![]() |
Alıntı:
Mesela benim 3680. mesajımda paylaştığım domatesin kokusuna tadına bayıldım, tohumundan biraz ayırıp hemen ektim aynısı olurmu bilemiyorum ama merak işte, bu gün durumlarına baktım 3 tanecik tohum çimlenmeye başlamış, bakalım gerisi gelecek mi ve nasıl bir gelişim gösterecek bekleyip göreceğiz. |
2 Eklenti(ler)
10 gün önce bütün domateslerimin fidelerini bahçeye diktim, hadi hayırlısı.
2 gün önce ilk çapaları yapıldı, şimdilik durumları çok iyi. siyah saksılara 5 kök Sn. heyyamola'nın paylaştığı Tiny tin çeri domates fidesi diktim. Eklenti 718837 Eklenti 718838 |
2 Eklenti(ler)
Domateslerin hemen arkasından biber fidelerimi de bahçeye diktim, dün onların da ilk çapası yapıldı,
oh biraz olsun rahatladım, bahçeyle uğraşmak beni çok yordu. Eklenti 718839 Eklenti 718840 |
2 Eklenti(ler)
Naneler toplandı, temizlendi ve yıkandıktan sonra kurumaları için asıldılar.
Eklenti 718841 Dağ kekiği misler gibi kokuyor. Eklenti 718842 |
4 Eklenti(ler)
Bu bölümde yok yok, ben ekmeden kendiliğinden çıkıp boy gösterenler.
haseki küpesi, ortanca, şepboy, kala ve bol bol İstanbul ıspanağı Eklenti 718898 Eklenti 718899 1 tane de çekirdekten şeftali çıkmış Eklenti 718900 ve istanbul ıspanağı (Golden Silk Orach-Mountain spinach) Eklenti 718901 |
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
Haseki küpeleri bahçenin her tarafında boy gösteriyorlar.
Eklenti 718907 Eklenti 718908 Eklenti 718909 Eklenti 718910 Burada içi içe olan 3 değişik renkte bir arada haseki çıkmış, istesem olmazdı. üstteki sade mor, ortada beyaza yakın pembe, altta ki mor beyaz, nasıl da denk gelmiş ;) Eklenti 718911 |
2 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
Sardunyam coştu maşallah ;)
Eklenti 719392 Eklenti 719393 Bu sardunyam da... Eklenti 719394 kışın soğuktan etkilendiği için can çekişiyor :( Eklenti 719395 |
3 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
Bu palmiyemiz artık bahçemizde boy göstermiyor :)
Kesildi ve parçalara ayrılarak ön bahçemin hemen dışında saksı olarak yerlerini aldılar ;) Eklenti 719399 Bu çiçeklerim geçen seneye ait, geçen sene foruma giremediğimden paylaşamamıştım. Bu sene kileri daha sonra paylaşacağım. Eklenti 719400 Eklenti 719401 Eklenti 719403 Eklenti 719402 |
2 Eklenti(ler)
|
Sn. akçabardak, enginarlarınız ne durumda, baş yaptılar mı?
|
Palmiye saksılara bayıldım. Çok dekoratif durmuşlar.
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Son hali böyle Eklenti 719556 |
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Krakafes otu çiçeklendi, geçen sene de çiçek açmıştı ama ben ilgilenemedim, bu sene çok güzel oldu yaprakları irileşti.
Eklenti 719557 Eklenti 719558 Eklenti 719559 |
3 Eklenti(ler)
Geçen sene yeşil rengine bayılarak aldığım orkidemin yeşilliğinden eser kalmadı :D rengi çıka çıka kar beyaz bir orkide çıktı, olsun Ankara'ya gittiğimiz kış beyaz orkidem donmuştu onun yerine gelmiş oldu.
Renginin değişip değişmeyeceğini merak edenler vardı, durum bu. Boyunu posunu sevsinler Eklenti 719561 pamuk mu pamuk Eklenti 719560 tatlı mı tatlı çok sevdim ben bunu Eklenti 719562 |
4 Eklenti(ler)
Bu orkidem o sene soğuktan kurtulan biraz hırpalanmıştı ama
gayet güzel toparlanıp çiçeğini açmasını başardı ;) Eklenti 719566 Eklenti 719570 Bunlar bebişlerim, renkleri sürpriz olacak, merakla çiçeklerini görmeyi bekliyorum. Eklenti 719567 Bu orkidem de soğuktan kurtulmayı başaramadı, mayhoş kokusu vardı, ona çok üzüldüm aynısından bulabilsem hemen alacağım. Üstteki bebişlerin annesiydi o, birinci fotoğrafta ki orkideyle tozlaştırıdı yani baba lila beyaz anne sarı olan tohum yaptı tohumlar bir laburatuar ortamında çimlendirildi ve sonuç bu bebişler. Eklenti 719568 |
5 Eklenti(ler)
Turuncu Dendrobium orkidem adım adım çiçeklenmesi
Eklenti 719571 Eklenti 719572 bir taraftan çiçek bir taraftan da yavru büyütmeye çalışıyor Eklenti 719573 Eklenti 719574 Eklenti 719575 |
3 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
Pembe dendrobium orkidem,
bu sene henüz çiçeğini açmadı açmaya da pek niyeti yok gibi :mad: tembel teneke, bir sürü keiki verdi onları büyütmekle meşkul Eklenti 719580 Eklenti 719579 Bu yavruyu anneden ayırdım ve denemek için bildiğimiz normal toprağa diktim. bakalım sonuç ne olacak 10 gündür sağlıklı bir şekilde hayatına devam ediyor. Eklenti 719581 Bu günlük bukadar yeter arkası yarın inşallah. |
Damlamalar domateslerde sanki biraz fazla kök bölgesine yakın gibi geldi.İlerde sıkıntı yaşamayın.
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 719586 |
Alıntı:
Çevremizde damlama kullanan olmadığı için kafamıza göre döşedik, yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler. |
Alıntı:
Neyse, kalsınlar bakalım takip edelim sonucunda ne çıkacak ben de merak ediyorum, bilgilendirdiğiniz için size teşekkür ederim. |
Alıntı:
Domates sebzesi ilk ekiminde can suyu verilir ve daha sonra mümkün olduğunca ilk çiçekler görülünceye kadar herhangi bir sulama yapılmaz.Sebebi ise domatesin kılcal köklerinin suyu bulmak için derinlere ve etrafa yayılmasını sağlamaktır. Siz eğer damla sulama hortumlarınızı bitkinin kök bölgesinden yaklaşık 5-6 parmak uzağına ve kökün her iki tarafınada gelecek şekilde yani hem sağında hemde solunda olacak şekilde konumlandırırsanız saçak kökler bu suyu almak için sağa ve sola aynı zamandada derinlere doğru gelişecektir. Siz kök bölgesine yakın bir sulama yaparsanız bu saçak kökler kenarlara yayılım yapmayacaktır.Ayrıca kök boğazına yakın sulamalarda gövde çürüklüğü,mildiyö veya kurşuni küf ile karşı karşıya kalarak bitkinizi kaybedersiniz.Kolaylıklar dilerim. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Bundan sonra damlama hortumlarına dikkat ederim, düşününce dedikleriniz çok mantıklı ben yanlara giden saçaklar için geniş çaplı düşünemedim, boşuna dememişler bilmeyen bir bilene sorsun diye :) İyi ki varsınız iyi ki bu forumdayız öğrenmenin yaşı yoktur burada çok şeyler öğrendik, öğreniyoruz. Çok teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için size de kolay gelsin. |
2 Eklenti(ler)
Clematis Durandiğii
Senede 2 defa çiçekleniyor, sonbaharda dipten buduyorum ilk baharda çok daha sağlıklı filizler verip bol bol çiçekleniyor. Sarılan bir türden değil boyu en fazla bu kadar uzuyor. İlk çiçeğini açtıktan sonra hemen çiçekten 10 cm. altından 2 tomurcuk sapını veriyor. Eklenti 719637 Eklenti 719638 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 14:22. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025