agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Güler / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/7121.htm)

Güler 24-06-2013 14:41

2 Eklenti(ler)
Geçen sene cam güzelleri bir türlü istediğim gibi olmadı. Seracılarla konuştum onlar da mantardan kurtaramadık dediler.
Bu sene de pek iç açıcı değiller.

Güler 24-06-2013 14:44

4 Eklenti(ler)
Ama balon çiçekleri de citronella da çok coşkulu.

Güler 24-06-2013 14:46

1 Eklenti(ler)
Bundan böyle pencere önlerine yerleştireceğim saksılara begonya ekeceğim, bence en çok yakışanı o.

Güler 24-06-2013 15:22

2 Eklenti(ler)
Bu papağan çiçeği uzadı da uzadı. Ne çiçeğini gördüm ne de enteresan tohumunu.
İnşallah görürüm.

http://www.agaclar.net/forum/845736-post5128.htm

Güler 24-06-2013 15:24

1 Eklenti(ler)
Vişneler toplandı, bir taşım kaynatıldıktan sonra tepsilere konarak güneşe bırakıldı.... reçel olacak.

efeege 24-06-2013 19:47

güler hanım. balon çiçekleriniz gölge alandamı...

günebakan 24-06-2013 19:47

Hepsi harikalar güneşte olan vişne reçelinin tadı da muhteşem olmuştur. Ellerine sağlık ablacığım:)

Hatice Tarhan 24-06-2013 20:42

Tek kelimeyle, hepsi muhteşem......

züleyha 24-06-2013 21:01

Ablacığım ellerine sağlık çok güzeller, bayıldım çiçeklerine. Vişne reçeline de bayılırım :)

Güler 24-06-2013 23:09

Bakın arkadaşlar, bahçe vişnelerinden reçel yaptım, hergün en az 30 dan fazla çıtır çıtır hıyar topluyoruz, tatlı yeşil biberler de artık yavaş yavaş başladılar, mis gibi çaya eşlik edecek patates böreğimiz de var, taze taze köy yumurtası da. Eeee ne duruyorsunuz kahvaltıya gelsenize.

Güler 24-06-2013 23:11

Sevgili efeege, balon çiçeklerim yarı gölge alanda, güllü kameriyede. Zaman zaman güneş almakta. Salkım söğüdün dalları arasından sızan güneşi görüyor.

YeniGine 24-06-2013 23:38

Sevgili CAN Güler Hanım; pencere önündeki o begonyalara ne yaptınız öyle? Maşallah ne kadar güzel olmuşlar. Bayıldım bayıldım... :( Benim bir tanecik begonyam nisan ayı gibi idi bir mantar oldu, bir daha da kendini toparlayamadı. :(

pares 25-06-2013 07:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 1173557)
Bakın arkadaşlar, bahçe vişnelerinden reçel yaptım, hergün en az 30 dan fazla çıtır çıtır hıyar topluyoruz, tatlı yeşil biberler de artık yavaş yavaş başladılar, mis gibi çaya eşlik edecek patates böreğimiz de var, taze taze köy yumurtası da. Eeee ne duruyorsunuz kahvaltıya gelsenize.

Reddedilemeyecek kadar güzel bir teklif:)

Selehattin 67 25-06-2013 15:31

eşimin sağlık problemleri dolayısıyla siteden uzun süre uzak kalmak zorunda kaldım biraz daha uzak kalacağım ama sizlerle sohbeti toplantıları çok özleyeceğim [ fırsat buldukca siteye girmeye çalışacağım ]

Güler 26-06-2013 11:58

5 Eklenti(ler)
Sabah Oğuz erkenden taktı sepeti koluna, ver elini sebze bahçesi dedi ve bahçemizin bize sundukları.....

Salatalık ve kabakların çiçekleri burnunda, biberler henüz tek tük vermeye başlamış. Meyve ağaçlarında bu sene pek meyve yok ama olanlarının da maşallahı var. Kayısılar hem çok iri hem de çok tatlı.

Güler 26-06-2013 12:02

2 Eklenti(ler)
Saksıya ektiğim lisiler tomurcuklandılar, topraktakilerin ilerleyişi sanki daha zayıf. Merak ediyorum renklerini.

Dün tomurcukta olan liliumlar bu sabah açmaya başldılar.... kokuları müthiş, balkon mis gibi kokuyor, öğle şekerlemesini bu yüzden salıncakta yapacakmış Oğuz. ;)

SUDEM 26-06-2013 13:11

afiyet olsun.sabah hasılatınız pek lezzetli gözüküyor...özelinize mesaj attım...

Güler 27-06-2013 07:50

5 Eklenti(ler)
Sabah Oğuz hıyarları toplarken ben de bahçede yeniden açmaya başlayan gülleri inceledim. Kırmızı örümceğin kol gezdiği zaman, güllerinizi inceleyin ihtiyacı varsa ilaçlayın.
Yeni yeni tomurcuklar ve yeniden açanları fotoğrafladım.

Güler 28-06-2013 17:34

4 Eklenti(ler)
Sevgili kgursan'a ne kadar teşekkür etsem azdır, bizi bu güzel çiçeklere kavuşturduğu için.

Lilumların kokuları da görünümleri de şahane. Balkonuma renk katıyorlar. Her gelen " offff bu ne şahane şey" demeden geçmiyor.

Çiçek boyutları da hiç bu seneki kadar iri olmamışlardı, hiç üşenmeden ölçtüm çapları 25 cm i geçiyor.

Onları kesmeye kıyamam, ben de evdeki vazolarımı güller ve glayöllerle dolduruyorum.

kadir_26 28-06-2013 20:48

Sn. Güler,
Liliumlar dünya harikası olmuşlar, nazar değmesin, Oğuz Abi' ye özel selamlarımı iletin lütfen.

edelvays58 29-06-2013 09:03

Güler hanım,
Liliumlarınız gerçekten harika. Renk olarak ta, tür olarak ta. Ellerinize sağlık. Saksıya mı ektiniz bahçeye mi?
Çok sağlıklı görünüyorlar.
Sanırım geçen sonbaharda ektiniz ve şimdi güzel kokulu çiçeklerini görüyorsunuz.
Çiçek kokusu da bağımlılık yapıyor.-)) Balkonda bu koku olmayınca burada bir şey eksik diyorum:-))
Tekrar emeğinize ve o güzel yüreğinize sağlık.

Aysel Yavuz 29-06-2013 09:21

Onlar nasıl begonga.. Onlar nasıl lilium Güler abla.. Ellerin dert görmesin.. Resmen çiçek açma yarışına girmişler..

serkan_istanbul 29-06-2013 13:04

Güzel ellerde her şey çok güzel oluyor. Birde yüreği güzelse insanın, o zaman yaptıklarına yansıyor.. Bahçende sende harikasın . Kocaman bir maşallah . eşine ve sana kucak dolusu Sevgilerimle.

Güler 29-06-2013 22:16

Teşekkür ederim arkadaşlar, sevgili serkan istanbul, güzel mesajınız beni utandırdı, bu güzel sözleri hak edebiliyorsam ne mutlu bana.

Böyle güzel arkadaşların arasında olmamı sağlayan agaclar.net'e teşekkür ederim.

mozen 02-07-2013 20:17

Sevgili Güler,
Bahçeniz çok güzel. Ellerinize sağlık. Vişne reçeli yapmışsınız. Ben de bahçemdeki vişnelerden toplayıp yaptım. Ancak hiç su koymama rağmen yine de koyu olamadı. Daha fazla kaynatsam vişneler dağılacak. Forumda aradım; göremedim. Siz nasıl vişne reçeli yapıyorsunuz?

Adil 02-07-2013 21:40

o lilyumların kokusunu hissetmemek ne mümkün.
Görüntüleri ise harika.Çok şanslısınız.

nesli60 02-07-2013 21:46

müsadenizle Güler abla diycem hani derler ya "kendini aşmış" sizde bahce çiçek sebze meyve yani her konuda hakikaten aşmışsınız kısaca helal olsun diyorum cok imrendim umarım birgün bende sizin gibi olup böyle güzellikler yetiştirebilirim ellerinize emeginize sevgi dolu yüreginize saglık..:)

Güler 02-07-2013 23:18

Sevgili Adil, liliumların kokuları çok fazla, salonda olsa dayanılmaz Allahtan açık alanda da rahatsızlık vermiyor. Renkleri de çok güzel çok da iri çiçekleri var, yani görselliği de şahane.
Şimdi sıra beyazlarda.....

Sevgili mozen, vişnelerin çekirdeklerini çıkarttıktan sonra kevgire alıyorum en az bir su bardağı kadar suyu akıyor bunu reçel yaparken kullanmıyorum, hiç su koymam bir de limon tuzunu ya direkt reçele at veya çok az suda eritip koy.

Sevgili nesli60, teşekkür ederim, eminim ki sizlerin bahçeleri ileride çok daha güzel olacaktır, sizler de doya doya tadını çıkartırsınız inşallah.

mozen 03-07-2013 00:21

Sevgili Güler,

Tekrar ağaçtan vişne toplayıp sizin öneriniz doğrultusunda yapacağım. Sonucu size bildiririm. Teşekkür ederim.

Güler 05-07-2013 10:15

2 Eklenti(ler)
Bu sabah ilk fasulyeleri topladık, bunları kıymalı yapacağım, yanında da pilav ve cacık. Ohh bugün ne pişireceğim derdi yok.

Hıyarların sayıları gün geçtikçe artıyor, konu koöşu da bayram ediyor...

Sakız kabaklarını bir gün toplamazsan ertesi günü kocaman oluyor, onlar da komşu tavukların rızkı oluyor.

Böğürtlenleri topladıkça yiyorum, ellerim dudaklarım mosmor boyanıyor.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:43.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025