agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   akçabardak / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/27028.htm)

chntskn06 09-08-2021 16:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1609239)
Domateslerim ve ilk ürünlerini Haziran ortlsında vermeye başladılar

Pembe domates
Eklenti 720608

Kırmızı ince kabuklu ve hafif ekşimsi tadı var
Eklenti 720609

Tohumunu Zengarden'den aldığım çizgili domates
Eklenti 720610

ve ilk hasat
Eklenti 720611

Eklenti 720612

Ne kadar güzel iklimin çok avantajları oluyor.

akçabardak 09-08-2021 18:30

3 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi chntskn06 (Mesaj 1609530)
Ne kadar güzel iklimin çok avantajları oluyor.

Çok teşekkür ederim.

Bu gün de turunculardan olsun ;)

26 Temmuz ilk hasat turuncu domates
Eklenti 720865

Altın çilekler Temmuz başında yine ilk hasat edildi
Eklenti 720867

ve bu gün kopardığım ilk kudret narım
Eklenti 720866

akçabardak 09-08-2021 19:09

4 Eklenti(ler)
Bir buçuk iki aya yakın ev çok kalabalıktı, o yüzden çektiğim fotoğrafları gecikmeli olarak paylaşıyorum.

Çocuklarım torunlarım tatil için geldiler, o iki ay nasıl geçti anlamadım ev şimdi bom boş kaldı, havalar aşırı derece sıcak geçiyor dolayısıyla bahçemi biraz ihmal ettim, biraz otlandı, turuncu domateslerimin yaprakları yanık yanık, diğerleri gayet sağlıklılar, biberlerim gayet sağlıklılar.

Çocuklar buradayken bol bol domates, biber ve salatalık topladık hiç satın almadık, çok şükür bu sene bahçem bereketliydi çok memnun kaldım.
Emeklerim boşa gitmedi Allah herkese bol bol bereketli ürünler nasip etsin

Daha önce çektiğim fotoğraflardan
Abelyam
Eklenti 720871

Zinnia (Kirli hanım)
Eklenti 720869

Eklenti 720870

Pholos
bu çiçeği çok sevmeme rağmen bir türlü yaşatamıyorum
defalarca edindim, bu sene tam 4 renginden edindim 3ü öldü
bu beyaz ise çiçeğini açana kadar zor sabretti, çiçeği solduktan
sonra o da öldü :mad:
Eklenti 720868

akçabardak 12-08-2021 13:23

5 Eklenti(ler)
Rozet çiçeği (Pervane çiçeği)

Bu çiçeğimin 2. senesi, kışı açık balkonda geçirdi.
Eklenti 720887

Eklenti 720888

saksıları asmanın çardağına emanet ettim ;)
arka planda mandalin ağacı boy gösteriyor.
Eklenti 720889

Eklenti 720890

Eklenti 720891

akçabardak 13-08-2021 18:08

5 Eklenti(ler)
Bal ve kudret narı karışımı.
Ben bunu her sene yaparım, mideme çok iyi geliyor, 6 ayda bir bu kürü uygularım, mide ilacını da bıraktım.

Yukarıda paylaşmış olduğum 1 adet kudret narımı metal değdirmeden
elimle açıp çekirdeklerini çıkardıktan sonra parçalara ayırıp bir kabın içinde
ahşap bir aletle iyice ezdim.
Eklenti 720912

Kavanozda üçte ikisi kadar balın içine ezdiğim k.narını tahta bir kaşıkla karıştırdım
Eklenti 720913

Eklenti 720914

Tarih atıp kapağını sıkıca kapattıktan sonra biraz güneş alan yere kaldırdım
Eklenti 720915

Çekirdeklerini de seneye tohum için kurumaya aldım.
Eklenti 720916

Dutlubahçe 13-08-2021 20:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1609595)
Ben bunu her sene yaparım, mideme çok iyi geliyor, 6 ayda bir bu kürü uygularım, mide ilacını da bıraktım.

Eklenti 720912

Kavanozda üçte ikisi kadar balın içine ezdiğim k.narını tahta bir kaşıkla karıştırdım
Eklenti 720913

Eklenti 720914

Eklenti 720915

Eklenti 720916

Hazırlanışını çok güzel tarif etmişsiniz, teşekkür ederim. Kürün uygulanışını da yazabilir misiniz? Kaç gün sonra, karışım kullanıma hazır oluyor?

akçabardak 13-08-2021 22:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Dutlubahçe (Mesaj 1609599)
Hazırlanışını çok güzel tarif etmişsiniz, teşekkür ederim. Kürün uygulanışını da yazabilir misiniz? Kaç gün sonra, karışım kullanıma hazır oluyor?

Sn. Dutlubahçe karışım bal ile olunca 1 hafta 10 gün sonra tüketime hazır hale geliyor, fakat ben 1,5- 2 kadar bekletiyorum, buz dolabında da bekleyebilir (karışım biraz sulanıyor sakın bozuldu diye düşünmeyin) kışa girerken tüketmeye başlıyorum.

Ben sabahları aç karnıma 1 yemek kaşığı alıyorum, karışım bitene kadar devam ediyorum, 41 gün tüketilmesi gerektiğinin bir kaç yerde okumuştum, ben de aşağı yukarı bir bir buçuk aya yakın almış oluyorum.

Yalnız tek kavanozla kalmıyorum, kudret narı meyve verdiği müddetçe en az 3, 4 kavanoz hazırlıyorum ki yarısını ilkbaharda kullanıyorum.

Mevsim geçişlerinde kışa girerken bir de yaza girerken bana çok iyi geliyor.

Yapmak isteyenlere şifalar diliyorum.

devrann 14-08-2021 13:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1609595)

Eklenti 720912

Eklenti 720913

Eklenti 720914

Eklenti 720915

Eklenti 720916

Çok güzel anlatmışsınız ancak güneşte bekletilmesi bana çok mantıklı gelmedi çünkü bal fazla ışık almayan ve çok sıcak olmayan bir ortamda bekletilmesi gerekiyor.

akçabardak 14-08-2021 16:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi devrann (Mesaj 1609611)
Çok güzel anlatmışsınız ancak güneşte bekletilmesi bana çok mantıklı gelmedi çünkü bal fazla ışık almayan ve çok sıcak olmayan bir ortamda bekletilmesi gerekiyor.

Teşekkür ederim Sn. devran dediğiniz mantıklı, fakat bu karışımı ilk yaptığımda sizin de dediğiniz gibi karanlık ve serin bir yere koymuştum fakat kullanmak için çıkardığımda üzerinde küflenme olmuştu, o yüzden bende kapalı balkonda (havadar ve en serin yer) saksıların arkasına, yani gözümün önünde olmasını istedim. Balkon sabahları bir iki saat kadar güneş alıyor.

halcur 17-08-2021 10:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1609533)
Pholos
bu çiçeği çok sevmeme rağmen bir türlü yaşatamıyorum
defalarca edindim, bu sene tam 4 renginden edindim 3ü öldü
bu beyaz ise çiçeğini açana kadar zor sabretti, çiçeği solduktan
sonra o da öldü :mad:
Eklenti 720868

Elinize sağlık sayın akçabardak. Çok güzeller. Sizin pholos ile yaşadığınız sorunun benzerini ben de Karakafes otunda yaşıyorum. "Karakafes otunu yetiştirmek değil, öldürmek zor." demelerine rağmen ben öldürebiliyorum. Yetiştirdim, büyüttüm, tarlaya diktim. Yakınına da damlama yaptım. Önce büyür gibi yaptı, sonra sizlere ömür. Geçen sene de benzer bir durum olmuştu yine karakafes otuyla.

Belki yanılıyorum ama bazıları için nefes almak kadar kolay olan bir şey bazıları için çok zor olabiliyor.
Geçen tohum paylaşımından önce bazı üyelerin "çok kolay" dedikleri tohumları benim hiçbir şekilde çimlendiremediğimi, "çimlendirmek çok zor" dedikleri bazı tohumları da uykumda çimlendirdiğimi hatırlıyorum.

Bazı dost/akrabalar yıllardır uğraşmasına ve tarifini de benden alıp aynen uygulamasına rağmen zeytin kurduğunda/turşu yaptığında yumuşuyor, sirke yaptığında küfleniyor. Ben 2 yıl önce kurduğum zeytini geçen hafta açtım. Sirkelerim hiç bozulmaz yıllardır da kullanırım.

Sözün özü bizim buralarda eskiden annelerimiz/ninelerimiz yaptıkları bir şey çok iyi olduğunda, "El benim elim değil Fadıma anamızın eli." derlerdi. Bu hem alçakgönüllülük hem de ilginç bir noktaya işaret etme de olabilir. Şöyle ki önceleri şalgam yaptığımda içen bir daha içerdi, ticari anlamda üreticilik teklifi dahi almıştım bir arkadaştan. Fakat 2-3 yıldır yaptığım şalgamlar ya bozuluyor, çok kötü kokuyor ya da zırnık mayalanmıyor, su gibi duruyor. Kendime güvenimi kaybettim resmen.

Bana göre: Demek ki her el her işi iyi yapamıyor.(Biyoenerjimiz o işe uygun değil:rolleyes:)

akçabardak 17-08-2021 13:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi halcur (Mesaj 1609654)
Elinize sağlık sayın akçabardak. Çok güzeller. Sizin pholos ile yaşadığınız sorunun benzerini ben de Karakafes otunda yaşıyorum. "Karakafes otunu yetiştirmek değil, öldürmek zor." demelerine rağmen ben öldürebiliyorum. Yetiştirdim, büyüttüm, tarlaya diktim. Yakınına da damlama yaptım. Önce büyür gibi yaptı, sonra sizlere ömür. Geçen sene de benzer bir durum olmuştu yine karakafes otuyla.

Belki yanılıyorum ama bazıları için nefes almak kadar kolay olan bir şey bazıları için çok zor olabiliyor.
Geçen tohum paylaşımından önce bazı üyelerin "çok kolay" dedikleri tohumları benim hiçbir şekilde çimlendiremediğimi, "çimlendirmek çok zor" dedikleri bazı tohumları da uykumda çimlendirdiğimi hatırlıyorum.

Bazı dost/akrabalar yıllardır uğraşmasına ve tarifini de benden alıp aynen uygulamasına rağmen zeytin kurduğunda/turşu yaptığında yumuşuyor, sirke yaptığında küfleniyor. Ben 2 yıl önce kurduğum zeytini geçen hafta açtım. Sirkelerim hiç bozulmaz yıllardır da kullanırım.

Sözün özü bizim buralarda eskiden annelerimiz/ninelerimiz yaptıkları bir şey çok iyi olduğunda, "El benim elim değil Fadıma anamızın eli." derlerdi. Bu hem alçakgönüllülük hem de ilginç bir noktaya işaret etme de olabilir. Şöyle ki önceleri şalgam yaptığımda içen bir daha içerdi, ticari anlamda üreticilik teklifi dahi almıştım bir arkadaştan. Fakat 2-3 yıldır yaptığım şalgamlar ya bozuluyor, çok kötü kokuyor ya da zırnık mayalanmıyor, su gibi duruyor. Kendime güvenimi kaybettim resmen.

Bana göre: Demek ki her el her işi iyi yapamıyor.(Biyoenerjimiz o işe uygun değil:rolleyes:)

Teşekkür ederim beğenileriniz için.

Karakafes otunu ilk edindiğimde saksıya dikmiştim gayet güzel gidiyordu, ikinci senesinde ne olduysa bende yaşatamamıştım, saksıya dikmekle hata yaptığımı anladım.
Tekrar 2. kez elime geçtiğinde direkt bahçeye yaşamını sürdüreceği kuytu köşede portakalın altına bir yere diktim, çok şükür bu sene 3. senesinde gayet güzel tutundu, geçen sene ve bu sene çiçeğini görmüş oldum, şimdilik yerini sevdi.

Diğer tarafta yaşatamama konusunda bütün yazdıklarınıza katılıyorum.

En son parağrafta dediğiniz gibi bende bir işe kalkıştığımda hep şöyle derim, BENİM ELLERİM OLMASIN AYŞE FATMA ANAMIZIN ELLERİ OLSUN der işe koyulurum. Rahmetli annem bana böyle öğretti, bazen çocukların yanında da bu şekilde söylediğimde hıımm enerji gönderiyosun deyip işin içinden çıkıyorlar, gençlik işte. Size kolay delsin.

akçabardak 22-08-2021 12:49

1 Eklenti(ler)
4-5 kök Kamber biberi dikmiştim ilk biberlerini tohumluk için kızarana kadar bekledim.
Bu gün kızaranları hasad ettim, 2 tanesinin tohumlarını alıp hepsini dilim dilim
kesip çok az sıvı yağda şöyle bir çevirdim ve kış için dipfrize kaldırdım.

Eklenti 721045

akçabardak 22-08-2021 13:02

2 Eklenti(ler)
Mor erik

Mürdüm eriğin 2 tık küçüğü türünü bilmiyorum çok lezzetli bir erik, marmelatı çok güzel oluyor.

Başka sitelerde araştırma yaparken tesadüfen aynı eriğe rastladım
adı Kara damaskan eriği diye yazıyor ve çok eski çeşitlerden
bir tür olduğu hatta kaybolmaya yüz tuttuğunu belirtmişler.

Önce Ankara'daki bahçeme dikmiştim daha sonra Ayvalık'a yerleşince bir fidan da buraya getirip diktim.
Eklenti 721046

Eklenti 721047

akçabardak 02-09-2021 11:25

4 Eklenti(ler)
2 gün önce bahçemden topladığım biber ve domateslerim

Eklenti 721140

Eklenti 721141

tatlı sivri biber
Eklenti 721142

karışık acı biber
Eklenti 721143

akçabardak 02-09-2021 11:32

2 Eklenti(ler)
Toplanan mahsullerden turşu yapıldı

Her sene yaptığım acı biber turşusu

Tarifi
http://www.agaclar.net/forum/kiler/33253.htm

Eklenti 721145

domateslerin yarısından acılı turşu yapıldı
Eklenti 721144

akçabardak 05-09-2021 10:15

1 Eklenti(ler)
Bu sabah topladığım kudret narlarım, bal ile yapılacaklar

Eklenti 721344

akçabardak 05-09-2021 10:23

1 Eklenti(ler)
Bu güzelliğimi paylaşmaz isem ona haksızlık etmiş olurdum.

Beyaz mavişim, yaz boyunca çok güzel çiçeklendi ama evin kalabalığı
ile ilgilenmekten o en güzel halini fotoğraflayamadım, ancak bu kadarını
yakalayabildim.

Eklenti 721345

TCM 06-09-2021 14:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1610004)
...
Beyaz mavişim, yaz boyunca çok güzel çiçeklendi ama evin kalabalığı
ile ilgilenmekten o en güzel halini fotoğraflayamadım, ancak bu kadarını
yakalayabildim...

Bi üretemedim şu güzelliklerden, zengarden den iki yıl farklı üçer dörder çeşidini aldım, bir tanesi olsun çimlenmez mi...

akçabardak 06-09-2021 18:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TCM (Mesaj 1610015)
Bi üretemedim şu güzelliklerden, zengarden den iki yıl farklı üçer dörder çeşidini aldım, bir tanesi olsun çimlenmez mi...

Demek ki olmayınca olmuyor, bir şeyin üzerine ne kadar durursak tam tersi oluyor, tıpkı benimde pholoxları defalarca alıp yetiştiremediğim gibi, çok sevmeme rağmen bir türlü yetiştiremiyorum.

Bu güzelliğimi ben de Zengarden den aldım bunu da çok seviyorum ama fazla üzerine düşmüyorum, asmanın altına astım aklıma geldikçe suyunu veriyorum, şimdi mavinin peşindeyim .

TCM 06-09-2021 18:30

Biz de phylox lara 'yeterin gari çoğalmayın' diye tembihleyip duruyoruz. :)

akçabardak 06-09-2021 20:25

Ah ah Hocam şimdi içim cız etti vallahi, aslında İzmir le bulunduğum yer 2, 2.5 saat iklim hemen hemen aynı ama neden yaşamıyorlar çözemedim.

Bize deniz çok yakın toprğımız biraz tuzlu ve bazı bitkilerim yaşamıyor, ben toprağın tuzluluğuna bağlıyorum, inat ettim şu an stokta yok satıyor gelsin yine alıp denemeye çalışacağım.

TCM 06-09-2021 20:44

Göndeririz...

akçabardak 07-09-2021 14:53

Ayyi çok teşekkür ederim.

TCM 07-09-2021 18:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1610029)
Ayyi çok teşekkür ederim.

Phylox şubemiz seneye baharda diplerden 4-5 kök çıkabileceğini söyledi. :p Hatırlatmayı unutmayın lütfen.

akçabardak 01-10-2021 12:17

2 Eklenti(ler)
Son baharın güzelleri tomurcuklanmaya başladı

Yucca-Avize çiçeği
Eklenti 721908

Eklenti 721909

akçabardak 01-10-2021 12:26

2 Eklenti(ler)
Brukmansia-Meleklerin borazanları tomurcuklarını göstermeye başladı,
her sene kışın üst aksamı donar, öldü diye beklerken bahar gelince kökünden yeniden yeni sürgünler verip çiçeklenmeyi başarıyor.

Eklenti 721910

Eklenti 721911

akçabardak 02-10-2021 17:32

3 Eklenti(ler)
Ruellia-Meksika petunyası

Eklenti 721917

Eklenti 721918

ve senede iki defa açan Asterler :dilli:
Eklenti 721919

akçabardak 02-10-2021 17:38

3 Eklenti(ler)
Son baharın müjdecisi güz çidemlerim (göç göç çiçeği) birer gün arayla fotoğraflandılar

Eklenti 721920

Eklenti 721921

Eklenti 721922

akçabardak 08-11-2021 16:03

1 Eklenti(ler)
Ortanca çiçekleri böyle de çok hoş görünüyorlar ;)

Eklenti 722617

akçabardak 08-11-2021 16:10

2 Eklenti(ler)
Abelya yaz boyunca hiç çiçeksiz kalmadı, hala da çiçeklenmeye devam ediyor.
Ara ara sabahları ve akşam ezanında hafif bir esintide mis gibi kokusunu hissettiriyor.

Eklenti 722618

Eklenti 722619

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:07.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025