![]() |
İçinize kurt düşmesin :)
Sn.Kiraz 'ın kiler kışı çıkarmış demek ki bir şey olmuyor .Agapanthus Afrika kökenli bir bitki olduğu için sizin soğuklar fazla gelebilir diye yazmıştım. Sosyete sarımsağı da ne çok işe yarıyormuş ,lavanta gibi bitleri uzaklaştırdığını okuyunca hassas soğanlılarımın yanına bi tane koydum.:) |
Sosyete sarımsağının üzerinde daha önce bahçede pek görmediğim, kızıl renkte, ince, 7-8 mm boyunda kanatlı bir böceği oldukça sık gördüm. Belki de yararlı böceklerdendir.
Bir de mavi çiçekli sosyete sarımsağı ektim, açtı ama boyu çok kısa altta kaldı. Seneye daha iyi olacaklarını ümit ediyorum. |
Ben de iki cins var ,biri düz diğeri alaca yapraklı ama çiçek renkleri aynı gibi tek farkı
çiçek büyüklüğü ( çok az da olsa ).Yarın daha dikkatli bakayım :) O böceği fotolaya bilseniz araştırırdık . |
Böceğin fotoğrafını çekemedim, şimdi de artık gelmiyor.
Bu böceğe benziyordu ama daha ince diye hatırlıyorum. Zararlıymış. Tribolium castaneum/ Kırmızı un böceği/ Feromonu:TRİCAhttp://www.osman.com.tr/images/ferom...-castaneum.jpg |
Benim sosyete sarmısaklarım, Şile'nin sert kişını atlattı çiçek bile açtı.
Dayanıklı bir çiçek olduğunu ben de bu yıl anladım. |
Açıklamanıza sevindim Sevgili Hozat. Geçen sene o alanı kaplayan çeşme papatyaları donunca tamamı boş kalmıştı, hiç olmazsa aralarda dayanıklı bitkiler olsun.
|
bu çiçeğinizin adı nedir
1 Eklenti(ler)
...
|
Alıntı:
Artık gelmemesinin sebebi belki de sarımsak kokusudur ,umarım öyledir. |
Sevgili Yağ-mur öndeki küçük çiçekli hercai menekşe, arkadaki sundaville ama bu sundaville de ölüyor.
Sevgili Nurcanaybay, umarım öyledir. |
Sevgili Kiraz,
Menekşelerin okadar canlı ve güzel ki, elimi uzatıp okşamak geldi içimden. Benim yerime sen sev onları, ben buradan algılarım. |
Sevgili Hozat, ne yazık ki çoğunu söktüm, artık iyice solmuşlardı... Şimdi aklıma geldi, tohum alacaktım, aldım mı, aldıysam nereye koydum? :(
|
Sayın Kiraz duvarın bulunduğu köşe harika olmuş. Elinize, emeğinize sağlık.
|
Merhaba!
Sevgili Kiraz, Sevgili cemo. Kepek biçiminde satışı yapılan ilaç gerçektende köpekler için ölüme sebeb olabilecek ölçüde zehirli imiş. Zaten üzerinde arılar ve balıklar için uyarı var! Ancak yine zehirli olmasına karşın, toz halinde ve suya karıştırılarak, bitkilere püskürtülen AGRİNATE 90 SP adlı ilacın, hayvanların yaprak veya bitkiyi yemiyeceği varsayımına dayanarak köpeğe zararının olamayacağını söyledi. İlaç; 90 Sp. olarak istenirse bulunabiliyormuş. Selam ve sevgilerimle.:) Not: Bu bilgiyi, her ikinizin bahçesine de yapıştıracağım. |
Sn. Zafer İnandıklı, sizin duvarınızın yanında lafı bile olamaz:)
Orhan Bey, benimki her türlü yaprak, çiçek yiyor henüz. Dün acanthus çiçeğinin sapını bir ısırışta dibinden kopardı. Ağzında camgüzeli çiçekleri eksik olmuyor:) |
Sevgili Kiraz,
Her türlü zaiyata rağmen, kalanlar yine de çok güzeller. Ellerine sağlık. |
Sevgili Kiraz, sosyete sarmısakları çok dayanıklı. Mor-pembe çiçekleri de çok güzel ayrıca yayılıyorlar da. Ama lütfen benim yaptığım hatayı sen yapma.
Yukarı terastaki oturma ünitesinin hemen arkasına ekmiştim, güzel de yayıldılar neredeyse agapanthuslarla birleştiler. Dediğim gibi sakın oturma yerine yakın ekme, ne kadar gösterişli de olsalar kokuları felâket. Ben de seneye yer değişimi yapmayı plânlıyorum. |
Alıntı:
Ama çok güzel, her şeye değer. |
Limon, aynı dediğin gibi, diğer dediklerini de yapıyor:) Hayır diye kızınca biraz duraksıyor ama devam. Geçen gün bankın altına girdi, çıkardığımda ağzında camgüzeli vardı, fotoğraf çekemedim, çok güzeldi, çiçeği sapından ağzına almıştı, çiçek kısmı dışarıdaydı. Senin verdiğin çiçekleri diktiğim yeri çok sevmişti, neyse şimdi unuttu.
Önceki gün bir kamyonete mıcır, kayrak yükledim, sağnak başlamadan bahçeye indirdik. Dün bahçede yerini hazır ettik, etrafı telle çevrildi, zeminini yaptım, kulübe yerine merdiven altını boşalttım. Akşam alışması için ailece yuvasına girdik. Neyse gece pek ağlamadı, sadece yan bahçede kardeşlerini duyunca ağladı. Benim yerinden kımıldamayı pek sevmeyen oğlum bile sabaha kadar bebek bakar gibi sık sık ona baktı. |
Yazım kaybolmuş, tekrar yazayım.
Sevgili Hozat çok teşekkürler. Sosyete sarımsaklarının bu kadar çabuk yayılacaklarını tahmin etmezdim... Sanırım benim yanlışım var; bahçeye allium diktim, allium ile sosyete sarımsağı aynı çiçek diye düşündüm ama sosyete sarımsağının fotoğrafları çok farklı. Güler Hanım sizin bahsettiğiniz allium değil, değil mi? Geçen gün bir kafenin oturma yerinin etrafında sosyete sarımsaklarını ilk defa yakından gördüm (ama koklamadım), çok beğenmedim, bulursam alacağım ya da benim için bir iki kök ayırır mısınız Güler Hanım (hiç acelesi yok)? Oturma yerine uzak dikeceğim, uyarı için teşekkürler. |
Sn kiraz bahçenizi gezdim ilk resimler baktım sonra son haline neler değişmiş sıfırdan başlayıp bu hale gelmesi için çok emek harcamış olmalısınız bide şu 696. mesajda son fotoğraftaki köşeniz çok güzel çimlerinizde çok formda bahçenizde güzel günler geçirmeniz dileğiyle.
|
Teşekkür ederim Sn. Erdal. Emeksiz olmuyor ama şu sıralar yetişemiyorum. Bahsettiğiniz fotoğrafın olduğu yer 2009 Mayısında yapılmaya başlandı, 2009 başında oldukça büyük bir inşaatla bütün bahçe tamamen sökülüp derin kuyular kazılmıştı.
|
Yine yeniden...
3 Eklenti(ler)
Bu yazın aşırı nemi beni, Tarçın da bahçeyi mahvetti.
Mıcırların arasında kendiliğinden çimlenen erguvanın ana dalını kırdı Eklenti 173427 Her şeye rağmen Tarçın'ı çok sevdik. Bu sene bahçe böyle olsun, nasıl olsa kökü bende dedim. Seneye "Yine yeniden" :) Bazıları da yüz güldürüyor. Sabah sefası bu sene ekmedim ama her yerden çıkmışlar. Hatmi ağacım geçen sene tek çiçek açmıştı, baharda verdiğim sığır gübresi iyi gelmiş olacak. Eklenti 173430 |
:)) Canı sağolsun ,büyüdükçe çiçeklere ilgisini kaybedecek.Kardeşi ile oynaması için komşu ile sınıra bir yer yapılamazmı , yalnılıktan sıkılmamış olur bitkiler de kurtulur
Tarçın'ı da bir görseydik ... |
4 Eklenti(ler)
Çiçeklerin çoğu Tarçın'ın dişleri kaşındığı için sap olarak kaldı...
Eklenti 173437 Rahatsız edilmeyen yerdekiler kendi kendine büyüdü. (Limon, saksın saklanmış durumda :)) Eklenti 173436 Bir kaç tane de olsa bahçeden toplanan ürünler mutlu etti (Yerkirazı az olunca nasıl sunacağımı bilemedim :)) Eklenti 173438 Bu senenin en arsızı ise selluka. Eklenti 173435 |
Sevgili Nurcanaybay, arada kardeşi ile oynatalım diyoruz, yan bahçe ilk evi olduğu için orayı da seviyor ama üç dakikalık aktivitesi bile yan tarafın altını üstüne getirmeye yetiyor, bize iade ediliyor:)
Kardeşi çok uslu, genelde yatıp oyalanıyor, bizimki tam tersi, her an taşınacak saksı, sökülecek çiçek arıyor ya da ne bulursa yemeye çalışıyor. En çok da domates ve pasiflorayı sevdi. Aşılar bittiği için yeni yeni sokağa çıkmaya başladık, biraz daha sakinleşti, yeni arkadaşlar da buluyor. |
Sevgili Kiraz Tarçın'ın da resmini isteriz, ne şekerdir şimdi o:) Çocuk ne yapsın dişleri kaşınıyor, mutlaka kaşımak için oyuncağı vardır ama yasaklar her zaman cazip geliyor. Bizim Benciğimiz de dişleri kaşınırken evde ne terlik, ne ayakkabı bırakmıştı. Abisinin karyola ucunu, halı bile hasarlamıştı.
Diğerleri Tarçının gazabına uğramış olabilirler, fakat sellukanız size yeter:)) |
Şu Tarçın, ne menem şeymiş böyle? Yaban domuzu mu, ne? Tüm bahçeyi dümdüz etmiş..
Bir de tüm kabahatleri affediliyor.:mad: Sanki İngiliz Kraliyet Ailesi'nin tek çocuğu.;) Fotoğraflarıda, büyük olasılıkla bir basın toplantısıyla beraber dağıtılacak.::p Neyse; yakında görürüz sanırım.:) |
Kirazcığım, Sellukan coşmuş ta coşmuş. Geçen yıldan mı kalmıştı yoksa bu baharda mı yetiştirmiştin? Kokusu yoğun mu?
Tarçının canı sağolsun :) (Ben demiştim) Verandanın kenarlarına ben de hiç bir zaman bitki dikemedim. Bir kere onca çimi kaldırıp denemiştim ama iki günde, köpek her geçişte çıtır çıtır kırılınca nasıl söktüğümü bilememiştim. Yani biz ve bizler gibiler (köpeğin bahçede açık kalmasından yana olanlar) bahçeyi O'nlara göre düzenlemek zorundayız. Cam güzelinin saksı dışında pek kurtuluşu yok çünkü Cam Güzeli de köpekler de gölge seviyor. :) Ya da bitkileri çitle çevireceğiz. Bizimki "ağır abi" Küçükken biraz muzurlukları oldu ama 6 aydan sonra temel eğitimi alınca ve sana verdiğim bir iki tiyoyu uygulayınca, yaptıklarından neyin yanlış olduğunu çok iyi anlıyorlar. Püf nokta, suçüstü yakalamak, bunun da için de sıkı takip etmek gerekiyor. Daha kabahati işlerken sert ve kararlı bir ses tonuyla (seçeceğin tek kelimeyi) söylemen yeterli olacaktır. "Tarçııın, neden yaptın ki şimdi bunu, aşkoolsuun" dan hiç bir şey anlamazlar. ;) Ama sert bir "Hayır" bir çok sorunun çözümüdür. "İçeri" "Dışarı" "Aferin oğluma veya kızıma" tuvalette her ikisinde de "Çiş" "Otur" "Yat" "Bekle" bence anahtar kelimelerdir. Yapılacak şey, bu kelimeleri doğru zamanda kullanarak, isteneni yaptığında ödüllendirmek. |
1 Eklenti(ler)
Bu akşam gezi öncesi... O kadar hareketli ki diğer pozları silmek zorunda kaldım, ya kuyruğunu, ya kulağını çekebilmişim. Neyse ki o farketmeden bunu çektim. Şimdi dört buçuk aylık.
Eklenti 173449 Sevgili Limon, sellukam en az iki yıllık olmalı, geçen sene bana geldiğinde önceki seneden çimlendirilmişti diye hatırlıyorum. Yerini severse bahçenin en hızlı sarmaşığı. Çiçekleri kokulu ve çok güzel, iki salkımı bütün odayı kokutuyor. Kötü yanı bu sıralar yaprak döküyor (ılıman bölgelerde döküyor mu bilmiyorum), çiçekler sürekli dökülüyor. Çime yakın dikilirse problem çıkar, altının kolay temizlenebilmesi lazım. Gelişimini selluka başlığında paylaştım. Çiçekler bitmeden buluşursak bir demet sana getireceğim. Tarçın için ilk tavsiyelerin çok işe yaradı, teşekkürler. İki haftadır söylediklerimi daha iyi anlıyor, "hayır" kelimesine daha güzel tepki veriyor. On gündür dışarıda tuvaletini alıştırmaya çalışıyorum, günde beş buçuk saat bile gezdiğimiz oldu ama yorulduğuma değdi, öğreniyor. Kısaca işe gitmediğim bütün saatler ona kalıyor. Bu arada, çocukların Tarçın gelmeden önce verdiği yardım, gezdirme sözleri tamamen unutuldu, bana kaldı ama ilişkimiz güzelleştikçe yük de olmuyor. |
Tam sıkıştırmalık :))
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:16. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025