![]() |
5 Eklenti(ler)
Ve Güler Ablam ...
Ona artık atom karınca demek istiyorum. Yerinde duramayan, bir an bir asker sertliğinde ve kuralcı, ardından 10 yaşında bir kız çocuğu gibi muzip. Yeni konular açmakta çok usta kelimeler , espiriler akıp gidiyor. Ve masa hazırlanmaya başlıyor. Nefis bir menu, nefis yapılmış ayrı ayrı lezzetler. Tabaklar sevimli inekli, peçetelik çiçekli. Rivayete göre yemek yapmayı Oğuz Abim öğretmiş. Tandır mukemmel, et insanın ağzında eriyip gidiyor. Yanında bir de bademli pilav . Bademler öyle ustaca pişirilmişki taze badem zannediyorum. Eşimle ikişer tabak yiyoruz ve 10 numara... Masada zarif çiçek buketi göze çarpıyor. |
5 Eklenti(ler)
Yemek ve güzel sohbetlerin ardından ben bahçeyi dolaşma istiyorum ama çok güneş var. O yüzden resim çekmek istemiyorum. Biraz güneş gidince çekmeye karar veriyorum. Dolaşmaya başlamadan bir bakıyorum , Güler Ablam bitki makasını kapmış eline. O sırada bile boş durmayacak anlaşılan:D
|
5 Eklenti(ler)
Devamını sonra yazmak zorunda kaldığım için üzgünüm. Ama hastama gitmem gerekiyor. Arkası sonra:p
Siz bu ara da bu güzel resimlere dalın:cool: |
Güler Hanım; bu rüya bahçe Sayın lir'in fotograf ve anlatımlarıyla daha da bir güzelleşmiş.
Bahçenizi her ziyaret eden bir güzellik katıyor. |
Sevgili lir'e ben de teşekkür ederim.
Sevgili Tura, bence siz arkadaşların anlattığına bakmayın da kendiniz ziyaretimize gelin, daha iyi olur. |
Bir gün bizlerede nasip olur bu cennet bahçeyi gezmek.
Ve güler hanımla oğuz abiyle danışmak inşallah. |
5 Eklenti(ler)
Taş fırın , önceden bahsettiğim nazar boncuklu duvar ve taş oturmalar çok güzel.
|
5 Eklenti(ler)
Çiçekleri çekmek için güneşin çekilmesini beklerken, güllü kameryada sohbet edip , parfeleri yedikten sonra zamanı tüketivermişiz.
|
5 Eklenti(ler)
Bunlar güneşe rağmen dayanamayıp çektiklerim.
|
5 Eklenti(ler)
Zaman çok hızlı geçiverdi.
|
5 Eklenti(ler)
Beyaz maviş, ve balon çiçekleri çok güzeldi. Balon çiçeğinin kışında dışarda olduğunu öğrenince çok mutlu oldum. En kısa zamanda edineceğim.
|
5 Eklenti(ler)
Bahçenin limonlu tarafında çok serin ve esintili bir bölüm var. Her yer büyük saksılarla dolu. Bu saksıların her birinde laleler, sümbülteberler, orkideler dolu. Bir malzeme deposu varki, sani ziraat deposu:) Güller mevsim sonu olmasına rağmen çok güzeller. Üçüzleri unutmamak lazım.
|
5 Eklenti(ler)
Ve mutfak masasındaki hazırlanan turşular. Eline sağlık Oğuz Abi. Tarifini aldık en kısa zamanda eşim yapacak:p
Elmalarımızı, üzümlerimizi, domates ve salatalıklarımızı yüklenip feriobota yetişmek üzere ayrıldık. Tekrar görüşebilmek dileğiyle... |
Çok güzel bir gün geçirdiğiniz gülümseyen yüzlerinizden belli :)) Güler ablanın inekli tabaklarını çok beğendim, söylemeden geçemeyeceğim. Bahçeye, bitkilere ve mamalara diyecek söz yok :D
|
Sevgili Lir, bence bahçeyi en verimli zamanında ziyaret etmişsiniz. ;) Bu ziyaret Oğuz Bey'in bahçesine olmuş. Güler'in Bahçesi için Haziran başı galiba en güzel zaman. :)
|
Burası cennet olmalı.Nasıl bir emek bu.Muhteşem bir bahçe.
|
Alıntı:
|
B e k l i y o r u m
h e m d e h e p i n i z i. :D |
Mesaj 5294. 2nci fotoğraf.
Bu fotoğrafa dkatlice bakın lütfen. İşte çıraklık döneminin bittiği, ustalık döneminin başladını belirtir en güzel belge. Bitkiyi tutuş, inceleyen gözler ve elindeki operasyon aleti (Budama makası) Lir, Bu nasıl anlatım böyle. Okumaya doyamadım.. Bu kadar olur yani. Kalkıp hemen yola çıkmak istiyor insan. Zaten biliyoruz da. Manyas gezinizdeki Yemeklerin, meyve ve sebzelerin, güleryüz ve samimiyet yanında, anlatımınız da doyumsuz ve harika. Lilim. Baş köşeye kurulmuşsun. Rahatın iyi. Çorbalar tabakta. Daha başlamamışsınız o an her halde. Oğuz abi. Sizin taraf nasıl. Sende katılmayasın deliler kervanına. Bir ipte iki cambaz oynamaz. Tonbalaktan hatırlatması. |
Alıntı:
özellikle bu çiçek dikkatimi çekti. çok sevimli duruyor. ismini öğrenebilir miyim? antalya da bulmaya çalışıcam da. |
Her zaman ki gibi her senede aynı güzellikte .enerjiniz hiç bitmesin.sevgiler selamlar .
|
Sayın pbilgic, çiçeğin adı platycodon (balon çiçeği). Mavisi, beyazı ve pembesi var. Her sene kendisi yeniden patlıyor. Kokusu yok ama gösterişi güzel.
Teşekkür ederim arkadaşlar. |
Sevgili Güler hanım
Ben de 5300 no lu lirin çektiği 2. resimdeki çiçeği çok merak ettim. Sevgiler. |
Alıntı:
|
Sevgili lir, Güler Hanım ve Oğuz Bey'in bahçesini bir de sizin gözünüzden görmüş olduk çok teşekkürler.
|
Alıntı:
|
Ben de çok istiyorum da her sene bir şey çıkıyor. Seneye Mayıs sonu- Haziran başı gibi şimdiden rezeryasyonumuzu yaptıralım. ;)
|
Alıntı:
|
Ne güzel olur. Sapanca'da otel odasında yaptığımız pijama partisinin tadı halâ damağımda.
Kulaklarınız çınlasın sevgili nevsune ve cemo. |
1 Eklenti(ler)
Eve giriş kapısının yakınlarında bulunan iki adet kayısı ağacı artık miadlarını doldurduğu ve hızla kurmaya başladıklarından kesildi.
Ben de her ikisinin ortasına küçük bir gülibrişim diktim. İnşallah güzel bir form verebilirim de altında oturulacak bir alan olur. Şemsiye halinde olan formlularına bayılıyorum. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 12:34. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025