![]() |
5 Eklenti(ler)
ayakta kalanlardan bir kaç gül, hala açmaya devam ediyorlar.
|
4 Eklenti(ler)
Bir kaç ayakta kalan daha :D
|
4 Eklenti(ler)
Arka bahçeden bir kaç kare.
Son bahara rağmen biberler vermeye devam ediyor. |
1 Eklenti(ler)
Bir ay önce bu anemon yumrularını dikmiştim,
ben onları baharda çimlenmesini beklerken, şimdiden çimlenmişler, sanırım erken dikmişim, bekleyip görmek gerekir :confused: |
1 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
Portakal
|
2 Eklenti(ler)
Limon
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Ağaçlar nete katıldıktan sonra dur durak nedir bilmiyoruz, ben şahsen kendim için öyle diyorum, gittiğim yerlerde gözlerim sürekli bitkilerin üzerinde, acaba yeni bir bitki görebilir miyim diye.
Nereye gittiysem mutlaka bir bitki edindim. İşte yeni edindiklerim :dilli: Eklenti 454409 İsmini bilmiyorum ama kışa dayanıklı ve bahçede kalabiliyor. Eklenti 454410 |
1 Eklenti(ler)
İsmini bilemediğim bir tane daha
|
5 Eklenti(ler)
Devam ediyor
Küpe çiçeği ama türünü bilemiyorum Eklenti 454432 Çok iri yapraklı oxalis, yaprağını çok beğendim, biraz hırpalandı ama inşallah toparlanır ;) Eklenti 454433 Bu bitkinin de ismini bilmiyorum ama sanırım papatya ailesinden, 4-5 sm. çapında, çiçek rengi mavi, çok hoş, kışa dayanıklıdır. Eklenti 454434 Bu bitki bana çok ilginç geldi, Bulgaristan geleneklerine göre yeni evlenen çiftlere sağlık ve mutluluk getirdiğine inanıp, düğün salonuna gelinle damatın giriş yapacağı yere beyaz bir çarşaf yayıyorlar ve bu bitkinin yapraklarından çarşafın üzerine seriyorlar, gelinle damat bu yapraklı çarşafın üzerinden geçip giriş yapıyorlar, çiçeğini görmedim o yüzden bir kök getirdim :confused: Eklenti 454435 Pholos, bu bitki seneler evvel bahçemde vardı ama, ne olduysa ben onu kaybettim, şimdi yeniden kavuştum çok şükür ;) Eklenti 454436 |
2 Eklenti(ler)
Bu çiçeğin adı: Plectranthus ciliatus
Bundan da çelik aldım, bakalım tutacak mı? |
5 Eklenti(ler)
Tam 10 çeşit kasım patı getirdim
Yolda biraz hırpalandılar ama idare ederler, Burda iki tür var biri iri, biri ufak türünden Eklenti 454475 Bu ilk açtığında açık sarı iri,püsküllü krizantem Eklenti 454476 Burada 3 ayrı renkte kasımpatı Eklenti 454477 Burada sol tarafta yine 3 ayrı renk ve püsküllü. ve sıkışık sokuşuk diğerleri Eklenti 454478 Bunun da rengini çok beğendim ve satın aldım ;) Eklenti 454479 |
4 Eklenti(ler)
Devam
Bu saksıda bir tane haseki küpesi, bir tane de klematis bulunuyor, nasıl ayıracağım bilemiyorum. Eklenti 454498 Bunlar da su içinde iki ayrı renkte klematis çelikleri ama nasıl tutturacağım hiç bir fikrim yok, tutmalarını çok istiyorum çünki hiç klematisim yok :( Eklenti 454499 Bu bitki de açık yeşil yapraklı hosta, dikerken yaprağı yem yeşildi, şimdi sarardı inşallah kökünden yeni sürgünler verir. Eklenti 454500 Sakız sardunya rengi çok değişik, alacalı Eklenti 454501 |
2 Eklenti(ler)
Son olarak, gelirken yol boylarında bulunan hakiki yaban mersini topladık,
şekeri düşürürmüş diye duydum. |
Yeni bitkilerinin hepsi tutup yüzünü güldürsün.:)
Sanırım hepimiz aynıyız. Farklı bir yere gittiğimizde hep bitkilerde gözümüz. Sevgilerimle. |
Alıntı:
Selamlar, Sevgiler. |
Bütün çicekleriniz çok güzel..Ama turunçgiller başka bir güzellik sergiliyor. Emeklerinize sağlık...
|
Alıntı:
Çok teşekkürler sevgili sönkez, dediğiniz gibi her şeyin yeri ayrı bir güzel çok sağolun, zaman zaman bende sizin balkonunuzu ziyaret ediyorum, sizin de ellerinize sağlık, sevgiler. |
Maşallah hepsi güzel görünüyor.Ellerinize sağlık. .
|
Alıntı:
memnun etti, güzel sözleriniz için çok teşekkürler. Saygılar. |
1 Eklenti(ler)
Kağıt çiçeği
|
1 Eklenti(ler)
Yılbaşı çiçeğim açmaya hazırlanıyor ;)
|
3 Eklenti(ler)
İlk baharda aldığım kasımpatılar
Alırken bodur diye almıştım ama şimdi boyları uzadı :confused: Sarı olan aldığımda bir karış boyu vardı, şimdi iki karış boylandı. Eklenti 454940 Bu da neredeyse yarım metreyi geşti. Eklenti 454941 |
2 Eklenti(ler)
Bu gün bahçeye inip biberlerde irili ufaklı ne var ne yok hepsini topladım,
ufacıklarını seçip Güler hanımın Zeytinyağlı şekerli biber turşusundan yaptım. Kasım ayı olmasına rağmen havaların sıcak gitmesinden dolayı biberler hala çiçek açıp biber veriyorlar, bu zamanda biberler biraz sert ama ben yine de denemek istedim, hem de tecrübe olmuş olur, hem de bu turşuyu çok merak ettim, şansımı denedim. |
:) Ohh ellerine sağlık sevgili akçabardak, ne olursa olsun bahçe mahsülü var mı onun gibi güzeli. Olsun, afiyetle tüketesiniz inşallah... Tadını artık bizlere söylersin.
|
Alıntı:
Teşekkür ederim sevgili YeniGine, Bu sene hiç turşu yapmadım zaten, bana yasak olunca eşim de tek başına pek sevmiyor, bakalım bu turşuyu sevecek mi, tadı nasıl olacak ben de çok merak ettim doğrusu. Tadı da güzel olur eminim, Güler hanımın ellerine sağlık, kendilerine de teşekkür ederim tarifi için. Öyle güzel anlatmış ki paylaşımlarını okurken sürekli yutkundum. |
İnsan bunları görünce memleketin değerini birazdaha anlıyor. Kariyer kariyer diye geldik buralara kaldık betonlar arasında :(
|
Alıntı:
Sayın zaferbozacı sayfama hoş geldiniz, Hepimiz bu yoldan geçtik, kariyer emeklilik, sonunda kafa dinlemek deyip niyetimiz betonlardan kurtulmak. Gün gelir siz de o betonlar arasından kurtulursunuz, bu kadar sıkmayın canınızı, Hepsi birden olmuyor adım adım, aşama aşama sizler de bir yerlere gelirsiniz. |
5 Eklenti(ler)
Gece epey ilerledi, dışarıda şıkır şıkır yağmur yağıyor,
kapıyı da biraz açık bıraktım ki hem toprak kosu gelsin hem de yağmurun sesini dinleyeyim diye, ;) yağmur sesi benim ruhumu dinlendiriyor, çok ta uykum geldi, yatmaya gitmeden önce gündüz fotoğrafladığım son bahar güllerimle herkese iyi geceler diyorum. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 20:51. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025