![]() |
5 Eklenti(ler)
Semiz otu...
Bu gün bahçeden bu semiz otlarını topladım, ne kedar da güzeller, tazecik tazecik ;) Eklenti 416863 Bunlar kültür olanları, seneler evvel bir marketten bu semiz otlarından almıştım, eve geldiğimde köklerini fark ettim ve üst kısımlarını kesip yemeye kullandım, köklerini de bir saksıya dikmiştim hepsi de tutmuşlardı, iki kök tohuma bıraktım diğerlerinden ikinci kez yemeye kullandım. Tohumları olgunlaşınca hepsini bahçeye saçıverdim, şimdi o günden beri kendileri her sene çıkıyorlar. Eklenti 416864 Bunlar yabanisi olanlar, ben buları tercih ederim, çok daha lezzetlidir, mayhoştur, sanırım makbulu olan da buymuş. Yemeğini ve salatasını yaparım (zeytinyağlı) Eklenti 416865 İkisi bir arada olunca fark ortada, Bu gün kendi başlığında semizotu hakkında doğal kireç çözücü olduğunu öğrendim, en kısa zamanda çaydanlıkta ki kireçler için deneyeceğim, bakalım sonuç ne olacak. Eklenti 416866 Veee temizlenip yıkandıktan sonra sofraya gelmek için sabırsızlanıyorlar :dilli: Eklenti 416867 |
4 Eklenti(ler)
Devam
Yer açelyalarım adım adım roka, semizotu ve biberlerin eşliğinde açmaya devam ediyorlar, bu sebzelere dokunmadım açelyalar dik dursunlar diye biribirlerine destek oluyorlar, kardeş kardeş büyüyorlar. Eklenti 416875 Geçen sene tohumdan ektiğim ekenezyam, 2 tane çimlenmişti, birini yaşatabildim, sağ salım kışı çıkardı, büyüdü ve şimdi sanırım çiçek açacak tomurcuklanmaya başlamış, bakalım ne renk açacak. Eklenti 416876 İki kök lisianthus geçen seneden kalma, tomurcuklanmaya başladılar, bu sene aldıklarım daha büyümeye çalışıyorlar. Eklenti 416877 |
4 Eklenti(ler)
Ve son
Ezan çiçeklerim çoştular, kokları da çok güzel, akşam ezanında çiçeklerinin açılmalarını keyifle izliyorum videolarını çektim ama foruma yüklemeyi beceremedim. Eklenti 416879 Gönül düğmelerim Eklenti 416880 Minyatür güllerim, kırmızısı biraz toparlanmaya başladı. Eklenti 416881 |
Alıntı:
Sevgili YeniGine teşekkür ederim beğenmeniz beni mutlu ediyor. Bahçedeki sarı kasımpatılarımın huyunu biliyorum, onlar yaz boyunca açıyorlar ve çok arsızdırlar senelerdir benimle birlikteler, onlar benim baş tacımdır belki 40 senedir ben nerede onlar da oradalar, onun beyaz olanı da vardı ama ona sahip çıkamadım, sarısı ondan daha arsız çıktı. Benim asıl şaşırmam, yeni aldığım saksıda olanlar, bir türlü dinlenmeye geçemediler, onların huyunu daha öğrenemedim, bekleyip hep birlite göreceğiz. İnce yapraklı bitki dediğiniz gibi yıldız çadırı çıkarsa nasıl sevinirim keşke öyle olsa, hemen dibinde haseki küpesi var onun tohumuna mı karıştı da çıktı anlayamadım, ben ekmedim çünkü, kendi kendine çıkmış, ilerleyen zamanda anlarız ne olduğunu bakalım. Gelişmeleri tekrar yazarım. |
[QUOTE=berçin;1168731]
Alıntı:
Sevgili berçin, Yürekten söylediğiniz o çok güzel sözleriniz ve dilekleriniz için çok mutlu oldum, çok teşekkür edrim size. Söz konusu torunlar olunca akan sular dururmuş, herşeyden önce gelirler. Tekrar çok teşekkürler, sağlıkla, sevgiyle kalın selamlar. |
2 Eklenti(ler)
Bu gün hava serin, yağmurlu biraz çiseledi ve geçti,
bende hazır güneş yok biraz fotoğraf çekip paylaşmak istedim. Greyfurt'un meyveleri yumurta büyüklüğüne yaklaştı. Eklenti 417236 Böğürtlenin meyveleri bayağı belirginleşti, bir taraftan çiçek açıyor, diğer taraftan yeni sürgünler veriyor keyfi gayet yerinde çokşükür. Eklenti 417237 |
4 Eklenti(ler)
Asmalar
Sarmalık yaprak asması, yaprakları incecik ve tüysüz yaprakları bütündür. Eklenti 417246 Üzüm asması, meyveleri çekirdekli, mor ve kokuludur. Eklenti 417243 |
5 Eklenti(ler)
Terasta ki sebzelerimin son durumları.
Ankara'ya gittiğimde zebzelerim biraz susus kalmışlar ve yaprakları kurumaya başlamışlar, daha yeni yeni kendilerine gelmeye başladılar. Salatalıklarım daha fazla zarar görmüş, arada kuruyanlar da olmuş, gariplerim susuzluğa dayanamamışlar. Eklenti 417258 Susuzluktan meyveleri bile eğri büğrü oldu, sıcağa hiç dayanamıyorlar, Ağustozun 15,inden sonra tekrar ekmeyi düşünüyorum bir aksilik olmaz ise. Eklenti 417259 Bidonda ki biberlerim öyle güzel ilerliyorlardı ki onlar da susuzluğa dayanamamılar ve yaprakları hep kurumuş, kalanlan yaprakları da büzüşük büzüşük oldu, şimdi yavaş yavaş düzene giriyorlar ama gövdeleri kel kel kaldı yazık gariplerin, çiçeklenmeye başladılar artık. Eklenti 417260 Bu bidondakiler daha fazla zarar görmüşler. Eklenti 417261 Sakız kabağımın maşallahı var, ben gelene kadar dayanmış ve kabakları bile belli oluyor bir hafta içinde koparmalık olur sanırım. Eklenti 417262 |
5 Eklenti(ler)
Veee bu güzellik te bana gerçekten çok sürpriz oldu
Ben bu yaşıma kadar daha böylesi bir güzellik görmedim. Bu kabağın tohumları metrelik kabak diye bana gelmişti, ektim ve 5 kök çimlenmişti gayet iyi gidiyorlardı ama maalesef benim yokluğumdan onlar da nasibini almışlar ve sadece tek bir kök kalmış, buna da şükür diyorum ve sonuç ;) Eklenti 417282 Çiçekleri beyaz ve ben ilk defa beyaz kabak çiçeği görüyorum, çiçeği bile ne kadar güzel yaaa... :D Eklenti 417283 Meyve bile tutmuş, dikkatimi çeken ise çiçeklerin çift olması ve birisi meyveli diğeri boş ve çiçeği daha iri, çok ilginç. Eklenti 417284 Meyvesini daha yakından çektim Eklenti 417285 Değişik açıdan çekim Eklenti 417286 |
5 Eklenti(ler)
Bitmediii
Muhteşem çift, çok güzel bir ikili :D Eklenti 417301 Ve kalan tek kök, 19 litrelik bir damacanayı yatay olarak üstünden keserek açtım ve oraya şaşırtmıştım fideleri, şu an sadece tek bir kök kaldı, daha şimdiden 4 tane meyvesi var. Eklenti 417302 eveet Eklenti 417303 Kabağın gövdesinin uzaması. Eklenti 417304 Kabağın uzamış olan boyu bir taraftan da yanlardan dallar veriyor çok hoşuma gitti bu olay, tuttum bu kabağı ben : DEklenti 417305 |
5 Eklenti(ler)
Terastaki diğer sebzeler
Mısırlar ve onlara eşlik eden fasulyeler Eklenti 417319 Pepinolarım Eklenti 417320 Patlıcanlarım Eklenti 417321 Patlıcanlar çiçeklenmeye başladılar Eklenti 417322 Deşti domatesi Eklenti 417323 |
Sn. akçabardak kabakların çift çiçek açması normal çünkü meyve olan dişi diğeri ise erkek. Biri olmadan diğeri meyve tutmaz doğal olarak. Bitki normalde çok büyüyor ama siz damacanaya dikmişsiniz. O zaman fazla dallandırmayın olan meyvelerden birkaç tane yetiştirebilsin.
Salatalıkları acilen kopartın yeterince yormuşlar bitkiyi. Biraz da gübre verin derim. |
5 Eklenti(ler)
Domatesler
Yokluğumdan domatesler de etkilenip alt yaprakları sarardı, ben de onları kopardım Ankara'ya giderken boyları bir karıştı ve üzerlerinde çiçekleri vardı susuzluktan çiçekleri de dökülmüş, suladıktan sonra toparlandılar ama boy attılar, yeniden çiçeklenmeye başladılar. Bu deşti domatesi Eklenti 417335 Bu domates te Ankara Ayaş domatesi, onların boyları normal kalmış Eklenti 417336 Deştilerin görünümü Eklenti 417340 Terasın genel görünümü Eklenti 417338 |
5 Eklenti(ler)
Ortancalarımın son durumları
|
4 Eklenti(ler)
Güller
Güle eişlik eden amaryllisler tohum vermeye karar vermişler :D Eklenti 418151 Güllerin bazıları biterken... Eklenti 418152 Kırmızı gül ise yeni sürgünler vermeye başladı Eklenti 418153 Başka açıdan çekim Eklenti 418154 |
4 Eklenti(ler)
Kosmoz çiçeklerim açmaya başladılar
|
3 Eklenti(ler)
Yıkılıyor, yıkılıyor, zakkumların çiçekleri okadar çok açtılar ki, her bir çiçek dalı
gelin buketi gibi, dalları çiçeklerin ağırlığından dolayı neredeyse kırılacaklar |
4 Eklenti(ler)
İlk defa tanınıştığım bitkim,
Alacakaranlıktan almış olduğum, Tigrida Pavonia alba Grandiflora, sonunda açtı ;) |
4 Eklenti(ler)
Bahçemden bir köşe
|
3 Eklenti(ler)
Ve son olarak;
Haseki küpem çok mutlu, çok neşeli ve o yüzden çiçeklenmeye karar vermiş, yeniden tomurcuklanıyor, ben de mutluyum :dilli: Eklenti 418171 Bodur dahlialarımdan beyazım, çok tatlı ;) Eklenti 418172 Avokado fidanım, yeni sürgünlerini hızla büyütüyor. Eklenti 418173 |
2 Eklenti(ler)
Alacakaranlıktan aldığım liliumlarım
Lilium Muscadet, fazla gelişmedi boyu da fazla uzamadı ama en azından çiçeğini görmüş oldum, rengini beğendim ;) Eklenti 419504 |
3 Eklenti(ler)
Bugünkü görüntüleri
Bir haftadır çok fırtına vsrdı garibim iki tomurcuk vermişti ama bir tanesi fırtınaya dayanamadı ve çiçeği tam açılmadan koptu Diğeride rüzgardan biraz zarar gördü ama direndi ve yavaş yavaş açılmaya başladı :dilli: Eklenti 419506 Açıldı açılacak Eklenti 419507 Açıldı açılmasına da fırtına şiddetini artırınca garibimin yaprağı da koptu, yarım yamalak kalakaldı, en azından şeklini şemalini gördüm ya buna da şükür. Eklenti 419508 |
5 Eklenti(ler)
Bunları da dün çektim
Lilium Friso, boyu bir metreyi geçti, iyi gelişti, tomurcuğu oldukça iri ama neden sadece bir tane açtı anlayamadım, ama bunun rengi de çok hoşuma gitti. Eklenti 419513 |
3 Eklenti(ler)
İkinci günü çekilen görüntüler.
Lilium tam açınca bütün güzelliğini ortaya koydu. Bayıldım bu güzele ;) Eklenti 419524 |
3 Eklenti(ler)
Tigrida pavonia alba grandiflora, nekadar uzun bir isimi varmış, akılda tutmak çok zor.
Üçüncü çiçeğini açtı. Çiçeği sadece 24 saat yaşıyor ama güzelliği yetiyor. Eklenti 419535 İçindeki desenlerinin güzelliğine bakarmısınız, ne kadar güzel renk renk nakışlanmış gibi sanki. Eklenti 419536 |
5 Eklenti(ler)
Saksı çiçeklerim
Kalachoe, içeriden dışarıya alınca ilk yaprakları güneşi görünce kırmızı renge büründüler, Dışarıda çıkardığı yaprakları ise yem yeşil oldu. Hala ısrarla çiçek açmaya çalışıyor :D Eklenti 419558 Rozet çiçeklerim geçen seneden kalma, yeni hayatlarına kaldıkları yerden devam edip çiçekleniyorlar. Eklenti 419559 Sardunyalarımın neşeleri pek yok. Eklenti 419560 Alev çiçeklerim açtılar, soldular ve tohum verdiler, bütün tohumlarını topladım şimdi yeniden çiçeklenmeye başladılar. Eklenti 419561 Bu petunye kendi kendine çıkmış Eklenti 419562 |
4 Eklenti(ler)
...
Saksıdaki lişianthuslarım Eklenti 419573 Sümbülteber, umarım çiçeğini de görmek nasip olur Eklenti 419574 Bu sene tohumadan yetiştirdiğim hasekiler, keyifleri gayet iyi gidiyor. Eklenti 419575 Karanflim yeniden çiçeklenmeye başladı Eklenti 419576 |
1 Eklenti(ler)
İki yaşındaki fişnemin, bir tek meyvesi.
|
3 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Genel görüntü
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:41. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025