agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   akçabardak / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/27028.htm)

akçabardak 31-05-2013 17:13

4 Eklenti(ler)
Ankara'dan dönerken, bir mola yerinde bu dev kaktüsü gördüm.

akçabardak 31-05-2013 17:21

3 Eklenti(ler)
Ayağımın tozu ile bir kaç fotoğraf çektim,
Bahçemi çok özlemişim ;)

Ortancalarım çok güzel açmışlar,
Benim dönüşüm için adeta bütün güzelliklerini sergilemişler ;)

akçabardak 31-05-2013 17:23

3 Eklenti(ler)
Devam

h_dogan 31-05-2013 20:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1163857)
Ankara'dan dönerken, bir mola yerinde bu dev kaktüsü gördüm.

Opuntia ficus-indica : Hint inciri
Meyveleri yenen bir tür. ;)

akçabardak 31-05-2013 20:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi h_dogan (Mesaj 1163921)
Opuntia ficus-indica : Hint inciri
Meyveleri yenen bir tür. ;)

Meyvelerinin üzerinde ince ince dikenleri var, çok dikkatli olamak gerekir,
o meyveyi yemek için büyük cesaret lazım ama merak ta ediyorum nasıl bir tadı var acaba ...

h_dogan 31-05-2013 21:13

Çok lezzetli bir meyve değil. Soğuk yenilirse daha güzel oluyor.

nardane 31-05-2013 21:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1163931)
Meyvelerinin üzerinde ince ince dikenleri var, çok dikkatli olamak gerekir,
o meyveyi yemek için büyük cesaret lazım ama merak ta ediyorum nasıl bir tadı var acaba ...

Sayın akçabardak , bu bitkinin meyveleri dikenli olur.Adana tarafında yazın çok sevilen ,tüketilen bir bitkidir.Tablalarda temizlenerek satılır.
Olgunlaştığında buzlu suyun içine atılır.Eldivenli veya maşa ile tutatrak meyveyi bir kenardan bıçakla uzunlamasına keserek yararsınız ,içinden meyvesini dikenli yerine değdirmeden çıkarırsınız ,afiyet olsun .Harika bir tadı vardır.
Meyvesi olgunlaşınca kesinlikle tadını denemenizi öneririm.

akçabardak 01-06-2013 10:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nardane (Mesaj 1163965)
Sayın akçabardak , bu bitkinin meyveleri dikenli olur.Adana tarafında yazın çok sevilen ,tüketilen bir bitkidir.Tablalarda temizlenerek satılır.
Olgunlaştığında buzlu suyun içine atılır.Eldivenli veya maşa ile tutatrak meyveyi bir kenardan bıçakla uzunlamasına keserek yararsınız ,içinden meyvesini dikenli yerine değdirmeden çıkarırsınız ,afiyet olsun .Harika bir tadı vardır.
Meyvesi olgunlaşınca kesinlikle tadını denemenizi öneririm.

Sevgili nardane, bu meyve için anlattıklarınız, şimdi beni daha da meraklandırdı ama ne yazık ki tadına bakma şansım yok çünkü Ankara' dan dönüşte bir yerde
çay molası vermiştik, o zaman fotoğrafını çekmiştim, bulunduğum yerde çevremde rastlarsam eğer seve seve tadına bakmak isterim.

mügem 01-06-2013 16:22

Hoşgeldiniz :)

akçabardak 01-06-2013 17:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mügem (Mesaj 1164242)
Hoşgeldiniz :)

Hoşbulduk sevgili mügemciğim.

cörekotu 01-06-2013 23:53

Bahcenizi keyifle gezdim, tohumlari fazladan ekmek ve sonra ne yapacagini bilememek hepimizde var sanirim :) ben komsularima dagitiyorum, erik agacinizi cekirdekten yetistirdiginizi yazmissiniz ani asisizmi lütfen biraz anlatirmisiniz, bahcenizde huzurlu günler diliyorum hoscakalin...

akçabardak 02-06-2013 12:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cörekotu (Mesaj 1164386)
Bahcenizi keyifle gezdim, tohumlari fazladan ekmek ve sonra ne yapacagini bilememek hepimizde var sanirim :) ben komsularima dagitiyorum, erik agacinizi cekirdekten yetistirdiginizi yazmissiniz ani asisizmi lütfen biraz anlatirmisiniz, bahcenizde huzurlu günler diliyorum hoscakalin...

Sevgili çörekotu sayfama hoş geldiniz;
Bahçemi keyifle gezmenize memnun oldum, çok teşekkür ederim. Tohumları fazladan ekmemin sebebi hani hep deriz ya 'ya çıkmazlar ise' düşüncesiyle elimde ne var ne yok hepsini de ekiveriyorum, sonra siszin dediğiniz gibi ne yapacağımızı bilemiyoruz.
Sevgili çörekotu erik ağacımı evet çekirdekten yetiştirdiğim doğru, aşı yapılmadı çekirdekten çıktığı gibi o şekilde büyüdü, aşı yapmak ta hiç aklıma gelmedi doğrusu ama bu haliyle de meyvesi çok hoşumuza gitti, çok dayanıklı,
meyvesi olgunlaştığında hep üzerinde kalır rüzgar esse bile meyvesi yere dökülmez, rengi kırmızıdır, çekirdeğinden ayrılır, erken çiçeklenir, Mart sonuna doğru ilk meyvesinden tadına bakmaya başlarız, hepsi bu kadar.
Sevgiler saygılar.

akçabardak 03-06-2013 20:27

3 Eklenti(ler)
Bu sene diktiğim böğürtlenim meyve tuttu ;)

Hayırlısı ile tadına bakabileceğiz ;)
Eklenti 413463

Yakından çekim;
Eklenti 413464

Erikler yavaş yavaş kızarmaya başladılar.
Eklenti 413465

akçabardak 03-06-2013 20:45

3 Eklenti(ler)
Latinler;

Bu latinleri sağolsun kızım gülenmelek benim için yetiştirmiş,
ben de Ankara'dan gelirken getirdim ve hemen bahçeme diktim.
Eklenti 413469

Tohumdan yetiştirdiğim hazeranlar tomurcuklanmaya başladılar.
aralarında da kendi kendine çıkanlar, roka, semizotları, domates ve bir iki kök te biber kardeş kardeş büyüyorlar.
Eklenti 413470

Bunlar da yer açelyaları, onlar da tomurcuktalar.
Eklenti 413471

akçabardak 03-06-2013 20:54

2 Eklenti(ler)
Benim minik sellukacığım, geçen sene kızım yetiştirip bana getirmişti, kışı rahatlıkla atlatıp ve
bukadarcık büyüyebildi.

Çiçeklerini görebilecekmiyim acaba çok mera ediyorum.
Eklenti 413473

akçabardak 03-06-2013 20:57

2 Eklenti(ler)
Amaryllislerim açmaya başladılar.

akçabardak 03-06-2013 21:05

2 Eklenti(ler)
Zıpçıktı ;)

Bu sabah hiç bir şey yoktu, hangi ara çıkıp açtı yakalayamadım, akşama doğru fark ettim ve şaşırdım ne zaman çıkıp ne zaman açtı, adı üstünde işte zıpçıktı :D
Eklenti 413482

Glayörler de açmaya başladılar ama nedense bu sene çok cılızlar.
Eklenti 413483

akçabardak 03-06-2013 21:09

3 Eklenti(ler)
Zakkumlar...

Çiçekten dalları yıkılıyor, çok güzel açtılar bu rengi çok hoşuma gidiyor.

akçabardak 03-06-2013 21:15

3 Eklenti(ler)
Bu zakkum da katmerli koyu pembe.

akçabardak 03-06-2013 21:27

3 Eklenti(ler)
Ezan çiçekleri,

İnanılır gibi değil, ezan saati yaklaşırken tomurcuk halindeki bitki, bir kaç saniye sonra tomurcuklar teker teker açılmaya başladılar, başkalarından hep duyardım ezan saatinde nasıl çiçekleri açıldığını, ama şimdi canlı canlı kendi gözlerimle gördüm, o duyguyu bende tatmış oldum sonunda.
Eklenti 413503

Bakarmısınız şunların güzelliğine...
Eklenti 413504

akçabardak 03-06-2013 21:36

3 Eklenti(ler)
Ve son kareler;

Mercan köşk çiçeklendi ;)
Eklenti 413510

Bir tek kök papatyam
Bu sene diktim ve çiçeklendi
Eklenti 413511

Bu bitki de sanırım papatya ailesinden ama biz ona gönül düğmesi diyoruz.
Tohumları rüzgarla her tarafa dağılıyor, her yerde çıkıveriyor.
Eklenti 413512

YeniGine 04-06-2013 00:19

Sevgili akçabardak; nihayet geldiniz şükür, hoşgeldiniz.
Ortancalarınız renkleri ayrı çiçekleri ayrı bir güzel maşallah. :( İnşallah darısı benim ortancanın başına diyeyim. (Garibim.)
Zakkumlarınız, amarallis çok güzel, latinler de geliyorlar maşallah ellerinize sağlık. Ve Ezan çiçekleri... Komşumun bahçesinde ne zamandır görüyorum ve çok güzeller diyorum bunu tanıyorum fakat adı neydi (Bana vermemiş kendi bahçesine dikmiş ama gelip benim tarlalarımdan beğendiğini alır götürür) Yani şimdi Ezan çiçekleri her Ezan vakti mi açılıyorlar?

akçabardak 04-06-2013 10:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1165354)
Sevgili akçabardak; nihayet geldiniz şükür, hoşgeldiniz.
Ortancalarınız renkleri ayrı çiçekleri ayrı bir güzel maşallah. :( İnşallah darısı benim ortancanın başına diyeyim. (Garibim.)
Zakkumlarınız, amarallis çok güzel, latinler de geliyorlar maşallah ellerinize sağlık. Ve Ezan çiçekleri... Komşumun bahçesinde ne zamandır görüyorum ve çok güzeller diyorum bunu tanıyorum fakat adı neydi (Bana vermemiş kendi bahçesine dikmiş ama gelip benim tarlalarımdan beğendiğini alır götürür) Yani şimdi Ezan çiçekleri her Ezan vakti mi açılıyorlar?

Sevgili YeniGine, Hoşbulduk, çok teşekkür ederim.

Benim yokluğumda bahçem epey renklenmiş ama susuzluktan kayıplarım da olmuş, Peygamber çiçeklerim, kırmızı beyaz bodur dahliam bir de Trabzon hurmam, üzüldüm tabi ama geri dönüşü yok sağlık olsun deyip unutacağız.

Gelir gelmez arkadaşlarımın bahçelerine şöyle bir göz attım, çok değişiklikler olmuş. Sizin bahçeniz de çok güzelleşmiş ellerinize sağlık. Ortancanız da çiçeklenmiş, size tavsiyem sakın bu sene ortancanızın dallarını budamayın, bu seneki dalları seneye hepsi birden çiçek açacak, ama budarsanız açmaz.
Ben bu tür hatayı bilmeden defalarca yaptım, sonunda dilinden anlamaya başladım ve artık ortancalarım çiçek açmaya başladılar.
Sevgiyle kalın, bol bitkilerle kalın.

canannuman 04-06-2013 11:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1163859)
Ayağımın tozu ile bir kaç fotoğraf çektim,
Bahçemi çok özlemişim ;)

Ortancalarım çok güzel açmışlar,
Benim dönüşüm için adeta bütün güzelliklerini sergilemişler ;)

Ne kadar cazgır bir penbe renk tonu varmış. Bayıldım. MAAŞALLAH.

canannuman 04-06-2013 11:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1156478)
Arkadaşlar, yarın hayırlısı ile Ankara'ya gidiyorum, gitmeden evvel bir kaç fotoğraf çektim.

Bahçeden görüntüler
Eklenti 405672

Bodur yaz kasımpatıları açmaya başladılar.
Eklenti 405673

Gazanya
Eklenti 405674

Tohumdan yetiştirdiğim yer açelyaları ve hazeranlarım
Eklenti 405675

Bodur yaz kasımpatısı demişsiniz, Yazın açıyor sonra birde sonbaharda mı açıyor. Özelliği değişikmi. Yapraklar kasımpatı ama açması enteresan. Ağustosta biçilip çiçek açtırılmaz ki Eylül de dolu dolu açsın diye duymuştum. Ancak çok erken açmış ve farklı bir türmüş gibi anladım.
Doğrumu anlamışım. Öyle ise velinimet olurdu. Yazın açan kasımpatı hem de kalıcı ise çok güzel fikirler verir insana.
Teşekkürler elinize emeğinize sağlık. Bidonda biberler helede kısa türler ise çıngıl çıngıl çok güzel olur.

Emeğinize sağlık. Maaşallah .

akçabardak 04-06-2013 11:16

1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar, Ankara'dan dönerken yol boyu gözlerim sürekli dağlarda, bayırlar da bir sağa bir sola bakmaktan kendimi alamadım okadar çok değişik kır çiçekleri var ki, ay bu ne çiçeği ay şu ne çiçeği diye diye 12 saatlik yolu nasıl geçtik anlayamadım.
En çok ta bu görüntülediğim bitki dikkatimi çekti artık dayanamadım ve eşime arabayı durdurmasını söyledim, köküyle bir tanesini kendi doğasından alıp eve getirdim ve bir saksıya diktim, inşallah tutar diye düşünüyorum,çiçekleri pembe açık lila arasında, yerde yayılan bol çiçekli, yaprakları ince bir iki sm. uzunlukta
Sayın herbaryum'un sayesinde de adının 'Linum Sp.' olduğunu öğrendim, keşke türkçe adı da olsa idi, bakımı ona göre yapılırdı. Araştırdım ama türkçe bilgiye rastlayamadım.
Görüntüleyip paylaşmak istedim.

akçabardak 04-06-2013 11:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi canannuman (Mesaj 1165464)
Bodur yaz kasımpatısı demişsiniz, Yazın açıyor sonra birde sonbaharda mı açıyor. Özelliği değişikmi. Yapraklar kasımpatı ama açması enteresan. Ağustosta biçilip çiçek açtırılmaz ki Eylül de dolu dolu açsın diye duymuştum. Ancak çok erken açmış ve farklı bir türmüş gibi anladım.
Doğrumu anlamışım. Öyle ise velinimet olurdu. Yazın açan kasımpatı hem de kalıcı ise çok güzel fikirler verir insana.
Teşekkürler elinize emeğinize sağlık. Bidonda biberler helede kısa türler ise çıngıl çıngıl çok güzel olur.

Emeğinize sağlık. Maaşallah .

Sayın canannuman;
Bahsettiğim bodur kasımpatım evet Mayıs ayında açmaya başlayıp Kasım Aralık ayına kadar çiçeğini hiç bitirmeden sürekli çiçek açıyor, kuruyan çiçeklerini kesiyorum.
Kalıcı bir çiçek, fazla ilgi bakım istemeyen, beni üzmeyen, çok çabuk çoğalan, arsız bir bitkidir.
Bidondaki biberlerimin türünü şu anda unuttum, meyvelerini verirse hep beraber görmüş olacağız teşekkür ediyorum saygılar.

Adil 04-06-2013 18:59

Sayın akçabardak herşey çok güzel görünüyor ellerinize sağlık.
Ezan çiçeği Kokulu bir çiçek ezan saati gözle görülür bir biçimde açmasıda fevkalade güzel.
Kokusunu koklayarak hissedin.
Her yıl fidesini yenilemek lazım.Tek zahmetli tarafı bu.:)çiçeklerin sap kısmında bolca tohumlar oluşuyor.
Kolay gelsin.

akçabardak 04-06-2013 21:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adil (Mesaj 1165634)
Sayın akçabardak herşey çok güzel görünüyor ellerinize sağlık.
Ezan çiçeği Kokulu bir çiçek ezan saati gözle görülür bir biçimde açmasıda fevkalade güzel.
Kokusunu koklayarak hissedin.
Her yıl fidesini yenilemek lazım.Tek zahmetli tarafı bu.:)çiçeklerin sap kısmında bolca tohumlar oluşuyor.
Kolay gelsin.

Sayın Adil bey evet şimdilik herşey yolunda çok şükür yalnız merak ettim şimdi bu ezan çiçeklerim seneye açmayacak mı? her sene fidelerini yenilemek gerekir derken, zaten ikinci senesinde çiçekleniyorlar, ben de nasıl sevinmiştim bu diktiklerimle kalacak diye.
İki gündür tam ezan saatinde çiçeklerin açılmasını bekliyorum, saniye saniye açılmaları çok hoş oluyor, becerebilirsem videoya almaya çalışacağım, çok ilginç bir bitki.
Tohumlarına dikkat edeceğim. Çok teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için, evet biraz zahmetliymiş ama ne yapalım gülünü seven dikenine katlanır hesabıyla...
Size de kolay gelsin, Selamlar.

akçabardak 05-06-2013 21:16

1 Eklenti(ler)
Hercai menekşesi, geçen sene satın aldığım hercailer iri iri çiçekleri vardı,
bir kaç tohum verdiler, o tohumları baharda ekmiştim ama sadece 3 kök çıktı
açmaya başladılar ama orijinali gibi iri değil de biraz ufak açıyorlar, olsun ufak ta
güzel :dilli:

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:03.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025