agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Kiraz'ın Bahçesi (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/8937.htm)

hanndan 14-07-2011 21:28

Sayın Kiraz, bahçenizde dolaşmak çok büyük zevkti, güzel zaman geçirdim.sağlıkla iyi günlerde keyfini çıkarın.

Adalet Yağcı 16-07-2011 15:24

Of... işte hasta olduğum çeşme.

Uzaylı 16-07-2011 17:27

Sayın Kiraz; Bahçenizi aktif görünce ( bu durumda bahçe kapısı aralanmış ta içeride neler oluyor diye merak eden ve ucundan kenarından bakmaya çalışan kişilere benzetiyorum kendimizi ) bir bakayım dedim.

İlk tepkim 829. mesajdaki yasemin ve clematis ikilisini görünce sesim duyulacak şekilde vaouv ( vay be nin istem dışı şaşkınlıktan çıkmış hali) dedim:D Yani o durumda beni görmenizi istemem tabi. Monitöre yapışıyorum bu durumda:p Bazen eşim de gülüyor halime. Ama zaman zaman o da kendini kaptırdığında hiç te benden farkı yok hani...

Gırgır bir yana, görüntü yılların emeği bu diyor zaten. Ellerinize ve yüreğinize sağlık. Ne de güzel yetiştirmişsiniz sabırla. Maaşallah kusur bulunamayacak kadar güzel... Demek ki sadece emek değil sabırda gerektirdiğine göre benim bu bitkileri bir an önce almam lazım. Ne keyif şimdi ona gururla bakmak. Ben de istiyorum Allahım bana da nasip et...Amin.

Sağlıcakla Kalın...

Kiraz 19-07-2011 10:01

Sevgili Lir, henüz doldurulacak o kadar boşluk var ki, hele çok yıllıklara yönelmişken biraz düşünüp uygulamak gerekiyor. Bu sene zaman azlığından yapmak istediklerim hep havada kalıyor.

Sevgili Hanndan, çok teşekkür ederim.

Adalet Hanım, çeşmenin o koca cüssesini ancak bu kadar kapatabildim. Çeşmeye giden 1,5 m kadar yol ayırdım, onun etrafındaki bitkiler biraz daha gelişirse, biraz daha uzaktan fotoğraf çekerim.

Sevgili Uzaylı, misafiri her zaman severim, zamansız da olsa :) Daha önce de yazmıştım, üç senede çoğunu hallederim sanıyordum ama üç sene ancak başlanabiliyormuş. Gerçekten sabır gerekiyor ama gelişimlerini izlemek zaten bu süreci zevkli hale getiriyor. Zaten sadece hedefim sonuç olsaydı, bu kadar beklemekten vazgeçerdim. Yaparken, uğraşırken öğrenilenler, süprizler, zorluklar, güzellikler bu zamanı çok keyifli hale getiriyor.

Doğa işe uğraşmak hayattaki en güzel derslerden biri bence. Dün bir cenazeye gittik, komşum "Keşke böyle kefenle gömmeseler, tabutla gömseler." dedi. Toprakla uğraşırken içinde hayat olduğunu (hayatın içinde de toprak) öğreniyorum ya, hiç düşünmeden "Toprağa karışmak güzel bence, toprağa karışırsam, belki bir gün bir çiçeğin yaprağı da olurum." deyince yüzündeki bütün endişe yok oldu, gülümsedi.

Sizin de bahçeniz muhteşem olacak, şimdiden çok yol aldınız, yeriniz de bahçeniz de çok çok güzel, en önemlisi sizin gibi çalışkan bir arı (belki Uzaylı Arı) var :)

Kiraz 21-07-2011 18:07

5 Eklenti(ler)
Geçen seneden beri, çiçekler arasında, güzel yaprakları olan yerörtücü benzeri bir bitki vardı. Forumda sorduğumda papatya olduğu öğrendim, papatyaları çok sevdiğim için davetsiz gelse de çok sevindim. Yere yapışık gelişen bitki, mayıs, haziran ayında yukarı doğru sürgünler vermeye başladı, hazirandan bu yana çiçekli. Akşam taç yaprakları aşağı kıvrılınca, çiçekleri solacakmış gibi duruyor ama ertesi sabah tekrar açıyor. Bu günlerde gerçekten biraz solmaya başlamış, solanları budayacağım, sanırım açmaya devam edecek. Çok önce attığım inek gübresinden gelmiş olmalı.
Eklenti 235647

Güler HAnım'ın torunlarından biri, maviş.
Eklenti 235648

Sn. Zeki Yağlı'nın verdiği saksıların birinden davetsiz çıktı, sorduğumda Verbena Bonariensis olduğunu öğrendim. Oldukça dirençli, üst kısımlarda hiç yaprak yok, boyu 1 m'yi geçti. Sık dikilirse güzel olacağını düşünüyorum.
Eklenti 235649

Manolyam bu sıralar beni özlemiş mi ne? (Ya da ben onu)
Eklenti 235650

Komşu sınırıma diktiğimiz ortancalar. Arkadakiler çelikten dikildi, oldukça boylu bir cins, arayı da kapaması için boyuna müdahale etmedim, benim boyumu çoktan geçti.
Eklenti 235651

Kiraz 21-07-2011 18:11

1 Eklenti(ler)
Annemden hatıra afrika zambağı (agapanthus), bu sene beş çiçek verdi ama birine çarpınca çıt diye kırıldı. Bu günlerde en iri halleri ve bulundukları köşe çok dikkat çekiyor.
Eklenti 235657

demys 21-07-2011 18:30

Ortancalariniz cok guzel..

Halil Önen 22-07-2011 06:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi zenfree (Mesaj 776947)
Sevgili Kiraz çok güzeller. Sümüklü böcek ve salyangozlardan kurtuldun değil mi?

Gerçekten kurtulmuş mudur?:)

Gelecek yıl bu zamanlar yine saldıracaklar.

Kiraz 22-07-2011 07:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Halil Önen (Mesaj 839435)
Gerçekten kurtulmuş mudur?:)

Gelecek yıl bu zamanlar yine saldıracaklar.

Onlar benim kabusum ve artık bahçemin simgesi haline geldiler herhalde :)

Bu sıralar az olmalarına rağmen verecekleri zararı yine veriyorlar. Saksılarda gelişen çiçekleri bahçeye aldığımda, gece ziyafet çekiyorlar. Bir ara, sabahları elle toplamaya başlamıştım, belli bölgelerdekiler azalmıştı ama ara verince ortalarda gözükmeye başladılar yine. Havalar biraz serinleyince hepsi doluşacak bahçeye.

Üç senedir bahçede dahliya yetiştiremiyorum, kasımpatılar gibi, onun da çıkan yaprak ve dallarını anında yiyorlar. Bu sene uyanıklık yapıp dahliyaları saksıda yetiştirmeyi düşündüm, ne de güzel büyüdü ama şimdi de açan çiçeklerini yiyorlar :(

Sevgili Demys teşekkürler.

ciceksever70 22-07-2011 07:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Kiraz (Mesaj 839461)
Onlar benim kabusum ve artık bahçemin simgesi haline geldiler herhalde :)

Bu sıralar az olmalarına rağmen verecekleri zararı yine veriyorlar. Saksılarda gelişen çiçekleri bahçeye aldığımda, gece ziyafet çekiyorlar. Bir ara, sabahları elle toplamaya başlamıştım, belli bölgelerdekiler azalmıştı ama ara verince ortalarda gözükmeye başladılar yine. Havalar biraz serinleyince hepsi doluşacak bahçeye.

Üç senedir bahçede dahliya yetiştiremiyorum, kasımpatılar gibi, onun da çıkan yaprak ve dallarını anında yiyorlar. Bu sene uyanıklık yapıp dahliyaları saksıda yetiştirmeyi düşündüm, ne de güzel büyüdü ama şimdi de açan çiçeklerini yiyorlar :(

Sevgili Demys teşekkürler.

Sevgili Kiraz saksilarin dibine, etrafina tuz serpmeyi denedin mi? Cok ise yariyor. Bir de saksinin topragina kahve telvesi ya da cay dökebilirsin. Bizde filtre kahve pistigi icin cok birikiyor. Bir kapta kurutup dökersen daha faydali oluyor. Ben bu yil neredeyse hep dogal yöntemler kullandim. Talas, kahve, tuz ve tabii ki en önemlisi toplamak cok isime yaradi. Toplamayi ihmal ettin mi hemen cogaliyorlar. Sabah ve aksamlari ben de kasimpatilarin basindayim yapraklar gitmesin diye ama etrafine bolca talas ve kahve döküyorum. Zaten o onlara epey bir bariyer görevi yapiyor. Sevgiler.

Kiraz 22-07-2011 07:33

Sevgili Çiçeksever, tuz toprağa zararlı diye denemedim ama talaş ve odun külünü denedim, sonuç alamadım. Kahve bir derece işe yarıyor.

ciceksever70 22-07-2011 07:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Kiraz (Mesaj 839465)
Sevgili Çiçeksever, tuz toprağa zararlı diye denemedim ama talaş ve odun külünü denedim, sonuç alamadım. Kahve bir derece işe yarıyor.

Tuzu ben direk topraga dökmüyorum sevgili Kiraz. Saksilarim beton zeminde durdugu icin etraflarini tuzla ceviriyorum. Bizde kabuksuz salyangoz tehlikesi oldugu icin kullandigim yöntemler genelde ise yariyor ama yineliyorum en etkili yol toplayip tuzlu su dolu kovada imha etmek. Yoksa yine cogaliyorlar. Gercekten cok biktirici bir yaratik. Burada okudugum bir bahce dergisinde sezon basinda bahceyi feramol iceren bir ilacla ilaclamak öneriliyordu ancak bizim bahce büyük oldugu icin ugrasamadik. Bir de komsu bahcelerden gelenler var tabii. Ne kadar etkili olur bilemiyorum.

jineop 25-08-2011 12:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Kiraz (Mesaj 839465)

Sevgili Kiraz,
kükürt kullandım sonuç alamadım diye düşünüyor olabilirsin. Benim bahçem gölete çok yakın. Taşındığımız ilk sene gazanyalar salyangozdan görülmüyordu. Habire ilaç(kepekle ve mavi renkli granül), bira kullanıyordum. 2. sene kükürt uygulaması yaptım. Çimli alana uygulamayıp sadece toprak kısma. Gerçekten toprak kısımda azaldı ama çimlerde yürürken ayağımın altında çıt çıt sesler. Hatta ne olduğunu anlıyamadım Güler Ablaya telefon açtım. Ve geçen sene tüm bahçeyi kükürtledim. Yok denecek kadar az. İlaçlanmayan yerlerde . Bu sene gördüğüm salyangoz sayısı beşi geçmez. Yaz sonu ve bahar başı iki uygulama yapıyorum. Bir bölgeye deneme amaçlı direk toz olarak serptim. Sıkıntıyla karşılaşmadım. Seneye sizinkiler de çok azalacak. Sevgiler.

Kiraz 25-08-2011 14:56

Sevgili Lir, tesadüf, ben de dün bahçedeki bazı bitkileri kükürtledim. Sabah çimleri sulamak için çıktığımda en yoğun kükürtlü yaprağın üzerinde kocaman bir tane vardı :) Oysa bir çok yer kükürtsüzdü. Belki kükürt yavru olanlar için daha etkilidir. Geçen sene toprağa da bolca kükürt serpmiştim ama trafik oldukça yoğundu. Çok da uyanıklar, geçecekleri kadar yer bulunca engel tanımıyorlar.

Sabah çok erken saatte ya da gece yarısı ışıkla çimlerde gezinince bir torba dolusu toplayabiliyorum, en etkili ve işe yarar yöntemim bu oldu.

jineop 25-08-2011 15:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Kiraz (Mesaj 852447)
Sevgili Lir, tesadüf, ben de dün bahçedeki bazı bitkileri kükürtledim. Sabah çimleri sulamak için çıktığımda en yoğun kükürtlü yaprağın üzerinde kocaman bir tane vardı :) Oysa bir çok yer kükürtsüzdü. Belki kükürt yavru olanlar için daha etkilidir. Geçen sene toprağa da bolca kükürt serpmiştim ama trafik oldukça yoğundu. Çok da uyanıklar, geçecekleri kadar yer bulunca engel tanımıyorlar.

Sabah çok erken saatte ya da gece yarısı ışıkla çimlerde gezinince bir torba dolusu toplayabiliyorum, en etkili ve işe yarar yöntemim bu oldu.

Bahçe sınırına elle bolca serpmiştim. Bakalım seneye nasıl olacak.

ozbey 25-08-2011 19:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Kiraz (Mesaj 835046)
Sevgili Berrinb, Günebakan, Zenfree teşekkür ederim :)

Bugün işe gitmedim, sabah Tarçın'la yürüyüşten sonra bahçeme indim, bankımın üzerinde rüzgarı ve kuş seslerini dinlerken kahvemi içtim. İşyerinde penceresiz dört duvar arasında, ışığa yeşile hasretken, bahçem de bana hasret kalmış, biraz dertleştik koklaştık.

İki sene önce ne kadar boşmuş.

Bu hafta:
Eklenti 233358

Eklenti 233359

Yaban asması bir yandan soluyor, bir yandan yeni çiçekler veriyor, umarım çiçekli zamanı uzun olur. Yasemin beyaz çiçeklerini dökerken, dibinde beyaz papatyalar açıyor.
Eklenti 233360

Sevgili Kiraz;
Çiçeklerin ahengi ve boş köşeniz çok güzel olmuş. Ortancaları burada bir tek bahar' da açmış görebiliyorum. Yazın kalan yaprakları bile lodostan dolayı kavruluyor.
Orta fotoğraftaki çiçeğiniz çok hoş olmuş, ismi nedir acaba?
Ellerinize sağlık.

Güler 25-08-2011 22:11

Ortancaların üstündeki fotoğraftan bahsediyorsanız Japon manolyası (lalesi de deniyor).

Kiraz 26-08-2011 08:20

Sn. Ozbey, ben de sizin bahçede çılgınca açan çiçeklere özeniyorum, bazıları burada olamıyor :) Ortancalar çok sıcaklarda hafif kurusalar bile uzun süre çiçekliler. Bu sene çok sıcak olmadığı için çiçekleri hala çok güzel, özellikle güneş almayanlar.

berrinb 16-10-2011 00:52

Sevgili Kiraz,bahçe çeşmenize bayıldım...Harika bir obje, fakat sizin çiçekleriniz ve ve sarmaşıklarınız çeşmenin güzelliğini bin kat arttırmış....vallahi mecmualık bir görüntü bu....Bayıldım...bayıldım...Zaten böylesi antikavari şeyleri çok severim...Çok zevklisiniz ,kutlarım sizi:)) Ortanca ve mavişiniz de harika açmışlar...Papatyalarınız ve afrika zambağı da çok güzeldiler....Gece gece içim açıldı..Ellerinize sağlık...Sevgiler....

Kiraz 17-10-2011 14:55

Sevgili Berrinb, ziyaretinize çok sevindim. Sizin bahçenin renkleri ve manzarası yanında benimkinin lafı olmaz. Uzun zamandır bahçe ile ilgilenemiyorum, şimdi çok sessiz, yıldızpatı ve gaura olmasa çok renksiz.

nuray topcu 17-10-2011 20:45

sayın Kiraz,kocayemiş bahçede mi,saksıda mı?ben saksıda büyütmek istiyorum,acaba olur mu?

Kiraz 18-10-2011 18:10

Nuray Hanım, kocayemiş bahçede, gelen bahçe toprağında kendiliğinden çıktı. Çimlenenler o kadar çoktu ki ne olduğunu bilmediğimden söktüm, bir tanesini de görmek için bıraktım. Beş senede boyu 2 m'ye yaklaştı.

Saksıda olacağını sanmıyorum, kök yapısı saçaklı değil ve kökü çok derinlere gidermiş.

jineop 18-10-2011 19:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Kiraz (Mesaj 871038)
Nuray Hanım, kocayemiş bahçede, gelen bahçe toprağında kendiliğinden çıktı. Çimlenenler o kadar çoktu ki ne olduğunu bilmediğimden söktüm, bir tanesini de görmek için bıraktım. Beş senede boyu 2 m'ye yaklaştı.

Saksıda olacağını sanmıyorum, kök yapısı saçaklı değil ve kökü çok derinlere gidermiş.

Yarpuzlar, kocayemişler bahçenin adını bereket bahçesi yapmalı. Aklın yolu bir, bunlar işi biliyorlar. Keyifle büyütür, afiyetle yersiniz inşallah.

Kiraz 18-10-2011 19:41

Sevgili Lir, bitişiğimdeki komşum bile şaşırıyor. O da dışarıdan toprak getirtti ama hepsi benim bahçede çıkıyor. Üstelik hepsi, toprak yeni geldiğinde çıkmadı, her sezon bir şeyler görüyorum. Kurtbağrı, osmanlı çimi, yarpuz, kocayemiş, defne, senin ismini verdiğin purple ruffles, sarı kantaron, kocaman bir papatya (845 no.lu mesajda), basurotu, sinir otu, acem borusu, leylekotu,...

fatma sunay 24-10-2011 19:31

Sevgili Kiraz nekadar şanslısın gübreden gelen çiçeklerle. Bizde de devamlı işe yaramayan otlar çıkıyor. Gübreci size torpilmi yapıyor acaba:

Çok güzeller emeğinize sağlık sevgiyle kalın....

Kiraz 24-10-2011 21:35

:))

Kiraz 10-11-2011 12:57

Kışa girerken

5 Eklenti(ler)
Sonbaharın gölgesi serin, güneşi ılık günlerinde çiçekler de son bir gayret yazlıklarını sergiliyordu, henüz dolabımdaki gibi kışlıkları çıkarmaya başlamamışlardı.

Eklenti 254931

Tarçın, susamasa da hortumu görünce içmeye koşuyor.
Eklenti 254932

Artık kışlık kazakları, botları çıkarma zamanı geliyor... Alt bahçeme güneş uğramaz oldu.
Eklenti 254933

Geçen sene, saksıda solunca bahçeye geçirdiğim sklamenler açmaya başladı.
Eklenti 254934

Bembeyaz ortancam çok üşümüş, kızarmış. Fotoğrafta renkler soluk çıkmış ama bu sene sonbahar rengini çok beğendim.
Eklenti 254935

Kiraz 10-11-2011 13:07

5 Eklenti(ler)
Çeşme yanındaki ortanca, minik yapraklarını hala dökmedi.
Eklenti 254936

Sebze bahçemdeki, Mutlu Bey'den aldığım mayer limon ikinci yılında. Geçen kış üzerinde çok çiçek olduğu için toprağa geçirmemiştim, saksıda olduğu halde bol limonu var. Bu sene toprağa geçireceğim.
Eklenti 254937

Rize mandalinasının ortada olandan ümitliydim ama ortancanın altında kalan, duvarın dibindekinden hiç ümidim yoktu. Su tesisatındaki sorun nedeniyle bahçeye giren ve duvar dibindeki bu dalları acımasızca itiştirip geçen ustalara rağmen bu dal, inadım inat dedi, beni utandırdı.
Eklenti 254938

Yağmurun uğramadığı, sulanmayan yerde hayata tutunan şebboy, hatta özenle sulananlardan bile çok.
Eklenti 254939

Zeki Bey'in hediyesi Salvia Karvinskii; güneşi az galiba, açmayacak derken, uçlarda koca tomurcuklar oluştu :)
Eklenti 254940

Kiraz 10-11-2011 13:10

Yaşasın, kocayemişin ilk meyveleri :)

2 Eklenti(ler)
Yeni oluşan çiçek:
Eklenti 254942

Geçen sene bu zamanlardaki çiçekler şimdi meyve oldu.
Eklenti 254943

Kocayemişlerde, çiçek ve olgun meyveyi aynı mevsimde bir arada görebiliyoruz.

Selehattin 67 10-11-2011 13:55

Kiraz hanım kocayemişin şimdi tam zamanı yeni açan çiçekler meyve vermez üzülmeyin

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:17.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025