agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   mügem / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/32466.htm)

mügem 29-08-2013 00:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bay tömürcek (Mesaj 1193936)
Lise tarih hocam İzmirliydi. Arabasının önünde süs olarak 1 tane fıstık çamı kozalağı vardı. Sorunca kendisine, çok değerli evladım bu kozalak, fıstık çamı bi bizim orda yetişir derdi kulakları çınlasın, hiç üşenmez her aşüre zamanı koca okula aşüre pişirirdi ah ahh :p İzmirliler gerçekten çok sıcak kanlı insanlar :)

Müge ablacım maşallah kohleraların göz alıcı hep dışarda mı duruyorlar? Benimde 1 saksı kohleram var içerde pencere kenarında duruyor ama yaprakları içe doğru kıvrılıyor hep. Aslında sağlıklı çiçek açmasında sorun yok, uçtan uçtan sürekli tomurcuk verip çiçek açıyor ama yaprakları dediğim gibi hoşuma gitmiyor. Bende geçen gün sabah güneşi gören balkona aldım belki yaprakları düzelir diye, seninkiler nasıl biyerde duruyor ablacım?

Ah tömürcek,eski bolluk olsa,sana 1 değil,1000 kozak feda olsun.:(
Kozak Yaylası bir süreçten geçiyor.Çamlarımız kozak yapmıyor.Daha doğrusu,yapsa bile içinde fıstık olmuyor.Nerde o eski günler...
Kohlerialarım dışarda.Batıya bakıyorlar.Çok az tepeden öğle güneşi (yaprak aralarından) görüyorlar.Sonra da ikindi güneşi görüyorlar.Büyük olan kışı içerde geçirdi.Boyu uzayınca,koparıp yanına diktim.Daha gösterişli bir saksı oldu.

bay tömürcek 29-08-2013 00:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mügem (Mesaj 1194049)
Ah tömürcek,eski bolluk olsa,sana 1 değil,1000 kozak feda olsun.:(
Kozak Yaylası bir süreçten geçiyor.Çamlarımız kozak yapmıyor.Daha doğrusu,yapsa bile içinde fıstık olmuyor.Nerde o eski günler...
Kohlerialarım dışarda.Batıya bakıyorlar.Çok az tepeden öğle güneşi (yaprak aralarından) görüyorlar.Sonra da ikindi güneşi görüyorlar.Büyük olan kışı içerde geçirdi.Boyu uzayınca,koparıp yanına diktim.Daha gösterişli bir saksı oldu.

Demek yaylanızın ismi burdan geliyor kozak da kozalak demek ozaman yeni bişey daha öğrendim ablacım sayende ;) Herşeyin bi bol bide kıt zamanı oluyor ablacım bollandığını da görürsünüz inşallah :)

Kohleram inşallah dışarda düzelir. Benimkide yavru verdi iki tane ortasından. Ordan tepesini kırıp yanına dikeyim bende. Toplu olunca daha gösterişli olmuşlar maşallah ;)

mügem 29-08-2013 00:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1194016)
Sevgili mügem çiçek çeşitlerin fazlaca ve hepsi de maşallah sağlıklı. Bu sağlığı yanmış hayvan gübrelerine mi borçlusun acaba, yoksa başka besin takviyesi yapıyor musun? Ellerine sağlık iyi ki sayfa açmışsın büyük bir zevkle geziniyorum bahçende.

Merhabalar sevgili YeniGine,ne güzel bahçeme hergün uğruyorsunuz.Parmaklarınıza sağlık.
Bitkilerimi dikerken,tarlatoprağı,yanmış hayvan gübresi ve çam gübresini karıştırarak dikiyorum.Süzek olmasını istersem biraz kum karıştırıyorum.Bir süre böyle idare ediyoruz.Sanırım temmuz ortasına doğru,eşimin tarlaya verdiği besinden verdim.2 gün önce de,yeni koyun gübresi getirip,diplerine birer avuç koydum.Bunları ilk defa deniyorum.İnşallah çiçekleri yakmam.

mügem 29-08-2013 00:38

Yılan kaktüs..

3 Eklenti(ler)
Eklenti 436785
Bu yılanın cinsi ne bilmem.Açmıyor.Uzayacağına sürgün veriyor.
Eklenti 436786
Direk güneş altındaydı.Biraz rengi solgun geldi.Az gölgeye aldım.
Eklenti 436787
Açsın diye sulamıyorum,birkaç gün sonra kıyamayıp suluyorum.Bu minikleri tomurcuk sanıp sevinmiştim,ama yine yavruluyor gibi...

YeniGine 29-08-2013 00:40

Sevgili mügem, sayfanızı açtığınız zaman da söylemiş idim tam benlik bir bahçe ve gerçekten büyük bir zevkle izliyorum bahçenizi, maşallah diyeyim.
Oh oh maşallah tarla toprağı, yanmış hayvan gübresi, çam gübresi harika. :( Yani ben çiçek bakmayı bilmiyorum diyorum artık. Tamam ekiyorum, dikiyorum bunları yaparken de yanmış hayvan gübresi karıştırıyorum, suluyorum; gayet güzel. Bir müddet sonra bende problemler başlıyor: Yok çiçek açmadı, yok soldu, yok kurudu, yok çürüdü, yok gelişmedi, yok küllenme oldu, mantar oldu, pas, kara leke oldu... :( Yani kısaca ben çiçek bakmayı bilmiyorum. :D Buna rağmen de ha bire ekeyim, dikeyim gayretindeyim.

YeniGine 29-08-2013 00:42

Yılan kaktüs çok güzel olmuş, maşallah yavrucuklarına. Ve bu kaktüs hakkında bildiğim kışın üşüyecek ki bahar da çiçek açsın.

mügem 29-08-2013 00:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bay tömürcek (Mesaj 1194053)
Demek yaylanızın ismi burdan geliyor kozak da kozalak demek ozaman yeni bişey daha öğrendim ablacım sayende ;) Herşeyin bi bol bide kıt zamanı oluyor ablacım bollandığını da görürsünüz inşallah :)

Kohleram inşallah dışarda düzelir. Benimkide yavru verdi iki tane ortasından. Ordan tepesini kırıp yanına dikeyim bende. Toplu olunca daha gösterişli olmuşlar maşallah ;)

Evet sayemde erken yaşlanacaksın,hergün bir yaşına daha giriyorsun :D
Ee herşey Yaradan'ın elinde.Vermeyince Mabud,neylesin Sultan Mahmud.
Ben bu işlemi ilkbaharda yapmıştım.Şimdi sıcakta olur mu?Bitkini kaybetmezsin inşallah.

mügem 29-08-2013 01:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1194066)
Sevgili mügem, sayfanızı açtığınız zaman da söylemiş idim tam benlik bir bahçe ve gerçekten büyük bir zevkle izliyorum bahçenizi, maşallah diyeyim.
Oh oh maşallah tarla toprağı, yanmış hayvan gübresi, çam gübresi harika. :( Yani ben çiçek bakmayı bilmiyorum diyorum artık. Tamam ekiyorum, dikiyorum bunları yaparken de yanmış hayvan gübresi karıştırıyorum, suluyorum; gayet güzel. Bir müddet sonra bende problemler başlıyor: Yok çiçek açmadı, yok soldu, yok kurudu, yok çürüdü, yok gelişmedi, yok küllenme oldu, mantar oldu, pas, kara leke oldu... :( Yani kısaca ben çiçek bakmayı bilmiyorum. :D Buna rağmen de ha bire ekeyim, dikeyim gayretindeyim.

Çok sağolun YeniGine abla, bunlar bende de oluyor,örnek vereyim.Sayın alacakaranlıktan gelen lisiantus fidelerinde ilk başta sorun yoktu.Sonra birer kaybetmeye başladım.Suyunu azalttım,gübre verdim,hasırla gölge yaptım,olmadı.
Sonunda dün keşfettim.Uzun balkon saksılara dikmiştim.Altında altlığı takılıymış meğer.Nasıl olduysa unutmuşum.Bugün eşimle oğluma söktürdüm.Şoorrrrtt diye sular aktı.Ben de anladım ki lisilerin başını yiyen suymuş meğer...

mügem 29-08-2013 01:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1194069)
Yılan kaktüs çok güzel olmuş, maşallah yavrucuklarına. Ve bu kaktüs hakkında bildiğim kışın üşüyecek ki bahar da çiçek açsın.

Bütün kaktüsgillerim,kışın kalorifer yanmayan odamda kaldılar.Paskalyalarım mammilariam açtı.Diğerlerini bu yıl edindim.Açmayabilirler.Ama yılanım 3 yaşında filan var.

YeniGine 29-08-2013 01:10

Ben yılan kaktüsü hep dışarıda bekletiyorum ve hiç su vermiyorum. Baharla birlikte dışarı çıkarıp sularını veriyoruum ve çok şükür 2 senedir o güzelim çiçeklerini görüyorum.

mügem 29-08-2013 01:19

En iyisi şöyle yapayım:
Yılandan bir saksı daha yapayım.Ana bitkiyi dışarda bırakıp,yeni diktiğimi koruyayım.Sevgili YeniGine,dışarıda derken yağmur-kar altında mı,yoksa kuru yerde mi?

YeniGine 29-08-2013 01:23

:) Tamam yine bir çiçek dostu bana demişti ki; kar yağmur altında kalsın birşey olmaz. Ama ben yine de üstü kapalı bir garajımız var bütün kış soğuk, loş orada beklettim 3 yılan kaktüs saksımı ve hiç su vermedim. Baharla birlikte az biraz da sıcaklar başlayınca çıkarıp suladım. Ve 2 senedir de çok güzel çiçeklerini görüyorum.

mügem 29-08-2013 01:23

Fuschia

2 Eklenti(ler)
Eklenti 436817

Eklenti 436818
Bugün küpe çiçeklerimin desteklerini değiştirdim.

mügem 29-08-2013 01:29

Kına çiçeğim.

3 Eklenti(ler)
Eklenti 436824

Eklenti 436825

Eklenti 436826
Kına çiçeğim aşırı güneş altındaydı.Biraz gölgeye çektim.Kurumaya yüz tutmuşken,canlanıp açmaya başldı.

mügem 29-08-2013 01:31

1 Eklenti(ler)
Eklenti 436827

Bu yavrucaklar annelerinin arkasından boyunlarını uzatakalmışlar.Başka saksıya geçirsem mi acep?

helin-123 29-08-2013 01:34

yavruları da çiçekleri de bol olsun

mügem 29-08-2013 01:38

Üç silahşörler...

1 Eklenti(ler)
Eklenti 436828
Solda ki tenekede 3 kök bitkim var.Geçen yılçelikleri gömülmüştü.2 kökü bizde -yörük kızı- deniyor,sanırım bahar dalı.1 kökü de ağaç hatmi,bizde ki adı dutgülü.
Orta saksıda 1 kök kristal begonvil var.2012 Bayındır çiçek festivalinden alındı.Hiç açmadı.Önünde de çilli kınalarım..
Sağdaki saksıda alacalı gülüm var.Bir de aslanağzı çıkmış yanında..

mügem 29-08-2013 01:42

Yaseminlerim..

1 Eklenti(ler)
Eklenti 436829

Soldaki sanırım yıldız yasemin.Sağdaki ise sanırım arap yasemini.İkisi de çok güzel kokuyor.İsimleri yanlışsa lütfen düzeltelim..

mügem 29-08-2013 01:51

Gece manzarası..

1 Eklenti(ler)
Eklenti 436835

Gecenin son fotoğrafı bu olsun.Bu bizim kilebet (sanırım aslı kerevet).2 divan,bir sünger ve yastıklardan oluşuyor.Geçen yıl ona bu örtüleri diktim.Aslında yine geri dönüşüm.Bunlar benim ilk koltuk kılıflarımdı.Eskiyip soldular.Ama atılmadılar.Birkaç yıl çuvalda bekleyip,sonra da işe yaradılar.Tabii ki sabah güneşi onları eskitmeye devam ediyor.
Hayırlı geceler..

bay tömürcek 29-08-2013 11:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mügem (Mesaj 1194070)
Evet sayemde erken yaşlanacaksın,hergün bir yaşına daha giriyorsun :D
Ee herşey Yaradan'ın elinde.Vermeyince Mabud,neylesin Sultan Mahmud.
Ben bu işlemi ilkbaharda yapmıştım.Şimdi sıcakta olur mu?Bitkini kaybetmezsin inşallah.

Olsun müge ablacım erkenden olgunlaşıyorum işte fena mı :p Kohlera arsız sanırım değil mi dikince nazlanmadan tutuyor. Bende bu işi yine de ne olur ne olmaz diye bahara bırakayım hem yazık üstü tomurcuklu ;)

aheste 29-08-2013 11:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mügem (Mesaj 1194065)
Eklenti 436785
Bu yılanın cinsi ne bilmem.Açmıyor.Uzayacağına sürgün veriyor.
Eklenti 436786
Direk güneş altındaydı.Biraz rengi solgun geldi.Az gölgeye aldım.
Eklenti 436787
Açsın diye sulamıyorum,birkaç gün sonra kıyamayıp suluyorum.Bu minikleri tomurcuk sanıp sevinmiştim,ama yine yavruluyor gibi...

Ben de yılan kaktüsünü bu yıl edindim bir komşumdan, çiçeğini çok merak ediyorum, yavrulayıp duruyor, hiç çiçek açmaya niyeti yok :rolleyes:

aheste 29-08-2013 11:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mügem (Mesaj 1194098)
Eklenti 436835

Gecenin son fotoğrafı bu olsun.Bu bizim kilebet (sanırım aslı kerevet).2 divan,bir sünger ve yastıklardan oluşuyor.Geçen yıl ona bu örtüleri diktim.Aslında yine geri dönüşüm.Bunlar benim ilk koltuk kılıflarımdı.Eskiyip soldular.Ama atılmadılar.Birkaç yıl çuvalda bekleyip,sonra da işe yaradılar.Tabii ki sabah güneşi onları eskitmeye devam ediyor.
Hayırlı geceler..

O kerevette gelip bir çay içmek nasip olmadı, yakında olur inşallah, bendeki emanetleride getiririm :)

Hatice Tarhan 13-09-2013 09:12

Çiçeklerde sebzelerde birbirinden güzel, anlatımınız içten, mutlu huzurlu bol çiçekli günler dilerim...

mügem 13-09-2013 09:28

Bahçeme hoşgeldiniz Hatice hanım,çok sağolun.Konya'ya sevgiler..

mügem 13-09-2013 09:51

3 Eklenti(ler)
Eklenti 441232
Gezmeye gidilir de bitkisiz olur mu?Bu pembe pampas göletin kenarında salınmakta..
Eklenti 441233
Arkadaşımın evine girer girmez ilk gözüme ne çarptı dersiniz?
Eklenti 441234
Aloeye benzettim ama değil.Sanırım Hatice Tarhan hanımın bitkileri arasında var.

mügem 13-09-2013 09:53

1 Eklenti(ler)
Eklenti 441235
Bu da pembe sardunya ,kızım arkadaşı için dikti.

mügem 13-09-2013 09:55

Şaşkın..

1 Eklenti(ler)
Eklenti 441236
Benim leylak şaşırdı.Baharı atlayıp,eylülde açtı.

mügem 13-09-2013 09:56

1 Eklenti(ler)
Eklenti 441237
Hostam kuru çiçeğini niye dökmüyor diye baktığımda bunları gördüm.

mügem 13-09-2013 09:58

2 Eklenti(ler)
Eklenti 441238
Bu bebekler...
Eklenti 441239
Büyüdüler de abakız oldular..

mügem 13-09-2013 10:01

5 Eklenti(ler)
Eklenti 441240

Eklenti 441241

Eklenti 441242

Eklenti 441243

Eklenti 441244
Sevgil sakdag'dan gelen kızlarım.Özellikle son iki fotodakilerin pembe dikenleri çok hoş.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:21.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025