![]() |
3 Eklenti(ler)
|
:D:D Yine yapılmış alışverişler, gelmiş yeni bitkiler. Biz hiç akıllanmayacağız, yazın tövbeler edilir yeni bitki alınmayacak diye, bahar geldi mi o tövbeler bir bir bozulur:D Güle güle büyüt ablacım yeni bitkilerini.
SDurul ablam ben de sepeti bir doldurup sonra "yok yok" diyip boşaltıyorum. Bir giriyorum bir çıkıyorum, sonunda bakıyorum ki almışım. :D Tilki kürkçü dükkanında yani:D |
Alıntı:
Teşekkür ederim sevgili Sûz-i Dilârâ. Yeni bitkiler için çok doğru söylüyorsunuz :) dediklerinize aynen katılıyorum, bitki delisi olduk çıktık. Allah sonumuzu hayır eyleye :) |
Alıntı:
|
Alıntı:
:D eyvaaaah yandık desenize, keşke okumasamıydınız acaba :) eşiniz şimdi kim bilir neler demiştir hakkımda. Benden günah gitti, seneye yeni hileler için şimdiden düşünün bence, ben yokum bu işte :D '' Aaa tozlaşmış'' fikri de bence işe yarar ama siz şimdi onu da ağzınızdan kaçırırsınız :) bu sefer iyice yüzümüze gözümüze bulaştırırız gibime geliyor :D |
3 Eklenti(ler)
Dün bahçede biraz uğraştım, biber ve domates fidelerimi çok şükür yerlerine sonunda dikebildim. Onun dışında bir kaç tohum ektim, Kudret narı, Süt mısır, kızıl bamya, maydanıoz ve soya fasülyesi ile çok eskiden ayırmış ve bir köşede unutmuş olduğum renkli fasülye çeşitlerinden.
Eski oldukları için pek ümitli değilim ama çöpe atacağıma toprağa atayım dedim, çok yoruldum ama bitirdim çok şükür. Bundan sonrası onlarla ilgilenmek, çapalamak gibi işler olacak. Biberlerin tamamını daha sonra fotoğraflayıp tekrar paylaşırım, buradakiler eksik. Eklenti 647035 Domateslerin damlamalarını halka şeklinde yaptık, sebebi iki kalka arasını biraz geniş tutturmak için, düz yaptığımızda iki delik arası 50 cm. olduğu için biribirilerine çok yakın oluyor, halkaların arasında ise 75-80 cm. mesafe bıraktık. Eklenti 647033 Mola verdiğimde eriklerden atıştırdım. Buyurun size de ikram edeyim :) ;) Eklenti 647034 |
5 Eklenti(ler)
Geçen sene almış olduğum clematisim ilk çiçeğini açtı ;)
Eklenti 647019 Multiblue Eklenti 647020 Pink Fantasy Kendi başlığında da paylaştığım gibi yapraklarımızda biraz bozulmalar oluştu ne yapacağımı bilemiyorum :( onu kaybetmek istemiyorum : Eklenti 647021 Durandii Eklenti 647022 ve yan yana gelince ;) Eklenti 647023 |
2 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
Karanfil
birisinin çiçeklenmesi biterken, Eklenti 647026 birisi yeni çiçeklenmeye başladı :) Eklenti 647029 Eklenti 647027 açık renklisi kokusuz, koyu renkli olanın muhteşem bir kokusu var :) Eklenti 647028 |
3 Eklenti(ler)
Süsenlerin son halleri
Eklenti 647030 ve bir tek kök tohumları için bıraktığım gelincikler, Eklenti 647032 Eklenti 647031 |
:)sevgili akçabardak abla; sebze fideleri toprakla buluşmuşlar. bereketli bol ürünlü olsun. Allah ağız tadıyla yedirmeyi nasip etsin. domateslerin damlama borularının yuvarlak oluşu çok mantıklı olmuş. bende aynı yöntemi narenciye ağaçları için düşünüyorum. daha kaliteli sulanacağına inanıyorum. ne zamandır eşime anlatıyorum. sizin fotoğrafları gösterince aklına yattı. paylaşımın için teşekkür ederim.sevgiler:):)........
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Sevgili münevver çok teşekkür ediyorum güzel dileklerin için. Evet fidelerim toprakla buluştular sonunda, çok az bir miktar ama sırtımdan sanki kocaman bir yük atıldı gibi rahatladım onları dikince, hem ev işi hem bahçe işi beni yoruyor artık. Allah hepimize ağız tadıyla yedirmek nasip etsin, hepimizin güzel bol bereketli bir sezon geçirmek nasip olsun inşallah. Damlamaların yuvarlak oluşu benim çok hoşuma gitti, ağaçlar için düşünmeniz iyi bir fikir bence de, size kolay gelsin şimdiden, sevgiler. |
Alıntı:
Sevgili Selma_321 o telleri ben inşaat malzemeleri satılan yerden aldım, sanırım Nalburiye deniyor. Boy boy, çeşit çeşit teller aklınıza ne gelirse hepsi var. |
Teşekkür ederim Sayın Akçabardak
|
2 Eklenti(ler)
Bu gün çok sevindirik oldum :D çok mutluyum yaşasın.
Daha çok yeni edindiğim Klivyam bana sürpriz yaparak tomurcuk çikartmış :cool: biraz evvel fark ettim :) ne renk bilmiyorum, sürpriz olacak çok sevindim :D Eklenti 647085 ve 2. sürprizim ise artık senesini unuttum, iki mi üç sene mi oldu tembel tenekelerden birisi iki tanecik te olsa çiçek açmaya karar vermiş. Yaklaşık bir ay önce ikisini de çiçek açmıyor diye hem tehtid ettim hem de budayıp kuşa çevirdim :mad: Bu sene de açmazsanız eğer sizi kökten söküp çöpe atarım, bıktım sizden deyip fırça çektim :mad: Sanırım beni anladılar. Solda beyaz iple bağlı bir tane daha var, o daha büyük ama onda daha tık yok Eklenti 647086 |
Alıntı:
Çok sevindim, en sevdiğim şey tomurcuklanan atlaslar... Tehditler, tripler bazen işe yarıyor böyle :D :D |
Alıntı:
Haklısınız, size katılıyorum sevgili A_NOMAD :) biz onları ne kadar seversek, onlar kendilerini naza çekiyorlar :mad: iyi davranıyoruz, gözlerinin içine bakıyoruz, ama yoook illa ki naz yapacaklar :D e yeter artık dedirtiyorlar :D |
:)Ayy Ayyy! klivya açıyormuş. pek sevindim abla, rengi ne olursa olsun açsın da ;) güzelliği yeter.:) laf aramızda açmayan çiçeklere bende kızıyorum:D:D demek ki faydası oluyor. gidip birde bir de inci çalısına kızayım;):D
|
Baharın ve çiçeklerin neşesini doruklarda yaşayacağımız bir bahçe :D güller ,clematisler maşallah ablacım ellerine sağlık her biri birbirinden güzel ..Clivia ve atlasın çiçeklerini de görmek yakın sanki :))
|
Alıntı:
Teşekkür ederim sevgili eneskrky kardeş, uzun zamandır seni göremedim buralarda :) okul dönemin yoğun geçiyor sanırım, Allah yardımcın olsun, başarılar dilerim. Bahçem evet baharın gelişi ile neşelenmeye başladı, en çok ta Klivya ile atlasın çiçeklenecek olmasına sevindim :) yine beklerim. |
Bayağı bir yoğun tenpodaydım evet ablacım ama burayı çok özledim doğrusu :)) biraz yoğun geçti evet şuan rahatlardayım en azından .
|
4 Eklenti(ler)
Convolvulus sabatius (Gündüz sefası)
Çiçeği diğer sefalar gibi bir gün açık kalıyor, ama tomurcuklar bol olduğundan her gün çiçeklidir. Çiçekler akşam sefasının çiçekleri büyüklükte :D önemli olan çok yıllık ve kışa dayanıklılığı, kışı dışarıda geçirdi. Eklenti 647313 Eklenti 647314 Eklenti 647315 Eklenti 647316 |
2 Eklenti(ler)
Sarı kızım da açmaya başladı, çok sevdim keendisini, o da kışa dayanıklı ;)
Eklenti 647317 Eklenti 647318 |
5 Eklenti(ler)
Biraz evvel yine bir kargom geldi :) :o geçen hafta içinde verdiğim siparişler:
Eklenti 647338 Havlu püskülü :) Eklenti 647339 Vangelya- (Gelin tacı) Eklenti 647340 Yukka- (Avize çiçeği) Eklenti 647341 Puro çiçeği ve yanında eşantiyon olarak bir kök çilek. Eklenti 647342 |
:)sevgili akçabardak abla; yeni bitkilerini güle güle büyüt. çalı türü bitkiler alarak doğru seçim yaptığını düşünüyorum. yorucu olmuyor. fazla ilgi istemiyor.:)gündüz sefası da pek güzel,hem de kışa dayanıklı oluşu da iyiymiş. zarif mavi çiçekleri sarıkızla da hoş olmuş;) sevgiler:):).....
|
Maşallah, sevgili akçabardakım gündüz sefasına bayıldım ve bana pamuk çiçeğini anımsattı. Güle güle büyütesin inşallah yeni güzellerini.
|
Alıntı:
Çok teşekkür ederim münevverciğim, dediğin gibi çalı türü bitkiler yorucu olmadığı için o yüzden seçimimi onlardan yana kullanmaya başladım :) Hem de kışa dayanıklı olsun istiyorum artık. Gündüz sefası ve sarı kızı da kışa dayanıklı diye tercih ettim. Çok sevimliler her evde olmalı bence sana da tavsiye ederim :) :o sevgiler. |
Alıntı:
|
Dün Lisianthuslarım geldi, bu gün akşam üstü bahçeye diktim. İki gündür hava yağmur yağacakmış gibi kapalı, ara ara güneş açıyor. Lisilerimi bahçeye dikip dikmeme konusunda biraz ikilemde kaldım :) Ya yağmur çok kötü bastırır da lisilerim zarar görürse diye ama bekletemezdim de :) Kara kara bulutlar dolanıp duruyor o yüzden çok endişeleniyorum, hayırlısı artık.
Fotoğraflamayı unutmuşum, bir iki gün sonra fotoğraflarını da paylaşırım :) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 23:55. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025