![]() |
Kolaj...
1 Eklenti(ler)
Eklenti 482029
Yeni sayfayı kendi çektiğim fotoğraflarla yaptığım bu kolaj çalışmasıyla açmak istedim. |
Bu arada belirtmek istediğim bir konu var.Sayfamdan, sanırım bahçemle ilgisiz olduğu için çıkarılan fotoğraflar var.İlgili başlıklara taşınacak.Bu yüzden mesajlar arasındaki kopukluklar için kusura bakmayın.Saygılar.
|
Sıklamen
1 Eklenti(ler)
Eklenti 482032
Sıklamenim,alındığı toprakta duruyor.Taş gibi sert bişey.Çiçekli olduğu için değiştirmedim.Bu arada bizde ki adı kırkım çiçeği.Yabani olanı dağda bayırda mevcut. |
Yabani orkide..
1 Eklenti(ler)
Eklenti 482034
Yöremizde çamların altında görüldüğünden olsa gerek çam çiçeği adıyla bilinir.Bir belgeselde tırnaklı orkide olduğunu izlemiştim.Bakalım soğanlar seneye kadar yaşayacak mı? |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 482036
Herhalde ters lale çeşidi olmalı.Yöremizde dikguk ya da diliguk çiçeği olarak bilinir.Bu yabani çiçekleri,kendi tarlalarımızdan toprağıyla kaldırarak saksıya diktim.Yaşayacaklar mı diye merak ediyorum. |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 482040
Yine bir yabani bitkiyi evde yaşatma çalışmam.Minik aşk merdivenine benzeyen bu bitkiyi,dere kenarındaki kaya aralıklarından buldum. |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 482041
Bu da yine nemli taş aralarından bulduğum ve sukulente benzettiğim bitkim.Ortasında piramidal yapıda tomucuk oluşumu var gibi... Bu yüklediğim yabani çiçeklerin gerçek adlarını bulup,en kısa zamanda ekleyeceğim. |
Yabani sütleğen
2 Eklenti(ler)
Eklenti 482043Eklenti 482042
Doğadan getirdiğim ve en sevdiğim bitkilerden biri.Sütleğen.Yol kenarında top formlu olanlarını gördüm.En kısa zamanda kazma kürekle yollara düşüp,eve getirmek gerek ;) |
Hostalarım..
2 Eklenti(ler)
Eklenti 482045
Eklenti 482046 Klasik,beyaz,kokulu çiçekli hostamı kapalı ortamdan yeni çıkardım.Köyümüzdeki adı -ağustos zambağı- Alttaki renkli saksılarda ise,sevgili alacakaranlıktan aldığım 3 çeşit hostam var.Dört gözle patlamalarını bekliyorum. |
Sarıkız
1 Eklenti(ler)
Eklenti 482047
Fotoğrafı çektiktan sonra dibine toprak koydum.Sımsıkı kök olmuş ama şikayeti yok.Dertsiz bir bitki.Suyu çok seviyor.Özel bir toprak - gübre ihtiyacı yok.Sanırım akvaryum bitkisi olarak da kullanılıyor. |
Yaz telgrafı
1 Eklenti(ler)
Eklenti 482048
Bu çiçeğe yaz telgrafı adını ben verdim.İlk sayfadaki telgraf çiçeklerinden mavi olanı ,ona ait. Görünüşü,çiçek yapısı,yaprak yapısı tradescantialara çok benziyor.Tek farkı, hava soğuyunca öldü ve bu saksıdakiler tohumdan ,ekmeden,tekrar çıktı.Evin içinde bir kaba tohumunu ekmiştim,onlar çıkmadı.Herhalde tohumlar,soğuklamak isteyen tür diye düşünüyorum. |
Horoz ve tavuklarım..
3 Eklenti(ler)
Eklenti 482050
Efendim tanıştırayım,bu yeni horozumuz,Çilli Efe.Ablam hediye etti,sağolsun.Kafasına efe külahı takmış gibi,ayağında da tozlukları var.Bu yüzden efe. Eklenti 482051 Bu da ilk horozum,geleli 5 ay kadar oldu.Çilli Paşa. Eklenti 482052 Bunlar da tavuklarımın 2 tanesi.Diğerleri poz vermedi :rolleyes: |
3tane de yeni buzağım var.Onları da en yakın zamanda sizlerle tanıştıracağım.Şimdi annemin frezyalarını - frezya- başlığına koyacağım.Şimdilik hoşçakalın.
|
Günaydın millet..
1 Eklenti(ler)
Eklenti 483153
Merhabalar,buzağılarımızın birkaç fotoğrafını çektim .Bunlar en yeniler,Aziz,Mehmet ve Celil. Ayaktaki Aziz buzağı,1 ay 10 günlük.Mehmet buzağı tam 1 aylık.Celil buzağı ise 20 günlük. |
2 Eklenti(ler)
Eklenti 483154
Eklenti 483155 Yeni buzağıların yanında Veli ve İpek (afedersiniz) eşşek sıpası gibi görünüyorlar. |
Celil buzağımız..
1 Eklenti(ler)
|
İpek ve Celil..
2 Eklenti(ler)
Eklenti 483157
Eklenti 483158 Bu kadar benzemelerinin bir sebebi var.Onlar teyze - yeğen.Ama haberleri yok. |
Merhaba Sayın mügem Sayfalarının hepsini tek, tek inceledim tek kelimeylen hayran kaldım diye bilirim, Herşeyi okadar güzel, okadar düzgün anlatmışınki hayran kaldım doğrusu. Ayrıca köyünüde çok beğendim çiçeklerin sanki senin emeğin olduğunu haykırıyorlar insana bakarken eline, yüreğine sağlık yeni resimlerini ve izlenimlerini bekliyorum hoşcakalın.
|
Alıntı:
nce hiç görmemiştim.. |
Merhaba sayın mügem.
Yeni çiçekleriniz birbirinden güzel. Aynı zamanda aziz, mehmet, celil, ipek, veli, çilli efe, çilli paşa :p:p bunlarda çok tatlı... Tavuklarınız yumurta veriyor mu? Sevgilerle... |
Buzağı,tavuk,horoz çicek derken sayfayı gezmeye doyamadım..Teşekkür ederim...Sevgi ve saygılar....Kolay gelsin...
|
Alıntı:
Tavuklarımın 3 tanesi geçen yıldan,2 tanesi piliç irisi.Bugün ilk kez 4 yumurta aldık.Genelde 3 oluyor. Selamlar. |
Alıntı:
|
Hayırlısı olsun sayın mügem. Gözünüz aydın. :p
|
Bahçemden genel görüntüler..
1 Eklenti(ler)
|
Devam..
1 Eklenti(ler)
|
Hostalarım yakından...
2 Eklenti(ler)
Eklenti 488437Eklenti 488436
İlk fotodaki hostam,sayın alacakaranlıktan gelen,alaca yapraklı hostam.Büyümüş olan,geçen yıldan,klasik hosta funkie. |
Hostalara devam...
2 Eklenti(ler)
Eklenti 488440Eklenti 488439
Bunlar da yine alacakaranlıktan aldığım hostalarım.İlki wide brim,yapraklarında açık ve koyu yeşil hakim.Diğerinin adını karıştırıyorum.Ya albomarginata,ya da mediovariegeta.Yapraklara hayranım.Açmasa da olur ;) |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 488441
Ortancalarım yavaş yavaş tomurcuklanıyor.Büyüdükçe sıkışacaklar.Tenekeleri biraz aralamak gerekecek. |
Sedumlarım...
3 Eklenti(ler)
Eklenti 488442
Eklenti 488443 Eklenti 488444 Sedumlarımı çok seviyorum.Hepsinin adını aklımda tutamasamda..;) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:35. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025