![]() |
Alıntı:
Ah tömürcek,eski bolluk olsa,sana 1 değil,1000 kozak feda olsun.:( Kozak Yaylası bir süreçten geçiyor.Çamlarımız kozak yapmıyor.Daha doğrusu,yapsa bile içinde fıstık olmuyor.Nerde o eski günler... Kohlerialarım dışarda.Batıya bakıyorlar.Çok az tepeden öğle güneşi (yaprak aralarından) görüyorlar.Sonra da ikindi güneşi görüyorlar.Büyük olan kışı içerde geçirdi.Boyu uzayınca,koparıp yanına diktim.Daha gösterişli bir saksı oldu. |
Alıntı:
Kohleram inşallah dışarda düzelir. Benimkide yavru verdi iki tane ortasından. Ordan tepesini kırıp yanına dikeyim bende. Toplu olunca daha gösterişli olmuşlar maşallah ;) |
Alıntı:
Bitkilerimi dikerken,tarlatoprağı,yanmış hayvan gübresi ve çam gübresini karıştırarak dikiyorum.Süzek olmasını istersem biraz kum karıştırıyorum.Bir süre böyle idare ediyoruz.Sanırım temmuz ortasına doğru,eşimin tarlaya verdiği besinden verdim.2 gün önce de,yeni koyun gübresi getirip,diplerine birer avuç koydum.Bunları ilk defa deniyorum.İnşallah çiçekleri yakmam. |
Yılan kaktüs..
3 Eklenti(ler)
Eklenti 436785
Bu yılanın cinsi ne bilmem.Açmıyor.Uzayacağına sürgün veriyor. Eklenti 436786 Direk güneş altındaydı.Biraz rengi solgun geldi.Az gölgeye aldım. Eklenti 436787 Açsın diye sulamıyorum,birkaç gün sonra kıyamayıp suluyorum.Bu minikleri tomurcuk sanıp sevinmiştim,ama yine yavruluyor gibi... |
Sevgili mügem, sayfanızı açtığınız zaman da söylemiş idim tam benlik bir bahçe ve gerçekten büyük bir zevkle izliyorum bahçenizi, maşallah diyeyim.
Oh oh maşallah tarla toprağı, yanmış hayvan gübresi, çam gübresi harika. :( Yani ben çiçek bakmayı bilmiyorum diyorum artık. Tamam ekiyorum, dikiyorum bunları yaparken de yanmış hayvan gübresi karıştırıyorum, suluyorum; gayet güzel. Bir müddet sonra bende problemler başlıyor: Yok çiçek açmadı, yok soldu, yok kurudu, yok çürüdü, yok gelişmedi, yok küllenme oldu, mantar oldu, pas, kara leke oldu... :( Yani kısaca ben çiçek bakmayı bilmiyorum. :D Buna rağmen de ha bire ekeyim, dikeyim gayretindeyim. |
Yılan kaktüs çok güzel olmuş, maşallah yavrucuklarına. Ve bu kaktüs hakkında bildiğim kışın üşüyecek ki bahar da çiçek açsın.
|
Alıntı:
Ee herşey Yaradan'ın elinde.Vermeyince Mabud,neylesin Sultan Mahmud. Ben bu işlemi ilkbaharda yapmıştım.Şimdi sıcakta olur mu?Bitkini kaybetmezsin inşallah. |
Alıntı:
Sonunda dün keşfettim.Uzun balkon saksılara dikmiştim.Altında altlığı takılıymış meğer.Nasıl olduysa unutmuşum.Bugün eşimle oğluma söktürdüm.Şoorrrrtt diye sular aktı.Ben de anladım ki lisilerin başını yiyen suymuş meğer... |
Alıntı:
|
Ben yılan kaktüsü hep dışarıda bekletiyorum ve hiç su vermiyorum. Baharla birlikte dışarı çıkarıp sularını veriyoruum ve çok şükür 2 senedir o güzelim çiçeklerini görüyorum.
|
En iyisi şöyle yapayım:
Yılandan bir saksı daha yapayım.Ana bitkiyi dışarda bırakıp,yeni diktiğimi koruyayım.Sevgili YeniGine,dışarıda derken yağmur-kar altında mı,yoksa kuru yerde mi? |
:) Tamam yine bir çiçek dostu bana demişti ki; kar yağmur altında kalsın birşey olmaz. Ama ben yine de üstü kapalı bir garajımız var bütün kış soğuk, loş orada beklettim 3 yılan kaktüs saksımı ve hiç su vermedim. Baharla birlikte az biraz da sıcaklar başlayınca çıkarıp suladım. Ve 2 senedir de çok güzel çiçeklerini görüyorum.
|
Fuschia
2 Eklenti(ler)
|
Kına çiçeğim.
3 Eklenti(ler)
Eklenti 436824
Eklenti 436825 Eklenti 436826 Kına çiçeğim aşırı güneş altındaydı.Biraz gölgeye çektim.Kurumaya yüz tutmuşken,canlanıp açmaya başldı. |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 436827
Bu yavrucaklar annelerinin arkasından boyunlarını uzatakalmışlar.Başka saksıya geçirsem mi acep? |
yavruları da çiçekleri de bol olsun
|
Üç silahşörler...
1 Eklenti(ler)
Eklenti 436828
Solda ki tenekede 3 kök bitkim var.Geçen yılçelikleri gömülmüştü.2 kökü bizde -yörük kızı- deniyor,sanırım bahar dalı.1 kökü de ağaç hatmi,bizde ki adı dutgülü. Orta saksıda 1 kök kristal begonvil var.2012 Bayındır çiçek festivalinden alındı.Hiç açmadı.Önünde de çilli kınalarım.. Sağdaki saksıda alacalı gülüm var.Bir de aslanağzı çıkmış yanında.. |
Yaseminlerim..
1 Eklenti(ler)
Eklenti 436829
Soldaki sanırım yıldız yasemin.Sağdaki ise sanırım arap yasemini.İkisi de çok güzel kokuyor.İsimleri yanlışsa lütfen düzeltelim.. |
Gece manzarası..
1 Eklenti(ler)
Eklenti 436835
Gecenin son fotoğrafı bu olsun.Bu bizim kilebet (sanırım aslı kerevet).2 divan,bir sünger ve yastıklardan oluşuyor.Geçen yıl ona bu örtüleri diktim.Aslında yine geri dönüşüm.Bunlar benim ilk koltuk kılıflarımdı.Eskiyip soldular.Ama atılmadılar.Birkaç yıl çuvalda bekleyip,sonra da işe yaradılar.Tabii ki sabah güneşi onları eskitmeye devam ediyor. Hayırlı geceler.. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Ben de yılan kaktüsünü bu yıl edindim bir komşumdan, çiçeğini çok merak ediyorum, yavrulayıp duruyor, hiç çiçek açmaya niyeti yok :rolleyes: |
Alıntı:
|
Çiçeklerde sebzelerde birbirinden güzel, anlatımınız içten, mutlu huzurlu bol çiçekli günler dilerim...
|
Bahçeme hoşgeldiniz Hatice hanım,çok sağolun.Konya'ya sevgiler..
|
3 Eklenti(ler)
Eklenti 441232
Gezmeye gidilir de bitkisiz olur mu?Bu pembe pampas göletin kenarında salınmakta.. Eklenti 441233 Arkadaşımın evine girer girmez ilk gözüme ne çarptı dersiniz? Eklenti 441234 Aloeye benzettim ama değil.Sanırım Hatice Tarhan hanımın bitkileri arasında var. |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 441235
Bu da pembe sardunya ,kızım arkadaşı için dikti. |
Şaşkın..
1 Eklenti(ler)
Eklenti 441236
Benim leylak şaşırdı.Baharı atlayıp,eylülde açtı. |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 441237
Hostam kuru çiçeğini niye dökmüyor diye baktığımda bunları gördüm. |
2 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
Eklenti 441240
Eklenti 441241 Eklenti 441242 Eklenti 441243 Eklenti 441244 Sevgil sakdag'dan gelen kızlarım.Özellikle son iki fotodakilerin pembe dikenleri çok hoş. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 20:21. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025