
Kocaman bir maşallah, her şey öyle güzel ki, benim bahçede yetiştirmeyi başaramadığım ribeslerim sizin terasta coşmuş.

Küçük bir alanda harikalar yaratıyorsunuz, bakımı zor olsa da karşısına geçip güzellikleri seyrederken tüm yorgunluğunuzu unuttuğunuza eminim.

Ben bir şey sormak istiyorum ribesler konusunda, benim bu sene aldığım ribeslerim toprakla buluştuktan sonra ilk verdikleri yapraklarla kaldılar, güneş gören iyi topraklı bir alanda yeterince sulanıyorlar, ama meyveyi bırakın yaprak dahi vermiyorlar, canlılıkları iyi görünüyor ama sebebini anlayamadım, siz ne dersiniz?

Yakında fotoğraflarını bahçeme veya ribesler başlığına eklemeyi düşünüyorum, oradan bir bakarmısınız?

Terasınız gün geçtikçe zenginleşmiş, huzur içinde keyfini çıkarın.

berçin beğendi.
Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-07-2009, 11:54   #177
Ağaç Dostu

maki01's Avatar

Giriş Tarihi: 05-05-2008
Galeri: 73
Ankara'da bir cennet yaratmışsınız sevgili feriha. şaştım kaldım, dilim tutuldu. Üniversite yıllarım ve ardından 2yıl (73-80 ) Ankara'da geçti. ODTÜ merkeze göre çok yeşildi tabii. Merkezde, sayılı yerlerde yeşille hasret giderebiliyorduk. Harikasın sevgili maviş arkadaşım. Kocaman yüreğine sağlık...

maki01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-07-2009, 13:10   #178
Ağaç Dostu

feriha's Avatar

Sevgili DefneD. teşekkür ederim. Hambelesleri bekliyorum bakalım olacaklar mı? Bir kere marketten mini paket tadına bakmak için almıştım ve değişik aroması çok hoşuma gitmişti. Hatta bir miktar kurudu onları bile saklamıştım. Merakla başındayım mersin çiçeklerinin meyve tutup tutmayacakyacaklarını gözlemlemeye çalışıyorum.

Oğuz bey teşekkürler ediyorum. Sayenizde zehirlenmeden bitkilerimizin sağlığını korumaya çalışıyor, iyi sonuçlar alıyoruz.

Sevgili Sevim.K gerçekten binanın tepesini bahçe gibi kullanır oldum. Merak ettiğim her bitkiyi ancak bu şekildi izleyebiliyorum. Teşekkürler ediyorum.

Sevgili Maki01, maviş arkadaşım.. Demek aynı yıllarda Ankara ya gelmişiz ben liseye dönemindeydim ve o yıllardan beri buralardayım.. Ne yıllardı değil mi.. Çok teşekkür ediyorum..

Eski 13-07-2009, 13:16   #179
Ağaç Dostu

feriha's Avatar

Sevgili Adalet Hanımcım..

Ribesler acemi şansı oldu galiba. Sizin yaptığınız bakımları yaptım.

Sadece fidanım Selahattin beyden çıplak köklü gelmişti ama oldukca kalın bir

gövdesi vardı. Anladığım birşey değil ama bence bir yaşında değildi oluyorsa iki

yaşında bir açık köklü fidandı. Böyle olunca dikildiği ilk yıl meyve verdi diye

düşünüyorum. Çiçeklenmesi çok güzel. Hiç görmemiştim. Boncuk meyvelerinin

duruşu tam seyretmelik..

Sizin ribesinizde önümüzdeki yıl mutlaka meyvelerini gösterecektir. Başlıkları

takip ediyorum. Sevgilerimle..

Eski 13-07-2009, 13:31   #180
Ağaç Dostu

feriha's Avatar

Minik Kudret narı yaprağın arkasına saklanmış

Name:  DSCN6339.jpg
Views: 1729
Size:  42.8 KB

Sn. Oceanheart ın bahçesinden gelen tohumlardan sallvialar..

Name:  DSCN6348.jpg
Views: 1815
Size:  63.3 KB

Karşıyaka da sera gezimizden en dayanıklı mevsim çiçeği pek şirin..
Name:  DSCN6350.jpg
Views: 1734
Size:  71.4 KB

Sayın Gurbik67 nerelerdesiniz.. Bakın minik nar fideniz ne yapmaya çalışıyor Daha bir karış olmadı bile..

Name:  DSCN6351.jpg
Views: 1799
Size:  75.2 KB

Sn. Meyvelitepenin paylaşımı yasemin tütünü çiçekleri az kaldı çiçeklerini gösterecekler..
Name:  DSCN6356.jpg
Views: 1745
Size:  73.9 KB

Etiketler
commelina tuberosa

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:27.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025