agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Güler / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/7121.htm)

karalale 30-06-2011 17:33

Tam tarih alsak....:D:D:D

Safranlı 30-06-2011 17:33

Forumun tartışmasız en canlı en guzel sayfası sıze aıt
sadece sayfa sayısı bıle yetışilemez
ben d e sızlerı takıp edıyorum
ama forum o kadar canlı kı yetısemıyorum
maşallah dıyorum

Güler 30-06-2011 17:36

Sevgili karalale ben nasıl tarih vereyim ki? Dudi senelik izne çıkınca gelecek. Lir ne zaman gelir bilmiyorum ama kapım hepinize daima açık. Yolunuz düşdüğünde mutlaka uğrayın.

karalale 30-06-2011 17:43

Sevgili Güler hanım,o kadar çok istiyorum ki, sizi ve bahçenizi görebilmeyi. Allah kısmet ederse Ağustos un ilk hafta sonu yola çıkacağız. Uzun bir yolculuk olacak. Bursa ya uğrayıp ordan Antalya ya geçeceğiz. İnşallah zaman uyar da kameryanız da bir bardak çayınızı içmek nasip olur. Gelemesem de gönlüm, gözüm hep sizinle. İyiki varsınız, sevgiler selamlar....

Güler 30-06-2011 17:45

Teşekkür ederim sevgili Safranlı. Ama sitemizde öyle güzel bahçeler var ki insanın hiç çıkası gelmiyor. Dolaşmaya da güç ister.
Kimi arkadaşın havuzu güzel, kimi arkadaşın meyveleri, kimisinin de ortancaları, yaseminleri, clematisleri. O kadar çok emek veriyor ki arkadaşlarımız, inanın rüyalarımıza giriyor yapmak istediklerimiz.

Ben ayırım yapamıyorum, hangi bahçeyi gezsem dolaşsam mutlaka çok ender bitkiler, çok güzellikler buluyorum ve hayran kalıyorum.

100 m² lik bahçenin de 500 m² lik bahçenin de kendine has güzellikleri oluyor, hepsi birbirinden güzel.

En güzel yanı da bütün bu güzellikleri siz dostlarla paylaşmak.

Güler 30-06-2011 17:46

Sevgili karalale, Bursa'dan buraya birbuçuk bilemediniz iki saatte gelebilirsiniz. Vakit ayırıp da ziyaretimize gelirseniz çok mutlu oluruz.

Güler 30-06-2011 20:17

4 Eklenti(ler)
Bu sene bahçe işlerine çok geç başladık, havalar ve toprak müsade etmedi bir türlü.
Ben de bu yüzden ağırlığı clematis, hemoracallis ve amaryllislere verdim.

Bahçemde değişik renklerde hemoracallisler var, portakal renkli, siyah benekli, bordo, sarı ve pembe. Selenn'e etrafı pilili olanlardan da sipariş vermiştim. Onun getirdiklerinden ortası mor olan ile pilili olanı açtı. Daha değişik olanları da var, onlar da açtığında fotoğraflarını yüklerim.

Güler 30-06-2011 20:20

5 Eklenti(ler)
Sarı lilium, dahliyalar, glayöller, margaret ve ıtır.

tturt 01-07-2011 07:40

Güler Hanım,

Düşünmeniz bile yeterli. Bahçenizde her şey o kadar güzel ki birini diğerinden ayırt edemiyorsunuz.

Sizler sağ salim gelin bizim bu kafi. Şimdiden hayırlı yolculuklar yarın görüşmek üzere.

bettyycim 01-07-2011 08:00

Güler ablacığım bahçen yine ayrı bir coşmuş, hemorocallislere bayıldım benim saksı da var ama sanırım açmaya hiç niyeti yo, acaba ihtiyacı ne olabilir ki ;

gülsu 01-07-2011 10:38

Sn Güler abla hemoracallis sanırım gün güzeli ne güzel renkleri varmış. Bu renklerini hiç görmemiştim. Harika açmışlar. Bende sadece turuncu rengi var. İsterdim sendeki renklerdende olsa bu çiçek çok beğeniyorum. Yetiştirmesi insanı yormuyor. görünüşüde çok hoş oluyor çiçekleri zarif. Bu çiçeği sınır olan yerlere dikiyorum. diğer bahçeden ot gelmesini engelliyor. Soğanlarından paylaşırsanız ben talibim. Bahçenizi hep takip ediyorum harika bir bahçe hele gülleriniz göz kamaştırıyor. Sardunyalar başka güzel. Bahçenizde keyifli günler geçirmek dileğiyle Saygılar sunuyorum.

Yusuf Yalçın 01-07-2011 22:41

Güler ablacığımın bahçesine ayrıntılı bakayım dedim ama bir türlü sonu gelmedi maşallahları var güler ablada çok çalışıyordur eminim bunları yapabilmek için çok güzel bir bahçesi var inşallah bizimde böyle bir evimi olur :D sayfalara bakarken tek tek gidiyordum ilk başta ama baktım ki 170 sayfa olmuş zamanım yetmedi :D bende 20 sayfa 20 sayfa atlayıp ta baktım ama çok güzel bir bahçe ellerinize sağlık

selenn 03-07-2011 14:06

Teyze kenarları fırfırlı olan hemoracallis bu idi değil mi? Harika açmış, rengi de çok güzel. Ellerine sağlık.

Bu çiçeği gördükçe aklıma soluksuz açık arttırma telaşımız geliyor:))

Güler 06-07-2011 09:44

1 Eklenti(ler)
Senin açık arttırma ile aldıklarından iki tanesi açtı. Daha açmasını heyecanla beklediğim 3 tane var, sanırım birinin de katmerli olması gerekiyor.

Bu da bir başka açan.

Güler 06-07-2011 09:46

2 Eklenti(ler)
Bunlar da bende olanlardan.

Güler 06-07-2011 09:47

4 Eklenti(ler)
Dahliyalar yavaş yavaş kendilerini gösteriyorlar.

Güler 06-07-2011 09:50

1 Eklenti(ler)
Latin çiçeğinin çiçeklelerinin çoğalmasını bekliyorum. Çiçek açtıkça toplayıp bir poşet ile buzdolabına koyuyorum. Nedeni de, bugün zeytinyağlı biber dolması yapacağım. Çiçekler de dolmalarımı süsleyecekler...:)

Güler 06-07-2011 09:57

4 Eklenti(ler)
Güller ikinci parti açacaklar ama eski açmışları toplamamı bekliyor zavallılar, ahh mutlaka vakit bulup temizlik yapmam gerekiyor. Dalga geçmiyorum açmışları toplamam en az 3 saat tutuyor.

Sıra bekleyenler....

Güler 06-07-2011 10:00

4 Eklenti(ler)
Glayöller de açıyorlar. Bu sabah vazo çiçeklerimi onlardan tanzimledim.

Kiraz 06-07-2011 10:10

Güler Hanım, glayöllerin rengi çok güzelmiş. Siz istemeseniz bile arılar bu güzelliklere nasıl dayanır, bütün çiçekleriniz "ben buradayım" diyor :)

Latin çiçeğini diri tutmak için ne yapıyorsunuz? Geçen hafta denedim, sabahtan taze topladım, yıkadım, kahvaltı sofrasında kullandım. Kahvaltı gecikince pörsümeye başladılar. Son ana kadar buzdolabında mı kalmalıydı? Üzerine yağ koymadım, yağ diri kalmasına yardımcı mı olur, tam tersi mi olur bilemiyorum. Dolmalarda yağa değiyor, durum ne oluyor?

Güler 06-07-2011 10:30

Latin çiçeklerini, akşam sefalarını ve hercaileri toplayıp ayrı ayrı torbalar ile içi hava dolu olarak buzluğa atıyorum. Sabah veya akşam topluyorum. Ertesi günü de kullanıyorum.
Benim kullanma amacım süslemek için, ondan sonra da atıyorum zira pörsüyorlar.

(Ben de senin bahçeni dolaşıyordum, çiçeklerini inceliyordum.)

selenn 06-07-2011 14:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 832182)
Senin açık arttırma ile aldıklarından iki tanesi açtı. Daha açmasını heyecanla beklediğim 3 tane var, sanırım birinin de katmerli olması gerekiyor.

Bu da bir başka açan.

Off harikaymış bu açanlarda, katmerli olanı ben de merakla bekliyorum, sanırım sarı idi rengi.

zenfree 06-07-2011 15:31

Hepsi harika. Ama pembe-lila dalya daha dikkatimi çekti.

Periş 06-07-2011 17:52

Güler abla dahliyalar güller harika ellerinize sağlık...

Güler 06-07-2011 18:13

2 Eklenti(ler)
Oğuz bugün vişnelerden toplamış.
Hem görünümü hem de tadı çok güzel.
Kasedekiler ile vişne suyu kaynattım, tepsidekileri de temizleyip reçel yapmak için şekere yatırdım.

günebakan 06-07-2011 18:19

Bu vişnelerin tadına bakmıştım gerçekten çok lezzetlilerdi. Ellerine sağlık ablacığım:)

Güler 06-07-2011 18:36

Hımmm, demek bize bu aylarda gelmiştiniz. Eee,ne duruyorsunuz yine gelsenize. :)

günebakan 06-07-2011 21:07

Davetin için teşekkürler ablacığım kısmet bakalım belki de geliriz:)

mavisedir 07-07-2011 02:31

Güler hanım, bahçeniz harika, bakmaya doyamıyor insan. Ellerinize sağlık. Sarkan petunyaları hazır mı alıyorsunuz? Tohumdan kendiniz mi yetiştiriyorsunuz? Ben bu sene petunyaları tohumdan yetiştirdim (sarkmayan türünü) erken açtılar ve şuan hepsi solmaya başladı. Sarkan türü daha dayanıklı gibi geldi bana.
Seneye sarkan petunya yetiştirmek istiyorum, belki tohum rica ederim sizden :) Sardunyalarımda çok cılız, sizinkileri gördükçe hayran kalıyorum. Tabi ben yeni aldım sardunyaları, sizde bulunanlarla muhtemelen uzun zamandır birliktesinizdir.

Emre İlhan 07-07-2011 09:45

Bahçe bakımı bitmiş, hasatlar başlamış bile. Maşallah, afiyet olsun Güler ablacım.:)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:25.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025