agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Kiraz'ın Bahçesi (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/8937.htm)

Kiraz 31-05-2010 21:31

2 Eklenti(ler)
Geçen sene taşın deliğinde kendiliğinden çimlenen lobelya.
Eklenti 148576

Taşa diktiğim damkoruğu yanında çimlenen lobelya. Geçen sene bu renk lobelyam yoktu diye hatırlıyorum, bu da alisyum gibi renk değiştirmiş.
Eklenti 148577

Kiraz 04-06-2010 19:22

2 Eklenti(ler)
Sevgili Hozat'tan geç aldığım gelincik tohumları önce küçüklüğünden, sonra çimlenenlerin çok küçük olmasından gözümü korkutmuştu. Geç de olsa hiç güç olmadı, açmaya başladılar.

Eklenti 149438

Eklenti 149439

hozat 04-06-2010 21:16

Sevgili Kiraz,

Güzel bahçene gelincik çok yakıştı.
Geç kaldık ama beni de utandırmadı, Şile'deki bahçemde iki gündür açmaya başladı.
Gelincik bir kere dünyana girdi mi ondan vazgeçemiyorsun,her bahar yolunu bekliyorsun.

Erkenci olduğu için baharı müjdeliyor. Artık yorulmana gerek yok. O, kendi işini halledip sana her bahar merhaba diyecektir.
Tohumların hepsini toplama, bir kısmı üstünde kalıp toprağa dökülsün.
Bol çiçekli günler.

Kiraz 06-06-2010 19:30

5 Eklenti(ler)
Sevgili Hozat bugün çok gelincik açmıştı, yazdığınız gibi bir kısım tohumu üzerinde bırakacağım. Gelincikler başkadır, yürürken yoldan çıkarır ya da yakından görmek için arabayı kenara çektirir.

Ayı pençesi açıyor (bu sene ilk defa konuk oluyor)
Eklenti 150171

Eklenti 150172

Zeki Bey'in toplantıda dağıttığı kaliforniya gelinciği ilk çiçeğini açtı, yerini severse her sene orada açacak.
Eklenti 150173

Saksı 1,5 m yükseklikte, yapraklar da duvara değmiyor ama bizimki çok azimli, kahvaltı yapıyor.
Eklenti 150174

Sevgili Adalet Hanım'ın gönderdiği sarı- karagözlü suzan açmak üzere.
Eklenti 150175

Kiraz 06-06-2010 19:40

5 Eklenti(ler)
Sağdaki salyangozlardan korumasız büyüdü, soldakine taktığım plastik parça %50 korudu, çiçekler de %50 açıyor.
Eklenti 150180

Sebze bahçesi de çiçekleniyor.
Eklenti 150181

Bu bitkinin ismini hala hatırlayamadım, bu sene ilk defa çiçek açıyor, burayı sevdi anlaşılan.
Eklenti 150182

Salyangozlar işe yaramış gibi. Bahara kadar hüsnüyusuflardan uç aldılar, sanırım bu yüzden çiçeklerin çapı bir karıştan fazla, gövdeden bir sürü çiçek açtı.
Eklenti 150183

En güzel zamanları
Eklenti 150184

nurcanaybay 06-06-2010 19:52

Sn.Kiraz ,
yasemin de clematis'te çok güzel.Benim clematis'te böyle gelişiverse :)
İsmini hatırlıyamadığınız bitki sanırım Houttuynia ,suyu severmiş.

Adalet Yağcı 06-06-2010 20:05

Sevgili Kiraz, hiç bir şeyden çekmediniz salyangozlardan çektiğiniz kadar, sarı kızı bile yakalamışlar, ne azim!!!

Yasemine bayıldım, benimkine fotoğrafı göstereyim de utansın biraz :)

Suzanlar güzel gelişmişler, bol çiçekler diliyorum.

Kiraz 06-06-2010 20:41

Sevgili Nurcanaybay isim için teşekkürler. Çok güneşli yeri sevmemişti, yaprak bile veremiyordu, burada kendine geldi.

Adalet Hanım teşekkürler, sizin de bahçemde emeğiniz çok:)

Gönderirim Gülbeşeker.

Orhan Özbilgiç 06-06-2010 21:25

Sizlerin yaseminlerine bakınca, ''benimde var!'' Diyemiyorum. Benimki zaten pervane değil, ''tırışka'' yasemin.:D Sizinkinin onda biri kadar çiçek açsa razıyım. Gerçi çiçeği kokulu ama, daha açmasına çoook var. Henüz yeni dallanıp-budaklanıyor.
O, sarkan sarı çiçekli çok hoş. Salyangoz ağzının tadını biliyor.;)
Sevgili arkadaşım, ne diyeyim:confused: Elinize sağlık. Zeki Bey' in o Kaliforniya Gelinciği' nden, herkes gibi bende aldım. Ama çürüttüm. Neyse, seneye yine isteriz!

Kiraz 14-06-2010 22:29

4 Eklenti(ler)
Sn. Orhan Özbilgiç, sabrınız varsa, bu sene tohum verirse çimlendirdiğim bir pervane çiçekli yasemin sizin olur, zira dalından üretemedim. Bu sıralar kokusu başdöndürücü güzellikte. Geçen sene çimlendirdiklerimi bankın üzerindeki demirlere sardıracağım, henüz boyları birer karış.

Geçen sene bahar başı böyleydi...
Eklenti 152895

Bu sene böyle... Ama istediğim gibi olması için en az üç sene daha lazım, demirleri de hala saklayamadım. Bu sene demirlere sabah sefası sardırmadım çünkü geçen sene yaz sonu yaprakları çok kötü olmuştu. Her iki yanında farklı cins yasemin var, sağ taraftan da çardak gül geliyor.
Eklenti 152896

Demirlere asılı karagözlü suzan. Toprağını tamamen değiştirdiğim saksıdakiler bariz şekilde daha iyi gelişti.
Eklenti 152897

Pazar sabahı hasılatı.
Eklenti 152898

dağ çiği 14-06-2010 22:43

Sevgili kiraz çok güzel bir köşe olmuş. Sedirin çok güzelmiş kırlentlerinide çok beğendim.Seneye muhteşem olucak inşallah.

Adalet Yağcı 14-06-2010 23:16

Nereden nereye, evrim denen şey böyle bir şey mi acaba :)
Sevgili Kiraz, ne yaparsam yapayım çimli bir bahçe ile yarışmam mümkün değil, nasıl da güzel olmuş, bankın altındaki rozetler.

Baktıkça bakası geliyor insanın, huzurlu bir bahçe olmuş, dingin ve zengin.

Kekik 14-06-2010 23:37

Sevgili Kiraz ,sitede zevkle takip ettiğim çok güzel bahçelerden biri de sizin bahçeniz. Çiçeklerinizin hepsi de harika.Emeğinize ellerinize sağlık.

limon 15-06-2010 11:49

Kiraz, demirin diğer tarafına da bir kök Armandii, bir kök daha kısa boyda kalacak baharda açacak bir Clematis türü, bir kök te yazın açacak bir Clematis türü şahane olur. O zaman hemen her sezonda çiçekli bir demirin olur. Ponpon Gül de şahane olur. Bu haliyle de çok güzel ama amacımız daha daha olduğu için yazdım. :)

Kiraz 15-06-2010 21:11

Sevgili Dağ çiği, teşekkür ederim. Kırlentler, rahmetli kayınvalidemin çeyizinden.

Adalet Hanım teşekkür ederim. Çim biraz bozulmuştu ama şimdi toparlandı. Bankın altında camgüzeli var. Hem daha önce aynı yere dikmediğimden hem de yarı gölge olduğundan çok güzel gelişiyorlar, asıl temmuzdan sonra orayı tamamen dolduracaklar. Geçen sene rozet çiçeklerim çok keyifsizdi, bu sene denemedim.

Sevgili Kekik teşekkür ederim.

Limon, ruhumu okumuşsun. Armandii'ne bayılmıştım zaten, düşünüyordum. Geçen sene demirin sağ yanına diktiğim iki farklı cins clematis keyifsizdi diye yaseminin yanına taşımıştım, dün oraya tekrar diksem mi diye düşündüm. Burada bazı duvarlardan sarkan pembe ponpon güller var, uzun süreli çiçekliler, bulursam mutlaka alacağım. Evin girişindeki merdivenlere sarmayı düşünüyordum ama dediğin gibi buraya da yakışır. Hüsnüyusufların arkasında da sarmaşık ortanca var ama gerçekten sarılır cinsten mi bilmiyorum. Öff yaa, daha daha diye diye bunun gerçekten sonu yok:)

Bu saatte evin içine yasemin kokusu doldu, geceleyin beyaz çiçekleriyle çok güzeller ama Limon, seninkiler kadar güzel olmadıkları için fotoğraf eklemiyorum:)

Zeki Yağlı 17-06-2010 21:12

Sevgili kiraz,

Bugün bahçenizi baştan sona dolaştım. Bahçenizin bence en ayrıcalıklı yönü, yapımına forum üyelerinin neredeyse tamamının yapıcı ve gayretli katılımlarını sağlamış olmanız ve herkesin de bunu severek ve coşku ile vermiş olması.

Bu kadar kişiyi bahçenize toplayıp çalıştırabilmişsiniz ya bravo size:) Büyük bir sempati ve karizma gerek. Onu da sağlamışsınız. Çok tebrik ederim.

Bahçe yola çıkmış. Artık zaman içinde gelişmeye, türlü şekliller almaya, güzelleşmeye doğru yola çıkmış.
Sizin bu gayretiniz ve biraz sabırla çok çok daha güzel olacağına inanıyorum.

#638 deki tanımadığın bitkinin adı Houttouynia cordata.
Gölgede yetişen , yaprak renkleri cezbedici, ama çok yayılıcı ve bahçeyi sarıcı, sonradan kurulması zor bitkidir.

Ben de rengine kapılıp bahçeme diktim sonra zor kurtuldum. Bence dikkatli ol.

Yardım edebileceğim bir konu olursa sevinirim.

Selamlar, sevgiler.

Kiraz 18-06-2010 07:04

Sn. Zeki Yağlı, ziyaretiniz beni çok mutlu etti. Üyelerden öğrendiğim ve öğreneceğim çok şey var. Bahçe için sabırlı olmak zorundayım, her geçen yıl bunu daha iyi anlıyorum, bazı heyecanlarda şimdi daha sakinim ve aceleci olmamaya çalışıyorum; biraz bu durumu kavradığımdan biraz da zamanımın kısıtlı olmasından işi biraz oluruna bırakıyorum.

Houttouynia cordata hakkında bilgileriniz için teşekkürler. Bu bitki hakkında "güneş sever " diye bilgi bulduğumdan önceki seneler güneşli bölgedeydi ve çok keyifsizdi, yapraklarını bile doğru dürüst çıkaramıyordu. "Bahçeyi sarıcı" yazınızı geçen sene okusaydım yanlış bitkiden bahsettiğimizi düşünecektim ama bu sene yarı gölgede çok keyifli ve yayılma eğiliminde. Uyarınızı dikakte alıp yerini değiştireceğim çünkü çimin sınırında.

Sizden öğreneceğim çok şey olduğunu biliyorum, teşekkürler.

Orhan Özbilgiç 18-06-2010 07:54

1 Eklenti(ler)
[QUOTE=Kiraz;658416]Sn. Orhan Özbilgiç, sabrınız varsa, bu sene tohum verirse çimlendirdiğim bir pervane çiçekli yasemin sizin olur, zira dalından üretemedim. Bu sıralar kokusu başdöndürücü güzellikte. Geçen sene çimlendirdiklerimi bankın üzerindeki demirlere sardıracağım, henüz boyları birer karış.

Sayın Kiraz;
Çok teşekkürederim. Tabiiki beklerim.

Bahçenizi gezerken, adının Houttunniya olduğu belirtilen çiçekli bitki ilgimi çekti. Sanırım aynısı bende de var.;)
Sevgili Ahmeter' in armağanı olan Selluka' nın dibinden çıktı. Biraz büyüyünce ben onu ayırdım. Çünkü onu ''Hedere'' sandım. Bir ipte iki cambaz olmaz diye.:p
Şimdi görüyorum ki, o bir sarmaşık değil! Yayılıcı.
İşte bakın! Aynısından sanırım.;)
Neyse, benim bahçede onun yayılıp örtmesini istediğim bir yer bulurum ona.:D

Eklenti 153888

limon 19-06-2010 12:20

1 Eklenti(ler)
Kiraz, pazartesi işyerine gönderiyorum. :) Çiçeksiz olan soldakiler Kaya Teresi onlar gelecek baharda açacaklar ama yaprak formları da güzeldir, nihayet saksıya alışıp keyiflendiler. Diğeri benim meşhur sarı güzel Lysimachia procumbens(Golden Globes), o tüm yaz az az da olsa açmaya devam eder. Çiçekleri geçse de onun da yaprak yapısı güzeldir. Yaz-kış dışarıda kalabilirler. İstersen çiçekleri geçtikten sonra yere geçirebilirsin.
Eklenti 154251

Hhatice 19-06-2010 13:28

Sevgili Kiraz bahçeniz çok güzel hele Astilbe ne kadar değişik yeni farkettim .Çiçeği çok güzel
ben sona kalmıştım .Kaliforniya gelinciğim çok cansızdı malesef öldü .Zeki beyin dağıttığı diğer fideler çok güzel gelişti .Sizinki çok güzel açmış .Bir an kırmızı gelincikle karışık ekildiğini hayal ettim .Çok hoş olur.Astilbe tohumdan mı yetişiyor.Tohum verirse benim için toplarmısınız.?

Kiraz 20-06-2010 20:50

Sevgili Hhatice astilbeyi köklü olarak aldım. Tek olunca bana biraz zayıf geldi, farklı renkte ve bir kaç tane olursa daha iyi olacakmış. Geçen sene tohum oluşumlarını göremedim, belki çok küçüklerdi, bu sene tekrar bakarım.

ciceksever70 20-06-2010 21:43

Kiraz hanim ilk resimlerinizi ve verdiginiz mücadeleyi hatirliyorum da nereden nereye diyorum... Biraz da bizim verdigimiz cabaya benzetiyorum. Ama verilen emekler ne güzel karsilik buluyor degil mi? Cok zarifsiniz. Bahcenizin her kösesinden ince zevkiniz belli oluyor. Sevgiler...

Kiraz 20-06-2010 21:53

Sevgili Çiçeksever70, belki de bu emek güzel görmemizi sağlıyor. Siz de çok emek verdiğiniz için bu gözle bakabiliyorsunuz artık. Hazır düzenlenmiş bir bahçe bulsaydım bu keyfi kesinlikle almazdım ya da bu çabanın ve sabrın ne olduğunu yaşamasaydım, bu gözle bakmazdım.

Kiraz 20-06-2010 22:26

5 Eklenti(ler)
Arka bahçemdeki ortancalar her gün biraz daha koyulaşıyor. Bu sene mor ve mavilerim daha az, çoğu pembe.

Eklenti 154603

Eklenti 154604

Bunlar da iki bahçe arasındaki ortancalar. Komşumun ahşap kafes arkasında kullanamadığı ve güneş almayan dar toprak parçasına beraber ortanca daldırmıştık, bu sene iyice uzadılar, çiçekli dalları da benim bahçeye sarkıyor. Boylarını fazla budamıyorum, gerekirse dallarını seyrelteceğim, iki veranda arasında çiçekli çit olmasını istiyorum. Öndekiler de benim bahçemde köklenenler.
Eklenti 154605

Eklenti 154606

Çeşme yanındaki ortancamın boyu bu sene istediğim gibi oldu.
Eklenti 154607

finduk52 20-06-2010 22:38

Sevgili Kiraz ortancalarında diğer çiçeklerin gibi çok güzeller. Sanırım herkes mavi rengini seviyor ortancaların , bende tersine pembeleri daha hoşuma gidiyor.

Kiraz 20-06-2010 22:47

5 Eklenti(ler)
Alliumlar ilk kez açtı. Salyangozların zarar vermediği nadir çiçeklerimden biri.
Eklenti 154613

Gayret'lerin çiçeğini bu sene ilk görüyorum, ben çiçeği sevdim, üstelik kalıcı.
Eklenti 154614

Uyuzotu çiçeğini tek yıllık diye "Karmakarışık köşe"me ekmiştim, geçen sene az miktarda açmıştı. Bu baharda köklerden yeni sürgünler çıktığını görünce taşıyabildiğim kadarını sebze bahçenin yanına taşımıştım. Yine de kalmış, iyi ki kalmış. Geçen seneye göre çok ve iri çiçekli, uzun boylu. Yere yattığı için bir sopaya bağlamak zorunda kaldım. Şimdi merak ediyorum, iki yıllık mı, uzun ömürlü mü?
Eklenti 154616

Güler Hanım'ın geçen sene gönderdiği çeliklerden biri. Hala tenekede ve çok güzel renkte açtı. Sebze bahçemin yanındaki keyif sandalyesinde bana eşlik ediyor.
Eklenti 154615

Bu da yenilerden. Sayın Hocam100'den almıştım ama ismini unuttum. Çiçeği çok güzelmiş, tek çiçek açtığı halde dikkat çekiyor. Belki de uç almam gerekiyordu. Salyangozlar buna da dokunmadı.
Eklenti 154617

nurcanaybay 21-06-2010 12:30

Her hafta ortanca'ları görüp almamak için kendimi zor tutuyorum ....ama bunları görünce
direncim azaldı ,özellikle çeşmenin yanın da ki formuyla çok güzel.

Son fotoğrafta ki soğanlı çiçekmiydi ?

Kiraz 21-06-2010 15:45

Çeşmenin yanındakinin formu ve rengi güzel ama çiçekleri diğerleri kadar dayanıklı değil sevgili Nurcanaybay.

Son fotoğraftaki çiçek yanılmıyorsam soğanlı değil, yumruluydu.

Kiraz 28-06-2010 21:46

3 Eklenti(ler)
Nihayet bu sene ön setteki demir parmaklıkları kapatabildim. İlk sene çiçekler yetersiz ve seyrekti, ikinci sene karma karışık ve kısaydı,az çiçekliydi, bu sene:
Eklenti 156423

Ama yine de alt kısmında kısa boylu, açık renk yapraklı veya çiçekli, çok yıllık, çime yürümeyecek bir şeyler arıyor gözüm. Tavsiyelerinizi beklerim.
Eklenti 156422

İkinci fotoğrafın sağ tarafında kalıyor; çörekotu çiçekleri, çiçekler geçti ama bu haliyle de çok güzeler.
Eklenti 156424

nurcanaybay 29-06-2010 11:37

Papatyalar'ın önüne ne dikilebilir diye düşündüm ..ya daha kısa boylu papatya ya da
kasımpatı ( özellikle beyaz ,kışı aydınlatması açısın dan )aklıma geldi.Kasımpatı yazın kalıcı yeşilliği ile çit görevi görecek ,kışın da çiçeklenecek.Kasımpatların aralarına da mevsimlik dikilebilir ,böylece üst beyaz -orta yeşil-altta bodur istediğiniz renkte (tek renk )mevsimlik.

Sizin ora da papatyalar kışı çıkarabilir mi ?
Eminim arkadaşların farklı önerileri olacaktır.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:57.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025