agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Milla / Bahçe, avlu (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/37744.htm)

Milla 12-08-2015 15:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi eneskrky (Mesaj 1401446)
Aleo lar şahane gözüküyor milla ablacım güle güle büyüt :D
Soğuğa dayanıklımı barı kışı dışarda geçirdimi Hiç baya büyük çünkü evede girmez gibi duruyor ;)

Çok teşekkür ederim sevgili eneskrky,
Aleolar bildiğim kadarı ile yıllardır aynı yerde yaz kış duruyorlar. bir ara saksılarını değişip birazını da bir sayfa açıp paylaşımda bulunurum sanırım. Tam jeli kullanılabilecek olgunluğa gelmişler.

hira 12-08-2015 15:30

Yeni sayfan hayırlı olsun Milla ablacım :) artık istediğin kadar ekip dikebilirsin, kim tutar seni :)

Milla 12-08-2015 16:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hira (Mesaj 1401482)
Yeni sayfan hayırlı olsun Milla ablacım :) artık istediğin kadar ekip dikebilirsin, kim tutar seni :)

Çok teşekkür ederim sevgili hira,
Dediğin gibi ''Kim tutar beni'' :) Aklımda güzel projeler var ama hem zamana hem de sıcakların biraz düşmesine ihtiyacım var. İnşallah sonbaharda daha güzel bir bahçe oluştururum.

uyap 12-08-2015 18:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Milla (Mesaj 1401342)
Sayın h_dogan dan gelen ve ekip ilkel balkon şartlarımda tam manasıyla sebze alamasam da tohum alabildiğim ve o tohumlardan ektiğim 5 kök arşın börülcem. Sevgili evdeçiçek, seninkiler ne alemde, bir fotoğraf paylaşsan :) Bu arada sayın h_dogan'a tekrar teşekkürler.

Egede buna endeze ( endaze) börülce de derler. Hatta fasulye cinsi de vardır endeze diye satılan. Daha çok tohum istiyorsanız bir pazar ziyareti yapın derim. Çok verimli bir cins değildir ama yarım metreye varan uzunluğuyla zaten 10 tanesi bir tencere gelir. Amcam buna ayakkabı bağcığı derdi :D

eneskrky 12-08-2015 19:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Milla (Mesaj 1401480)
Çok teşekkür ederim sevgili eneskrky,
Aleolar bildiğim kadarı ile yıllardır aynı yerde yaz kış duruyorlar. bir ara saksılarını değişip birazını da bir sayfa açıp paylaşımda bulunurum sanırım. Tam jeli kullanılabilecek olgunluğa gelmişler.

Ablacım eğer ayırırsan dediğin gibi ben talibim cinsini beğendim diyebilirim , tabi mahsuru olmassa

lusoari 12-08-2015 19:33

Canım ablam, aloe yi görünce ve elinde olan kaktüs, sukulent türlerini az çok bildiğim için gözümün önüne süper kareler geliyor, müthiş fikirlerim var. ;)
Bahçendeki ayrık otlarını dert etme gelebilirsem eğer hepsini kendi ellerimle temizleyeceğim, işlerini şıp diye bitiririz birlikte merak etme sen.
Ah ahhh bir gelebilsem ablam daha aklımda neler neler var en güzel bahçenin senin bahçen olması için elimden gelen herşeyi yapmaya seve seve hazırım sadece şu anda kafamı pek toparlayamıyorum, biraz canım sıkkın bu aralar (faceden mesajın var) :(
Öyle çok heveslendim, öyle çok hayallere kapıldım ki sonumun hüsran olmasından korkuyorum ama yinede görüşemesek bile yeni adresini isterim ki senin yeni minişleri gönderebileyim.

lusoari 12-08-2015 19:39

Hoya Carnosa tam istediğim gibi büyüyor, ileride harika olacak buna eminim. :) Şimdiye kadar nasıl bir bakım uyguluyorduysan bundan sonrada aynı bakımla devam et iyice gelişsin ondan sonra dileğin gibi o dalı ayırabilirsin ;)
Lilyumlarına ise bayıldım ablam ellerine sağlık öyle güzel görünüyorlar ki onları tanımlayacak kelime bulamıyorum, ağzım açık kaldı valla. :D
Bu arada lale soğanların var mı bahçede biliyormusun? Yoksa beni bilgilendir mutlaka.

Milla 12-08-2015 20:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi uyap (Mesaj 1401516)
Egede buna endeze ( endaze) börülce de derler. Hatta fasulye cinsi de vardır endeze diye satılan. Daha çok tohum istiyorsanız bir pazar ziyareti yapın derim. Çok verimli bir cins değildir ama yarım metreye varan uzunluğuyla zaten 10 tanesi bir tencere gelir. Amcam buna ayakkabı bağcığı derdi :D

Sevgili uyap,
Ben bu cins börülceyi ilk h_dogan'dan duydum ve sağ olsun sayesinde edindim. (Fanatik bir börülce hastasıyım :) ) Bildiğim kadarıyla bu daha fazla uzayan bir tip ama ektiğimden sadece İstanbul'da balkonda tohumluk yapabildiğim için emin de değilim.
Yıllardır hala acebek yemedim :) (Bizde de ismi budur.)
Burada cumartesi kurulan pazarda sadece hal malları var. Hiç bir yerli üretici satışı yok. Onun için pazara hiç gidesim gelmiyor. Oysa daha önceki gezilerimizde Muğla'nın pazarına gitmiştim ne şahane bahçeden toplama ürünler, tohumlar vardı. Burası bu açıdan hüsraaaaaaaaaaannnnnnnnnnnn....

Milla 12-08-2015 20:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi eneskrky (Mesaj 1401520)
Ablacım eğer ayırırsan dediğin gibi ben talibim cinsini beğendim diyebilirim , tabi mahsuru olmassa

Tabi ki eneskrky,
Bir dağıtım sayfası açarım ve burada da o sayfayı duyururum. Oradan takip edersin ve ne kadar istersen yollarım.

Milla 12-08-2015 20:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lusoari (Mesaj 1401522)
Canım ablam, aloe yi görünce ve elinde olan kaktüs, sukulent türlerini az çok bildiğim için gözümün önüne süper kareler geliyor, müthiş fikirlerim var. ;)
Bahçendeki ayrık otlarını dert etme gelebilirsem eğer hepsini kendi ellerimle temizleyeceğim, işlerini şıp diye bitiririz birlikte merak etme sen.
Ah ahhh bir gelebilsem ablam daha aklımda neler neler var en güzel bahçenin senin bahçen olması için elimden gelen herşeyi yapmaya seve seve hazırım sadece şu anda kafamı pek toparlayamıyorum, biraz canım sıkkın bu aralar (faceden mesajın var) :(
Öyle çok heveslendim, öyle çok hayallere kapıldım ki sonumun hüsran olmasından korkuyorum ama yinede görüşemesek bile yeni adresini isterim ki senin yeni minişleri gönderebileyim.

Ablacığım öncelikle yazayım face'den senin mesajını cevapladım. Bir göz at istersen.
Senin bütün fikirlerine açığım ablacığım, çok da güzel olacaklarına eminim ama sana balayında da iş yaptırmayı düşünemem :) , kıyamam.
Son hiç hüsran olmaz sen merak etme, çok güzel olur. Bir çoğumuz aynı panik ve travmaları yaşadık zamanında.
Benim bu arada en büyük utancım şimdiye kadar hiç bir kaktüsümün çiçek açmaması. Daha doğrusu ben açtıramadım sanırım :)

Milla 12-08-2015 21:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lusoari (Mesaj 1401524)
Hoya Carnosa tam istediğim gibi büyüyor, ileride harika olacak buna eminim. :) Şimdiye kadar nasıl bir bakım uyguluyorduysan bundan sonrada aynı bakımla devam et iyice gelişsin ondan sonra dileğin gibi o dalı ayırabilirsin ;)
Lilyumlarına ise bayıldım ablam ellerine sağlık öyle güzel görünüyorlar ki onları tanımlayacak kelime bulamıyorum, ağzım açık kaldı valla. :D
Bu arada lale soğanların var mı bahçede biliyormusun? Yoksa beni bilgilendir mutlaka.

Sevgili kardeşim,
Bu ara buna ve diğer hoyalarıma sarı ,minik bir böcek dadandı. Bitkiyi öldürmeye gücü yetmiyor ama yaprak arkalarını zedeliyor. Sonradan bu böcekler sarıdan kırmızıya dönüyor. Yan bahçeden bir sarmaşıktan geldiğini gözlemledim. Yarın ilaçlamayı düşünüyorum ama yine de fikirlere açığım.

uyap 12-08-2015 21:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Milla (Mesaj 1401530)
Burada cumartesi kurulan pazarda sadece hal malları var. Hiç bir yerli üretici satışı yok. Onun için pazara hiç gidesim gelmiyor. Oysa daha önceki gezilerimizde Muğla'nın pazarına gitmiştim ne şahane bahçeden toplama ürünler, tohumlar vardı. Burası bu açıdan hüsraaaaaaaaaaannnnnnnnnnnn....

Hadi yaaaa :( kötüymüş bu, Egede olacaksın bir de hal sebzesi yiyeceksin ııh . Acaba belediye mi izin vermiyor ?
Börülce seviyorsan karagöz börülce de ekmelisin. Daha lezzetlidir ama daha kurtlu börülce deyiminin kaynağıdır :D. Memlekette olsam ben sana tohum bulup gönderirdim ama buradan ulaşma şansım yok. Yine de anneme söyleyeyim bulabilirse gönderirim ama bu yıla yetişmez :(. İstanbul'da bulamadığı için (börülce diye oturak fasulye satıyorlar burada 😝) internetten siparişle börülce getirten biri olarak seni anlayabiliyorum :D.

Milla 12-08-2015 21:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi uyap (Mesaj 1401550)
Hadi yaaaa :( kötüymüş bu, Egede olacaksın bir de hal sebzesi yiyeceksin ııh . Acaba belediye mi izin vermiyor ?
Börülce seviyorsan karagöz börülce de ekmelisin. Daha lezzetlidir ama daha kurtlu börülce deyiminin kaynağıdır :D. Memlekette olsam ben sana tohum bulup gönderirdim ama buradan ulaşma şansım yok. Yine de anneme söyleyeyim bulabilirse gönderirim ama bu yıla yetişmez :(. İstanbul'da bulamadığı için (börülce diye oturak fasulye satıyorlar burada 😝) internetten siparişle börülce getirten biri olarak seni anlayabiliyorum :D.

Sevgili uyap,
Sen yeter ki bana bul tohumunu, iki sene de olsa beklerim :)
İstanbul'da büyük marketlerde rodos fasülyesini börülce diye sattıklarına çok şahit oldum.
Benim canım çok fena acebek istiyor ya. Ben yine ''İsyannnnnnnnnn''

lusoari 12-08-2015 21:52

Gelmemin ismi balayı ablam maksat sizleri görmek, sizlerle vakit geçirmek, öyle çok özledim ki, hem buradan sana kavuşmayı bekleyen sürprizler var mutlaka görüşürüz. :)
Ben o bahçede büyük bir zevkle çalışacağım hem ileride o köşelere baktıkça bizi anarsınız fena mı olu :D
Kaktüslerin beni görsünler yeter ben onları tembihlerim ve sürekli açarlar dert etme bilirsin güzel iletişim kurarım :D
Geçen yaz benim hoyaya da sarı böcekler dadanmıştı ama sürekli duş aldırarak sorunu çözdüm, seninki daha küçük bulaşık deterjanıyla ellerini iyice sabunla sonra parmaklarınla yaprakları altlı üstlü ovala 2 3 dk sonra duş aldır hemen kaybolurlar. ;)

kerkenez 13-08-2015 09:00

Sayın Milla bahçeniz ve sayfanız hayırlı olsun. Gerçekten güzel bir iş çıkarmışsınız.

Milla 13-08-2015 19:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lusoari (Mesaj 1401565)
Gelmemin ismi balayı ablam maksat sizleri görmek, sizlerle vakit geçirmek, öyle çok özledim ki, hem buradan sana kavuşmayı bekleyen sürprizler var mutlaka görüşürüz. :)
Ben o bahçede büyük bir zevkle çalışacağım hem ileride o köşelere baktıkça bizi anarsınız fena mı olu :D
Kaktüslerin beni görsünler yeter ben onları tembihlerim ve sürekli açarlar dert etme bilirsin güzel iletişim kurarım :D
Geçen yaz benim hoyaya da sarı böcekler dadanmıştı ama sürekli duş aldırarak sorunu çözdüm, seninki daha küçük bulaşık deterjanıyla ellerini iyice sabunla sonra parmaklarınla yaprakları altlı üstlü ovala 2 3 dk sonra duş aldır hemen kaybolurlar. ;)

Sevgili lusoari,
Siz gelin de ot yoldurmak yok, tatil var, sohbet, muhabbet var :) Yine de sizin elinizle bir şeyler dikmenizi ve hatıra olmasını çok isterim.
Sürprizleri çok merak ediyorum ablacığım :)
Gel de bana kaktüsler hakkında fikirler ver. Ne yapmam gerektiğini sen bir bakışta çözersin.
Hoyaya yarın dediğini uygulayacağım. İnşallah kurtuluruz.

Milla 13-08-2015 19:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kerkenez (Mesaj 1401635)
Sayın Milla bahçeniz ve sayfanız hayırlı olsun. Gerçekten güzel bir iş çıkarmışsınız.

Çok teşekkürler sayın kerkenez,
Elimden geleni yapmaya çalışıyorum ama son 10 gündür nemden dolayı hiç bir şey yapamadın diyebilirim.

uyap 13-08-2015 20:33

Cinsini bilmiyorum ama börülce tohumunu buldum :D. Mesajlaştıktan sonra geçen yıl ipek hanım çiftliğinden getirttiğim kuru börülce aklıma geldi. Çimlenip çimlenmeyeceğini denemek için birkaç tane ıslattım. Eğer çimlenirse yarım kilo kadar tohum var.

Milla 15-08-2015 15:15

2 Eklenti(ler)
Sevgili evdeçiçek bu resimler sana gelsin :)

Milla 15-08-2015 15:15

1 Eklenti(ler)
Adını not almamışım :(

lusoari 15-08-2015 22:22

Ablam bu lablab purpureus olabilir mi?

Minik pembemsi mor çiçekler açıyor ve artık meyve mi, sebze mi desem bilemedim mor fasulyeler veriyor galiba. ;)

B e t ü l 15-08-2015 23:29

Kolay gelsin:)) Bahçe sayfanız güzelliklere dolup taşsın...

Milla 16-08-2015 08:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lusoari (Mesaj 1402204)
Ablam bu lablab purpureus olabilir mi?

Minik pembemsi mor çiçekler açıyor ve artık meyve mi, sebze mi desem bilemedim mor fasulyeler veriyor galiba. ;)

Ablacığım ben de netten araştırdım sanırım haklısın. Lablab purpureus
Hint fasulyesi/Selluka olarak geçiyor. İşin ilginci ben bu tohumları herhangi bir yerden almadım ya kendi topraktan karıştı ve çıktı ya da birisi selluka diye bunun tohumlarını yolladı :)

Milla 16-08-2015 08:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi B e t ü l (Mesaj 1402223)
Kolay gelsin:)) Bahçe sayfanız güzelliklere dolup taşsın...

Çok teşekkür ederim sevgili B e t ü l, inşallah güzellikleri hep beraber paylaşalım.

lusoari 16-08-2015 09:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Milla (Mesaj 1402242)
Ablacığım ben de netten araştırdım sanırım haklısın. Lablab purpureus
Hint fasulyesi/Selluka olarak geçiyor. İşin ilginci ben bu tohumları herhangi bir yerden almadım ya kendi topraktan karıştı ve çıktı ya da birisi selluka diye bunun tohumlarını yolladı :)

Selluka olduğunu sanmıyorum ablam, bu bitkinin gövdesi böyle morumsu oluyor, selluka ise yeşil gövdeye sahip yaprak renkleride gövde tonları ile orantılı yeşile ve hafif mora sahip dikkatlice bak dediğim ayrıntılardan mutlaka ayırt edeceksindir.
Çiçek açmış halini selluka ile karıştırmış olabilir gönderen arkadaş ama üzülerek söylüyorum bu güzelin selluka olma ihtimali çok düşük.
(Selluka tohumu eline geçerse benim için iki tane ayırmayı unutma ;) )

sonkez 17-08-2015 00:44

Şimdi kendi kendimden utandım :(
Benim arkadaşım bahçe sayfasi açmış ben anca şimdi görmüşüm.Hayırlı olsun...Bol sebzeli,bol cicekli ve bol meyveli olsun. Umarım hersey gonlune gore olur.
Gördüğüm kadarıyla epey uğraşıp herseyi yoluna koymaya başlamışsın.Rabbim kollarına kolaylık versin. Hersey gönlünce ,mutluluk ve sihhat icinde istedigin,hayal ettiklerin bir bir gercek olsun...

Milla 17-08-2015 11:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lusoari (Mesaj 1402254)
Selluka olduğunu sanmıyorum ablam, bu bitkinin gövdesi böyle morumsu oluyor, selluka ise yeşil gövdeye sahip yaprak renkleride gövde tonları ile orantılı yeşile ve hafif mora sahip dikkatlice bak dediğim ayrıntılardan mutlaka ayırt edeceksindir.
Çiçek açmış halini selluka ile karıştırmış olabilir gönderen arkadaş ama üzülerek söylüyorum bu güzelin selluka olma ihtimali çok düşük.
(Selluka tohumu eline geçerse benim için iki tane ayırmayı unutma ;) )

Yok ablacığım yanlış anladın beni. Ben de selluka olmadığını biliyorum. Bende selluka var çünkü. Fakat internette araştırırken ismi bu şekilde çıkıyor onu demek istedim. Bende bir iki selluka tohumu olması lazım :)

Milla 17-08-2015 11:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sonkez (Mesaj 1402452)
Şimdi kendi kendimden utandım :(
Benim arkadaşım bahçe sayfasi açmış ben anca şimdi görmüşüm.Hayırlı olsun...Bol sebzeli,bol cicekli ve bol meyveli olsun. Umarım hersey gonlune gore olur.
Gördüğüm kadarıyla epey uğraşıp herseyi yoluna koymaya başlamışsın.Rabbim kollarına kolaylık versin. Hersey gönlünce ,mutluluk ve sihhat icinde istedigin,hayal ettiklerin bir bir gercek olsun...

Çok teşekkür ederim sevgili sonkez. Ben de ''arkadaşım mutlaka beni ziyaret ederdi ne oldu acaba'' diye seni merak ediyordum.
Bahçeyi tam düzene sokamadım aslında. Sebze konusunda çok zayıf kaldım. Toprak çok sert kökleri boğuyor ve toprak üstünden gövdeyi kesiyor. Çok fide kaybettim. Olanlar da çok cılız çiçeğe bile geçemediler.
Toprağı biraz yumuşatmak adına bu sene şömineden çıkan külleri vs. dökeceğim. Bir de ağaçlar yıllardır tüm vitamin ve mineralleri çekmiş anladığım kadarıyla toprak çok verimsiz. Bol gübre, kül, lompost vs. ile güçlendirip yumuşatmayı deneyeceğim. Fikri olan varsa paylaşırsa çok sevinirim :)

sinbas 17-08-2015 15:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Milla (Mesaj 1402489)
Çok teşekkür ederim sevgili sonkez. Ben de ''arkadaşım mutlaka beni ziyaret ederdi ne oldu acaba'' diye seni merak ediyordum.
Bahçeyi tam düzene sokamadım aslında. Sebze konusunda çok zayıf kaldım. Toprak çok sert kökleri boğuyor ve toprak üstünden gövdeyi kesiyor. Çok fide kaybettim. Olanlar da çok cılız çiçeğe bile geçemediler.
Toprağı biraz yumuşatmak adına bu sene şömineden çıkan külleri vs. dökeceğim. Bir de ağaçlar yıllardır tüm vitamin ve mineralleri çekmiş anladığım kadarıyla toprak çok verimsiz. Bol gübre, kül, lompost vs. ile güçlendirip yumuşatmayı deneyeceğim. Fikri olan varsa paylaşırsa çok sevinirim :)

Sayın @Milla size Önerilerim;
1- Yaptırabiliyor sanız toprak analizi yaptırmanızda fayda var ona göre makro ve mikro takviyesi düşünürsünüz.

2- Kullanmadıysanız dekara 6 ton olacak şekilde yanmış çok yıllık steril hale getirilmiş (yabancı ot tohumlarından, fungisitler'den ve toprak altı zararlılarından arındırılmış) büyük baş hayvan gübresi serin ve karıştırın derim. (çok yıllık olması; ekstra olarak bir çok ot tohumunun ölmüş olma ihtimali ve koku yapmama gibi özelliğe sahiptir.)

3- Toprağın kireç oranına göre; tarımda kullanılan kireç (veya sönmüş toz kireç) toprağın gevşemesini sağlayacaktır.(dikkat! fazla kullanırsanız toprağın yapısını bozarsınız)

Kolay gelsin.

Milla 19-08-2015 16:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sinbas (Mesaj 1402576)
Sayın @Milla size Önerilerim;
1- Yaptırabiliyor sanız toprak analizi yaptırmanızda fayda var ona göre makro ve mikro takviyesi düşünürsünüz.

2- Kullanmadıysanız dekara 6 ton olacak şekilde yanmış çok yıllık steril hale getirilmiş (yabancı ot tohumlarından, fungisitler'den ve toprak altı zararlılarından arındırılmış) büyük baş hayvan gübresi serin ve karıştırın derim. (çok yıllık olması; ekstra olarak bir çok ot tohumunun ölmüş olma ihtimali ve koku yapmama gibi özelliğe sahiptir.)

3- Toprağın kireç oranına göre; tarımda kullanılan kireç (veya sönmüş toz kireç) toprağın gevşemesini sağlayacaktır.(dikkat! fazla kullanırsanız toprağın yapısını bozarsınız)

Kolay gelsin.

Sayın sinbas,
Önerileriniz için teşekkürler fakat benim hepi topu 250 metre kare bahçem var :) Bu hesapla bahçeye 1,5 ton gübre dökmem gerekiyor galiba ve bu benim için imkansız.
Diğer tavsiyelerinizi ise araştırıp uygulayacağım.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:27.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025