agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   TCM / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/34328.htm)

TCM 30-12-2014 07:58

@Muda, ilkbaharda ekmeyi planladığım pek çok çiçek, sebze var. Bunları aradan çıkarayım dedim. Önümüzdeki haftalarda dört çeşit sedum var onların ekimine başlayacağım nasipse. Uyarsa ve zaman kalırsa ilkbaharda da ekeriz.

TCM 30-12-2014 08:51

2 Eklenti(ler)
Sedum palmeri ...

Eklenti 530978

Ve sedum rupestre angelina... Keyifleri iyi gibi...

Eklenti 530979

Muda 31-12-2014 15:20

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TCM (Mesaj 1340320)
@Muda, eldivenden geçemezki :) Malç naylonu kaplamalı ancak doğal ve güzel durmaz herhalde. Çam iğnesinin asiditesini çilek ve ortanca severmiş o açıdan söyledim. Yediverenlerin birkaç çeşidi var, sizin gördüğünüz hangisi acaba?

Fotoğraflara bakarken en verimli olanın sonbahar görüntülerini buldum. İlkbaharda dikmiştik. Sonbardaki fotoğrafları. Arkadaşımdan alarak sonbaharda yeniden diktim. Osmanlı çileği çimen gibi yetişmesine rağmen ilkbaharda çileğini verecek. Burada yerli olarak yetişen de aynı şekilde ilkbaharda sadece çilek veriyor. Başka bir arkadaşımdan aldığım iri olan da sadece ilkbaharda verimli. Ancak yanında bulunan büyük taş kırılırken zarar görmüşler. Çiçekçiden aldığım yediveren cinsi çilek de az da olsa büyüdü. Ancak onun çilekleri daha iri ve yassımsı. Fotoğraf yüklemede sıkıntı var nedense.

Eklenti 531147

Eklenti 531148

Muda 01-01-2015 10:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TCM (Mesaj 1343811)
@Muda, ilkbaharda ekmeyi planladığım pek çok çiçek, sebze var. Bunları aradan çıkarayım dedim. Önümüzdeki haftalarda dört çeşit sedum var onların ekimine başlayacağım nasipse. Uyarsa ve zaman kalırsa ilkbaharda da ekeriz.

Sayın TCM; Ekeceğiniz tohumların tamamını aynı zamanda ekmemeniz çok iyi olur. Tohumların çimlenirken veya çimlendikten sonra başına bir şey gelip ölürlerse yeniden bulmak sorun olabiliyor.

Farklı zamanlarda ekilen tohumlar sonunda çiçeklenme veya ürün verme zamanı da uzatılabiliyor.

TCM 01-01-2015 20:40

Haklısınız @ Muda, öğrenicez :)

TCM 19-01-2015 15:30

3 Eklenti(ler)
11.01.2015 yayladan kar manzaraları...

Öndeki ayak izleri kimin ki?
Bu resimdeki dinginlik, sessizlik, huzur ve beyazlık üzerine tonlarca hayal kurulup, şiirler-hikayeler yazılabilir. Ne zaman kar görsem Hakan Peker in bu şarkısı aklıma gelirdi. Günahlar - Hakan Peker - YouTube
Ancak köprünün altından sular geçip yaş biraz ilerleyince hayallerin yerini gerçekler alıyor. Yolda giderken araba yolda kayar mı diye düşünüyorsun. Bahçeyi görünce de acaba çatı akmış mıdır, içeri su almış mıdır, su saati donmuş mudur, çiçekler, sarımsaklar sağ kalmış mıdır diye...

TCM 19-01-2015 15:41

2 Eklenti(ler)
Sarımsakların hali böyle, iki haftadır karın altındalar. Karın altından çıkmayı başaranların ise toprak üzerindeki kısımları hafiften yamulmuş. Şimdi bunlar öldü mü, ölecek mi, yoksa numara mı yapıyorlar. Ölecek olsalar bu mevsimde dikilmezler di herhalde. Bilen varsa söylesin.

Demiştim ki araştırırken forumda bu yazıyı buldum. Numaracılar siziii...

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ilksenozturk (Mesaj 589935)
ben saksıda sarımsak yetiştirmiştim. çok sıkıntısız büyümüşlerdi.
ben eylül gibi ekmiştim, kışın toprakta kaldılar, üzerlerine kar yağdı, o dimdik yeşil kısımlar bana mısın demedi bile. mart nisan gibi de üst kısımlar hafiften sararmaya başlayında çıkarmıştım topraktan. çok güzellerdi. evdeki sarımsağınızdan koparacağınız birkaç diş ile yapabilrsiniz. bu ay yine ekmeyi planlıyorum, bu sefer yazı toprakta geçirecekler


İsmail Kuzucu 19-01-2015 15:46

Havalar biraz ısınsın hemen harekete geçerler. Bizim daha önce ekmiştik, bayağı toparladılar.

TCM 19-01-2015 15:48

3 Eklenti(ler)
Gelelim sedumlara. Yukarıda vardı ya (http://www.agaclar.net/forum/1343821-post273.htm) iki tane. Biri sağlam sarışın olanı (sedum rupestre angelina), diğerinden ise toprağın üzerinde birşey kalmamış. Hani soğuğa dayanıklıydı bu arkadaş... Bakalım baharda yeşerecek mi?

Eklenti 533767

Menekşeler de ölmedi ama yatalak kaldılar.

Eklenti 533768

Kekikler muhteşem. Komşusu allysum (ballıca) lar ölünce sanki onların yerini ele geçirmeye çalışır gibi atağa kalkmışa benzerler.

Eklenti 533769

Muda 19-01-2015 22:20

Uzun yıllardır bu şekilde kar yağışı olmamıştı. Muhtemelen kar altında kalan bitkiler için iyi olacak. Bir kısım kayıplarımız olsa da. Sedum palmeriyi ben bir saksısını dışarıya çıkarmıştım. Çiçek açmaya çalışıyordu. Soğuklardan etkilendiler. Daha her şey belli değil. Sizinkilerin sıkıntısı tam olarak köklenmemiş olmalarından kaynaklanabilir.

http://www.agaclar.net/forum/yerortu...tler/29240.htm ve
http://www.agaclar.net/forum/yerortu...tler/26568.htm 5. mesajda olduğu gibi üst kısımlar tamamen ölüp alttan filizleri görülüyor.

Sedum palmerinin bu şekilde olup olmadığını bu yıl görmüş olacağım. Diğer çeşitler geçen yıl bahçede kışı geçirmişlerdi. Bu yıl biraz daha sert ve karlı bir kış geçiriyorlar. O kadar karın altında muhtemelen ezilmişlerdir.

http://www.agaclar.net/forum/uyeleri...ri/33025-3.htm 77 nolu mesajdan itibaren daha önceki kışı bahçede geçiren sukulentler. Bizim burada 1250 rakımda olduğuna göre başka yerde de olurlar muhtemelen.

Sarımsakları ben de önce ilkbaharda ekildiklerini düşünüyordum. Daha sonra komşumun uyarısı ile son anda ektim. Normal şekilde büyük olmasını istiyorsanız sonbaharda ekmek ve fazla sulamamak gerekiyormuş. Ben mümkün olduğu kadar iri dişli sarımsaklardan ekmeye çalıştım. Yanmış hayvan gübresi üzerlerine serptim. İlkbaharda ekilenler tek iri diş oluyor.

Muda 19-01-2015 22:26

Ben kekik buldukça eklemeye çalışıyorum. Damlama sulama sıralarına ektiğim bitkilerin arasına çeşitli fesleğenler ile birlikte kekik de dikmiştim. Çok güzel büyümüşler. Limon kokulu kekik oldukları için onları indiğim merdiven benzeri yerin yanına diktim. Oldukça fazla sayıda kekik oldu. Gelecek yıl muhtemelen o bölgeyi kaplarlar. Normal doğal kekik olan yerlerden geçtiğim zaman nefis kokuları oluyor. Limon kokulu kekik daha güzel farklı kokuyor. Sularken bile kokusu geliyor. Çoğaltmak için bel ile toprağı ile kaldırıp beğendiğiniz yere aralarında biraz mesafe bırakarak dikin isterseniz.

TCM 20-01-2015 08:59

1 Eklenti(ler)
@ Muda, sedumlarınız pek güzel, daha önce de bakmıştım. Amacım bu ve benzeri sedumlarla bahçenin ön tarafını (üst resimde demirlerin önünü) tamamen kaplamak.

78. mesajdaki sedum benim alta eklediğim seduma benziyor ancak sanırım aynısı değil. Benimkinin ismini biliyor musunuz? Bunu bir arkadaşta gördüm, eğer kışa dayanıyorsa kollarını kesip yukarı götüreyim.

Sarımsak ile benim de bulduğum bilgiler aynı. Ne kadar iri diş ve fazla sık dikmeme o kadar iri sarımsak demek. Toprak üstü yeterli büyüklüğe ulaştığında (sanırım birkaç ay sonra) çiğneyip gücün baş kısma gitmesini de öneriyorlar.

TCM 29-01-2015 13:11

2 Eklenti(ler)
Yukarıdaki arkadaş sedum değilmiş... @A_NOMAD dan öğrendik sağolsun..

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi A_NOMAD (Mesaj 1349867)
Sedum değil bu, crassula lycopodioides :)

Bahçedeki delikler çoğalmaya başladı. Köstebek veya tarla faresi, ama hangisi. İnternette görsellere bakınca ikisine de benziyor. İki grup deliğin biri evin girişinin hemen yanında, merdivenin altına doğru ilerliyor ve geçen sene hemen yakınlarında birkaç kez fare görmüştüm. Köstebeğin evin bu kadar yakınında işi olmaz herhalde. Sabah köyden gelen bir hastama fotoğrafları gösterdim o da fare deliği, zehir at dedi ama o da nasibini alsın ne kadar yiyecek ki dediğimde "meyve ağaçlarının kökünü yer bir tane bırakmaz" deyince gözüm korktu.

TCM 29-01-2015 13:55

1 Eklenti(ler)
Haftasonu (25.01.2015) hava yukarıda oldukça soğuktu, fazla oyalanamadık. Deneme amaçlı (yöntemi bulmak için) fotoğraftaki gibi yaklaşık 3x1,5 m. lik yerde uğraştık. Birincil amacımız bahar yabani otlarla uğraşmamak. Toprağı aşırı soğuktan korumak, solucanların nispeten daha sıcak ve nemli yere hücumunu sağlamak vs. Aslında bahçenin bir kenarında duran tavuk gübresinden karıştırıp üzerini örtsek daha iyiydi ama, bir dahakine öyle yapalım artık. Malç naylonu bulamadım, bu daha kalın bir tarafı siyah bir tarafı yeşil bir naylon, yeşil renk estetik olarak ta fena durmuyor.

h_dogan 29-01-2015 14:16

Fare deliği. Köstebek çıktığı yerde toprak biriktiriyor. Küçük toprak tepeleri varsa köstebektir.

TCM 04-02-2015 10:22

1 Eklenti(ler)
Önceki sayfada plastik kaplara ekip fazla başarılı olamadığım aubrietaların fazla gelenlerini bu kez 104 lü viyollere 01.02.2015 tarihinde tek tek ektim, artan tohumları da arkadaşlarının yanına ekleyince kimi tohumlar çift ekilmiş oldu. Perlit, torf, cocopeat karışımı ilk kez uyguladım, bakalım nasıl olacak.

TCM 04-02-2015 10:59

2 Eklenti(ler)
Dün akşam da 'sedum ussuriense' leri ektim, 100 tane... sedum tohumu, sedum ochroleucum | Zengarden Ev ve Bahçe

Üç çeşit daha sedum var, bakalım onlara ne zaman sıra gelecek.

Üstteki aubrietayı naylonun içine koymuştum. Bu ikisini yanyana getirince üzerine cam koydum artık. Soldaki sedum...

Eklenti 535781

Bu da yakın plan. Tohumları ekmeden yakın plan çeksem iyiydi. Özellikle zengarden in 'hazır ekim için kum gönderiyoruz' daki kumları görseniz hayret ederdiniz herhalde. Birer çimdik tohumların içine koymuşlar.

Eklenti 535782

TCM 06-02-2015 15:07

Aubrieta çimlenme
 
2 Eklenti(ler)
Aralık sonunda ektiğimiz aubrietaların son hali. Geçen gün büyük kaplardakini toplu halde çimlenen tohumları tek tek veya çifterli olarak plastik bardaklara geçirdik. En çok çimlenen (sağdaki) büyük kap kaldı ki onu da en kısa zamanda halletmek lazım. Önce geniş kaplara ekim yapmak başlangıçta rahat oluyor ancak daha sonraki aktarmalar zahmetli. O yüzden son aubrietalar ile sedum tohumlarını direk tekli viyollere ektim, soğuğa da dayanıklı oldukları içim viyolün içinde kök salıp büyüdüklerinde tekrar büyük yere aktarmadan toprağa geçirebileceğim.

TCM 06-02-2015 15:30

1 Eklenti(ler)
Bu ufaklığı Bayındır da yol kenarındaki çiçekçilerden aldım. 40 lı viyollerde satılıyor ve 5 tl. sadece. Kökünün tanesi 12 kuruş :) Tohumunu al, viyolü al, torfu al, perliti al karıştır ek, sula, bak, stres ol vs.vs. Adını bulmuştum ama unuttum. Soğuklarda sorun yok, yazın çiçekleniyor. Şimdilik apartmanın bahçesine küçük mavi ladinin altına koydum. Bir kaç haftaya yaylaya konumlandırırım nasip olursa. Böyle bir viyolde çatıda tırnak çiçeği var...

TCM 10-02-2015 09:08

2014 ün 10. ayından kalan sorular. Kendi sayfama da aktaracaktım unutmuşum.

http://www.agaclar.net/forum/1323200-post794.htm


Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TCM (Mesaj 1323200)
Yayladaki ortancaların uçlarından 10 gün kadar önce çelikler kestim ve bir gün sonra onları içerisine bire bir ince mil ve samra toprağı karıştırdığım plastik bardakların içine diktim. Ortancaların yaprakların uç kısımları ile ortadaki sürgünlerini keserek diktim. Şu an çatıda akvaryumun içerisinde duruyor. Havalar iyi olduğu için akvaryumun ağzını kapamadım. Bir arkadaş ortancaların yaprakları döküldükten sonra yapsaydın daha iyiydi dedi. Diğeri bahar başında yapsaydın dedi. Köklendiriciye batırmana gerek yok bir hafta sonra ben sana hümik asit (muhtemelen bunu kastetti) vereyim yukarıdan püskürt dedi. İnternetten bulduğum bilgilere göre zamanlama ve yaptığım işlem doğru. Siz ne dersiniz?

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Kuzucu (Mesaj 1323319)
Ekım, kasım aylarında gul ve ortanca celıklemelerı yapılabılır fakat bıtkı dınlenme donemıne gırdıgı ıcın koklenme 15 gunde degılde 90 gunde olur. Baska bır yonu yok yanı, hepsının tutması dılegıyle :) Gece sıcaklıkları düşük olduğu için en az 1-1,5 ay geçmeli. Kasım ayı gibi tekrar alabilirsiniz. En iyi zaman bence şubat ve mart ayları, köklenme bu zamanlarda daha hızlı oluyor.

Köklenme olduğu zaman bitki gelişimi hızlanmaya ve su tüketimi artmaya başlıyor. Özellikle genç filizler 1-2 gün içinde gözle görülür şekilde uzuyor. Diktiğiniz çelikleri mart ayına kadar koruyun, hiç ummadığınız çelik bile tutabilir.


TCM 15-02-2015 19:10

1 Eklenti(ler)
Aubrietaları çimlendikleri yerden plastik bardaklara aktarma işlemini sonunda dün gece tamamlayabildim. Bu grubun bardaklarında cocopeat & perlit karışımı var. Resimlerini daha sonra ekleyebileceğim fideler oldukça elastik. Çek, asıl, eğ-bük kırılmıyor kopmuyor. Tabi ekildikleri ve dikildikleri yerde de ayakta duramayıp yıkılacak yer arıyorlar. Viyolde renk farklılığından da anlaşılıyor, kimi gözlere cocopeat koydum, torftan farkı sanki daha çabuk kuruyor gibi.

Eklenti 537129

Alttaki resim 10 gün önce ekilen son aubrieta tohumları. Çimlenme oranı % 30 larda, ancak sonradan da bir bu kadar çıkabilir diye düşünüyorum. Sedum ussuriense lerin çimlenme oranı ise % 20 bile değil henüz. Sedumların resmi pek iyi çıkmayınca buraya aktarmadım.

Bugün yayladaydık. Ağaçları biraz budadım, biraz diyorum daha budamaya korktum yanlış bir şeye yaparım diye. Bolca fotoğraf çektim burada bir bilene soralım, yardım eden olmazsa kayınpeder gerisini hallader kendi biliğince artık. Adam iki hafta önce "bir gittiğimizde budayalım" diyordu, az önce ağaçları kestik biraz deyince "daha soğuklar var, keşke bir ay sonra yapsaydınız, kestiğiniz yerler soğuktan zarar görmezse iyi" dedi :D Öldürecek bu adam beni ...

Bayındırdan aldığımız iki 'kartopu' nun birini önceki haftalarda yukarı dikmiş, birini de ne olur ne olmaz diye balkona almıştık. Yukarıdaki neredeyse bir aydır sorunsuzca adına yakışır biçimde kartopu oynuyor. Bundan cesaretle arkadaşını da bahçenin farklı bir köşesine konumlandırdık.

Bahçenin her tarafı yine bembeyaz. Kimi yerlerde iki karışı geçkin kar var. Bu sene yağmur-kar kış kışlığını gösterdi. Evin dış duvarlarındaki boyalarda çok az da olsa dökülmeler olmuş.

smexper 15-02-2015 22:06

Bahçenizi baştan sona inceledim emeğinize sağlık eksik bilgilerimi sizin detaylı anlatımlarınızla pekiştirme fırsatı buldum selamlar

TCM 16-02-2015 11:02

4 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi smexper (Mesaj 1356608)
Bahçenizi baştan sona inceledim emeğinize sağlık eksik bilgilerimi sizin detaylı anlatımlarınızla pekiştirme fırsatı buldum selamlar

Forumdaki ilk mesajınızı bahçeme yazmanız beni mutlu etti...

Üstte bahsettiğim aubrieta fidelerinin fotoğraflarını sabah çektim ve ekliyeyim. Yazdığım gibi 'yıkılmadım ayaktayım' pozisyonu yok. Sürünerek ilerliyorlar.

Eklenti 537225

Eklenti 537226

Eklenti 537227

Bu da viyolünden taşıma esnasında koparak düşmüş sedumlar.

Eklenti 537228

TCM 23-02-2015 09:25

Geçen sene yaptıklarıma bakınca;
Hercai menekşe, ekinezya, bracyhcome ve lupinler için zaman gelmiş de geçiyor bile. Bir an önce çalışmalara başlamalı. Lupin ekmeyi düşünmüyorum bu sene. Direk toprağa olabilir. Brachycome ekimi de şimdilik ikinci planda. Geçen sene hayran kaldığımız hercai menekşe ile büyütmeyi başaramadığımız ekinezyalara başlayalım hafta içinde. Bir yılı geçkin tecrübemiz var artık, inşallah bu sene daha iyi olur. ;)
Nasip olursa viyol yerine tekli plastik bardaklara ekim yapayım. Nemlendirmesi, bakımı, takibi daha kolay oluyor.

http://www.agaclar.net/forum/1253350-post232.htm

http://www.agaclar.net/forum/1249149-post93.htm

http://www.agaclar.net/forum/1251737-post6.htm

http://www.agaclar.net/forum/1252376-post146.htm

TCM 23-02-2015 10:29

3 Eklenti(ler)
Dün yayladaydık. İsmail Beyin müjdesini verdiği ( http://www.agaclar.net/forum/1358102-post902.htm ) cemre bizim yaylaya düşmemiş daha. Şöyle bir bahçede gezindik, komşudan bir kaç ortancanın dal uçlarından çelik yapmak için kestik mi desem, çaldık mı desem, budadık mı desem...Bizim bahçedeki karlar epey erimiş, o yüzden yine komşunun bahçesine girerek 'kar helvası' yapmak için kar aşırdık. [biraraya geldiğimizde çaldıklarımızı söylersek sorun olmaz herhalde :)]
Biraz pekmez ve vişne reçelinin suyuyla şifa niyetine karları erittik...

Geçen sene küçük birer kök olarak başka bir yayla köyünden çevrede bulduğumuz geniş yapraklara sararak getirdiğimiz kokulu bitkinin adını @aleydi sayesinde öğrenmiştik; Santolina chamaecyparis... Bitkide hiç bir bozulma yok, şu an dinlenme pozisyonunda olmalı. Muhtemelen bir kaç aya kadar atağa geçer...

Eklenti 538205

Buncağız, bir ay kadar önce diktiğimiz kartopu,

Eklenti 538204

Bu da geçen hafta diktiğimiz (net seçilmese de demirlerin yanında)

Eklenti 538206

aleydi 23-02-2015 13:10

Sn TCM Bende tohum takastan gelen ve kendi aldğım çiçek tohumlarının büyük bir kısmını ektim .3_4 Günde hemen hemen hepsi çimlendi . Ekinezya tohumunu yurt dışından getirtmiştim .8_9 gündür hiçbir belirti yok . Tohumun odunsu bir yapısı vardı . Acaba o yüzden mi geç çimleniyor . Ben tohumları suda bekletmiyorum direk torfa ekiyorum , su da bekletmem mi gerekirdi .

En çok istediğim çiçeklerdendi .Sizin tohumlar ne durumda siz 13 de ben 15 de ekmişim galiba .Umudu kesmelimiyiz sizce . Yeniden tohum almam lazım zira hepsini kullandım :)

TCM 23-02-2015 15:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aleydi (Mesaj 1358730)
Sn TCM Bende tohum takastan gelen ve kendi aldğım çiçek tohumlarının büyük bir kısmını ektim .3_4 Günde hemen hemen hepsi çimlendi . Ekinezya tohumunu yurt dışından getirtmiştim .8_9 gündür hiçbir belirti yok . Tohumun odunsu bir yapısı vardı . Acaba o yüzden mi geç çimleniyor . Ben tohumları suda bekletmiyorum direk torfa ekiyorum , su da bekletmem mi gerekirdi .

En çok istediğim çiçeklerdendi .Sizin tohumlar ne durumda siz 13 de ben 15 de ekmişim galiba .Umudu kesmelimiyiz sizce . Yeniden tohum almam lazım zira hepsini kullandım :)

@ aleydi, şubat ın 13 ü ama yıl 2014 . ;) Ben nasip olursa önümüzdeki günlerde ekeceğim. Geçen sene ilk ektiğim tohumlardandı ve acemiliğime geldi. Bu kez her tohumu ayrı plastik bardağa ekeceğim. Geçen sene çıkan yanlış hatırlamıyorsam 10. gün civarında çıkmıştı benim hatalarıma rağmen. İsterseniz mesajlarımın devamını bir okuyun, ekinezya sayfasında mevcut. Benim ekim esnasında nemi eksik kalmıştı sonrasında da büyütemedim. Bu sene azimliyim...
Bir gün soğuk suda bekletmek öneriliyor.

aleydi 23-02-2015 15:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TCM (Mesaj 1358767)
@ aleydi, şubat ın 13 ü ama yıl 2014 . ;) Ben nasip olursa önümüzdeki günlerde ekeceğim. Geçen sene ilk ektiğim tohumlardandı ve acemiliğime geldi. Bu kez her tohumu ayrı plastik bardağa ekeceğim. Geçen sene çıkan yanlış hatırlamıyorsam 10. gün civarında çıkmıştı benim hatalarıma rağmen. İsterseniz mesajlarımın devamını bir okuyun, ekinezya sayfasında mevcut. Benim ekim esnasında nemi eksik kalmıştı sonrasında da büyütemedim. Bu sene azimliyim...
Bir gün soğuk suda bekletmek öneriliyor.


Teşekkür ederim .Ekinezya sayfanızda ,ben sadece tohumların viyollere ekilip üstlerinin streçlendiği ,tek mesaj görebiliyorum .Devamını göremedim .

TCM 24-02-2015 09:06

http://www.agaclar.net/forum/bahce-s...ri/18970-4.htm

Ekinezya sayfasındaki son mesaj bende :) Sonbaharda direk toprağa ekerim diye bırakmışım ama yine unuttuğumuz için zamanı geçirdik. Gerçi ekecek olsak çıkanı pek tanıyamayacağımız için toprağı çapalarken arada kaynardı herhalde. Bakalım dün akşam suyun içinde dolaba koydum 120 kadar tohumu. Nasip olursa bu akşam ekelim.

TCM 25-02-2015 10:01

2 Eklenti(ler)
Akşam üç saat süren uğraş sonucu ektim ekinezyaları. 120 yi geçkin tohumun 90 kadarını tekli plastik bardaklara ektim. Kalanını uğraşamadım artık, zaten koyacak yer bulmada zorluk çektiğim için 30 kadarını ikişer ikişer ekerek tamamladım. Yer açabilmek için de aubrietaların bulunduğu viyolü dışarıdaki küçük akvaryumun içine aldım, yarıdan fazlası çimlenmemişti, dışarıda çimlensinler artık niyetleri varsa. (Resim daha sonra ekliyeyim)
Alta resimlerde de görüleceği üzere bardakları yarıya yakın cocopeat ve perlit ile sıkıştırarak doldurdum. Viyol boyutları ile düşünürsek 40-50 li viyol boyutlarının hacmine yakın oldu ve gelişim için yeterli gelecektir diye düşünüyorum. Daha fazla doldurmadım çünkü üzerini örttüğümde hava miktarı az olursa mantarlaşma sık oluyor, ayrıca malzemeden, az da olsa zamandan ve ağırlıktan da kar etmiş oldum :)


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:09.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025