![]() |
Sayın Mügem; bir gecelik gelin, begonya, atlas, sardunya ve kınalar hepsi çok güzel, ama en çok o oyalı telgrafa bayıldım. Bende sekiz türü var. Bu oyalıyı ilk kez görüyorum, çok değişikmiş ellerinize emeklerinize sağlık.
|
Oyalı telgraf çiçeğini ilk kez gördüm, çok beğendim. Nereden aldınız acaba?
Sevgiler |
Merhaba sevgili Ayşeözen ve syüksek,ziyaretinize çok memnun oldum.Oyalı telgraf adını ben taktım.Tradescantia türü sanıyorum ama,biraz nete bakındım,öyle değil gibi.En iyisi forumda sorayım.
Bahar başında selis hanım,İzmir'den gönderdi.Minik bir daldı.Şimdi böyle. Ayşe hanım,ilk sayfada telgraflarımın çiçekli halleri var.Benim henüz 6 tür oldu.Sizinkileri merak ettim. Tekrar beklerim.İyi günler. |
Sevgili Mügem, sayfanızı beğeniyle takip ediyorum, bütün çiçeklerinize sevgiyle baktığınız çok belli. Çavuş-jandarmalarınızı çok beğendim, pembesini ilk kez gördüm.
Gelin-damat çiçeği de diyorlar sanırım. Baharda çiçekçiden kırmızı ve beyazını almıştım, ama benim aldıklarımın çiçek taç yaprakları yuvarlak yuvarlak. Bir türlü memnun edemiyorum. İçeri alıyorum olmuyor, dışarı çıkarıyorum, ne kadar gölgede de olsalar yaprakları yanıyor. Çiçeklerini açamadan buruşuyorlar. Siz nasıl bakıyorsunuz bu bitkiyi? |
2 Eklenti(ler)
Merhaba sevgili sakdag beğenileriniz beni çok mutlu ediyor.Teşekkür ederim.
Yumrulu begonyalarımızı baharda dışarıya çıkarıyoruz.Patlayıp yapraklar çıkasıya ılık,yarı güneşli yerde duruyor.Sonra kuzey tarafına alıyoruz.Annemin kuzeye bakan pencerelerini ve babaannemin kuzeye dönük çavuşunu aşağıya ekliyorum.Bizim çiçekler size bakıyorlar sevgili sakdag :p Eklenti 442152 Eklenti 442153 |
Çıldırtan rozetler..
3 Eklenti(ler)
Söz annemden açılmışken,onun rozetlerini paylaşmak istedim sizlerle..Bu rozetlerin fidelerini annemle beraber aldık.Aynı gün diktik.Benimkiler bicik bicik rahmetli oldu.Birtek beyazı kaldı.Anneminkiler ise şuan böyle...
Eklenti 442155 Eklenti 442156 Eklenti 442157 |
Devamı..
5 Eklenti(ler)
|
Melisa
1 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
|
Sevgili Mügem , sayfanızı beğenerek takip ediyorum. Begonyalarınız gözalıcı .Hele o melisa çok güzel gelişmiş, tohumlarını paylaşırsınız umarım...
|
Mügemciğim, o güzel begonyalarına maşallah bayıldım,
annenizin rozetleri de çok güzel renkleri harikaymış, hepside çok güzeller ellerine sağlık, bitkilerin hep çiçekli ve sağlıklı kalsın dilerim. |
Sevgili Mügecim çicekleriniz harika..Şu ruj çiceğini bende merak etmeye başladım...Edinmem lazım :p Bol çicekli günler..
|
Merhaba Sayın Mügem; telgraf çiçeklerimin 5 tanesi sizinkilerle aynı, diğer üçünden birincisi yeşil üzerine beyaz çizgili, ikincisi koyu yeşil küçük yapraklı çok uzayan bir tür, ben ağaçların altına yer örtücü olarak kullanıyorum. Üçüncüsü de yapraklarının arkası mor, önü yeşil, boyuna giden, uzun süre uçuk pembe çiçek açan güzel bir türdür.
|
Sevgili lalem hoşgeldiniz.Beğenileriniz için teşekkür ederim.Melisa ilk düzgün tohumlarını geçen yıl verdi.2 fidan annem,2 fidan da ben yetiştirebildim.İnşallah bu yıl da o minik tohum incilerini oluşturur.Sayfama her zaman beklerim,sevgiler..
|
Akçabardak ablacım,beğenilerin beni çok sevindiriyor.Çok sağol.İyi dileklerin tüm bitkiseverlere gitsin.Saygılar.
|
Merhabalar sevgili sonkez,hoşgeldiniz.Etrafınızda bulamazsanız,ben göndereyim.Ama - arıyorum- da istemeniz gerekiyor.Selamlar.
|
Merhabalar Ayşe hanım,eminim hepsi de çok güzellerdir.Bahçe-balkon sayfası açsanız,herhalde telgraflar sayfayı götürür.Ziyaretiniz beni sevindiriyor.Teşekkürler.
|
Alıntı:
|
Merhaba sayın mügem;
Sayfanız hayırlı olsun.Çiçeklerinizin hepsi birbirinden güzel.Manzara resimleride harika. Sevgiler... |
Hoşgeldiniz Gürcan bey,beğenileriniz beni memnun ediyor.Her zaman ziyarete beklerim.
İşyerinizde ve kaldırımlarda yaptığınız çalışmalar,övgü ve saygıyı hakediyor.Gayretlerinizin devamını ve takdir edilmesini gönülden dilerim. Selamlar. |
İyi geceler
3 Eklenti(ler)
Eklenti 443876
Baharda gittiğim bir köyden zakkum çelikleri aldım.Bir ümit ya tutarsa deyip,pet şişeye gömdüm.Ama bu fotoğrafların konusu zakkum değil,kurbağa :rolleyes: Burdan bakınca bişey görünmüyor. Eklenti 443877 Bir de yakından bakalım mı? Eklenti 443878 Amacı neydi bilmiyorum ama ertesi sabah gitmişti :( |
Kalanchoe..
1 Eklenti(ler)
Eklenti 443880
Bu kalanchoemin alt türünü bilmiyorum.Baktım ki havai kök yapmış,Köklü dalı kopardım,birkaç gün beklettim... |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 443881
Bu minik sukulent yaprağı da,yaklaşık 2 metre yüksekten,altındaki ters kasaya düşmüş.Filizlenmiş. |
Gondol sefası...
1 Eklenti(ler)
Eklenti 443882
Bu iki sukulenti,yanlarına birkaç çeşit daha ekleyerek,aranjman yapmaya karar verdim.Gondolumuz çöpten,bir yanı kırık.İçine de Allah ne verdiyse doldurdum.Biraz abarttım mı bilmem :( |
Yapraktan kalanchoe üretme denemesi
1 Eklenti(ler)
Eklenti 443883
Koca yazı çiçeksiz geçiren kalanchoelerime saygılarımı sunarım.Gerçi yeşil bitten kurtulmak için,durup durup arap sabunuyla yıkandılar.Ona mı nazlanırlar. Neyse ben bunlara gözdağı vermek için,birer yapraklarını kopardım.Siz açmazsanız,ben de sizden yeni bitki üretirim bak hııııı :p |
Karides çiçeğim...
1 Eklenti(ler)
Eklenti 443890
Kendisine sahip olmak için,kaç hafta ilçe pazarını ziyaret ettiğimi hatırlayamıyorum.Ama o bana bir türlü alışamadı.Önce bir süre açtı,sonra bicik bicik yaprak ve çiçeklerini dökmeye başladı. Ben de saksıdan çıkarıp çürüklerini ayıkladım ve tek başına pete gömdüm.Ne öldü ölüye karıştı,ne dirildi diriye ... |
Sebze hasadım.
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
Arkadaş...
2 Eklenti(ler)
|
Kurbağa çok komik. =))
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:48. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025