![]() |
|
![]() |
#61 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-11-2007
|
Sn gurbik67, adı nedir bitkinin? çok merak ettim, kapalı terasta yetişirmi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#62 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-01-2008
|
sevgili ekin o çiçeği bir arkadaşım bana vermişti. ismi saksıda yazıyordu ****** yabancı bir ad nasıl oldu ise sudanmı güneştenmi kağıttaki isim silinmişti şu an bilmiyorum büyük kartopu şeklinde çiçekleri tamamen bitip kuruduktan sonra üerinde sadece beş altı adet buğday büyüklüğünde tohumları oluyor ****** en önemli özelliği keskin mis gibi koku bir o kadarda uzaktanda hissedilmesi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#64 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-01-2009
|
muhtesem. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#65 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-07-2008
|
Gerçekten çok güzel olmuş beş çayları çok güzel oluyordur eminim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#66 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-02-2009
|
cok güzel cok hosuma gitti, güle güle oturun, bütüyn bitkilerinizi ![]() kafa dinlemek icin bire bir orasi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#73 |
Ağaç Dostu
|
Avustralya karadutum budamaktan kaçındığım için selvi boylu oldu ![]() Arkada gözüken kırmızı salkım şeklinde açan bitkimin ismini bilmiyorum ama bir dolmuşcu kahvesinin önünde ekiliydi, işe gidip gelirken gözümü ayıramıyordum, sonunda bir çelik verdiler şimdi en sevgili bitkilerimden, bolca salkımlarını dizip mutlu ediyor. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#74 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Feriha, kırmızı çiçekli bitkiniz eğer yanılmıyorsam bir hanımeli çeşidi. Botanik bahçesinde görüp öğrenmiştim. Kokusuz bir tür ama inanılmaz zarif, edinmek istediğim bir çeşit ama yerim kalmadı artık ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#77 |
Ağaç Dostu
|
Birazı döküldü hepsini büyütemedi sn denizakvaryumu.. Diğerlerini birer birer tadına baktık. Üstteki resimde bir tane var bakalım bulabilecekmisiniz ![]() Alttan bir minik dal verdi hemen gene dut yapmış inanamadım..Benimki şaşırdı ne zaman meyve verecek ne zaman duracak.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#82 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-01-2008
|
feriha hanım aslında yeri değil ama hani gönderecek olduğum çiçek vardı ya onuda resimlerim şu an tam açmadı bu resimdeki çiçekleride kargoya değsin diye göndereceğim sende bunlardan varsa en azından göndermeyeyim. en alttakinden iki renk. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#84 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Bu çiçeği ilk kez görenlerin üzerinde yarattığı etki görülmeye değer. İnsanlar bu çiçeğin güzelliğinden ürker gibi bakarlar... Uzun süre sadece bakılan çiçekler vardır elbette, ama bu kadar uzun incelenerek bakılan başka bir çiçek yoktur. Merakla inceleyenler esrarengiz biçimde hayranlıkla birbirlerine gösterirler... Bu çiçeğe Hristiyanlar özel bir anlam bindirir. Çarkıfelek, onlara göre Hz İsa'nın ölmeden önceki acıların (pasyon) simgesidir. Diken şeklindeki uzantıları çarmıhta kullanılan çivileri, erkekorganlar beş yarayı, beş çanak yaprak ile beş taçyaprak ise İsa'ya ihanet eden Yahuda ile İsa'yı üç kez inkar eden Petrus hariç geriye kalan 10 havariyi simgeler.... ![]() Tartışmanın yeri burası değil ama Müslümanlar için bu anlamda kutsal bir çiçek var mıdır? Osmanlılar için sembol laledir, Müslümanlar için güldür belki... Üstelik Kültür Bakanlığı Laleye bir Türk kimlik bindirerek laleyi simge olarak kullanmıyor mu? Ama, hristiyanların çarkıfelek çiçeğinde yaptıkları gibi analatik bir anlam çözümlemesi yok.. İlahi feriha hanım, bakın sizin pasiflora beni nerelerden aldı nerelere getirdi... E, ne demiş Sokrates, 'yaşamı incelenmeye değmeyen insan yaşamış sayılmaz...' Çiçekler için de öyle değil midir?.. Düzenleyen hassoman : 07-06-2009 saat 11:45 Neden: Cümle düşüklüğü |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#85 |
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkür ederim Sn hassoman.. Tam da yaşamımın inceleme dönemindeyim sadece yetiştirme değil, çok yararlı oldu.. Şu çivileri, Yahuda yı ve diğer simgeleri yakından görelim diye bir ekleme daha yapıyorum.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#87 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-12-2008
|
Sn.Feriha ; Gerçekten muhteşemler.Ellerinize sağlık |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#89 | |