![]() |
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Alıntı:
Bu gün de turunculardan olsun ;) 26 Temmuz ilk hasat turuncu domates Eklenti 720865 Altın çilekler Temmuz başında yine ilk hasat edildi Eklenti 720867 ve bu gün kopardığım ilk kudret narım Eklenti 720866 |
4 Eklenti(ler)
Bir buçuk iki aya yakın ev çok kalabalıktı, o yüzden çektiğim fotoğrafları gecikmeli olarak paylaşıyorum.
Çocuklarım torunlarım tatil için geldiler, o iki ay nasıl geçti anlamadım ev şimdi bom boş kaldı, havalar aşırı derece sıcak geçiyor dolayısıyla bahçemi biraz ihmal ettim, biraz otlandı, turuncu domateslerimin yaprakları yanık yanık, diğerleri gayet sağlıklılar, biberlerim gayet sağlıklılar. Çocuklar buradayken bol bol domates, biber ve salatalık topladık hiç satın almadık, çok şükür bu sene bahçem bereketliydi çok memnun kaldım. Emeklerim boşa gitmedi Allah herkese bol bol bereketli ürünler nasip etsin Daha önce çektiğim fotoğraflardan Abelyam Eklenti 720871 Zinnia (Kirli hanım) Eklenti 720869 Eklenti 720870 Pholos bu çiçeği çok sevmeme rağmen bir türlü yaşatamıyorum defalarca edindim, bu sene tam 4 renginden edindim 3ü öldü bu beyaz ise çiçeğini açana kadar zor sabretti, çiçeği solduktan sonra o da öldü :mad: Eklenti 720868 |
5 Eklenti(ler)
Rozet çiçeği (Pervane çiçeği)
Bu çiçeğimin 2. senesi, kışı açık balkonda geçirdi. Eklenti 720887 Eklenti 720888 saksıları asmanın çardağına emanet ettim ;) arka planda mandalin ağacı boy gösteriyor. Eklenti 720889 Eklenti 720890 Eklenti 720891 |
5 Eklenti(ler)
Bal ve kudret narı karışımı.
Ben bunu her sene yaparım, mideme çok iyi geliyor, 6 ayda bir bu kürü uygularım, mide ilacını da bıraktım. Yukarıda paylaşmış olduğum 1 adet kudret narımı metal değdirmeden elimle açıp çekirdeklerini çıkardıktan sonra parçalara ayırıp bir kabın içinde ahşap bir aletle iyice ezdim. Eklenti 720912 Kavanozda üçte ikisi kadar balın içine ezdiğim k.narını tahta bir kaşıkla karıştırdım Eklenti 720913 Eklenti 720914 Tarih atıp kapağını sıkıca kapattıktan sonra biraz güneş alan yere kaldırdım Eklenti 720915 Çekirdeklerini de seneye tohum için kurumaya aldım. Eklenti 720916 |
Alıntı:
|
Alıntı:
Ben sabahları aç karnıma 1 yemek kaşığı alıyorum, karışım bitene kadar devam ediyorum, 41 gün tüketilmesi gerektiğinin bir kaç yerde okumuştum, ben de aşağı yukarı bir bir buçuk aya yakın almış oluyorum. Yalnız tek kavanozla kalmıyorum, kudret narı meyve verdiği müddetçe en az 3, 4 kavanoz hazırlıyorum ki yarısını ilkbaharda kullanıyorum. Mevsim geçişlerinde kışa girerken bir de yaza girerken bana çok iyi geliyor. Yapmak isteyenlere şifalar diliyorum. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Belki yanılıyorum ama bazıları için nefes almak kadar kolay olan bir şey bazıları için çok zor olabiliyor. Geçen tohum paylaşımından önce bazı üyelerin "çok kolay" dedikleri tohumları benim hiçbir şekilde çimlendiremediğimi, "çimlendirmek çok zor" dedikleri bazı tohumları da uykumda çimlendirdiğimi hatırlıyorum. Bazı dost/akrabalar yıllardır uğraşmasına ve tarifini de benden alıp aynen uygulamasına rağmen zeytin kurduğunda/turşu yaptığında yumuşuyor, sirke yaptığında küfleniyor. Ben 2 yıl önce kurduğum zeytini geçen hafta açtım. Sirkelerim hiç bozulmaz yıllardır da kullanırım. Sözün özü bizim buralarda eskiden annelerimiz/ninelerimiz yaptıkları bir şey çok iyi olduğunda, "El benim elim değil Fadıma anamızın eli." derlerdi. Bu hem alçakgönüllülük hem de ilginç bir noktaya işaret etme de olabilir. Şöyle ki önceleri şalgam yaptığımda içen bir daha içerdi, ticari anlamda üreticilik teklifi dahi almıştım bir arkadaştan. Fakat 2-3 yıldır yaptığım şalgamlar ya bozuluyor, çok kötü kokuyor ya da zırnık mayalanmıyor, su gibi duruyor. Kendime güvenimi kaybettim resmen. Bana göre: Demek ki her el her işi iyi yapamıyor.(Biyoenerjimiz o işe uygun değil:rolleyes:) |
Alıntı:
Teşekkür ederim beğenileriniz için. Karakafes otunu ilk edindiğimde saksıya dikmiştim gayet güzel gidiyordu, ikinci senesinde ne olduysa bende yaşatamamıştım, saksıya dikmekle hata yaptığımı anladım. Tekrar 2. kez elime geçtiğinde direkt bahçeye yaşamını sürdüreceği kuytu köşede portakalın altına bir yere diktim, çok şükür bu sene 3. senesinde gayet güzel tutundu, geçen sene ve bu sene çiçeğini görmüş oldum, şimdilik yerini sevdi. Diğer tarafta yaşatamama konusunda bütün yazdıklarınıza katılıyorum. En son parağrafta dediğiniz gibi bende bir işe kalkıştığımda hep şöyle derim, BENİM ELLERİM OLMASIN AYŞE FATMA ANAMIZIN ELLERİ OLSUN der işe koyulurum. Rahmetli annem bana böyle öğretti, bazen çocukların yanında da bu şekilde söylediğimde hıımm enerji gönderiyosun deyip işin içinden çıkıyorlar, gençlik işte. Size kolay delsin. |
1 Eklenti(ler)
4-5 kök Kamber biberi dikmiştim ilk biberlerini tohumluk için kızarana kadar bekledim.
Bu gün kızaranları hasad ettim, 2 tanesinin tohumlarını alıp hepsini dilim dilim kesip çok az sıvı yağda şöyle bir çevirdim ve kış için dipfrize kaldırdım. Eklenti 721045 |
2 Eklenti(ler)
Mor erik
Mürdüm eriğin 2 tık küçüğü türünü bilmiyorum çok lezzetli bir erik, marmelatı çok güzel oluyor. Başka sitelerde araştırma yaparken tesadüfen aynı eriğe rastladım adı Kara damaskan eriği diye yazıyor ve çok eski çeşitlerden bir tür olduğu hatta kaybolmaya yüz tuttuğunu belirtmişler. Önce Ankara'daki bahçeme dikmiştim daha sonra Ayvalık'a yerleşince bir fidan da buraya getirip diktim. Eklenti 721046 Eklenti 721047 |
4 Eklenti(ler)
2 gün önce bahçemden topladığım biber ve domateslerim
Eklenti 721140 Eklenti 721141 tatlı sivri biber Eklenti 721142 karışık acı biber Eklenti 721143 |
2 Eklenti(ler)
Toplanan mahsullerden turşu yapıldı
Her sene yaptığım acı biber turşusu Tarifi http://www.agaclar.net/forum/kiler/33253.htm Eklenti 721145 domateslerin yarısından acılı turşu yapıldı Eklenti 721144 |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Bu güzelliğimi paylaşmaz isem ona haksızlık etmiş olurdum.
Beyaz mavişim, yaz boyunca çok güzel çiçeklendi ama evin kalabalığı ile ilgilenmekten o en güzel halini fotoğraflayamadım, ancak bu kadarını yakalayabildim. Eklenti 721345 |
Alıntı:
|
Alıntı:
Bu güzelliğimi ben de Zengarden den aldım bunu da çok seviyorum ama fazla üzerine düşmüyorum, asmanın altına astım aklıma geldikçe suyunu veriyorum, şimdi mavinin peşindeyim . |
Biz de phylox lara 'yeterin gari çoğalmayın' diye tembihleyip duruyoruz. :)
|
Ah ah Hocam şimdi içim cız etti vallahi, aslında İzmir le bulunduğum yer 2, 2.5 saat iklim hemen hemen aynı ama neden yaşamıyorlar çözemedim.
Bize deniz çok yakın toprğımız biraz tuzlu ve bazı bitkilerim yaşamıyor, ben toprağın tuzluluğuna bağlıyorum, inat ettim şu an stokta yok satıyor gelsin yine alıp denemeye çalışacağım. |
Göndeririz...
|
Ayyi çok teşekkür ederim.
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Brukmansia-Meleklerin borazanları tomurcuklarını göstermeye başladı,
her sene kışın üst aksamı donar, öldü diye beklerken bahar gelince kökünden yeniden yeni sürgünler verip çiçeklenmeyi başarıyor. Eklenti 721910 Eklenti 721911 |
3 Eklenti(ler)
Ruellia-Meksika petunyası
Eklenti 721917 Eklenti 721918 ve senede iki defa açan Asterler :dilli: Eklenti 721919 |
3 Eklenti(ler)
Son baharın müjdecisi güz çidemlerim (göç göç çiçeği) birer gün arayla fotoğraflandılar
Eklenti 721920 Eklenti 721921 Eklenti 721922 |
1 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Abelya yaz boyunca hiç çiçeksiz kalmadı, hala da çiçeklenmeye devam ediyor.
Ara ara sabahları ve akşam ezanında hafif bir esintide mis gibi kokusunu hissettiriyor. Eklenti 722618 Eklenti 722619 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:07. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025