agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Kiraz'ın Bahçesi (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/8937.htm)

Kiraz 10-11-2011 14:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Selehattin 67 (Mesaj 877630)
Kiraz hanım kocayemişin şimdi tam zamanı yeni açan çiçekler meyve vermez üzülmeyin

Üzülmüyorum, aksine mutluyum. Geçen seneki meyveler gelişemeden salyangozlar yemişti, bu sene iki tane var. Yeni çiçeklere dokunmazlarsa seneye daha çok olacaklar.

Selehattin 67 10-11-2011 14:18

Inşallah çok daha fazlası olur seneye salyangoz yememesi için altına bira koyabilirsiniz hem kocayemişi kurtarırsınız hemde diğer ürünleri

limon 10-11-2011 16:36

Vaay, mandalinler limonlar şahaneymiş. Bendeki satsuma geldiğinde 2 adet vardı üzerinde, meyveler büyüyor ama pek yavaş, seninki gibi olmadı daha meyveler. Kocayemişine de çok sevindim. Meyve ağaçlarından ürün alınca ne çok seviniyor insan... Çimlerinin rengi ne güzel olmuş, fosforlu yeşil. Şımarık Tarçın :)

Adalet Yağcı 10-11-2011 16:42

Sevgili Kiraz, bahçe kışa girmemekte inat ediyor anlaşılan.
Lisiler Temmuz ayındaki kadar keyifli görünüyorlar, ne güzel açmışlar.
Limonlar ağız sulandırıyor, mandalinalar da öyle.

Daldaki kocayemişleri çok beğendim, harika renk ve formuyla çok güzel görünüyor, yeniden meyve vermeyecek bile olsa çiçeklenmesi de çok hoş.

Tarçın ise güzelliklere güzellik katmış, mutlu bir kış geçirirsiniz inşallah.

Orhan Özbilgiç 10-11-2011 17:30

Sevgili Kiraz;
Uzaylı' ya ''Üç yıl bahçe oluşumu için az.'' anlamında söylediklerinize katılıyorum. Zira benim bahçem üçüncü yılını bitirdi ama ''Güzel oldu.''diyebilmek için hala çok zamana ihtiyacı var. Ama sizinki bu ünvanı çoktandır hakediyor. Hoş, Sevgili Uzaylı bu hızla üç yılda da epeyce yol alır ya...

Kış bu yıl buralara çok erken geldi. İki gün önce don ve kırağı oluşunca tüm mevsimlikler öldüğü gibi; Geniş yapraklı çok yıllıkların da yaprakları ve çiçekleri dondu ve haşlanmışcasına karararak büyük bir kısmı döküldü. Sizinkiler hala sezonu yaşıyorlar. Ne güzel.

Bu arada, çeşmeniz bahçenizi daha bir özelleştiriyor ve güzelleştiriyor.;) Nazar değmesin.

Kocayemişim iki yıldır çiçeklenip kışın çiçekleri dökülüyordu. Bu yılda bol çiçeği var. Bakalım bu kez gelecek yıla taşıyabilecek mi?
Güzel bahçenizde keyifli günlerinizin uzun sürmesi dileğiyle. Selamlar.

zenfree 10-11-2011 18:31

Çok güzel kareler. Tarçın da çok fotojenik. :)

Kiraz 11-11-2011 08:48

Sevgili Limon, mandalinalarım yeni değil, eve taşınmadan iki küçük fide olarak gelmişti. İlk sene yerleri çok yakın olduğu için birinin yerini değiştirdim. Geçen seneler az çiçek açıp küçük meyveler veriyordu ama ya salyangoz yiyor ya da dökülüyordu. Bu sene, hele duvar dibindekinden hiç ümitli değildim. En kuytu ve güneşsiz dalı meyve dolu, başka yerinde yok.

Sorma, bahçenin meyvesi başka. Geçen gün eşim, alış veriş yapalım, evde pek meyve kalmamış dedi ama ben bahçenin verdiği heyecanla , "Bahçede on beş limon, yedi mandalina ve iki kocayemiş" var dedim sevinçle. Öyle bir baktı ki, bu meyve bize bütün kış yeter diye. Ama olsun, ben o iki kocayemişi dörde bölüp, hepimize yettireceğim :)

Çimlerime zümrüt gibi dedi birileri :) Bir de yakından görsen, araları delik deşik, sonbahar yağmurları ile biraz canlandılar işte. Tarçın sağolsun, koşunca çim kökleri toprakla birlilkte havada uçuşuyor. Hele bu bayram beş kuzen ve Tarçın birlikte koştular, sadece çimlerde değil, çiçeklerin de üzerinde. Bu sene de biraz yaramaz olacağa benziyor, gelecek yazı da bu çimle idare edeceğim.

Sevgili Adalet Hanım, o fotoğraf bir kaç hafta önce çekilmişti. Artık lisileri dipten budadım ama evde vazoya koyduğum bir dal hala çok güzel. Güzel dileğiniz için teşekkürler.

Sevgili Orhan Bey, üç sene gerçekten çok az. Hele ben bu sene zamansızlıktan bir şey yapamadım, bir kaç bitki dışında dikim yapmadım, bakımlarını bile ihmal ettim. Belki de iyi oldu, eski hızla devam etsem, bahçe kim bilir ne olurdu. Boş yerleri, karışık yerleri daha iyi görebiliyorum, artık "yavaş" diyorum kendime, bahçe ihtiyacı olanı alsın, ben değil. Bu gidişle üç seneyi yedi seneye çıkaracağım :) Size ve özellikle Atom Karıca Uzaylı'ya yetişmeye imkan yok :)

Kışın size erken gelmesi benim için sürpriz oldu, bizim burada her şey donarken siz genelde sonbaharı yaşıyordunuz.

Dilerim siz de gelecek sene kocayemişlerin tadına bakarsınız.

Zenfree, teşekkürler. Tarçın mı fotojenik, ben mi iyi çekiyorum bilemiyorum artık :) O kadar hareketli ki, on pozun dokuzunu silmek zorunda kalıyorum :)

Sevgi Durul 11-11-2011 09:13

Sevgili Kiraz, son bahçe görüntülerini ben de çok beğendim. Her şey çok güzel, Allah içinize sindirsin.

Bizdeki koca yemiş geçen yıl çok güzel çiçekler açmıştı. Ama meyve tutmadı. Bu sene yine çiçek oluşumu başlamış. Siz gibi meyvesini biz de görürüz umarım. İki tane hatta bir taneye razıyız. Ne kadar güzel bir meyve öyle.

Sevgiyle...

Kiraz 11-11-2011 09:29

Sevgili SDurul, teşekkür ederim. Umarım sizinki de meyve tutar. Tadını bilmiyorum ama görünüşü çok güzel. Üstelik bu sene de meyve yok derken, alttaki bir yaprağın altında bulunca çok sevindim.

Selehattin 67 11-11-2011 09:32

Kiraz hanım rengi biraz daha koyu olunca yiyebilirsiniz şu anda sert ve tadı biraz buruk olur yumşayınca çok güzel olur

Kiraz 11-11-2011 09:35

Selehattin Bey, uyarınızı dikkate alacağım, teşekkürler.

kamelyavadisi 23-11-2011 17:58

bahçe

Kiraz Hanım;
Bahçende gezinti yaptım. Emeklerine sağlık. Her şey çok güzel.

Uzaylı 23-11-2011 22:21

Sayın Kiraz; Bahçeniz ne durumda, yeni neler var diye merak ettim ki süprizle karşılaştım, adım geçmiş. Bundan mutlu oldum. Güzel düşüncelerinizden dolayı size ve Orhan öğretmenime teşekkür ederim. Bahçe işlerine başladığımdan beri 15 ay gibi bir zaman geçmiş. İnanın ne dediğinizi şimdi daha iyi anlıyorum. İnsan başta hemen eli değdiği yer değişiverecek, bahçe çok çabuk oturacak zannediyor. Ama öyle kolay değilmiş, gerçekten çok emek gerektiriyor. Hevesle uğraşıyoruz. Kayıplarım çok oldu bu sene... Talihsizlikler, acemilikler hep üstüste oldu. Ama çok şey öğreniyorum. Hem kendi yaşadıklarımdan, hem de tecrübelerinizden...

Kendinize haksızlık etmeyin. Bahçeniz benim en beğendiğim bahçeler arasında... Sizi keyifle takip ediyorum. Yılların emeğini gösteren bir sürü detay var bahçenizde. Dilerim bizde böyle güzelliklere sahip oluruz. Daha çok fırın ekmek yemem gerektiğinin farkındayım. Sizlerden çok şey öğreniyorum. Lakin atom karınca tabiriniz hoşuma gitti. Elimden geleni yapayım da mahcup olmayayım bari...;)

Kocayemişi çocukluğumdan beri bilirim. Eskiden ilkokulda çıkış saatimizde seyyar satıcılar, okul dış kapı önünde beklerlerdi. Aralarından biri, mevsiminde mutlaka kocayemiş satardı. Kağıttan yaptıkları külahlarda aldığımız kocayemişleri eve gidene kadar yolda yer bitirirdik. Tadı çok güzeldir. Bahçemde bir tane kocayemiş ağacı da ben düşünüyorum, inşallah olur. Ama fazla yendiğinde sarhoşluk yaptığını yeni öğrendim.

ahmeter 16-12-2011 10:39

Sayın Kiraz

1 Eklenti(ler)
Teşekkür eder Eşim ve ben selamlarımızı sunarız iyi günler

Kiraz 16-12-2011 11:09

Sn. Kamelyavadisi teşekkür ederim, hoşgeldiniz. Kamelyamı yaşatamadım, toprağının uygun olmadığını düşünüyorum, bir de yaz başında bir kere arapsabunu ile yıkanan taşların suyuna ne kadar dikkat ettiysem de kökünde toplanmıştı, bu da onun sonu oldu. Uygun yer hazırlayınca tekrar alacağım, bahçemde eksik olduğunu düşünüyorum.

Sevgili Uzaylı mesajını görmemişim. Sana yetişmeye imkan yok, ben bu sene hem zamansızlıkta hem de bahçe konusunda biraz sabırlı olmayı az da olsa öğrendiğimden fazla bir şey yapamadım, meydan da Tarçın'a kaldığı için baharı bekleyeceğim. Çok sevdiğim ama bahçemi sevmeyen bitkileri inatla yetiştirmeye çalışmayacağım. Uzun ömürlü, yerine yakışan ve mutlu olan ama tabii ki sevdiğim bitkilere yöneleceğim. Aksi halde zaman ayıramayınca kayıplar oluyor ve bakımsız görünüm rahatsız ediyor.

Geçen gün ben evde yokken Tarçın yerinden kaçmış (kapıyı kilitlememişim) ve gün boyu bayram etmiş. Arka bahçede ne varsa çime taşımış, poşetleri parçalayıp minik parçalar halinde bırakmış, bir kaç saksıyı boşaltmış (neyse içindekiler önemli değildi), bütün bahçe aletlerini taşımış ve kemirmiş, çimde koşup toprağıyla kökleri nasıl havaya attığını yazmıyorum bile, bunu hep yapıyor. Bu bahane ile ben de biraz zaman ayırıp temizleme işine giriştim, yoksa bahçe ağlıyordu.

Sn. Ahmeter, teşekkür ederim.

oya ağacı 16-12-2011 11:24

bahçen çok iç açıcı..sevgiler..

nisagul 28-12-2011 13:04

sevgılı kıraz bahcenız cok guzel verılen emege değmiş

hk50 28-12-2011 19:31

Sn Kiraz.Bahçenizi gezdim.Güzel.Yeni sezonda dahada iyi olaçağına inanıyor,saygılar sunuyorum.

Kiraz 29-12-2011 08:33

Sevgili Oya ağacı, Nisagül, Hk50 bahçeme hoşgeldiniz. Sn. Hk50, benim bahçem, sizinkinin yanında emeklemeye bile başlayamamış bir bahçecik.

ayhan219 29-12-2011 09:15

merhabalar bahçeniz hakkında benim düşüncelerim de uzaylıya paralel zaten bir konuda uzaylı kalemi alınca kenarda beklemek gerekiyor müthiş bir kompozisyon var kendisinde
bahçenizde sağlıklı günler dilerim

berrinb 29-12-2011 14:15

Sevgili Kiraz yeni yilınızda güzel bahçenizde ve evinizde mutlulukla dolu sıhhatli ve uğurlu günler dilerim...sevgiler..

Kiraz 29-12-2011 15:08

Sevgili Ayhan 219, Berrinb güzel dilekleriniz teşekkür ederim :) Ben de sizlere sağlıklı, mutlu günler dilerim.

hk50 29-12-2011 17:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Kiraz (Mesaj 892924)
Sevgili Oya ağacı, Nisagül, Hk50 bahçeme hoşgeldiniz. Sn. Hk50, benim bahçem, sizinkinin yanında emeklemeye bile başlayamamış bir bahçecik.

Estafurullah efendim.Ne demek?Taş yerinde ağırdır.Sizde bizim gibi topragı çok bulsaydınız.Neler neler yapmazdınız?
Saygılar

Satı Uğurtan 29-12-2011 20:42

Sevgili kiraz, her mevsimin kendine özgü bir güzelliği var, kocayemiş bu mevsimde meyve verirken çiçeğide aynı anda açıyor, limon ve mandalinan çok hoş görünüyor, tarçın çok şirin cklemen çiçekleri harika sağlıkla tadını çıkarın sevgiler iyi yıllar.

Kiraz 30-12-2011 09:58

S. Hk50, aslında haklısınız taş yerinde ağırdır :) Bana merdiven ve yük taşımak yasak ama o bahçede 20+20+5 merdivenden ne taşlarlar, topraklar indirdim, neler çıkardım bir de bana sormalı. Çok sevdiğim için gıkım çıkmadı ama seneye aynı gücü bulamayacağım, bakalım ne olacak?

Toprağım daha çok olsun isterdim, olsaydı daha geniş bir sebze bahçem, sevdiğim bir kaç ulu ağacım, köpeğim için serbest kalacağı büyük bir alan, çocuklara oyun yeri, havuz... Ama sonra nankörlük yapmayayım diyorum, bir balkondan sonra burası dileğimden çok fazla bile. Bunu hatırlayınca şanslı olduğumu düşünüyorum.

Sevgili Satı Uğurtan teşekkür ederim, sana da mutlu ve sağlıklı bir yıl dilerim.

hk50 31-12-2011 11:26

Yeni yılınız kutlu olsun

Fatoş 31-12-2011 13:56

Sevgili Kiraz, yeni yılda bütün dileklerinin olması dileğiyle sevgiler.

gulbirsen 31-12-2011 18:12

sevgili Kiraz mutlu yıllar

ciceksever70 31-12-2011 20:36

Sevgili Kiraz, size ve ailenize mutlu bir yil dilerim.

sevim4 31-12-2011 21:59

Sevgili kiraz mutlu yıllar.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:41.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025