agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   akçabardak / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/27028.htm)

akçabardak 11-03-2013 12:31

2 Eklenti(ler)
Arkadaşlar, çok sevdiğim bu alaca yapraklı kauçuk, sanıyorum artık bana veda
ediyor,kendi başlığında da paylaştım. Ne olduğunu anlayamadım, yaprakları
birer birer dökülmeye başladı. Tam 14 yaşında, galiba yaşlandı artık diye düşünüyorum. Ya da yerini beyenmedi. Şimdi balkona çıkardım bakalım durumu
ne olacak.

mügem 11-03-2013 15:27

Baklaların yapraklarından salata olduğunu bilmiyordum, deneyeceğim...
Özür dilerim yapraklar haşlanacak mı acaba? Çünkü bu bölgede bazı yeşillikleri haşlayıp ta yapıyorlar. Teşekkür ederim

Sayın akçabardak,bildiğimiz marul salatasını bir de,bakla yaprağı,biber yaprağı,ısırgan yaprağı,soğan-sarmısak yaprağı doğrayarak deneyin.Hele ramazanda,sütlü tarhananın yanında süper oluyor.Afiyet olsun,saygılar.

akçabardak 11-03-2013 18:15

Sevgili mügem, Çok teşekkür ederim, şu anda karnım da çok aç, vallahi ağzım sulamdı doğrusu, çok nefis olur diyorum.
En kısa zamanda deneyeceğim Sevgiler.

akçabardak 12-03-2013 13:00

5 Eklenti(ler)
Bu gün hava çok kapalı ve sıkıcı, balkonda otururken birden fotoğraf çekmek aklıma geldi. İçeri girip makinayı alıp sokağa çıktım.
Sitemizin her sokağında küçük küçük üçgenler var, yazın yazlıkçılar geldiklerinde
ilk işleri bahçeleri temizlemek olur. Bahçelerden çıkan atıklar bu üçgenlerde toplanır, birikenleri sitemizin bekçileri tarafından toplanıp atılır.
Maalesef bazı duyarsız insanlar yasak olmasına rağmen çaktırmadan mutfak artıklarını çöp konteynerlerine atmayıp,
bu üçgenlere atarlar.Yazın sıcağında artık kokudan ve sineklerden balkonda
oturulmaz hale gelinirdi. Eşimin aklına bir fikir geldi, Eylül ayından sonra herkes gidince, eşim tam bizim önümüzdeki iki üçgeni küçücük bahçe haline getirerek
durumu kurtardık. Şimdi çöp seyretmek yerine, eşimin diktiği rengarenk gülleri seyrediyoruz. Önce mırın kırın ettiler, ama güllerin çiçekleri herkesi büyüledi. Böylece eşimin severek ilgilendiği iki tane minik bahçesi oldu.

Eklenti 377539

Bu fotoğrafları çekerken aniden nasıl bi yağmur yağdı, eve zor kaçtım.

akçabardak 12-03-2013 13:15

1 Eklenti(ler)
Üçgenin bir tanesini yağmurdan kaçtıktan sonra balkondan görüntüledim.

Adil 12-03-2013 18:01

İlkbahar yağmurlarını seyretmek güzeldir.Bereket taşırlar.
Üçgen de ki çiçek fikri güzel düşünülmüş.

YeniGine 12-03-2013 23:32

Sevgili akçabardak; demek ki sizin de üçgen tarlalarınız var. Çok güzel düşünmüş ve çok da güzel olmuş üçgen tarlalarınız. Güller büyüyüp açınca eminim harika olacak görüntüleri.
Kutlarım, ellerinize sağlık...

Orhan Özbilgiç 12-03-2013 23:50

Sayın akçabardak;
Çok sevimli bir bahçeniz var. Mayıs ayıyla beraber renklenmye başladığında, dahada güzel görüneceğinden eminim.
Sağlık içinde sefasını sürmenizi dilerim.

akçabardak 13-03-2013 10:09

Sayın Orhan Özbilgiç...
İyi dilekleriniz için, çok teşekkür ediyorum, Saygılar efendim.

akçabardak 13-03-2013 10:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1118858)
Sevgili akçabardak; demek ki sizin de üçgen tarlalarınız var. Çok güzel düşünmüş ve çok da güzel olmuş üçgen tarlalarınız. Güller büyüyüp açınca eminim harika olacak görüntüleri.
Kutlarım, ellerinize sağlık...

Sevgili Yeni Gine... evet artık bizim de üçgen tarlamız oldu, onlarla eşim ilgileniyor.
Ben sadece çiçeklerini seyrediyorum balkondan.

akçabardak 15-03-2013 13:11

2 Eklenti(ler)
Şeftali ağacım çiçek açtı ;) geçen sene sadece 2 adet meyve vermişti, sanki tadına bir bakın bakalım beyenecek misiniz der gibi, evet tadına baktık, sulu, lezzetli ama çekirdeğinden ayrılmıyor, sulu ve çok tatlı olması hoşumuza gitti, ağaç ağaçtır dedik bıraktık .Çekirdekten çıkmıştı, ben de onu büyüttüm. Şu an 4 yaşında ve üzeri pıtır pıtır çiçek dolu :dilli: Sanırım bu sene bize daha fazla meyve verecek ;) bizde allah razı olsun deris :o

akçabardak 16-03-2013 16:28

3 Eklenti(ler)
Arkadaşlar, deneme amaçlı bir kaç çeşit bitki tohumlarından
havlu kağıdın arasına koyup kapatarak paket şeklinde
5, 6 tane üst üste koyup bir kabın içine yerleştirdim.
Sonra üzerine çıkacak şekilde su döktüm, iyice peçeteler
suyu emdikten sonra fazla suyu boşalttım, öylece kabı
bir kenara aldım. 4, 5 gün sonra (yani bu gün) kontrol
ettiğimde...

sonuç... hadi birlikte bakalım
Eklenti 378777

ıslak kağıdı açıyoruz... Tohumlardan ilk olarak, çemen tohumlarının
çimlendiğini görüyoruz.

Eklenti 378778

Ve toprakla buluşturuyoruz. Hadi hayırlısı
Eklenti 378779

berçin 16-03-2013 23:07

Bahçe sayfanız hayırlı olsun,öncelikle babaanne olmanızı kutluyor,torununuza analı babalı uzun güzel bir hayat diliyorum.Herşey çok güzel elinize emeğinize sağlık.En güzel kısımı kızınıza aşılamış olduğunuz doğa sevgisi,sayfanızı gezerken zaman zaman duygulandırdı ve gülümsetti anne kız yazışmalarınız.Sevgiler,esen kalın.

akçabardak 17-03-2013 15:16

Sevgili berçin hoşgeldiniz, evet babaanne olmak çok güzel bir duygu, çıtı pıtı bir kız torunum oldu.Çok teşekkür ediyorum güzel dilekleriniz için sağolun. Saygılar

akçabardak 18-03-2013 15:12

3 Eklenti(ler)
Islak havlu kağıdında deneme yaptığım, ikinci paketi de açtım

sonuç:
Eklenti 379530

Paketi açıyorum, Kasımpatı tohumları çimlenmişler.
Eklenti 379531

Çimlenen tohumları toprakla buluşturuyoryz.
Eklenti 379532

akçabardak 18-03-2013 15:20

1 Eklenti(ler)
2013 yılı, baharda açan ilk lalelerim,
Sabah güneş var iken, tam açmışlardı,
gölge gelince kapanmışlar ;)
Eklenti 379535

seyfi0505 18-03-2013 15:39

Sayın akcabardak kasımpatı tohumları dik olarakmı diktiniz.Saygılar.

akçabardak 18-03-2013 17:12

Sayın seyfi0505...
Fotoğrafta da görüldüğü gibi, önce kağıt havluda çimlendirdim. 9 günde çimlendiler. Sonra da gelişi güzel toprağın üzerine koyup, üzerleri örtülecek kadar toprakla kapattım, sonra da spreyle su püskürtüp nemlendirdim. Saygılar

Cymbelina 18-03-2013 17:47

Sevgili akçabardak;)

Bu kasımpatı tohumlarını ilk kez görüyorum, demek ki böyle oluyormuş. Teşekkürler. Hatta kozmos tohumuna benzettim biraz. Ben de birkaç yıl önce, kasımpatımızın çiçekleri sararıp kuruyunca tohumlarını almaya çalıştım, ama çıkanlar buna benzemiyordu, belki de yeterince kuruyup olgunlaşmamıştı bizimkiler. Sonra, o topladığım ve elimle ufalamaya çalıştıgım kuru nesneyi;) diyeyim ekmiştim ama çıkmadi elbette:) Ben de vazgeçmiştim.

Sizin bu tohumlarınız kendi kasımpatılarınızdan topladıklarınız mı, yoksa dışarıdan paketle mi aldınız acaba?

akçabardak 18-03-2013 18:59

Sevgili Cymbelina,
Tohumlar bana dışarıdan gelmişti, kasımpatı tohumu diye okuyunca önce sizin gibi bende şaşırdım. Kendi kendime de mırıldandım allah allah kasımpatın tohumu da mı olurmuş diye, bende inanamadım, dediğiniz gibi kozmos tohumuna benzettim. Ama paketin üzerinde kasımpatı yazıyor, şimdi tekrar paketin üzerine baktım acaba ben mi yanıldım diye, ama yanılmamışım öyle yazıyor. Bende ilk defa görüyorum, her halde böyle oluyor diye düşündüm, neyse nasılsa çimlendiler hep beraber takip edeceğiz, fazla uzun sürmez belli ederler kendilerini nasılsa. Ekerken zaten demiştim hadi bakalım bunlar ne çıkacak diye, inşşallah kasımpatıdır ne çıkarsa şansımıza. Gelişmeleri tekrar paylaşırım. Sevgiler

akçabardak 19-03-2013 18:00

5 Eklenti(ler)
Bahçemdeki yavaş yavaş açmaya başlayan bitkilerim.
Eklenti 379789

Şebboylar
Eklenti 379790

Sedef çiçeğim, geçen sene ilk defa tohumdan ekmiştim
sadece bir tanesini yaşatabildim, çok merak ediyorum
nasıl bir bitki, üzerinde tomurcuklar var sanırım çiçek açacak.
Eklenti 379791

Sedum palmeri ;)
Eklenti 379792

Bu bitknin adını bimiyorum ama sarı çiçeği şu anda bahçeye renk katıyor.
Eklenti 379793

akçabardak 19-03-2013 20:02

2 Eklenti(ler)
Topraktan yeni çıkan her bir bitkiye dikkat ederim, acaba bu bitki nedir diye. Bazen bir şeyler ekiyorum, sonra da unutuyorum, tıpkı bu çekirdekler gibi.
Geçen sene pazardan kızılcık meyvesi almıştım, ekşi ekşi öyle yemeyi çok
severim, çekirdeklerini atmayıp biriktirmiştim, sonra da bütün çekirdekleri bahçeye gömdüm. Bu gün bahçeye çıktığımda gözüme havada duran çekirdekler takıldı.
Merakla eğildim ne göreyim, kızılcık çekirdekleri çimlenmişler, hiç beklemiyordum.
Hemen kökünü oynatmadan iki üç tane toprağı ile alıp saksıya diktim. Bahçemde birde kızılcık fidanı olursa hiç fena olmaz. Böyle ilginç şeylere bayılırım, Sizlerle paylaşmak istedim ve görüntüledim.

akçabardak 21-03-2013 08:47

1 Eklenti(ler)
Bahçemin mis kokulu dağ menekşesi.

akçabardak 21-03-2013 09:25

4 Eklenti(ler)
Bahçeden bir kaç görüntü.

Eklenti 380155
Ortanca rengi koyu pembe

Eklenti 380156
Bunun reng açık pembe.

Eklenti 380157
Bu gülün budamasını, denemek amaçlı baston gül gibi budadım,
bakalım ne çıkacak ortaya.

Eklenti 380158
Bu defne ağacı, komşumun bahçesinde.
Çiçek açmaya başladı, arılar vızır vızır, mis gibi de kokuyor.

akçabardak 21-03-2013 13:42

4 Eklenti(ler)
Değerli arkadaşlar ;)
Bu gün gene çarşı pazardaydım :dilli: çiçekçiye uğramayacaktım,
ama aklımın köşesinde kaldı, birşeyler almasamda şöyle bir bakıvereyim
dedim. Eve boş elle dönersem ayıp olur dedim, duramadım bir iki birşeyler aldım.

İlk defa tanıştığım bitki LİLİUM, onun hakkında hiç birşey bilmiyorum,
artık zamanın geldiğini düşünerek, sarı rengi ile bismillah dedim ve aldım.
İnşallah diğer renklerini de bulabilirim.
Eklenti 380205

Eve gelirken Lilium için birde saksı aldım, eve döner dömez hemen saksısını değiştirdim, değiştirirken dibinden 5 tane yavru çıktı :D
minik minik yumruları var,
onları da saksının kenarına diktim, çok hoşuma gitti tabi ;) kısa günün karı oldu.
Eklenti 380201

Bunları da bahçem için aldım ;)
Eklenti 380202

Çok tatlı yaa, canım benim iyi ki almışım seni.

YeniGine 21-03-2013 23:55

:) Evet Sevgili akçabardak iyi ki almışsınız; kısa günün kârı olmuşlar gerçekten... Çok güzeller, güle güle büyütün inşallah.

akçabardak 23-03-2013 15:23

2 Eklenti(ler)
Sedef çiçeğim nihayet çiçeğini gösterdi.

denizcem 23-03-2013 15:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1124562)
Bahçemin mis kokulu dağ menekşesi.

Bayılırımmmm... çocukluğumun çiçeği....

akçabardak 23-03-2013 15:56

Sevgili denizcem, öncelikle bahçeme hoşgeldiniz... evet çok tatlılar, onları bende çok seviyorum, hafif bir rüzgar estiğinde etrafa mis gibi koku saçıyorlar.

akçabardak 27-03-2013 20:51

1 Eklenti(ler)
Fideciklerim ;) Havaların bir türlü ısınamadığından, çok ağır büyüyorlar.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:13.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025