agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Resulgur / Bahçe, Sera (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/40464.htm)

Resulgur 18-11-2018 22:13

Son Hasatlar Ve Kışlık Ekim
 
4 Eklenti(ler)
14.10.2018 den

Sera içerisinde daha önce yetiştirip tecrübe edindiğimiz bezelye ve baklaları bu yıl da yetiştiriyoruz.

Eklenti 683965

Yeni edindiğimiz çilek çeşidimizin bir kaç tanesini saksıya taşıdık. ;)

Eklenti 683966

Bu yıl kabak hasatımız pek bereketli geçti , bizi bıktıran sakız kabaklarından sonra hasat edilen bal kabaklarımız da epey iyiler. Ortalama 10 kg civarında olanlar çoğunlukta olması bizi memnun etti. :cool:

Eklenti 683967

Eklenti 683968

Resulgur 18-11-2018 22:24

Hasat Devam Ediyor
 
4 Eklenti(ler)
17.10.2018 den

Havaların soğumasına aldırmayan börülcelerin hasatı devam ediyor.

Eklenti 683969

Artık doldurduğumuz kaçıncı torba hatırlamıyorum.

Eklenti 683970

Spagetti kabaklarda bayağı verimli çıktılar. Tek kolda birden fazla kabak hasat ettik. ;)

Eklenti 683971

Bu da Sn. Taşlıbahçe'nin kara kabağı .. :cool:

Eklenti 683972

Muda 18-11-2018 23:27

Bizim burada fırın kabağı ile kara kabak birbirlerine çok benziyor. Tüketimi nasıl oluyor.

Dutlubahçe 19-11-2018 07:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Resulgur (Mesaj 1552399)
Havaların soğumasına aldırmayan börülcelerin hasatı devam ediyor.

Börülceler bahçede mi yoksa serada mı?

Resulgur 19-11-2018 11:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Muda (Mesaj 1552403)
Bizim burada fırın kabağı ile kara kabak birbirlerine çok benziyor. Tüketimi nasıl oluyor.

Sn. Muda henüz denemedim fakat araştırdığım kadarı ile bir tanesini tarif edeyim.

Tencerenin alt kısmına el kadar kesilmiş kabakların kabuk kısmı tencerenin altına gelecek şekilde 1. kat oluşturuluyor daha sonra 2. katı diğerinin tam tersi kabağın iç tarafı gelecek şekilde dizip biraz su ekleniyor ve su bitinceye kabaklar pişinceye kadar haşlanıyor. Pişen kabaklar geniş bir tepsiye dizilerek üzerine toz şeker ekiliyor bu şekilde kaşıkla yeniyormuş, yakın bir zamanda bu tarifi yapmayı planlıyorum . Tecrübe edersem paylaşırım. ;)

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Dutlubahçe (Mesaj 1552411)
Börülceler bahçede mi yoksa serada mı?

Sn. Dutlubahçe merhaba börülceleri sera içerisine ekmeye gerek yok zaten dışarıda gayet verimli oldu. Bende bahçede yetiştirdim. Etkinlikte paylaşıyorum. Mutlaka siz de talep edin bu börülcelerden ;)

Resulgur 19-11-2018 12:26

Sirke Ve Anası
 
3 Eklenti(ler)
09.06.2018 tarihinde fermantasyon sürecini başlatmış olduğumuz.
Kokulu Karadeniz Üzümü sirkemizi , sirke anasını oluşturup dibe çökme işlemi tamamlandıktan sonra cam şişelere aldık.

Eklenti 683981

Sağlıklı ve kalın bir sirke anası oldu sanırım. ;)

Eklenti 683982

Tarih : 21.20.2018

Eklenti 683983

Resulgur 19-11-2018 12:51

Elma Sirkesi
 
4 Eklenti(ler)
02.09.2018 tarihinde fermantasyon sürecini başlatmış olduğumuz elma sirkemizi de
04.10.2018 tarihinde oluşan sirke anasının dibe çökmesinden sonra süzdük.

Eklenti 683984

Üzüm sirkesindeki kalınlıkta bir ana olmasa da sağlıklı görünüyor. :D

Eklenti 683985

Eklenti 683986

Sirke analarını cam kavanozlarda üzerine biraz sirke ekleyerek muhafaza ediyoruz. :cool:

Eklenti 683987

Musa Gündoğan 20-11-2018 09:16

sirke analarını dolapta saklıyorsunuz yoksa karanlık bir yerde mi?

Resulgur 21-11-2018 13:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Musa Gündoğan (Mesaj 1552470)
sirke analarını dolapta saklıyorsunuz yoksa karanlık bir yerde mi?

Sn. Musa Gündoğan her iki şekilde de saklayabilirsiniz. Dolapta saklanan fermantasyonu durmaya yakın olurken , karanlık odada saklanan sirke anası oluşumuna devam edecektir. Fakat her ikisi de ağzı kapalı hava almıyor olduğundan bir sakıncası yok . Ben karanlık bir odada muhafaza ediyorum. Analardan 2 çeşit daha sirke yaptım. Onları da ilerleyen zamanlarda paylaşmayı düşünüyorum. ;)

Resulgur 21-11-2018 13:47

Meksika Fasulyesi
 
5 Eklenti(ler)
21.10.2018 den ..

Etkinlikten meksika fasulyesi adı altında paylaşılan, Sn.Zekoş tan gelen tohumlar için teşekkür ederiz. ;)

Eklenti 684026

Lila renkli fasulye bu şekilde form alıp,

Eklenti 684027

bu şekilde meyve verirken,

Eklenti 684028

Siyah renkli olan bu şekilde büyümüş ve

Eklenti 684029

3 5 tane meyve vermiştir. :cool:

Eklenti 684030

Lila renkli olanın tadına baktık , şeker oranı yüksek ve gayet lezzetli bu sene olmasa da seneye yemeğini yapmayı düşünüyorum.

TCM 21-11-2018 16:13

@ Resulgur, sirkeleriniz pek güzel gıcır gıcır maşallah..Bir ay sonunda süzdüğünüzü söylüyorsunuz da kullanmayacaksanız beklesinler öyle ağzı açık. Kullanacağınız zaman süzersiniz. Benimkileri yaklaşık 10 - 11. aylarda süzdüm. Sizinkilere gıcır gıcır dememin sebebi benimkilerde su seviyesinin üzerinde arada çalkalamayı unutursam su seviyesinin de aşağıya inmesine bağlı kararmalar ouyor ve arada temizliyorum. Hatta birisinde hafiften küf oluşmaya bile başlayaca gibi olmuştu.

Resulgur 22-11-2018 21:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TCM (Mesaj 1552546)
@ Resulgur, sirkeleriniz pek güzel gıcır gıcır maşallah..Bir ay sonunda süzdüğünüzü söylüyorsunuz da kullanmayacaksanız beklesinler öyle ağzı açık. Kullanacağınız zaman süzersiniz. Benimkileri yaklaşık 10 - 11. aylarda süzdüm. Sizinkilere gıcır gıcır dememin sebebi benimkilerde su seviyesinin üzerinde arada çalkalamayı unutursam su seviyesinin de aşağıya inmesine bağlı kararmalar ouyor ve arada temizliyorum. Hatta birisinde hafiften küf oluşmaya bile başlayaca gibi olmuştu.

Sn. TCM ilginize teşekkür ederim. Şu an için bir sıkıntı görünmüyor, aksine sirkenin tortuları dibe çökmeye devam ediyor ve sirkeler berraklaşıyor. Böyle giderse çok güzel sirkeler elde edeceğiz. Bekleyelim bakalım ne olacak ;)

Resulgur 22-11-2018 21:24

4 Eklenti(ler)
24.10.2018 den ..

Bahçe sahibinin brokolilerinin hasatı yakındır. Marathon F1 çeşit , iki kez damlamadan 3 15 gübre ve bir kez de kurt için Delfin WG ilaç kullanıldı.

Eklenti 684134

Kafa yapısı düzgün ve gayet sıkı bir şekilde böyle giderse güzel bir hasat yapılacak . ;)

Eklenti 684135

Bal kabaklarımız otların arasına gizlenmiş daha öncede hasat etmiştik.

Eklenti 684136

40 Günlük Niksar şeker mısır diye geçiyor. Çamiçi yaylasından bir amcadan aldım tohumlarını haşlamalık süt mısır. .. :cool:

Eklenti 684137

Musa Gündoğan 24-11-2018 07:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Resulgur (Mesaj 1552657)
Sn. TCM ilginize teşekkür ederim. Şu an için bir sıkıntı görünmüyor, aksine sirkenin tortuları dibe çökmeye devam ediyor ve sirkeler berraklaşıyor. Böyle giderse çok güzel sirkeler elde edeceğiz. Bekleyelim bakalım ne olacak ;)

bende aynı şekilde süzdüm dediğiniz gibi tortular 2 haftadır çöküyor kokusu ve tadı mükemmelleşti.

üzüm sirkesini maalesef çok fazla karıştırmadığımızdan daha doğrusu aklımıza geldikçe karıştırdığımızdan dolayı maalesef kaybettik. ancak onu da atmadık temizlik malzemesi olarak kullanıyoruz.

elma sirkesi favorm şu an seneye pek çok şeyden sirke yapacağım. sirke inanılmaz mutlu etti bizi

sirke firkrine özellikle sizin alıç denemenizden sonra karar verdim. güzelde oldu

Zekoş 24-11-2018 08:51

Sn.Resulgur fasulyelerimi görmek beni mutlu etti tesekkür ederim😊
Ben 3 adet siyahtan ekmistim ve hasatta lilalar da ortaya çıktı.En cok merak ettigim nasıl tükettiginiz cünkü oldukca sert bir kabugu var.Benim bahceme sadece süs oldular tadina bakmak aklima bile gelmedi;)

Zekoş 24-11-2018 08:59

Bu arada gecen sene meksika fasulyesi olarak gelen bu fasulyenin adını da ögrendim; düzelteyim:scarlet runner bean...
Asıl meksika fasulyesi resimdeki gibi visne renginde ve daha kücük..cogaltabilirsem seneye paylaşırım insallah..https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...b137555612.jpg

LG-H818 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Resulgur 25-11-2018 21:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Zekoş (Mesaj 1552757)
Sn.Resulgur fasulyelerimi görmek beni mutlu etti tesekkür ederim��
Ben 3 adet siyahtan ekmistim ve hasatta lilalar da ortaya çıktı.En cok merak ettigim nasıl tükettiginiz cünkü oldukca sert bir kabugu var.Benim bahceme sadece süs oldular tadina bakmak aklima bile gelmedi;)


Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Zekoş (Mesaj 1552758)
Bu arada gecen sene meksika fasulyesi olarak gelen bu fasulyenin adını da ögrendim; düzelteyim:scarlet runner bean...
Asıl meksika fasulyesi resimdeki gibi visne renginde ve daha kücük..cogaltabilirsem seneye paylaşırım insallah..

Sn. Zekoş sadece tadına baktım çiğ olarak , şeker oranı gayet iyi ve lezzetli bir tür. Seneye artık nasipse yemeğini yaparız. Burada bir kafe de süs olarak ektiklerini gördüm , sarmaşıkların arasında kırmızı çiçekleri vardı ve çok hoş görünüyordu. Çeşidin ismini öğrenmeniz çok iyi olmuş, tohum hasatını daha yapmadım baklaların iyice büyümesini bekliyorum. ;)

Resulgur 25-11-2018 21:48

Güzlük Hasat
 
4 Eklenti(ler)
Güzlük olarak ekilen kılçıklı tadı nefis et gibi meşhur Antakya Fasulyesi ni güzlük olarak denemek istedik. İşte sonuç ;)

Bize uğur getirdi ve

Eklenti 684259

çok güzel bir hasat yaptık.

Eklenti 684260

Poşetimizi doldurduk :D

Eklenti 684261

Bunlarda Sn. bahcedenn den gelen perillamız. Tohum yükleniyor :cool:

Eklenti 684262

Resulgur 25-11-2018 22:07

Kuş Gübresi Şerbeti
 
4 Eklenti(ler)
Kimyasal gübrelerden uzak durmaya çalıştığımızdan, gübre şerbetimizi hazırlıyoruz.

Çuval içerisinde en az 1 yıl beklettiğimiz tavuk gübreleri hazır hale gelmişler. ;)

Eklenti 684279

Un ufak olan ve toz haline gelen gübremizi

Eklenti 684280

ufalayıp bir çuvala doldurduk.

Eklenti 684281

Hazır elimiz değmişken :D birazda şerbet hazırlayıp, seyrelterek uygulama yaptık :cool:

Eklenti 684282

Resulgur 28-11-2018 13:48

Ayva Sirkesi
 
4 Eklenti(ler)
30.10.2018 den ..

Bir ağaç dolusu içi kurtlu ayva bulunca hemen aklımıza reçel ve sirke yapmak geldi. Hazır elimizde sirke anaları var iken buda tam isabet oldu. :D

Toplamış olduğumuz ayvaları fazla ovuşturmadan yıkayıp

Eklenti 684413

çekirdekleri ( jelleşme yapıyor ) ve çürük kısımları temizleyip su dolu bir cam kavanoza doldurduk.

Eklenti 684414

Üzerine kavanozun üst kısmında boşluk kalacak kadar dinlenmiş su ve sirke anasını da ekleyip bir penye ile kapattık . ;)

Eklenti 684415

Kazlarımız daha önce bahçemizin olduğu yerde tavuklarla iç içe idi , baktık ki olmuyor yeni yerlerine yani ayva topladığımız eve taşındılar. Evin kazları getirdiğimiz kazları görünce bayağı bir bağrış çağrış oldu kafamızı şişirdiler , kıskançlıktan mı bilmiyorum kazlar başka yerden gelen kazlarla bir uyum sorunu yaşıyormuş , kovalamacalar derken ortalık biraz yatıştı , zaten belli bir süre birlikte olacaklar. Etlenip yağlanan kazlar kesime gidecek. Bakalım zaman neyi gösterecek :cool:
Eklenti 684416

Resulgur 29-11-2018 21:36

Ordan Burdan
 
5 Eklenti(ler)
01.11.2018 den ..

Büyük serada bulunan hıyarların son demleri artık ;)

Eklenti 684451

Güzlük ekilen Demiröz çeşit domates çiçekleri .. Tuta belasından tam olarak kurtulamasak ta biraz domates hasatı yapılıyor. :mad:

Eklenti 684452

Sera içerisinde bulunan malabarlarımız tohum yükleniyor. ;)

Eklenti 684453

Biberler rengarenk oldular.

Eklenti 684454

Bahçeyi gezerken gözümüze çarpan bir karpuz. Orta şekerli bol sulu ve lezzetli , bu mevsimde kendi yetiştirdiğin doğal karpuzu yemek çok güzel bir duygu :cool:

Eklenti 684455

Resulgur 29-11-2018 21:45

Bahçeden
 
4 Eklenti(ler)
04.11.2018 den ..

Kışlık bezelye ve bakla fidelerimiz dikime hazır hale geldiler.

Eklenti 684456

Eklenti 684457

Bu da tadına baktığımız meksika fasulyesi, gayet lezzetli ve şekerli çok beğendim. :rolleyes:

Eklenti 684458

Niksar'da ilk brokoli hasatı yapıldı. Çeşit Marathon F1 , sıkı bir kafa yapısı kısa sürede hasada geliyor.
Yapraklarındaki şeker oranı gayet iyi, lezzetli bir çeşit :cool:

Eklenti 684459

Resulgur 06-12-2018 19:57

Karogaki Zamanı
 
5 Eklenti(ler)
08.11.2018 den ..

Daha önceleri forumda görmüş olduğumuz hurma kurutma işlemini bizde deneyelim istedik.

Sn. Meyvelitepe ve diğer forum üyelerinden gördüğümüz ve araştırdığımız bilgilere göre bir şeyler yapmaya çalıştık.

Eklenti 684839

Meyve saplarını bırakarak toplamış olduğumuz hurmaların sertçe olanlarından seçip

Eklenti 684840

elma soyar gibi soyup

Eklenti 684841

Eklenti 684842

meyve saplarından yorgan ipiyle 5 erli olarak bağladık

Eklenti 684843

Resulgur 06-12-2018 20:01

Devamı
 
4 Eklenti(ler)
Bir tencere içerisindeki suya 2 adet defne yaprağı atıp kaynayan suya daldırma yöntemi ile 20 sn bekletip

Eklenti 684844

kuruması için müsait bir yere astık , bakalım ne zaman kuruyacaklar. :cool:

Eklenti 684845

Soymuş olduğumuz hurma kabuklarını da değerlendirmek istedik. ;)

Eklenti 684846

Hazır elimizde sirke anası var iken bu yıl 4. sirkemizi de yapmış olduk.

Eklenti 684847

devrann 07-12-2018 12:16

Benimkiler kapalı balkonda küflendi,çok iyi gidiyordu yağmurlar başlayınca hava sirkülasyonu için camı açamadık ve sonuç hüsran :(

Resulgur 07-12-2018 13:40

Kurutulmuş Hurmalar
 
1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi devrann (Mesaj 1553730)
Benimkiler kapalı balkonda küflendi,çok iyi gidiyordu yağmurlar başlayınca hava sirkülasyonu için camı açamadık ve sonuç hüsran :(

Sn. devrann sizin nasıl yaptığınızı bilmiyorum ama yapmış olduğumuz hurmalar çok kısa sürede kurudular. Söylediğiniz gibi havalandırma, ortam nemi ve bir çok etken hurmaların küflenmesine neden olmuş olabilir.

Bizim hurmalar tüketime hazır, yumuşacık lokum gibi lezzetli atıştırmalıklar.
Seneye nasip olursa daha fazla yapmayı düşünüyorum. ;)

Eklenti 684887

thunderon 10-12-2018 11:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Resulgur (Mesaj 1553737)
Sn. devrann sizin nasıl yaptığınızı bilmiyorum ama yapmış olduğumuz hurmalar çok kısa sürede kurudular. Söylediğiniz gibi havalandırma, ortam nemi ve bir çok etken hurmaların küflenmesine neden olmuş olabilir.

Bizim hurmalar tüketime hazır, yumuşacık lokum gibi lezzetli atıştırmalıklar.
Seneye nasip olursa daha fazla yapmayı düşünüyorum. ;)

Eklenti 684887

Ne kadar zamanda bu hale geldi?

Alp.er 13-12-2018 12:45

Resulgur bey ,paylaşımlarınız beni sebze-meyve yetiştirme konusunda daha fazla heveslendirdi ve yavaş yavaş bilgi sahibi olmaya başladım ..

Niksar hakkında da bir kaç cümle etmeden geçemeyeceğim.. Geçen sene 2 defa Karedeinz'e seyahatim oldu ve toplamda 4 defa Niksar'dan geçtim ve her defasında Niksarda mola verdim. , Kesinlikle yaşanacak bir yer , kendime burada yaşamak isterdim dedim , havası,yeşili,doğası her şeyi ile çok hoşuma gitti.. Tokat istikametinde Niksar'ı tepeden gören insanların manzarayı izlemek için araçları ile geldiği bir yer vardı , manzara gerçekten çok güzeldi..

saleri 13-12-2018 17:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Alp.er (Mesaj 1554183)
Resulgur bey ,paylaşımlarınız beni sebze-meyve yetiştirme konusunda daha fazla heveslendirdi ve yavaş yavaş bilgi sahibi olmaya başladım ..

Niksar hakkında da bir kaç cümle etmeden geçemeyeceğim.. Geçen sene 2 defa Karedeinz'e seyahatim oldu ve toplamda 4 defa Niksar'dan geçtim ve her defasında Niksarda mola verdim. , Kesinlikle yaşanacak bir yer , kendime burada yaşamak isterdim dedim , havası,yeşili,doğası her şeyi ile çok hoşuma gitti.. Tokat istikametinde Niksar'ı tepeden gören insanların manzarayı izlemek için araçları ile geldiği bir yer vardı , manzara gerçekten çok güzeldi..

En güzel cevizli ekmeğin yapıldığı yerdir Niksar. Olsa da yesek :D

Resulgur 14-12-2018 14:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi thunderon (Mesaj 1553954)
Ne kadar zamanda bu hale geldi?

Sn. thunderon yaklaşık bir ay gibi bir sürede bu hale geldi fakat biz daha önceden tüketmeye başladık. ;)

Resulgur 14-12-2018 14:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Alp.er (Mesaj 1554183)
Resulgur bey ,paylaşımlarınız beni sebze-meyve yetiştirme konusunda daha fazla heveslendirdi ve yavaş yavaş bilgi sahibi olmaya başladım ..

Niksar hakkında da bir kaç cümle etmeden geçemeyeceğim.. Geçen sene 2 defa Karedeinz'e seyahatim oldu ve toplamda 4 defa Niksar'dan geçtim ve her defasında Niksarda mola verdim. , Kesinlikle yaşanacak bir yer , kendime burada yaşamak isterdim dedim , havası,yeşili,doğası her şeyi ile çok hoşuma gitti.. Tokat istikametinde Niksar'ı tepeden gören insanların manzarayı izlemek için araçları ile geldiği bir yer vardı , manzara gerçekten çok güzeldi..

Sn. Alp.er sözleriniz beni çok mutlu etti teşekkür ederim. Siz de benim ilk zamanlardaki bu işe başladığım gibisiniz. Alp.er/Bahçe sayfanız da hayırlı olsun. Sayfa açmakla çok iyi ettiniz, öğrenmek istedikleriniz de size çok kolaylık sağlayacaktır.

Evet Yeşil Niksar'ımız çok güzel havası suyu bunlardan sayfamın en başında bahsetmiştim ama biz meslek icabı insanları ile uğraşıyoruz :D yine de çok güzel gerçekten. 4 mevsimi de yaşıyoruz. Niksar tarihin başkenti biz ne kadar anlatsak ta yaşamak lazım mutlaka gezilmesi görülmesi gereken yerlerdendir.


Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi saleri (Mesaj 1554208)
En güzel cevizli ekmeğin yapıldığı yerdir Niksar. Olsa da yesek :D

Sn. saleri Tokat zaten pideleri ile meşhur bir yer. Hayatımda ilk defa burada yedim cevizli ekmeği , bol bol pide ekmek tüketiyoruz zaten :D Buyurun bekleriz her zaman o da olmadı Samsun a geldiğimizde getiririz size ne demek .. :cool:

Resulgur 14-12-2018 14:50

Atom Biberler
 
5 Eklenti(ler)
10.11.2018 den

Tohum paylaşım etkinliğinden elde ettiğimiz, Capsicum chinense tür acı biberlerimizden bu yıl yetiştirdiklerimiz. ;)

Trinidad Scorpion (Butch T Soyu) - bahcedenn den,

Scoville biber acılığı ölçeğine göre 1.463.700 birim (SHU) acılığa sahip dünyanın en acı biber çeşitlerindendir.

Eklenti 685178

Red Savina Habanero Biberi – hcgo dan,

Eklenti 685179

7 Pot Primo Yellow Biber – hcgo dan gelmiştir.

Eklenti 685182

Şeker gibi göründüklerine bakmayın kim yediyse ağlıyor resmen .. :cool:

Eklenti 685180

Bu biberleri yemek yürek ister.

Eklenti 685181

aziztoprak 16-12-2018 09:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi devrann (Mesaj 1553730)
Benimkiler kapalı balkonda küflendi,çok iyi gidiyordu yağmurlar başlayınca hava sirkülasyonu için camı açamadık ve sonuç hüsran :(

Aynı durumu da ben de yaşadım. İstanbul'un nemi de etkili oldu zannediyorum. Ama nispeten nemi az yörelerde çok rahat kurutulabilir. Özellikle meyvelerin sert olanlarını seçmek gerekiyor.

Resulgur 24-12-2018 14:47

Biraz da tatlı konuşalım
 
4 Eklenti(ler)
Yetiştirmiş olduğumuz kara kabaklardan tatlı yapalım istedik. ;)

Önce ikiye bölüp

Eklenti 685488

dilimledik ve tencereye biraz su ekleyerek biraz 1 saat kadar pişti,

Eklenti 685489

fırın tepsisinde üzerine toz şeker serperek yiyebilirsiniz fakat

Eklenti 685490

kabak tatlısının olmaz sa olmazı biraz da ceviz ekledik. Mutlaka deneyin :D

Eklenti 685491

Resulgur 30-12-2018 20:26

5 Eklenti(ler)
20.11.2018 den ..

Sera içerisinde yetiştirmiş olduğumuz iki kök kırmızı malabar ıspanakları coştukça coştular.
En sonunda 10 larca tohum bırakmışlar. Tohumlarından boya elde edildiğini duyduk.
Ellerimize bulaşan boya hemen yıkamayla kaybolmuyor. Rengi de çok hoş gerçekten ;)

Eklenti 685711

Eklenti 685712

Viyolde ektiğimiz baklalar epey büyüdüler, artık şaşırtma zamanı gelmiştir.

Eklenti 685713

Çilekler de yaz kış demeden çiçeklenip meyve tutuyor. Fakat meyveler hava koşulları nedeniyle kızarmadan küfleniyorlar.

Eklenti 685714

Bunlarda kol atan çileklerin yeni sürgünleri temizlenip viyole taşındılar köklenmesini tamamlayanlar yeni yerlerine alınacaklar.

Eklenti 685715

Resulgur 30-12-2018 20:40

Pazı Hasatı
 
5 Eklenti(ler)
Bu yıl tüketmekle biteremediğimiz sebzelerden birisi de pazı oldu. Sera içerisinde ekmiş olduğumuz tohumlardan çıkan 3 kök pazımız var. Siz hasat ettikçe daha çok yaprak çıkıyor. Ne bereketli bir şeymiş :D

Eklenti 685724

Eklenti 685718

Eklenti 685721

Eklenti 685719

Eklenti 685720

Resulgur 13-01-2019 17:54

Tohum Hasatı
 
5 Eklenti(ler)
05.12.2018 den

Sera içerisinde yetiştirmiş olduğumuz. Sn. Zekoş tan meksika fasulyesi adında gelen daha sonra çeşit adı Runner Bean olarak düzeltilmiş bu türün tohumunu çoğalttık. Böyle farklı türleri bize kazandırdığı için kendisine çok teşekkür ederiz.

Eklenti 686094

Eklenti 686095

Rengi ile gözleri dolduran iri taneli bu çeşit Türkiye de pek bilinmiyor. Kırmızı çiçekleri ile sarmaşık süs bitkisi olarak yetiştirildiğini de işittik. ;)


Eklenti 686096

Fındık turplarının bir önceki hasatı eğri büğrü olmuştu bu seferki tam oldu. :rolleyes:

Eklenti 686097

Bunlar da hasatı bekliyorken her yer kar buz eksilerdeyiz. :cool:

Eklenti 686098

Resulgur 13-01-2019 18:03

Hasata Devam
 
5 Eklenti(ler)
17-18.12.2018 den ..

Sera içerisi son günlerde sürekli eksilerde

Eklenti 686099

son biberlerimizi de hasat ettik, bu mevsimde biber toplamak herkese nasip olmuyor. :p

Eklenti 686100

Sera içerisinde bulunan lombardo ve balık biberler, şunların güzelliğine bir bakın ;)

Eklenti 686101

Uzun süredir hasat ettiğimiz tereler, part ekimler sayesinde azar azar ama sürekli hasatı yapılıyor.

Eklenti 686102

Bir yandan da tohum ekim denemeleri sürüyor. Bugün karnabahar ve brokoli ekimi yaptık .. :cool:

Eklenti 686103

Resulgur 14-01-2019 21:52

İstiridye Mantarı
 
4 Eklenti(ler)
Sonunda istiridye mantarımız da oldu. Sevdiğimiz bir arkadaşımızın hazırlamış olduğu mantar aşılı kütükleri deneme şansımız olacak. Mantar yetiştiriciliği ayrı bir konu olsa da bu konuda tecrübe edinmek benim için büyük bir tesadüf oldu. ;)

Hali hazırda bulunan kütüklerin sahibi hepsini götürmemi istedi fakat ben deneme amaçlı iki tanesini aldım.

Eklenti 686127

Bu boydaki mantarlar uygun ortamda 3 5 gün gibi kısa bir sürede 3 5 kg olabiliyormuş.

Eklenti 686128

Hazır elimiz değmişken biraz kendimize topladık.

Eklenti 686129

Seramıza getirmiş olduğumuz 2 adet mantar aşılı kütükler. Hasat çok yakındır. :D

Eklenti 686130

Resulgur 22-01-2019 21:21

istiridye Mantarı ve Hasat
 
4 Eklenti(ler)
23.12.2018 den

Bir önceki paylaşımımızda mantarların çok kısa sürede büyüdüklerinden bahsetmiştik ;)

Eklenti 686356

minik mantarlarımızın 5 gün sonraki halleri . artık hasat zamanı gelmiştir. :rolleyes:

Eklenti 686357

Sn. dongyul den gelen brokoli ve

Eklenti 686358

marullar da hasat edilecekler. :cool:

Eklenti 686359


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:03.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025