![]() |
Sevgili nevsune, benimki de tam mavi değil, mavi mor arası. Maşallah, o ufacık şey bu kadar büyüdü demek, ee ne yaparsın, sevgi ve bakım tabii. Beyazını da ayırdım, en kısa zamanda postalarım.
|
Güler'ciğim, zahmet etmeyin lütfen diyeceğim nasılsa dinlemeyeceksiniz:)
Bence bekleseniz de, nasılsa yakında bahçenizdekilere sarkmaya başlarım. Toptan gönderirsiniz:p Gerçekten, o güzelliği haber vermek için yazdım o mesajı. Yoksa ben halimden çok memnunum. İşin tuhaf tarafı tomurcuklar beyaz, çiçek açınca bu renge dönüşüyor. |
Guler hanım merhaba, Sabahın 7 sınden berı sızın bahceyle ılgılı yazılara bakıyorum,resımlere ıc cekıyorum.MAASALLAH dıyeyım hemen.yenı uye oldum bende buraya.Sevgınızı kattıgınız cıceklerınızden bellı.Sabırla sevgıyı bırlestırıp,cennet yaratmıssınız.ellerınıze saglık.Bende, bu sene bır bahce sahıbı olmak ıstıyorum.Sımdılık balkonda ıdare edıyorum.engın bılgılerınızden yararlanmak ısterım bende.sızın kadar gonlu bol,yardımsever bırını bulmak bır sans bızler ıcın.. Yuregınızı yansıttıgınız bahcenızde, saglıklı gunler gecırmenızı dılerım.Sevgıyle kalın
|
Guler hanim,
Bence muthis bir zevke ve zekaya sabitsiniz.Bu guzellikleri yaratmak herkezin harci degil, hele benim hic.Sizlerden guc aliyorum, ogreniyorum,uygulamaya calisiyorum.Bahcenizi uzaklardan izlemek bile buyuk zevk. |
Sevgili arkadaşlar bu sabah eşimin bahçeden topladığı Osmanlı çilekleri çok güzeldi. Kokularını mutlaka duymalıydınız, resimlerini sizler için çektim. Bu arada enginarlar iyice baş verdiler, onları da en kısa zamanda yüklemeye çalışacağım.
Climatisler iyice coştular, yakın bir zamanda yıldızlar da çiçeğe başlıyacaklar gibi. Bu mevsimde bahçemi çok seviyorum, uğraşımın semeresini bana veriyorlar....... |
1 Eklenti(ler)
Evet, bunlar Güler Hanım'ın enginarları.
|
Enginarlar çok güzel. Güler hanım ellerinize sağlık. Benim de enginarlarım var ama iki yıldır hemen hemen hiç (geçen yıl da bu yıl da bir tane) enginar vermedi. Güler hanım enginarların bakımı için ne yapmamız gerektiği konusunda bize neler tavsiye edebilirsiniz?
|
Uzman16, ben burayı hiç görmedim.:( Enginarlar harika görünüyor.;)
|
Sevgili Buket, enginarlar için hemen hemen hiçbir şey yapmıyoruz. Yaptığımız tek şey her sene seyrekleştirmek yarısından çoğunu eşe dosta dağıtmak (dibinden o kadar çok veriyor ki)bir de böceklenmesin diye senede 1 defa ilaçlamak.
Sevgili İzmir'lilerden nasıl temizlendiğini öğrenecektim ama unuttum. Biz İstanbul'da hep temizlenmiş alırız. Temizleyen araba satıcılarının yanında bir iki defa kamp kurdum ama yetmedi sanırım. Temizlerken çok uğraş veriyorum. Fakat gelinim bunun çaresini bulmuş; Bahçeden topladığı 75 adet enginardan 10 tanesini temizleyene veriyor bu arada kendisininkini bedava temizletiyormuş. Eee ne de olsa akıllı kızım benim. Ben de aynı yönteme baş vuracağım. |
Güler hanım enginarlar çok güzel görünüyorlar. Benimde bahçemde üç kök var şimdilik güzel gelişiyorlar, Her gün onları seviyorum. Eğer başlarına bir şey gelecek olursa kime başvuracağımı bu güzel resimlerden sonra not aldım bile...
|
Güler Ablacım, biz enginarların ortasındaki dikeni ve etrafındaki ilk 2 sıra yaprağı koparıyoruz. kaynayan limonlu suya atıp 3-5 dk. bekletiyoruz. O zaman ortadaki dikenler sanki daha kolay çıkıyor gibime geliyor. Bizler öyle büyükşehirdekiler gibi yapraklarını soymuyoruz. yemek yapacaksak 4-5 bölüyoruz. Dolmasını yapacaksak da dolma harcını yapraklarının arasına yerleştiriyoruz. Midye yer gibi pirinçli yaprakları sıyırıyoruz.(nasıl yazacağımı bilemedim) Saplarını da soyup pişen enginarların içine atıyoruz. yapraklarını haşlayıp suyunu içiyoruz. çanak şekline getirecek olsak bile yeşil yapraklarını yine yemek ve haşlama gibi değerlendiriyoruz.
İnşallah sana yardımcı olabilmişimdir. |
Sevgili Güler Hanım,
Beni bahçenizde yanınıza çırak ve geleceğin bahçıvanını yetiştirmek üzere alır mıydınız?:D Vallahi karın tokluğuna her dediğinizi yapar, bahçenin her işinde çalışırım:D Yarım saati aşkın sizin sayfanızı, karı-koca hayranlıktan ağzımız bir karış açık geziyoruz.;) Ne kadar büyük bir emek ve zevk eseri bir bahçe böyle maşallah nazarımız değmesin.;) |
Sevgili Sûz-i Dilârâ, siz ağaçlar.net üyesi değil misiniz? O zaman bahçe sizin de bahçeniz sayılır, çıraklık da ne demek. Yardımsa çok ihtiyaç var, lütfen eşinizi de alıp gelin, beraberce çalışalım. Yorulunca da ister güllü kameriyede isterseniz yukarı terasta güzelce çaylarımızı içeriz, yorgunluk atarız.
|
Teşekkürler nazlı06, ben enginarı zeytinyağlı yaparım genelde, ama dedim ya bir de temizlemesini bilsem. Oğuz bayram eder, hergün zeytinyağlı enginar ister. Temizlemesini siz İzmirlilerden öğrenmeliydim. Alıştırma yapacak malzeme de o kadar çok ki. Üç-beş bozarak öğrenirdim mutlaka, nasılsa aklıma gelmedi sormak.
|
Bahçemdeki güllerden yeni resimler
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 13:38. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025