![]() |
Bugün Horoz Kestik
5 Eklenti(ler)
25.12.2018 den ..
Bugün iki tane yakışıklı horoz kestim. Eklenti 686360 Eti de çok güzel daha 7 - 8 aylıklar 2 kg dan daha ağırlar. Tazecik körpe piliçler. Eklenti 686361 Etini görün diye paylaşıyorum. Mübarek kuzu eti gibi ;) Eklenti 686362 Hazır imkanımız var iken arada böyle güzelliklerle karşılaşıyoruz. Doğal beslenmek gibisi yok :D Eklenti 686363 Bir gün sonra yağan kar ve evimizin salon manzarası :cool: Eklenti 686364 |
Afiyet olsun sayın Resulgur
darısı bu tadı bilemeyenlerin başına :) |
Sn. Resulgur bahçeniz bir harika , paylaştığınız fotoğraflara baktıkça kendi bahçemi yapma konusunda ki hevesim daha da artıyor.
|
Alıntı:
Alıntı:
|
Kar Kış Demeden Hasata Devam
3 Eklenti(ler)
27.12.2018 den
Bu yıl kış epey kendini gösterdi ve sürekli kar yağıyor. Biz ise aldırış etmeden hasata devam ediyoruz. ;) Seranın faydaları bunlar. Kışın en soğuk günlerinde dahi yiyecek bir şeyler çıkıyor. :rolleyes: Eklenti 686590 Bu arada istiridye mantarı maceramız devam ediyor. Eklenti 686591 Saksı içerisine dikmiş olduğumuz çilek fideleri de kar altında kalmışlar. :cool: Eklenti 686592 |
Spagetti Kabak
5 Eklenti(ler)
30.12.2018 den ..
Spagetti kabak bu yıl ilk defa yetiştirdiğimiz ürünlerden oldu. Verimi çok güzel yemesi de :D Hazır elimize geçmişken spagetti kabaktan spagetti yapalım dedik . Başka nasıl değerlendiriyorlar bilmiyorum. ;) Eklenti 686860 Güzelce temizlediğimiz kabağı, biraz zeytinyağı ile harmanladığımız karabiber ve tuz ile işlemi tamamlıyoruz. Eklenti 686861 Kuzine de yaklaşık 40 dk fırınlanan kabaklar çabucak pişiyor. Eklenti 686862 İç yapısındaki lifli dokular pişince daha belirgin hale geliyor ve kolayca ayrılıyor. Eklenti 686863 Ben ek olarak içerisine biraz da tereyağı ekledim . Siz de deneyin mutlaka :cool: Eklenti 686864 |
Pırasa Hasatı
4 Eklenti(ler)
04.01.2019 dan ..
Bugünlerde epey kar yağdı ve bahçemizin üzerini yorgan gibi örttü, sebzeler karların altında kaldılar. Bir kaç yemeklik pırasa ekmiştim. Üzerine kar yağan pırasalar karın içerisinden söküldüler. Eklenti 686866 Ayıkladığımız pırasaları karın üzerine yatırıp resimlerini çektim. Eklenti 686867 Sonra tencereye doğru yol aldılar. Eklenti 686868 Olmaz sa olmazı havuçlar ile zeytinyağlı yemeğini yaptık. Gerisini siz düşünün artık yok böyle bir lezzet :D Eklenti 686869 |
Mantarlardan yemek yaptınız mı?
Burada manavdan istiridye mantar almıştım bir kez, bir türlü pişmedi, lastik gibi oldu. Bizim dağlarda yetişen mantarın tadı harikadır, ilkbahar ve sonbahar olmak üzere iki mevsim iki farklı mantar toplanır. Sobanın üzerinde üzerine tuz serpilip pişirilir bazen, tadına doyum olmaz. |
Bakla Destek Sistemi
4 Eklenti(ler)
06.01.2019 dan ..
Sera içerisine bir miktar bakla dikmiştik. Baklalar belirli bir boya geldikten sonra dış ortamda olmadıklarından yan yatma eğilimindeler. Bu yüzden amatörce bir destek sistemi yaptık. Çok basit bir yöntem, sıra halindeki baklaların iki ucuna çaktığımız kazılar arasında sera ipini tur attırarak bağlıyoruz. Eklenti 687521 Bu sayede rahat büyüyen baklalar bol bol meyve döküyor. Eklenti 687522 Şoklanmış son baklamızı da kavurup sarımsaklı yoğurt - olmazsa olmazı - ile tükettik. Eklenti 687523 Yemek sonrası yetiştirmiş olduğumuz kabaklardan yapılan tatlısı üzerine biraz ceviz, yanında da çay :cool: Eklenti 687524 |
Alıntı:
Soğanlı ve tavuklu kavurmasını bir kaç defa yaptık, çok güzel oldu. Evet dediğiniz gibi biraz lastiksi bir dokusu var ama küçük parçalar halinde doğranırsa pek te önemi kalmıyor. Biz çok beğendik , hanım önce bune ben yemem demişti , şimdi mantar yok mu getirsene diyor :D |
istiridye mantarını ince uzun kesip soğanlı ve hindi etli yapıyoruz biz, arasına bazen kırmızı biber şeritleri de atıyoruz tadı çok güzel oluyor. Üretecek yerimiz yok ama karşı köydeki üreticisinden kendimiz hasat ederek alıyoruz. Bizim evde tadına bakanlar hemen müşteri olarak sıraya giriyorlar.
|
Sirke Ph'ları
3 Eklenti(ler)
12.01.2019 dan ..
02.09.2018 tarihinde başlattığımız sirke serüvenimizin sonuna geldik. Artık bu sirke olmuş diyebilmemiz için son olarak sirke ph larını dikkate alarak başlatmış olduğumuz süreci artık sonlandırıyoruz. Aşağıdaki fotoğrafta farklı sirkelerin ph ölçümleri bulunmaktadır. Sirke Ph değeri 3 -4 rakamları arasında olması gerekiyormuş , sanırım bu işi de başarıyla tamamladık. ;) Eklenti 687769 Görsel olarak seyirlik olsalar da, şifa niyetine sabah akşam 1 su bardağına bir çorba kaşığı koyarak içmek gerekiyor. Eklenti 687770 Eve haps olduğumuz şu günlerde evimizin salon manzarası bizi bizden alıyor. Şu ortamda sıcacık evde oturup kitap okumak ta büyük bir keyf ;) Eklenti 687771 |
Fide Toprağı Yapımı
5 Eklenti(ler)
Hazır vakti gelmişken siz değerli takipçilerimize fide toprağı nasıl yapılır biraz da ondan bahsedelim. Bir kaç yıldır yapmış olduğumuz fide toprağından çok memnunuz.
Hindistancevizi Torfu ( cocopeat ) + Perlit + Hümik asit Bir fıçı içerisine koyduğumuz cocopeat bloklarını üzerine hazırlamış olduğumuz hümik asitli su ilavesi ile çözdürüyoruz. Eklenti 687772 Cocopeat lerin açılmış halleri , 1 blok ortalama 65 lt çıkıyor. Eklenti 687773 Açılmış cocopeat ın üzerine perlitleri ilave edip Eklenti 687774 harmanlıyoruz. Hepsi bu kadar. ;) Eklenti 687775 Daha sonra isterseniz kullanım koşullarına göre farklı toprak metaryelleri ve hayvan gübresi de ekleyebilirsiniz. :cool: Eklenti 687776 |
Sirke yapımında bal kullanmak
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Patlıcan Aşı Anacı
3 Eklenti(ler)
Tanık olduğum bir olayı sizinle paylaşmak istedim.
Büyük serada gezinirken bir şey dikkatimi çekti, patlıcanların kök ve gövdesi çok sert odunsu bir yapıya sahip , bu patlıcanlar aşılı gelmişti ve verimi çok yüksek uzun dönem hasat imkanı sunuyor. Benimde 2 yıldır ektiğim bir çeşit , verimi artırmak için aşı yaptıkları anaçlar meğerse odunsu gövdeli bir ağaç gibi köklenen tikenli bir bitki , torvum chrysotrichum ve solanum chrysotrichum gibi türler. Eklenti 687841 Eklenti 687842 Boyu ise 2 metreyi geçmiş durumda :rolleyes: Eklenti 687843 http://www.agaclar.net/forum/fidan-v...asi/2436-5.htm buradan daha detaylı bilgiler edinebilrsiniz. |
çok güzelmiş bahçeniz :)
|
Alıntı:
Yani anlatmaya çalıştığım anaç mor bir renkte değilse gövdesi muhtemelen bahsettiğim fideliğin yaptığı hibrit olmayan solanum torvum'dur.Tohumlarını alabilirsiniz :) Seneye tohum etkinliğinde inşallah solanum chrysotrichum tohumları dağıtacağım. |
Alıntı:
|
Ayva Sirkesi ve Sirke Anası
3 Eklenti(ler)
23.01.2019 dan
Son olarak yapmış olduğumuz sirkelerden ayva sirkesinin de oluşumu tamamlandıktan sonra süzüp dinlenmeye almıştık. Kaliteli bir sirke anası oluştu, daha önce fermantasyon sürecini 2 yemek kaşığı toz şeker ile başlatmıştık, ayva sirkesinde elde ettiğimiz elma sirkesi ve sirke anasını kullandık. Sonuç mükemmel ;) Eklenti 687962 Sirke anasını görmeyen çok oluyor çevremizde örnek olsun diye saklıyoruz ve çevremizi bilgilendiriyoruz. Sürekli tarif için arayan oluyor. :rolleyes: Eklenti 687963 Elde ettiğimiz sirke anasını saklamak için küçük bir kavanoza alınan ana nın üzerine yapmış olduğumuz sirkeyi koyup karanlık bir odada muhafaza ediyoruz. :cool: Eklenti 687964 |
@ Resulgur, anaları buzdolabında saklamaya gerek yok mu?
|
Üretime Devam
4 Eklenti(ler)
28.01.2019 dan ..
Sera içerisindeki üretime ara vermeden devam ediyoruz. Hasata gelen brokoliler Eklenti 687966 ıspanak ve roka , Eklenti 687967 Eklenti 687968 baklalarda ilk çiçekler. :cool: Eklenti 687969 |
Alıntı:
GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
3 Çeşit Patates
5 Eklenti(ler)
30.01.2019 dan..
Bu yıl patates ekmeyi de düşündüm. Geçtiğimiz günlerde Sn. Atilgan dan bir kaç çeşit tohum geldi bana , zamanla onlardan sizlere bahsedeceğim. İşe patates ile başlayalım. Bize bu güzellikleri sunan Sn. Atilgan a ve Sn. Muda ya çok teşekkür ederiz. İyi ki varsınız ;) Yukon Gold Eklenti 687974 Sn. Muda dan kızartmalık çeşit Eklenti 687975 ve mor patates Eklenti 687976 Çillenmiş olan bu tek patatesi keserek kurumasını bekledik. Eklenti 687978 Kendini onaran patatesin kesilen yerinde zar oluştu ve toprağa ekimi yapıldı. Eklenti 687977 |
Alıntı:
Neyse ben size 'sirke' konusunda da sorduğum bir şey danışayım. Geçen seneki sirkelerde de bu yıl kurduklarımda da aynı sorun oldu. Sirkeleri 5-10 lt. lik cam kavanozlara kurdum. Geçen yıl ekmek-bal-şeker vs. ile kurmuştum, bu yıl ise sadece meyve ve sirke analarını kullandım. Beş kavanozun ikisinde sıvı seviyesinin bittiği yerde siyahlaşmalar oldu. Gördüğüm anda temizliyorum ancak bakıyorum iki hafta sonra tekrar oluşmuş. Hatta üstte oluşan ince sirke tabakasının üzerinde neredeyse küf tabakası olacak şekilde. Onu da alıp atıyorum bir kaç haftada tekrarlıyor. İlk kavanozda sirke tadı ve kokusu olmadığı için attım. İkinciden ilk şişeyi içtim ancak ikinci şişede de değişik bir tat ve koku olduğu için içemedim. Muhtemelen üstteki temiz ortam bozuluyor bir şekilde. Sizin başınıza geliyor mu böyle veya neden olduğuna dair yorumunuz olur mu? Sirkelerin üzerinde şu an tülbent var sadece, içlerinde de meyveler sapasağlam duruyor. Bir de şunu denedim; sağlam olanın suyunu aldım üstten, analar da içinde kaldı, üzerine tekrar su doldurdum :rolleyes: bakalım ne olacak. |
Alıntı:
Birebir aynı tarif olmasa da Sn. Meyvelitepe 'nin tecrübelerinden faydalandım. Kafama takılan bir şey olduğunda sürekli açar okurum. https://blog.meyvelitepe.org/2015/02...apmamak-olmaz/ buradan tarif almak isteyenler ve aklına takılan bir şey olanlar olursa göz atabilir. Kolaylıklar dilerim. ;) |
Brokoli Hasatımız
5 Eklenti(ler)
Bu kış epey bir brokoli hasatı yaptık, çok sağlıklı bir sebze olarak kışın vazgeçilmezlerinden olmuştur. Sıkı ve iri bir kafa yapısına sahip brokoli çeşidi, biz çok beğendik.
Eklenti 688008 En sağlıklısı çiğ olarak sarımsaklı yoğurt ile tüketilmesiymiş .. ;) Eklenti 688009 Tohumları bize gönderen Sn. Dongyul a çok teşekkür ederiz. Eklenti 688010 Bunlarda yan kollar , bir kez değil bir çok kez hasat imkanı sunuyor. :cool: Eklenti 688011 Eklenti 688012 |
Üstte de dediğim gibi 'temiz ortam bir şekilde bozuluyor', ancak ufak tefek dışarıdan sızmaları sirke halleder diye düşünüyordum hep. Bu sebeple üzerine örttüğüm tülbent, karıştırdığım kaşıklara fazla dikkat etmiyordum, bundan sonra dikkat etsem iyi olacak demek ki.
Bu arada dipte kalan posaya ve analara su ekleyerek sirkeye devam etmek nasıl olacak sonuçlarını paylaşayım. |
Yeşillik Hasatımız
5 Eklenti(ler)
10.02.2019 dan ..
Havaların ısınması yeşillere yaradı serada bayram havası estiriyor artık. Bol bol maydanoz Eklenti 688419 taze soğan Eklenti 688420 ıspanak Eklenti 688421 karalahana ve Eklenti 688422 kıvırcık hasatı yapar olduk. ;) Eklenti 688423 |
Turp Hasatımız
3 Eklenti(ler)
Sera içerisinde bu sezonda sadece fındık turpu ekimi yaptık.
Eklenti 688424 Ilk topladıklarımız şekilsiz olmuşlardı sonraki topladıklarımız, tamda fındık büyüklüğünde :D Eklenti 688425 Taptaze içi bol sulu ve çıtır çıtır. :cool: Eklenti 688426 |
Alıntı:
GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
Bakla ve Ispanaklar
3 Eklenti(ler)
12.02.2019 dan ..
Ispanak ve baklaların son durumu, Kuş gübresi şerbeti ile atağa geçen ıspanaklar. Baklalar da çiçek yoğunluğu da fazlalaşmakta .. ;) Eklenti 688430 Eklenti 688431 Baklalarıın iki tarafına kazık çakarak etrafından sera ipini dolandırıyoruz. Rahat büyüyen baklalardan daha çok bakla hasatı yapmayı umuyoruz. Eklenti 688432 |
Alıntı:
|
Alıntı:
GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
Çelik Köklendirme ( Kivi )
3 Eklenti(ler)
17.02.2019 dan ..
Çelik köklendirme çalışması geçen sene de yapmıştık. Bu sene de devam ediyoruz. Dişi kivi çeliklerini ortalama 15-20 cm lik parçalara bölüp, Eklenti 688433 5-10 sn köklendirme sıvısına daldırıyoruz. Eklenti 688434 Sonra perlit dolu bir kap içerisine çubukları yerleştirip suluyoruz. Çok basit :cool: Eklenti 688435 |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Çok güzel fikir. Çöpe atma değerlendir.Sera benimde aklımda hatta direkleri hazır. ilk fırsatta başlıyacağım. Bahçeye ağaç dikmekten ve bakımlarını yapmaktan fırsat bulursam. saygılar |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 21:40. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025