![]() |
Son Hasatlar Ve Kışlık Ekim
4 Eklenti(ler)
14.10.2018 den
Sera içerisinde daha önce yetiştirip tecrübe edindiğimiz bezelye ve baklaları bu yıl da yetiştiriyoruz. Eklenti 683965 Yeni edindiğimiz çilek çeşidimizin bir kaç tanesini saksıya taşıdık. ;) Eklenti 683966 Bu yıl kabak hasatımız pek bereketli geçti , bizi bıktıran sakız kabaklarından sonra hasat edilen bal kabaklarımız da epey iyiler. Ortalama 10 kg civarında olanlar çoğunlukta olması bizi memnun etti. :cool: Eklenti 683967 Eklenti 683968 |
Hasat Devam Ediyor
4 Eklenti(ler)
17.10.2018 den
Havaların soğumasına aldırmayan börülcelerin hasatı devam ediyor. Eklenti 683969 Artık doldurduğumuz kaçıncı torba hatırlamıyorum. Eklenti 683970 Spagetti kabaklarda bayağı verimli çıktılar. Tek kolda birden fazla kabak hasat ettik. ;) Eklenti 683971 Bu da Sn. Taşlıbahçe'nin kara kabağı .. :cool: Eklenti 683972 |
Bizim burada fırın kabağı ile kara kabak birbirlerine çok benziyor. Tüketimi nasıl oluyor.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Tencerenin alt kısmına el kadar kesilmiş kabakların kabuk kısmı tencerenin altına gelecek şekilde 1. kat oluşturuluyor daha sonra 2. katı diğerinin tam tersi kabağın iç tarafı gelecek şekilde dizip biraz su ekleniyor ve su bitinceye kabaklar pişinceye kadar haşlanıyor. Pişen kabaklar geniş bir tepsiye dizilerek üzerine toz şeker ekiliyor bu şekilde kaşıkla yeniyormuş, yakın bir zamanda bu tarifi yapmayı planlıyorum . Tecrübe edersem paylaşırım. ;) Alıntı:
|
Sirke Ve Anası
3 Eklenti(ler)
09.06.2018 tarihinde fermantasyon sürecini başlatmış olduğumuz.
Kokulu Karadeniz Üzümü sirkemizi , sirke anasını oluşturup dibe çökme işlemi tamamlandıktan sonra cam şişelere aldık. Eklenti 683981 Sağlıklı ve kalın bir sirke anası oldu sanırım. ;) Eklenti 683982 Tarih : 21.20.2018 Eklenti 683983 |
Elma Sirkesi
4 Eklenti(ler)
02.09.2018 tarihinde fermantasyon sürecini başlatmış olduğumuz elma sirkemizi de
04.10.2018 tarihinde oluşan sirke anasının dibe çökmesinden sonra süzdük. Eklenti 683984 Üzüm sirkesindeki kalınlıkta bir ana olmasa da sağlıklı görünüyor. :D Eklenti 683985 Eklenti 683986 Sirke analarını cam kavanozlarda üzerine biraz sirke ekleyerek muhafaza ediyoruz. :cool: Eklenti 683987 |
sirke analarını dolapta saklıyorsunuz yoksa karanlık bir yerde mi?
|
Alıntı:
|
Meksika Fasulyesi
5 Eklenti(ler)
21.10.2018 den ..
Etkinlikten meksika fasulyesi adı altında paylaşılan, Sn.Zekoş tan gelen tohumlar için teşekkür ederiz. ;) Eklenti 684026 Lila renkli fasulye bu şekilde form alıp, Eklenti 684027 bu şekilde meyve verirken, Eklenti 684028 Siyah renkli olan bu şekilde büyümüş ve Eklenti 684029 3 5 tane meyve vermiştir. :cool: Eklenti 684030 Lila renkli olanın tadına baktık , şeker oranı yüksek ve gayet lezzetli bu sene olmasa da seneye yemeğini yapmayı düşünüyorum. |
@ Resulgur, sirkeleriniz pek güzel gıcır gıcır maşallah..Bir ay sonunda süzdüğünüzü söylüyorsunuz da kullanmayacaksanız beklesinler öyle ağzı açık. Kullanacağınız zaman süzersiniz. Benimkileri yaklaşık 10 - 11. aylarda süzdüm. Sizinkilere gıcır gıcır dememin sebebi benimkilerde su seviyesinin üzerinde arada çalkalamayı unutursam su seviyesinin de aşağıya inmesine bağlı kararmalar ouyor ve arada temizliyorum. Hatta birisinde hafiften küf oluşmaya bile başlayaca gibi olmuştu.
|
Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
24.10.2018 den ..
Bahçe sahibinin brokolilerinin hasatı yakındır. Marathon F1 çeşit , iki kez damlamadan 3 15 gübre ve bir kez de kurt için Delfin WG ilaç kullanıldı. Eklenti 684134 Kafa yapısı düzgün ve gayet sıkı bir şekilde böyle giderse güzel bir hasat yapılacak . ;) Eklenti 684135 Bal kabaklarımız otların arasına gizlenmiş daha öncede hasat etmiştik. Eklenti 684136 40 Günlük Niksar şeker mısır diye geçiyor. Çamiçi yaylasından bir amcadan aldım tohumlarını haşlamalık süt mısır. .. :cool: Eklenti 684137 |
Alıntı:
üzüm sirkesini maalesef çok fazla karıştırmadığımızdan daha doğrusu aklımıza geldikçe karıştırdığımızdan dolayı maalesef kaybettik. ancak onu da atmadık temizlik malzemesi olarak kullanıyoruz. elma sirkesi favorm şu an seneye pek çok şeyden sirke yapacağım. sirke inanılmaz mutlu etti bizi sirke firkrine özellikle sizin alıç denemenizden sonra karar verdim. güzelde oldu |
Sn.Resulgur fasulyelerimi görmek beni mutlu etti tesekkür ederim😊
Ben 3 adet siyahtan ekmistim ve hasatta lilalar da ortaya çıktı.En cok merak ettigim nasıl tükettiginiz cünkü oldukca sert bir kabugu var.Benim bahceme sadece süs oldular tadina bakmak aklima bile gelmedi;) |
Bu arada gecen sene meksika fasulyesi olarak gelen bu fasulyenin adını da ögrendim; düzelteyim:scarlet runner bean...
Asıl meksika fasulyesi resimdeki gibi visne renginde ve daha kücük..cogaltabilirsem seneye paylaşırım insallah..https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...b137555612.jpg LG-H818 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
Alıntı:
Alıntı:
|
Güzlük Hasat
4 Eklenti(ler)
Güzlük olarak ekilen kılçıklı tadı nefis et gibi meşhur Antakya Fasulyesi ni güzlük olarak denemek istedik. İşte sonuç ;)
Bize uğur getirdi ve Eklenti 684259 çok güzel bir hasat yaptık. Eklenti 684260 Poşetimizi doldurduk :D Eklenti 684261 Bunlarda Sn. bahcedenn den gelen perillamız. Tohum yükleniyor :cool: Eklenti 684262 |
Kuş Gübresi Şerbeti
4 Eklenti(ler)
Kimyasal gübrelerden uzak durmaya çalıştığımızdan, gübre şerbetimizi hazırlıyoruz.
Çuval içerisinde en az 1 yıl beklettiğimiz tavuk gübreleri hazır hale gelmişler. ;) Eklenti 684279 Un ufak olan ve toz haline gelen gübremizi Eklenti 684280 ufalayıp bir çuvala doldurduk. Eklenti 684281 Hazır elimiz değmişken :D birazda şerbet hazırlayıp, seyrelterek uygulama yaptık :cool: Eklenti 684282 |
Ayva Sirkesi
4 Eklenti(ler)
30.10.2018 den ..
Bir ağaç dolusu içi kurtlu ayva bulunca hemen aklımıza reçel ve sirke yapmak geldi. Hazır elimizde sirke anaları var iken buda tam isabet oldu. :D Toplamış olduğumuz ayvaları fazla ovuşturmadan yıkayıp Eklenti 684413 çekirdekleri ( jelleşme yapıyor ) ve çürük kısımları temizleyip su dolu bir cam kavanoza doldurduk. Eklenti 684414 Üzerine kavanozun üst kısmında boşluk kalacak kadar dinlenmiş su ve sirke anasını da ekleyip bir penye ile kapattık . ;) Eklenti 684415 Kazlarımız daha önce bahçemizin olduğu yerde tavuklarla iç içe idi , baktık ki olmuyor yeni yerlerine yani ayva topladığımız eve taşındılar. Evin kazları getirdiğimiz kazları görünce bayağı bir bağrış çağrış oldu kafamızı şişirdiler , kıskançlıktan mı bilmiyorum kazlar başka yerden gelen kazlarla bir uyum sorunu yaşıyormuş , kovalamacalar derken ortalık biraz yatıştı , zaten belli bir süre birlikte olacaklar. Etlenip yağlanan kazlar kesime gidecek. Bakalım zaman neyi gösterecek :cool: Eklenti 684416 |
Ordan Burdan
5 Eklenti(ler)
01.11.2018 den ..
Büyük serada bulunan hıyarların son demleri artık ;) Eklenti 684451 Güzlük ekilen Demiröz çeşit domates çiçekleri .. Tuta belasından tam olarak kurtulamasak ta biraz domates hasatı yapılıyor. :mad: Eklenti 684452 Sera içerisinde bulunan malabarlarımız tohum yükleniyor. ;) Eklenti 684453 Biberler rengarenk oldular. Eklenti 684454 Bahçeyi gezerken gözümüze çarpan bir karpuz. Orta şekerli bol sulu ve lezzetli , bu mevsimde kendi yetiştirdiğin doğal karpuzu yemek çok güzel bir duygu :cool: Eklenti 684455 |
Bahçeden
4 Eklenti(ler)
04.11.2018 den ..
Kışlık bezelye ve bakla fidelerimiz dikime hazır hale geldiler. Eklenti 684456 Eklenti 684457 Bu da tadına baktığımız meksika fasulyesi, gayet lezzetli ve şekerli çok beğendim. :rolleyes: Eklenti 684458 Niksar'da ilk brokoli hasatı yapıldı. Çeşit Marathon F1 , sıkı bir kafa yapısı kısa sürede hasada geliyor. Yapraklarındaki şeker oranı gayet iyi, lezzetli bir çeşit :cool: Eklenti 684459 |
Karogaki Zamanı
5 Eklenti(ler)
08.11.2018 den ..
Daha önceleri forumda görmüş olduğumuz hurma kurutma işlemini bizde deneyelim istedik. Sn. Meyvelitepe ve diğer forum üyelerinden gördüğümüz ve araştırdığımız bilgilere göre bir şeyler yapmaya çalıştık. Eklenti 684839 Meyve saplarını bırakarak toplamış olduğumuz hurmaların sertçe olanlarından seçip Eklenti 684840 elma soyar gibi soyup Eklenti 684841 Eklenti 684842 meyve saplarından yorgan ipiyle 5 erli olarak bağladık Eklenti 684843 |
Devamı
4 Eklenti(ler)
Bir tencere içerisindeki suya 2 adet defne yaprağı atıp kaynayan suya daldırma yöntemi ile 20 sn bekletip
Eklenti 684844 kuruması için müsait bir yere astık , bakalım ne zaman kuruyacaklar. :cool: Eklenti 684845 Soymuş olduğumuz hurma kabuklarını da değerlendirmek istedik. ;) Eklenti 684846 Hazır elimizde sirke anası var iken bu yıl 4. sirkemizi de yapmış olduk. Eklenti 684847 |
Benimkiler kapalı balkonda küflendi,çok iyi gidiyordu yağmurlar başlayınca hava sirkülasyonu için camı açamadık ve sonuç hüsran :(
|
Kurutulmuş Hurmalar
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Bizim hurmalar tüketime hazır, yumuşacık lokum gibi lezzetli atıştırmalıklar. Seneye nasip olursa daha fazla yapmayı düşünüyorum. ;) Eklenti 684887 |
Alıntı:
|
Resulgur bey ,paylaşımlarınız beni sebze-meyve yetiştirme konusunda daha fazla heveslendirdi ve yavaş yavaş bilgi sahibi olmaya başladım ..
Niksar hakkında da bir kaç cümle etmeden geçemeyeceğim.. Geçen sene 2 defa Karedeinz'e seyahatim oldu ve toplamda 4 defa Niksar'dan geçtim ve her defasında Niksarda mola verdim. , Kesinlikle yaşanacak bir yer , kendime burada yaşamak isterdim dedim , havası,yeşili,doğası her şeyi ile çok hoşuma gitti.. Tokat istikametinde Niksar'ı tepeden gören insanların manzarayı izlemek için araçları ile geldiği bir yer vardı , manzara gerçekten çok güzeldi.. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Evet Yeşil Niksar'ımız çok güzel havası suyu bunlardan sayfamın en başında bahsetmiştim ama biz meslek icabı insanları ile uğraşıyoruz :D yine de çok güzel gerçekten. 4 mevsimi de yaşıyoruz. Niksar tarihin başkenti biz ne kadar anlatsak ta yaşamak lazım mutlaka gezilmesi görülmesi gereken yerlerdendir. Alıntı:
|
Atom Biberler
5 Eklenti(ler)
10.11.2018 den
Tohum paylaşım etkinliğinden elde ettiğimiz, Capsicum chinense tür acı biberlerimizden bu yıl yetiştirdiklerimiz. ;) Trinidad Scorpion (Butch T Soyu) - bahcedenn den, Scoville biber acılığı ölçeğine göre 1.463.700 birim (SHU) acılığa sahip dünyanın en acı biber çeşitlerindendir. Eklenti 685178 Red Savina Habanero Biberi – hcgo dan, Eklenti 685179 7 Pot Primo Yellow Biber – hcgo dan gelmiştir. Eklenti 685182 Şeker gibi göründüklerine bakmayın kim yediyse ağlıyor resmen .. :cool: Eklenti 685180 Bu biberleri yemek yürek ister. Eklenti 685181 |
Alıntı:
|
Biraz da tatlı konuşalım
4 Eklenti(ler)
Yetiştirmiş olduğumuz kara kabaklardan tatlı yapalım istedik. ;)
Önce ikiye bölüp Eklenti 685488 dilimledik ve tencereye biraz su ekleyerek biraz 1 saat kadar pişti, Eklenti 685489 fırın tepsisinde üzerine toz şeker serperek yiyebilirsiniz fakat Eklenti 685490 kabak tatlısının olmaz sa olmazı biraz da ceviz ekledik. Mutlaka deneyin :D Eklenti 685491 |
5 Eklenti(ler)
20.11.2018 den ..
Sera içerisinde yetiştirmiş olduğumuz iki kök kırmızı malabar ıspanakları coştukça coştular. En sonunda 10 larca tohum bırakmışlar. Tohumlarından boya elde edildiğini duyduk. Ellerimize bulaşan boya hemen yıkamayla kaybolmuyor. Rengi de çok hoş gerçekten ;) Eklenti 685711 Eklenti 685712 Viyolde ektiğimiz baklalar epey büyüdüler, artık şaşırtma zamanı gelmiştir. Eklenti 685713 Çilekler de yaz kış demeden çiçeklenip meyve tutuyor. Fakat meyveler hava koşulları nedeniyle kızarmadan küfleniyorlar. Eklenti 685714 Bunlarda kol atan çileklerin yeni sürgünleri temizlenip viyole taşındılar köklenmesini tamamlayanlar yeni yerlerine alınacaklar. Eklenti 685715 |
Pazı Hasatı
5 Eklenti(ler)
Bu yıl tüketmekle biteremediğimiz sebzelerden birisi de pazı oldu. Sera içerisinde ekmiş olduğumuz tohumlardan çıkan 3 kök pazımız var. Siz hasat ettikçe daha çok yaprak çıkıyor. Ne bereketli bir şeymiş :D
Eklenti 685724 Eklenti 685718 Eklenti 685721 Eklenti 685719 Eklenti 685720 |
Tohum Hasatı
5 Eklenti(ler)
05.12.2018 den
Sera içerisinde yetiştirmiş olduğumuz. Sn. Zekoş tan meksika fasulyesi adında gelen daha sonra çeşit adı Runner Bean olarak düzeltilmiş bu türün tohumunu çoğalttık. Böyle farklı türleri bize kazandırdığı için kendisine çok teşekkür ederiz. Eklenti 686094 Eklenti 686095 Rengi ile gözleri dolduran iri taneli bu çeşit Türkiye de pek bilinmiyor. Kırmızı çiçekleri ile sarmaşık süs bitkisi olarak yetiştirildiğini de işittik. ;) Eklenti 686096 Fındık turplarının bir önceki hasatı eğri büğrü olmuştu bu seferki tam oldu. :rolleyes: Eklenti 686097 Bunlar da hasatı bekliyorken her yer kar buz eksilerdeyiz. :cool: Eklenti 686098 |
Hasata Devam
5 Eklenti(ler)
17-18.12.2018 den ..
Sera içerisi son günlerde sürekli eksilerde Eklenti 686099 son biberlerimizi de hasat ettik, bu mevsimde biber toplamak herkese nasip olmuyor. :p Eklenti 686100 Sera içerisinde bulunan lombardo ve balık biberler, şunların güzelliğine bir bakın ;) Eklenti 686101 Uzun süredir hasat ettiğimiz tereler, part ekimler sayesinde azar azar ama sürekli hasatı yapılıyor. Eklenti 686102 Bir yandan da tohum ekim denemeleri sürüyor. Bugün karnabahar ve brokoli ekimi yaptık .. :cool: Eklenti 686103 |
İstiridye Mantarı
4 Eklenti(ler)
Sonunda istiridye mantarımız da oldu. Sevdiğimiz bir arkadaşımızın hazırlamış olduğu mantar aşılı kütükleri deneme şansımız olacak. Mantar yetiştiriciliği ayrı bir konu olsa da bu konuda tecrübe edinmek benim için büyük bir tesadüf oldu. ;)
Hali hazırda bulunan kütüklerin sahibi hepsini götürmemi istedi fakat ben deneme amaçlı iki tanesini aldım. Eklenti 686127 Bu boydaki mantarlar uygun ortamda 3 5 gün gibi kısa bir sürede 3 5 kg olabiliyormuş. Eklenti 686128 Hazır elimiz değmişken biraz kendimize topladık. Eklenti 686129 Seramıza getirmiş olduğumuz 2 adet mantar aşılı kütükler. Hasat çok yakındır. :D Eklenti 686130 |
istiridye Mantarı ve Hasat
4 Eklenti(ler)
23.12.2018 den
Bir önceki paylaşımımızda mantarların çok kısa sürede büyüdüklerinden bahsetmiştik ;) Eklenti 686356 minik mantarlarımızın 5 gün sonraki halleri . artık hasat zamanı gelmiştir. :rolleyes: Eklenti 686357 Sn. dongyul den gelen brokoli ve Eklenti 686358 marullar da hasat edilecekler. :cool: Eklenti 686359 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 16:03. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025