![]() |
5 Eklenti(ler)
Clematislerden,
İlk açan Clematisim, pek nazlı :) yaprakları da sarı sarı, ya keçi gübresini sevmedi ya da başka bir eksiği var, bilemedim. Eklenti 671389 Eklenti 671390 Ortadaki Multi blue, budadım diye bana küstü sanırım, filizleri cılız gelişiyor ve şu ana kadar bir tane tomurcuk bile vermedi, onun da yaprakları sarı sarı :( Eklenti 671391 Eklenti 671392 ve Durandii, onu da budamıştım ama o halinden çok memnun, multi blue'ye tepeden bakıyor, bir sürü de tomurcukları var. Eklenti 671393 |
Sevgili akçabardak, maşallah ne güzel olmuş laleleriniz şebboylarınız, harikalar tam seyirlik.
|
Alıntı:
Teşekkür ederim sevgili çörekotu, gerçekten seyirlik oldular. |
5 Eklenti(ler)
Güllerim tek tük açmaya başladı
Beyaz gülüm ağaç gibi oldu, güllerim arasında en yaşlısı, yaklaşık 15 seneyi geçti. Bu gülümün üzerine kaç tane gül fidanı aldım ve yaşatamadım ama bu gülüm rekor kırdı :D Eklenti 671956 Eklenti 671957 Bu gülüm 3. senesinde fakat hala coşkulu bir gelişme gösteremiyor. Eklenti 671958 En sevdiğim bu gülüm hepsinden güçlü bir çeşit, sarmaşık gül olmasına rağmen, yeri müsait olmadığı için uzatamıyoruz. Eklenti 671959 Eklenti 671960 |
5 Eklenti(ler)
Ön bahçemden kareler, bahar geldi bahçeler şenlenmeye başladı ;)
Eklenti 671961 Yeni edindiğim Çeşme papatyaları, ilerleyen zamanlarda bahçeye dikilecekler. Eklenti 671962 Eklenti 671963 Yonca (uyku) çiçekleri Eklenti 671964 Eklenti 671965 |
5 Eklenti(ler)
devam
Eklenti 671966 Eklenti 671967 Havlu püskülüm tomurcukta (2. senesi) Eklenti 671968 Gelin tacım (vangelya) kışın yağmur sularından dolayı neredeyse çürüme tehlikesi atlattı, gitti gidecekti ama çok şükür kökünden yeni sürgünler verdi. Bu sene çiçeklerini göremeyecek olsam da, yaşamasına sevindim çok şükür. Eklenti 671969 Solda sarı Brukmansia (meleklerin boruları) saksıdan bahçeye indi, Sağda Agapanthuslar, biri mor diğeri beyaz, geçen sene saksıdan bahçeye indiler, bahçeye indikten sonra geçen yaz çiçek açmayıp gelişmeyi tercih ettiler. Bu sene umarım çiçeklerini görmek nasip olur. Gelincikler de her yerde boy göstermiş, sevimli şeyler... Eklenti 671970 |
3 Eklenti(ler)
Arka bahçemden....
Yazlıkçılar gelince balığın yanına bol bol roka bulunsun diye roka tohumu ektim... tohumlar üç sene önce alınmıştı, eski tohum diye... birde karıncalar taşır diye tohumların çoğu belki çıkmaz dedim ve bol bol attım. E maşallah hiç fire vermeden hemde 3 günde çıktılar :D ayıkla pirinci taşını misali, nasıl seyreltilecekse artık... Eklenti 671971 Yolun boyuna 21 kök kekik (çıbrıka, çubritsa) fidesi diktim. Damlamanın olduğu yere ise beyaz barbunya ve mısır ektim, bakalım çıkacaklar mı. Eklenti 671972 Asma yapraklarım sarma sarılacak kadar oldular. Eklenti 671973 |
4 Eklenti(ler)
Zeytin ağacımızda bu sene çiçeklenme çok yoğun
Eklenti 672100 Eklenti 672117 Can eriğimiz Eklenti 672101 Eklenti 672102 |
3 Eklenti(ler)
Eşimin üçgen tarlasında ki güllerin hepsi de kuruyunca, yerlerini gazanyalar aldı
aralarında da Bodrum papatyaları. Eklenti 672108 solda mor bodrum papatyaları Eklenti 672109 sağda beyazlar. Eklenti 672110 |
2 Eklenti(ler)
Graptopetalum saksısına dökülen Kekik (cibritsa) tohumları kendiliğinden çimlenmişler,
Daha evvel 21 kök bahçeye fidelemiştim, bunlarda dikilmeyi bekliyorlar. Eklenti 672111 Kışı ılık geçirdiğimiz için bu biberler hiç etkilenmediler. Yeniden sürgünler vererek, çiçeklenmeye bile başladılar. Sn. İsmail kuzucudan gelmişti tohumları, sarı ufak cins acı biber. Eklenti 672112 |
2 Eklenti(ler)
Kara gözlü (Yhunbergia) suzanlarım açmaya başladılar
Eklenti 672113 beyz olanı tomurcukta Eklenti 672114 |
3 Eklenti(ler)
Daha evvel de belirttiğim gibi bu sene domates biber tohumu hiç ekmedim.
30 kök tatlı sivri biber fidesi 10 kök te topak patlıcan fidesi satın alıp diktim. Eklenti 672115 Kendiliğinden çıkan aslanağzı da eşlik ediyor, pembiş pembiş sökmeye kıyamadım :) Eklenti 672116 Anne aslanağzı Eklenti 672118 |
3 Eklenti(ler)
Yeniden sardunya sevdasına kapıldım, 2015 yılında bütün renklerinden edinmiştim kiii...
2016 yılında dondurucu soğuklarda hepsini kaybettim ve çok üzülmüştüm. Bu sene tekrar heveslendim ve yeniden yetiştirmeye karar verdim, hadi hayırlısı. Eklenti 672189 bu ikisini yeni diktim uamarım tutarlar. Eklenti 672190 Eklenti 672191 |
5 Eklenti(ler)
sardunyalara devam
Bu saksıda olanlar 5 ayrı renkte Mart ayı ortalarında çelikledim, hepsi de tuttu ve küçücük boylarıyla çiçeklenmeye başladılar. Eklenti 672192 Eklenti 672193 Eklenti 672194 Eklenti 672195 Eklenti 672196 |
5 Eklenti(ler)
3 renk kalibroşa fidesi diktim, ikisi açmaya başladı diğerinde daha hareket yok.
Eklenti 672197 Eklenti 672198 Eklenti 672199 Eklenti 672201 Mor ve beyaz petünyelerim. Eklenti 672200 |
Şimdi bir tabak o kütür kütür can eriği olacak, yanında da azıcık tuz. Can eriklerine can kurban:p:p:p
|
Kütür kütür yenmesi pek hoş oluyor :) ben her gün 1-2 avuç yiyorum, yalnız tuz yok, hem tansiyon hem şeker olunca böyle ekşi ekşi iyi oluyor :D
Akşam akşam herkesin canı da çekecek şimdi ama :( arkadaşlar hamileler olup ta canı çeken olursa eğer, özelden adres yeterlidir. |
Afiyet olsun. Tuzsuz da çekilmez pek ama olsun:)))Benim bahçede de var ama ne bileyim sizinkiler daha iri ve kütür kütür göründü gözüme.:D:D ''Komşunun tavuğu kaz görünür'' misali.
|
2 Eklenti(ler)
Haseki küpeleri artık ömürlerini tamamlamak üzereler, bu sabah dikkatimi çekti aralarında birde pembe beyaz varmış,
kendiliğinden renk mi değiştiriyorlar ne, düz pembem vardı ama pembe beyazım yoktu :confused: Eklenti 672527 Eklenti 672528 |
2 Eklenti(ler)
Agapanthus (Afrika zambağı-Sevgi çiçeği)
Beyaz Agapanthusta tomurcuklanma başlamış, şimdilik 2 tomurcuğumuz var ;) Eklenti 672532 Eklenti 672533 |
4 Eklenti(ler)
Clematislerden;
Geçen sene kışa doğru aldığım 3 ayrı renkte clematislerimin son durumları: Kapıdan şaşkın şaşkın bana bakan fındık hn. ne yapıyor bu kadın der gibi :D Yarı bodur cinsinden kendisi, bodur olduğuna bakmayın, ön ve arka sokağımızı polis köpeği gibi korur, her iki sokağa da yabancı kimseyi hiç sokmaz. Eklenti 672537 bu ikisi bir metreyi geçti, soldakinde 3-5 tomurcuk var, ilk çiçeğini ben de merak ediyorum. Sağdakinde hiç tomurcuk yok. Eklenti 672538 Eklenti 672539 Bu Clematisim 2. senesinde ama hiç çiçeğini göremedim, habire boyunu uzatıyor tembel tembel :) Eklenti 672540 |
3 Eklenti(ler)
Clematis Piulu, 2. senesinde, bu sene daha coşkulu uzuyor ve üzerinde bol bol tomurcukları var, çiçekleri de bu sene daha iri.
Eklenti 672541 Eklenti 672542 Eklenti 672543 |
4 Eklenti(ler)
devam
Clematis Pink Fantasy Eklenti 672544 Eklenti 672547 Clematis Durandii, ortadaki Multi blue, ona derin budama yaptım diye bana küstü :( Eklenti 672545 Eklenti 672546 |
:) sevgili Akçabardak abla;clematislerin çok güzel çiçeklenmiş. Balkonun ayrı bir güzel,o balkonda çay kahve keyfi bir başka güzel olur.Allah da sana sağlık versin sevdiklerinle birlikte keyfini yaşayın. saksılara gelince biz saksılardan vazgeçmek şöyle dursun her yıl daha sayılarını çoğaltıyoruz.Eeer! saksı çiçekleride bir başka güzel açıyorlar.sevgiler:).....
|
Alıntı:
Hepsi çok güzeller, hele atlasın açmasına bayıldım. Sağlıkla keyfini sürmeni dilerim hepsinin. :) Sevgiyle... |
Alıntı:
Teşekkür ederim sevgili münevverciğim,Allah hepimize sağlık sıhhat versin. Clematislerim yeni yeni açmaya başladılar, önceden sadece bir tane varken şimdi 7 tane olmuş. Balkonumu kapattıktan sonra daha çok sevdim, çiçeklerle birlikte çay kahve keyfi çok hoş oluyor, beni dinlendiriyorlar. Her gördüğümü beğeniyorum ve dayanamıyorum alıyorum, bahçede artık yer kalmadı, öyle olunca artık saksılara dikmeye başladım, her yer saksılarla doldu. Bu gün semt pazarına gittik dönüşte çiçek seralarına uğradım ve bahçe için 4-5 kök ateş çiçeği ile dahlia aldım, Allah sonumuzu hayır eyleye. Sevgiler. |
Alıntı:
Sevgili SDurul uyardığınız için teşekkür ederim, sieboldii olarak nereden takıldı dilime bilemiyorum :) siz yazınca geri dönüp geçen sene bana gelişine baktım gerçekten Piulu olarak gelmiş. http://www.agaclar.net/forum/1504823-post3126.htm Atlasım bu sene ilk defa bol bol çiçek açıp beni mutlu etti, güzel dilekleriniz için de çok teşekkür ederim, darısı sizin atlaslarınızın başına. Sevgiler.. |
2 Eklenti(ler)
Beyaz barbunya
Bu sene arka bahçeye çok fazla ürün dikmedim, 5 kök domates torunlar için, 3 kök dün seradan aldığım sakız kabak ve 3 kök salatalık. Bu gün kabak ve salatalık fidelerini bahçeye diktim, barbunyalara ve yol boyuna diktiğim çıbritsaların (kekik) çapasını yaptım. Geçen sene pazardan taze barbunya olarak aldım, temizlerken aralarında kabukları sararmış, bunlar olgunlaşmıştır belki çimlenir deyip ayırdım, iyi ki ayırmışım gerçekten de çimlendiler. Eklenti 672610 Bu gün diktiğim 3 kök kabak ve 3 kök salatalık, azdadır bereket derler, bukadar yeter :) küçük kızım dalından koparacak kadar olsa yeter. Salatalıklar ikili toplam 6 kök. Eklenti 672611 |
3 Eklenti(ler)
Yine dün seradan aldığım dahlialar, aslında beyazından alacaktım ama bulamadım, bu ikisini alıp geldim.
Eklenti 672621 Eklenti 672622 Eklenti 672623 |
2 Eklenti(ler)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 13:01. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025