agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   TCM / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/34328.htm)

TCM 13-03-2019 08:40

4 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi chelik26 (Mesaj 1562515)
Sn TCM,
Kekikleri ne yapıyorsunuz?
Tohum alıyormusunuz :)

Son sezon toplamadım. Önceki sene toplayıp etkinlikte de dağıtmıştım. Kekiklerle başım dertte. Benden başka seven yok. Aslında düzenli çiçeklenmesine fırsat vermeden üstten kesilse görüntüsü, kokusu pek güzel. Üzerine basmakla sorun olmuyor, yer örtücü, kendi kendine kısa zamanda yayılıyor, çim gibi kullanılabilir kısaca, aşırı basılmadığı sürece sorun yok. Ancak budanmaz ise dallar uzuyor, sağa sola yayılıyor böyle olunca da güzel gözükmüyor. Yandaki komşu, hanımla bir olup başımın etini yiyorlar 'eee ne zaman kaldırıp çim yapacaz bunları' diye. :D

Kısabacak pırasalar, geçen seneki etkinlikten. Minik minik fideleri bahçenin iki ayrı yerine diktik. Bir grup mısırların arasında kaldı, diğer grup ise ön tarafta göz önündeydi. Hanım 'olmaz bunlar' dediyse de, gariplerim mısırların tacizlerine ve sözlü sataşmalara rağmen aylarca mücadele edip bu hale geldiler...

Eklenti 688747

Bize bağlı ailelerden birinin kızı yurt dışında çalışıyor/muş. Amerika şimdi Afrika da vs. Önceki sene getirdiği tohumlardan birazını bana getirdi annesi. Unutma beni çiçeği, cosmos, minik ayçiçeği (ektim güzel olmadı) bir kaç tane de sebze tohumu. Biri havuç, toprağa serptik epey zaman sonra baktık bir şeyler çıkıyor...Zamanla her taraftan fışkırdı. Ufak boylu ve şişman vücut kilo endeksi yüksek obez havuçlarımız oldu bir sürü. Önce bir şeye benzetemedik ama soğuklarla tanışınca güzelleşti bizim obezler; sulandı, sertleşti, tatlandı. Ama keskin bir aroması vardı. Sevdik biz..Mavi dairenin içinde ki Amerikadan gelenlerden, paketini incelemeden atmışım, turp diye ektik, pancara benzettik ama şalgam gibi bir şey çıktı. Bir altta küçük boylu olanının kesilmiş hali var; sert, beyaz halkalı...Bahçede hala bir kaç kök kalmış, iki avucu dolduracak büyüklükte olanı bile var.

Eklenti 688746

Eklenti 688749

Hazır fide olarak ektiğimiz pırasa, pancar, kerevizler. Bir de yine önceki yıllarda etkinlikten gelen çekirdeklerimiz. Bu sene de tam anlamıyla değerlendiremedik. Bahçedeki depoda bırakıp gitmiştim iyice kurusunlar diye, ancak içerisi sandığımdan daha nemli çıkınca çoğu küflendi. Kalanları fırın tepsisinde tuzlayıp biraz unlayarak kavurduk. Mükemmel oldu.

Eklenti 688748

TCM 13-03-2019 09:07

5 Eklenti(ler)
Etkinlikten gelen kırmızı başlıklı kız. Fotoğraf hilesi gibi di mi... Önce brokoli sanıp haşladık, sonra karnabahara daha çok benziyor deyip yemeğini yaptık. Yemeği daha güzeldi.

Eklenti 688752

Çok güzel resimleyemesem de yer bademi - tigernut. Üç kök vardı galiba, onu da birine vereyim diye ekmiştim az çıkınca veremedim mi nasıl oldu tam hatırlamıyorum. Yani öylesine ekmiştik bu yıl. Kendi başlığında da yazdım gerçi; kız tesadüfen bir kaç tane yeyip beğenince okula götürmüş, arkadaşları da çok beğenince bu sene çok ekilecek artık. Önceki sene unundan kurabiye yapacaktık ama güzel kurutamayıp küflendirince tüm hevesim kaçmıştı oysa.

Eklenti 688753

Kışlıklar devam..

Eklenti 688751

Şalgamsının daha iyi resimlerini buldum, 43 numara ayak için kusura bakmayın.

Eklenti 688750

Ağaç dahil köklere zarar veren manas - kadı lokması vs. nin çucuğu değil mi bu?... Nasıl tüketeceğimize karar veremeyip her seferinde yabana götürdüğümüz badem ağacını beşinci yılında kökledik. O kadar yerden 10 kadar çıktı.

Eklenti 688754

TCM 13-03-2019 10:01

5 Eklenti(ler)
Domates fidesini toprağa diktiğinizde bol sulayacaksınız, meyveler ceviz büyüklüğüne erişinceye kadar bir daha su vermeyeceksiniz ki kökleri gelişsin, domates iki metreye kadar kök uzatabilir diyorlardı da inanmıyordunuz değil mi, alın size domatesin kökü. Zıkkımın kökü gibi oldu ama :) ..

Resimdeki kökler 80 cm. civarında ve uç kısmını tam çıkaramadığım için koptu, yaklaşık 90 cm. lik domates kökünü görüyorsunuz, ben de ilk defa bu kadar uzununu gördüm.

Eklenti 688755

Hep söylüyorum ya, bahçenizden kadifeyi eksik etmeyin. Zahmetsiz, zararsız, hastalıksız, böcek kovucu gibi bonusları da var üstelik.

Eklenti 688756

Yine buradan tanıştığımız arnavut biberi, bu yıl ekmedim artık, dokusu çok güzel, güzel de poz vermiş kerata.

Eklenti 688757

İki haftada bir ziyarete gittiğim ve yukarıda mor oturak domatesini tanıttığım Köseler Köyümüzden manzara. Tarlanın sahibi, baharda yağmurlardan sonra buraya karpuz, börülce (gördüklerim bunlar bir kaç çeşit daha vardı sanki) tohumlarını eliyle serpiyor ve bir daha da dokunmuyor, ilaçlamıyor, sulamıyor. İçerisinde yemiş ağaçları bulunan arazi eğimli ve manzarası müthiş. Kaç yıldır oğlu 'bi gidelim' diyordu da denk gelememiştik.

Eklenti 688758

Bu da ganimetimiz, biraz börülce de vardı. Susuz yetişen karpuzlar...

Her karpuz yediğimizde yemiş ağacının dibine çökerek, çakıyla kestiğimiz karpuz hatırlanacak artık. 'Neeerde çocukluğumuzun karpuzları' derdik ya, ben 'O' karpuzu buldum sonunda, siz başınızın çaresine bakın artık..

Eklenti 688759

g.c. 13-03-2019 10:02

Doğrudur hocam, o çucuklar kadı lokması. En son Meyvelitepe üstadın denemelerinde kesin bir kök zararı verdiklerine dair bir gözlem bulunmamıştı. Buna istinaden yazlık bahçesinde ki akrabaları tarafımca 'suçsuz' adledilerek doğal ortamlarında kendi başlarına bırakıldı.

TCM 13-03-2019 10:15

3 Eklenti(ler)
Etkinlik sayfalarında da bahsetmiştim biraz. Agaçlar.net olarak ufak bir bankamız olsa iyi olmaz mı. Sürekli bulabileceğimiz en güzel tohumları bir kaç arkadaşa zimmetlesek.

Ben ufaktan başladım, daha doğrusu tüm tohumlarımı daha uygun şartlara geçirmeye başladım. Ağzı plastik tıpalı ilaç şişelerinin (flakon) içerisine nem alıcı ve koruyucu kül ekleyip tohumları yerleştiriyorum. Her yılın tohumu ayrı, tohumlarda çaprazlaşma sonucu bozulma olursa bir önceki yıla dönebileyim diye. Tüm cam şişeler teneke büyücek bir kutunun daha içinde buzdolabında duruyor. Buzdolabı içerisi ortalama 5-6 derece olduğuna göre kutu içerisi herhalde azcık daha sıcaktır. Derece koyup ölçeyim en iyisi. Bu sene multisef ve cefamed tohumları moda bu arada..

Eklenti 688760

Yarın İsrail tohumları satmaz, kıtlık kuraklık olur dünyada tohum kalmazsa, tüm tohumlarınızı fareler, karıncalar yerse kapımı çalmayın sakın. Veya siz de bir şeyler yapın.

Eklenti 688761

Şu ana kadar düzenleyebildiğim tohumların listesi... @ bahcedenn seneye tohum paylaşımında beni geçecekmiş... Peh... Tohumların tamamını paylaşıma açacam seneye...Tüm önlükler benim olacak... ;)

Eklenti 688762

AkisSoftware 13-03-2019 11:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TCM (Mesaj 1562547)
Etkinlik sayfalarında da bahsetmiştim biraz. Agaçlar.net olarak ufak bir bankamız olsa iyi olmaz mı. Sürekli bulabileceğimiz en güzel tohumları bir kaç arkadaşa zimmetlesek. ...

Değerli üstad ellerin dert görmesin. Benzer şekilde ben de düşünmüştüm. Çok yerinde bir hareket. Adamların kafasının çok çalıştığını kimse sanmasın ha. İş gereği çok muhatap oluyoruz. Kafaları çok kalın. Bizdeki cinlerden onlarda hiç yokmuş gibi :). Ama adamlar teknolojiyi kullanıyor ve laf yapacağına icraat yapıyor....

Lakin burda sormak istediğim bir soru var. Buzdolabı içerisinde bu tohumlar bozulmadan ne kadar dayanır? Veya çok uzun süre bozulmaması için ne yapabiliriz? Tohum bankalarını gören duyan nasıl çalıştığını bilen birileri varsa bizleri aydınlatırsa çok mutlu oluruz.

TCM 13-03-2019 12:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi AkisSoftware (Mesaj 1562551)
Değerli üstad ellerin dert görmesin. Benzer şekilde ben de düşünmüştüm. Çok yerinde bir hareket. Adamların kafasının çok çalıştığını kimse sanmasın ha. İş gereği çok muhatap oluyoruz. Kafaları çok kalın. Bizdeki cinlerden onlarda hiç yokmuş gibi :). Ama adamlar teknolojiyi kullanıyor ve laf yapacağına icraat yapıyor....

Lakin burda sormak istediğim bir soru var. Buzdolabı içerisinde bu tohumlar bozulmadan ne kadar dayanır? Veya çok uzun süre bozulmaması için ne yapabiliriz? Tohum bankalarını gören duyan nasıl çalıştığını bilen birileri varsa bizleri aydınlatırsa çok mutlu oluruz.

Burada da bilgi verilmiş Türkiye de açılan Tohum Gen Bankası ndan. Ara ara okuduğum bilgilerle kafamda kalan bilgilere göre; ideal şartların 4-5 dereceler olduğunu duymuştum, ancak linkteki verilere göre derin dondurucu soğuğu -20 ler uzun süreli saklama, 4-5 dereceler ise kısa süreli saklamalar içinmiş. Birkaç ay önce buzdolabının termostatı ikinci kez bozulup bu kez ürünleri dondurmaya başlayınca korkmuştum 'acaba tohumlara da bir şey oldu mu' diye. Sorun değilmiş demek ki. Odun külü özellikle mantari hastalıklara karşı koruma sağlıyor ve ortamın nemini de alıyor. Geçen okuduğum yazıda; tamamen külün içine konan (tohum idi herhalde) malzemenin bozulmadığını anlatıyordu. Bozulmada en başta etkenler hava, sıcaklık, hastalıklar ve nem. Şunu yapabilirim demek ki; daha küçük flakonlar edinip (elimdeki tohumlar zaten fazla değil yetecektir, ayrıca ne kadar küçük hacim o kadar az hava, o kadar az kül ihtiyacı ve yer kaplama demek) tohumlardan artan yeri tamamen kül ile doldurarak (düşününce zarar verecekmiş gibi geliyor ama alkali külün zararı olmaz herhalde) derin dondurucuda saklayabilirim. Var mı beyin fırtınasına katılan.

TCM 13-03-2019 12:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi g.c. (Mesaj 1562546)
Doğrudur hocam, o çucuklar kadı lokması. En son Meyvelitepe üstadın denemelerinde kesin bir kök zararı verdiklerine dair bir gözlem bulunmamıştı. Buna istinaden yazlık bahçesinde ki akrabaları tarafımca 'suçsuz' adledilerek doğal ortamlarında kendi başlarına bırakıldı.

Di mi ya, uffacık ağzıylan ağacın kökünü yiyene kadar torununun torununu görür bu meymenetsiz. En iyisi ben de önüme çıkanı toplayıp geçici görev çıkartayım hepsine.

chelik26 13-03-2019 15:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TCM (Mesaj 1562554)
Burada da bilgi verilmiş Türkiye de açılan Tohum Gen Bankası ndan. Ara ara okuduğum bilgilerle kafamda kalan bilgilere göre; ideal şartların 4-5 dereceler olduğunu duymuştum, ancak linkteki verilere göre derin dondurucu soğuğu -20 ler uzun süreli saklama, 4-5 dereceler ise kısa süreli saklamalar içinmiş. Birkaç ay önce buzdolabının termostatı ikinci kez bozulup bu kez ürünleri dondurmaya başlayınca korkmuştum 'acaba tohumlara da bir şey oldu mu' diye. Sorun değilmiş demek ki. Odun külü özellikle mantari hastalıklara karşı koruma sağlıyor ve ortamın nemini de alıyor. Geçen okuduğum yazıda; tamamen külün içine konan (tohum idi herhalde) malzemenin bozulmadığını anlatıyordu. Bozulmada en başta etkenler hava, sıcaklık, hastalıklar ve nem. Şunu yapabilirim demek ki; daha küçük flakonlar edinip (elimdeki tohumlar zaten fazla değil yetecektir, ayrıca ne kadar küçük hacim o kadar az hava, o kadar az kül ihtiyacı ve yer kaplama demek) tohumlardan artan yeri tamamen kül ile doldurarak (düşününce zarar verecekmiş gibi geliyor ama alkali külün zararı olmaz herhalde) derin dondurucuda saklayabilirim. Var mı beyin fırtınasına katılan.

Aynı şeyi bende düşünüyrum, evin 1 odasını saklama odası yapıyım diye ama ortam çok sıcak olacak ve elverişisiz anlattıklarınıza dayanaraktan. Ancak size nacizane önerim uzun süreli saklayacaksanız çok tohuma gerek yok zannımca, her çeşitten 10 tane bana göre yeterli. Bir sene ekip çoğaltıp 2. sene ürün alınabilir. Ve çeşitleri etiketledikten sonra 8-10 çeşidi aynı şişeye koymanın sanırım zararı olmaz çünkü -10-20 derecelerde tohum zaten ilelebet uyuyor olacak. Ama yer sıkıntısı yoksa ****** çok tohum, tek şişe uygulaması daha sağşlıklı.

Muda 13-03-2019 16:17

Sn. TCM;

Eskiler tohumları genelde bez içerisinde saklayarak hava almalarını sağlıyorlarmış. Etkinlikte gönderdiğim Tınaztepe domates yaklaşık 65 yıl kadar belki bin tohumun içinden çıkan 4 canlı domates fidesinden çıkanlar. İkinci yıl elde edilen domates tohumları çok fazla olmuş. Hava almayan yerde tohumlarda bozulma olabilir. Ancak nemi mantar için düşünce güzel. İlaç şişeleri içinde saklamak da güzel düşünce. Babam sünizit için çocukluğumda doktorların profesörler dahil koydukları yanlış migren teşhisi yüzünden denemediği şey kalmadı. En büyük faydayı da eşek hıyarı suyunu sizin yaptığınız gibi doldurup buzdolabında saklayarak bulmuştu. Tabi zehirli olduğu için çok az kullanıyordu. Bir başkası fazla kullanmış bir gün hastanede misafir olmuş. Ben doğduktan 8 yıl boyunca yanlış teşhiş yanlış tedavi ile hayatımız zehir oldu. Tanıdığı olan doktorla miğren ilaçlarının aksi tesir yaptığını konuşurken bir tane röntgen filmi ile doğru teşhis ve tedavi ile kurtuldu. Sizin şişeleri görünce o aklıma geldi. Biz de bakalım kendi tohum stoğumuzu sizin gibi güzelleştirmemiz lazım.
Kolay gelsin.

TCM 13-03-2019 18:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Muda (Mesaj 1562580)
Sn. TCM;
Eskiler tohumları genelde bez içerisinde saklayarak hava almalarını sağlıyorlarmış... Hava almayan yerde tohumlarda bozulma olabilir. Ancak nemi mantar için düşünce güzel...

Çok haklısınız. Ben şöyle düşünmüştüm; flakonlar açılıyor ve en az bir kez içerisine iğne girip çıkıyor, ayrıca şişeleri-kapakları yıkarken, tohumları katıp çıkarırken bir kaç kez ağzındaki lastiklerin de eski elastikiyeti kalmıyor. Bu esnada az da olsa hava irtibatını sağlar herhalde. Aslında en güzeli şaraplar gibi ağzı dar şişelerde ve mantar ile kapatarak saklamak.

TCM 13-03-2019 18:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi chelik26 (Mesaj 1562578)
Aynı şeyi bende düşünüyrum, evin 1 odasını saklama odası yapıyım diye ama ortam çok sıcak olacak ve elverişisiz anlattıklarınıza dayanaraktan. Ancak size nacizane önerim uzun süreli saklayacaksanız çok tohuma gerek yok zannımca, her çeşitten 10 tane bana göre yeterli. Bir sene ekip çoğaltıp 2. sene ürün alınabilir. Ve çeşitleri etiketledikten sonra 8-10 çeşidi aynı şişeye koymanın sanırım zararı olmaz çünkü -10-20 derecelerde tohum zaten ilelebet uyuyor olacak. Ama yer sıkıntısı yoksa ****** çok tohum, tek şişe uygulaması daha sağşlıklı.

10 az olur yine de :) acil durumlarda, yerden de tasarruf için, her çeşit tohumu minik bezlere sarıp ağzı mantarla kapalı şişelere koyarak derin dondurucuya kaldırabiliriz. Kendi kullanımım için de flakonlarla normal buzdolabında saklamak bir bakışta istenilen tohumu bulmak, sürekli açıp kapamak için daha mantıklı gibi..

g.c. 13-03-2019 19:33

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TCM (Mesaj 1562586)
Çok haklısınız. Ben şöyle düşünmüştüm; flakonlar açılıyor ve en az bir kez içerisine iğne girip çıkıyor, ayrıca şişeleri-kapakları yıkarken, tohumları katıp çıkarırken bir kaç kez ağzındaki lastiklerin de eski elastikiyeti kalmıyor. Bu esnada az da olsa hava irtibatını sağlar herhalde. Aslında en güzeli şaraplar gibi ağzı dar şişelerde ve mantar ile kapatarak saklamak.

Hocam, bu şişeler Kemeraltından ucuza temin edilebiliyor. 25cclieri özellikle epey ucuzdu. Belki işinizi görür.

TCM 14-03-2019 21:27

@ g.c. medikal malzeme satıcılarında mı gördünüz şişeleri ?

g.c. 15-03-2019 05:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TCM (Mesaj 1562712)
@ g.c. medikal malzeme satıcılarında mı gördünüz şişeleri ?

Hayır hocam, düğün, söz nişan ıvır zıvırları satan yerlerde bulunuyor. Genellikle içine renkli kolonya vb. Sıvı konularak davetiye yanında hatiralik gibi süsler yapılıyor bunlarla. (Yaptık ordan biliyorum) :)

MI 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

TCM 15-03-2019 06:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi g.c. (Mesaj 1562730)
Hayır hocam, düğün, söz nişan ıvır zıvırları satan yerlerde bulunuyor. Genellikle içine renkli kolonya vb. Sıvı konularak davetiye yanında hatiralik gibi süsler yapılıyor bunlarla. (Yaptık ordan biliyorum) :)

MI 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hanım daha salı günü oraya gitmişti yeğeninin hazırlıkları için :(

AkisSoftware 15-03-2019 07:15

Tohum saklamak için "cam" dan daha uygun bir kap bulunamaz heralde? Derin dondurucu tarzında bir ortamda saklamak tohum dayanımını maksimum seviyeye çıkarır diye düşünüyorum. Bu sene elimdeki tohumlardan bazılarını bu şekilde saklamak çok mantıklı...

Konuyu takipteyiz...

TCM 15-03-2019 08:05

@ g.c. buldum :) Nette onlar da varmış, oldukça da hesaplı, 25-50 cc. mantar kapalı süs şişelerinin tanesi 1 tl. nin de altında. Bu yıl böyle idare edip seneye 'seçilmişler'a ayrı muamele yapmalı.

AkisSoftware 15-03-2019 08:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TCM (Mesaj 1562742)
@ g.c. buldum :) Nette onlar da varmış, oldukça da hesaplı, 25-50 cc. mantar kapalı süs şişelerinin tanesi 1 tl. nin de altında. Bu yıl böyle idare edip seneye 'seçilmişler'a ayrı muamele yapmalı.

Adres verseniz ihtiyaç duyanlara yol göstermiş olursunuz sayın TCM.

its_just_a_ride 15-03-2019 12:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi AkisSoftware (Mesaj 1562749)
Adres verseniz ihtiyaç duyanlara yol göstermiş olursunuz sayın TCM.

gittigidiyor'da var fazlasıyla.

g.c. 15-03-2019 12:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TCM (Mesaj 1562742)
@ g.c. buldum :) Nette onlar da varmış, oldukça da hesaplı, 25-50 cc. mantar kapalı süs şişelerinin tanesi 1 tl. nin de altında. Bu yıl böyle idare edip seneye 'seçilmişler'a ayrı muamele yapmalı.

Hocam geçmiş gün, yanlış hatırlıyor olabilirim ama toplu alımda internet fiyatları ile hatrı sayılır fark oluşuyordu diye aklımda kalmış. Yolunuz düşerse gidip pazarlık ederek almak en iyisi.

g.c. 15-03-2019 12:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi AkisSoftware (Mesaj 1562749)
Adres verseniz ihtiyaç duyanlara yol göstermiş olursunuz sayın TCM.

İnternet arama çubuğuna "süsleme malzemeleri şişe" benzeri bir arama yaparsanız karşınıza istemediğiniz kadar sonuç çıkacaktır. ;)

TCM 15-03-2019 12:28

@ AkisSoftware, google amcaya 'mantar kapaklı küçük şişe' yazınca özellikle N11 de tonla yer çıkıyor. Kendim direk almadığım için bir yer önermedim. Kabaca göz gezdirdim 100 tanesi kargo hariç 65 tl. gibi fiyat vardı. Daha az 10-20-25 satan da var, alacak olursam (herhalde sezon sonu olur) mutlaka bilgi veririm.

TCM 15-03-2019 12:28

Pişti olmuşuz az arayla :D

TCM 13-04-2019 10:52

2 Eklenti(ler)
Resimleri atayım yarın tarım sınavım var çarşıya çıkmam gerek bıdı bıdısını sonra yapalım.

Önce @Lonicera nın emanetleri,

Eklenti 691038

Layığıyla baktığımı düşünüyor kendisine bir kez daha teşekkür ediyor, O nun gibilerinin sayısının artmasını diliyorum.

Eklenti 691039

TCM 13-04-2019 10:57

5 Eklenti(ler)
Fidelerimiz bugün itibarı ile toplu görünümde;

Eklenti 691040

Eklenti 691041

Bu yıl tigernut-yer bademi senesi, 60 bardağa 150 tane ektim, çimlenmesi için neler yaptığımı sonra anlatırım, 'bitki delileri' sayfasına adayım.

Eklenti 691042

Domatesler, azcık boyları uzun derseniz benim suçum değil, podyum güzeli onlar, zarif..

Eklenti 691043

Garanti amaçlı kimi bardaklara çifter ektiğimiz fideler; az daha büyüsünler de ayıralım.

Eklenti 691044

Lonicera 13-04-2019 15:00

Maaşallah emanetlerin hepsi çok sağlıklı görünüyor. Ellerinize sağlık.

Sizi seçerken doğru bir tercih yaptığımı biliyordum, yanıltmadınız. Emin ellerde olduklarını bilmek bile çok güzel bir duygu. Ben de size teşekkür ederim.

chelik26 13-04-2019 17:05

Çok güzel büyütmiüşsünüz
Keşşşşke benimde olsa :)

TCM 14-04-2019 21:19

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi chelik26 (Mesaj 1565706)
Çok güzel büyütmiüşsünüz
Keşşşşke benimde olsa :)

Şevket Beyyyy.. Uğrayın bu taraflara fazlalık domateslerin bir kısmını size vereyim.. ;)

Sezon sonu eşimle İzmir den gelirken Bayındır a uğradık. Kış tam bastırmamıştı. Bir kaç yere ortanca sorduk, tam ayrılırken daha önce alışveriş yaptığımız bir amcaya denk geldik. Saksıdaki ortancalarına 7.5 tl. istedi. 'Amca bunları yaylaya dikeceğiz, hemen toprağa aktarsak havalar iyice soğumaya başladı başlayacak, sorun olmaz di mi' deyince amca 'arka tarafta genç birinde poşette ortanca var, boşuna saksıya para verme, iki-üç liraya ondan al' dedi. Neyse 2,5 tl. ye 40 kadar ortanca aldık poşette. Gence de sordum 'amcayla akraba veya ortak mısınız siz, böyle böyle yaptı' diye. Değillermiş.. Böyle güzellikler hala var..

Resim geçen pazar (07.04.2019) yayladan. Resmin sağındaki laleler yeni açacak daha. Solda mavi halkadaki geçen sene diktiğimiz ortancalar. Kırmızı küçük halkanın içinde dipten gelen ortanca sürgününü görüyorsunuz.

Eklenti 691142

Komşu sınırımıza mavi halkalarla işaretli yerlere 50 şer cm. arayla ortanca dikili. Gördüğümüz kadarıyla hepsi gayet güzel tutmuş. Resimde sağ taraftaki kırmızılar kekik ektiğimiz, sonradan parça parça aktardığımız ve kendiliğinden çıkan kekikleri gösteriyor. Bu araya da çim yapmayı düşünüyorduk ancak bu yıl kekikleri iyice yayarak yeri örtmesini sağlamaya çalışacağım. Bakalım çim mi, kekik mi..

Eklenti 691143

TCM 14-04-2019 21:38

1 Eklenti(ler)
Üstte minik ortanca fidelerinin olduğu yer aşağıdaki resimde bizimkinin durduğu yer. Evin önünde eski ortancaları görüyorsunuz. Bir bilgi aktarayım; ortancaların budamasını çiçekleri iyice geçince yaparsak sonraki sezon çiçek açabilirmiş, şimdi budarsak bu sezon çiçek açmazlarmış. Ortancaların karşısında yolun kıyısında leylandiler ve önünde sedumlar var. Sedumların aralarında öbek öbek ayrıkotu mevcut. Çimlere muhtemelen sıkıntı verecekler (Güler Hn. buralarda olsa da sorsak ayrık ile çim amca çocukları sayılır, sedumların aralarındaki ayrıkları görmezden gelsek olur mu diye.

Mavi şeritlerin olduğu evin yan tarafına dahliya=dalyalar dikilecek ve aralarında da kadifeler. Bunların önüne de hazır çim. Yaklaşık 150 m.kare alan çimlendirilecek.

Resmin tam ortasındaki meydanlıkta kışın dökülen iki kamyon toprak vardı. Yıkılan otelin temelinden çıkan taşlı toprak. Taşlar temizlendi, tarlanın alçak yeri dolduruldu, kalanı da gördüğünüz gibi çim alanının düzlenmesi için ince bir tabaka halinde döküldü. Su göllenmesi olmayacak şekilde düzeltildi gibi ama bakalım artık.

Hazır çimin serileceği yer sert olmalıymış yer yer çökmesin diye. Şimdi buraya granül leonardit+solucan gübresi atıp çapa makinesiyle üstten hafifçe karıştırıp silindirle düzlemeli mi yoksa böyle kalsın da üzerine direk serelim mi..

Bilen varsa el atıversin de çıkalım yokuştan..

Eklenti 691145


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:18.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025