![]() |
Alıntı:
:cool: |
Kokulu İsparta Gülü
1 Eklenti(ler)
|
Küpeli
1 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
Zaten çiçeklerinde suyunu çıkarıyorlar sürekli genleriyle oynayıp o bildiğimiz eski hallerini unutuyoruz. Şimdilerde bakıyorum her türün bir de minyatürünü yapıyorlar. O uzun saplı Aslanağızlarını unutur olduk. Neyse pek bir dertliymişim :) konunuzu bölmeyeyim ben. Güzel paylaşımlar için teşekkürler. |
1 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
Eski güzelim çiçekleri özler olduk zaten dediğiniz gibi genleriyle oynayıp farklı faklı türler ortaya çıkarıyorlar. Mesala karanfiller. Çok sevmeme rağman eskinin mis gibi kokan karanfillerine rastlamadığım için karanfil almıyorum mesela. Aslında hepimiz dertliyiz. Sağlık olsun, elimizden birşey gelmediğine göre..... |
Allahımmm nasıl bir gül O! Nazar değer Sevgi hanım bi boncuk falan bişey takın.. Maaşallah maaşallah...
|
Neslihan hn.cığım ALLAH ın izniyle değmez. Hem bizler bitkileri seven kişileriz, bizlerin nazarı hiç değmez.
Beğendiğiniz ve ziyaretiniz için teşekkürler. |
2 Eklenti(ler)
Bu sardunya da komşumun emaneti.Komşum yazlığa gittiği için en kıymetlilerini bana bıraktı. İki tane orkide ve afrika menekşeleri de var. Bana misafir geldi ve 6-7 ay bende kalacak.
Eklenti 403560, Eklenti 403561. |
Sardunyanın rengi çok tatlıymış maşallah.
|
Günaydın
2 Eklenti(ler)
Geçen yaz bauhaustan aldığım ve budamadığım begonvilim. Sanırım begonvilin gelişimi çok yavaş ya da ben çok sabırsızım. 10 günden fazla oldu halen tam çiçeklenmedi. Azda olsa görüntülemek istedim.
Eklenti 404061 Eklenti 404062 |
Teşekkür
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 404066 Eklenti 404065 |
Alıntı:
Saygılar.. |
Sn. Hakkı şen; hoşgeldiniz, bilgi için teşekkürler.
20 senedir ilk kez çiçekli begonvilim oldu. 3 sene önceside Marmaristen 2 tane begonvil almıştım. Maalesef bilgisizlikten kışın yeteri kadar koruyamadığım için dondular. Şimdi bunlar benim göz bebeklerim oldukları için de sabırsızlanıyorum. |
Ben de saksıda denemiştim ama olmadı. İzmir'de bile saksıda kış geçirmeleri zor. Siz yine de çok şanslısınız. Şİmdi yine heveslendim :) Olmazsa ben de bir tane alacağım. Gerçekten çok güzeller.
Sizdeki cinsi bildiğim kadarıyla en dayanıklı olan. Bazen görüyorum kısa budama yaparak çok güzel form verilmiş. Biz kıyamayız da öyle kesmeye. Sanırım fazla ilgi de bozuyor bitkilerimizi. |
Bu çiçek açan begonvil kış bahçesindeydi. Kışı nasıl atlacaklar diye çok düşünmüştüm. Don riski olan birkaç gece de mum yakıp bıraktım. Havanın zehrini kırsın diye. Şükürler olsun hepside sağlam atlattılar kışı.
Ben bir tanesini çok budadım. Şimdi oda büyümeye çalışıyor. 2 tane de sonbaharda Ada begonvili aldım. Soğuğa dayanıklı olanlardan. Onları da bahçeye diktim. Bir tane de Sn. Ahmeter hocam katmerli begonvil hediye etti. Toplam 5 tane begonvilim oldu. İnşallah hepsi sağlıklı gelişirler. Benimkilerde çelik alma zamanı gelince bende dağıtacağım. Size de gönderebilirim ama şu an çok küçükler. İzmir de çok kolay yetişiyor, kışı atlatması daha kolay olur diye düşünüyorum. Hem buralara göre daha ucuz. |
Sn Sevgi bütün çiçeklerinizin Maşallahı var, küpelinize ve Isparta gülünüze bayıldım:). Küepeliniz neçok çiçeklenmiş öyle aman nazar değmesin, ellerinize sağlık.
|
Sizde de maşallah çarşıdan aldım bir tane, eve geldim bin tane gibi olmuş. :) Haklısınız İzmir'de çok daha kolay yetişiyor ve buradaki fiyatlar oldukça makul. Satış yapılan sitelere bakıyorum da oldukça yüksek fiyatlar veriliyor. Çelikten üretmek zor sanıyorum ya da ben hiç bilmiyorum. En iyisi bir an evvel bir fide almak. Kolaylıklar diliyorum.
Saygılar.. |
Alıntı:
|
maşallah
1 Eklenti(ler)
Sevgi hanım maşallah diyelim.Çiçekleriniz çok güzel.Emeklerinize sağlık.
Ama şu gülün görüntüsü tek kelimeyle muhteşem... Eklenti 404899 |
Sn.gürcan_keskin; hoşgeldiniz teşekkür ederim.
|
Günaydın
2 Eklenti(ler)
|
Küpeli
4 Eklenti(ler)
Geçen sene pazardan aldığım küpelim. Soğuklara dayanıklı. Bahçeye çıkardığımda rüzgardan kırılan dallarından köklendirmeden direk toprağa diktiğim küpeleri kışın bahçede bırakacağım. Şimdilik küçükler ama üzerlerinde tomurcukları var açtıklarında onlarda ekrana çıkacaklar. Küpelerin tek düşmanı sıcaklar birde hastalığa yakalanmazlarsa değmeyin keyiflerine.
Eklenti 405080, Eklenti 405081. Bu küpelimde gene geçen seneden kışı aynı koşullarda attlatılar.( Kış bahçesinde). Saksı ve topraklarını değiştirip bir güzel serpildiler. Çiçekleri solmaya yakın ortasındaki rengi değişiyor. Eklenti 405083, Eklenti 405082 |
Arap yasemini
2 Eklenti(ler)
Adı neden arap yasemini hiç araştırmadım. Çiçeğin adını yazarken aklıma geldi. Çiçekleri beyaz ama adı arap.
Şimdilik boynu bükük bir şekilde duruyor. Saracak yeri yetmediği için. Sıra ona da gelecek inşallah. Eklenti 405109, Eklenti 405108 |
Sn Sevgi maşallah çok güzeller. Çocukluğumda bir çok evde vardı bu küpe çiçeğinden. Ama nedense şimdi ben bir türlü İzmir'de yaşatamıyorum. Çiçeklendikten sonra bir şey olup aniden kurumaya başlıyor. Öyle sizin dediğiniz gibi kışı gören hiç bir küpe çiçeğim olmadı :)
|
Bu kış bende çok endişe ettim ama korkunun ecele faydası yok. Bazen gözü karartmak gerekiyor. İzmir yazın daha sıcak bir yer ondan kurumuş olabilir. Yazın hiç güneş görmeyen ve kuzeye bakan bir yerde tekrar deneyebilirsiniz. Kışın ise İzmir de problem olacağını sanmam.
|
Sevgi hanım günaydın:) muhteşem çiçeklerinizle gözüm gönlüm açıldı,ellerinize sağlık... Arap yasemini (pervane yasemini de diyorlar) bende de var..Saksıda yetişiyor..bahçeye eksem dona dayanıklı mıdır acaba..
|
Sevgili Neslihan, benim aldığım yer, soğuğa dayanıklı olduğunu ve kışın yapraklarını dökmediğini söyledi.
Ben bahçeye diktim ama Ankara da yetiştirenlere bir sorun isterseniz. |
Sakız Sardunya
1 Eklenti(ler)
Kirli sakız,
dünki yağmurdan kirlenmiş. Temizlenmek istedi ama çiçek yapraklarını dökmeye başladığı için vazgeçti. Böyle objektife görüntü verdiği için sizlerden özür diler. Eklenti 405135 |
1 Eklenti(ler)
Nakkaş sarmaşığı, kendiliğinden çıkanlardan. Geçen seneden beri küpelerin saksısını mesken tuttu.
Eklenti 405136 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 12:20. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025