![]() |
Vay vay vay hazine gerideymiş.:D
|
Daha ne hazineler çıkacak. Ellerinize sağlık. ;)
|
3 Eklenti(ler)
Baklalar çiçeklenmeye başladı, artık toprağa karıştırılamanın zamanı gelmiştir.
Bu gün bu iş için hava çok müsait olduğu için, eşim de bahçeyi belleyip, baklayı toprağa karıştı :( |
4 Eklenti(ler)
Bu gün çarşıydı, pazardı derken çiçekçiye uğramadan geçemedim ;)
Bir tane lavanta Üç tane aster... ( pembe, beyaz ve mor) dayanamayıp aldım. |
Kardelen
2 Eklenti(ler)
Sayın akçabardak,sayfanızı takip ediyorum.Ne güzel Ayvalık'a bahar çoktan gelmiş.Size akçabardak hediye etmek istedim.Bol çiçekli,bol hasatlı günler sizinle olsun.Saygılar.[ATTACH][ATTACH] 375665[/ATTACH][/ATTACH]
|
Sevgili mügem... Çok teşekkür ederim, beni çok mutlu ettiniz, akçabardakları çok severim.
Biribirimize çok yakınmışız. Sağlıkla Sevgiyle kalın, selamlar |
Sevgili akçabardak; çok güzeller iyiki de almışsınız, güle güle büyütün inşallah.
|
Çok teşekkür ederim Sevgili Yenigine ... Lavanta çok istiyordum, onu da buldum çok şükür.
|
Tohumlar yola çıktı, bak kargo parası sana ait bu sefer, demedi deme sonra :D
Bu gün gittim senin toprakçıdan 20 kilo toprak aldım, eve gelene kadar kollarım koptu anne :( Ama olsun, tohum ekme zamanı artık ;) Lavanta tohumum var benim de, hem de kolay çimleniyor, onu da ekeceğim kısmetse. Bakalım nasıl bir şey olacak. Bu arada babamı çalıştırmaya başlamışsın :D İşleyen demir ışıldar ama değil mi, ikinizi de kocaman öpüyorum. |
Tohumlar için teşekkür ederim. Kargo ödemesi için tamam, senin canın sağolsun kızım, ne demek. Hem tohum gönder, hem de ödemesini yap, olur mu.
Toprakçıya gitmişsin, neden okadar çok yüklendin 20 kilo alacağına 10 kilo alsaydın ya, kolların tabi ki kopar. Özledim çok oraları, saman pazarını, Sakarya caddesini, Ankara'yı, Maltepeyi, heryeri heryeri ah ah. Tohumlarını sevgiyle çimlendir. Babanın çalışmasına gelince, çalışmadan ekmek yok biliyorsun, gene kıyamadın değil mi babana....... sekiz günlük ömüre, dokuz gün çalışmak, derlerdi büyüklerimiz, oradan taze taze domates koparıp yiyecek sonuçta, hormonsuz hormonsuz hemde. Ben de seni kocaman öpüyorum. |
3 Eklenti(ler)
Sıklemenim artık çiçeklerini bitiriyor sanırım,
İki tane de tohum verdi, inşallah olgunlaşırlar. |
5 Eklenti(ler)
Balkondan bir kaç kare ;)
Eklenti 376844 Yeni açan sümbüllerim Eklenti 376845 Solmak üzereler olan sümbüller ;) Eklenti 376846 Gazanyalarım tek tük açmaya başladılar Eklenti 376847 Ortadaki saksı alabaş, tohum verecek umarım :dilli: yandaki saksılar minyatür gül, biri beyaz, biri kırmızı Eklenti 376848 Nergizler |
3 Eklenti(ler)
Balkondan bir kaç kare daha
|
1 Eklenti(ler)
Yaban mersin, daha uyanmadı,
dibine de sarımsak diktim, bir tane de petünye çıkmış ne renk bilmiyorum. |
3 Eklenti(ler)
Ortancalar uyanmaya başladı artık
|
Her biri ayrı güzel emeklerinize sağlık.Sümbüller çok güzelmiş.
|
5 Eklenti(ler)
Devam ediyor
Eklenti 376860 Satıcıdan beyaz diye aldığım aster, mor çıktı umarım beyaını da bulabilirim :D |
Gariplerim yağmurdan ne hale gelmişler.
|
merhaba,
Sevgili akçabardak, bahçeniz ne kadar düzenli ve bakımlı tebrik ederim, zevkle gezdim. Ortancalarınız da çok güzel gelişmiş maşallah, özel bir besin veriyormusunuz? benim de var ama açmıyor inatla. sevgilerimle |
Sevgili Almanyalı.
Öncelikle sayfama hoşgeldiniz, Beyendiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Ortancalara, baharda yeni uyanmaya başlayınca şu ana kadar bir defa kuş gübresi şerbeti verdim. bir kere daha verirsem benim için yeterli olur. Açmaları için ise... her sene budama yapıyorum, budama için küçük bir sır vereyim. Bu sene açacak olan dalları belirliyorum, belirlediğim dallar... bir önceki sene dipten gelen sürgünlerdir. Bir de bir önceki seneden gene açmamış olan dalları bırakıyorum. Budanacak dallar ise geçen sene çiçek açmış olan zayıf dalları dipten buduyurum, kuvvetli olan dalların ise sadece çiçek açmış kısımlarını buduyorum, seneye açmaları için hazırlık. Biraz karışık oldu belki ama, anlayamadığınız olursa, tekrar izah etmeye çalışırım. Ben bu şekilde uyguluyorum, hem boya gitmelerine izin vermiyorum, hem de dalları az olunca, yerim dar olduğu için, fazla yer kaplamıyorlar. Bu şekilde kontrol altına almış aluyorum. Kolay gelsin, Sevgiyle kalın. |
merhaba,
Bilgi için çok teşekkür ederim sevgili akçabardak, budama şeklini aynen uygulayacağım, kuş gübresi şerbeti yapamam ama başka bir gübre bulurum artık. benimkiler iki yıldır açmıyor, bakalım bu yıl bişey olur mu? tekrar teşekkür ederim, sevgilerimle |
2 Eklenti(ler)
Geçen sene kayısı reçeli yapmıştım, çekirdeklerini de atmaya kıyamayıp toprağa gömdüm, sonra da unutmuşum. Eşim bahçeyi bellerken duvarın dibinde toplu halde filizlenmiş bir şeyler gördüm, bunlar ne ki acaba dedim, biraz toprağı
eşeledim bir sürü kayısı çekirdeği, sonra hatırladım. Okadar çok çimlenmişler ki, fıkır fıkır. Bu gün filizler büyümüş mü diye bakmaya gittim, sadece 4, 5 tane filiz kalmış, bir şey köklerini eşelemiş, çukurlar açmış ve nekadar kayısı çekirdeği varsa, hepsini çitlemiş :D filizlerin dibindeki açılmış olanları dahi yemiş. Çok garip Eklenti 376912 Bunlardan bir tanesini alıp uygun bir yere diksem, aynısı olur mu? yoksa aşı ister mi bilemiyorum. |
Sayın akçabardak,bahçenizde bahar başlamış....Baklaların taze yapraklarını salata yapmanızı öneririm..Belki de biliyorsunuzdur...Limon , zeytinyağı ve zeytin ile.....:))
Ben daha sardunyaların üzerindeki örtüleri açamadım..Sizinkiler balkondalar...Hava şartları orada daha müsait gibi ...Kolay gelsin ...Hayırlı ilkbaharlar olsun...selamlar....:) |
Sevgili berrinb... Hoşgeldiniz sefalar getirdiniz.
Ayvalık, biraz daha ılıman olduğu için... sardunyalar balkonda rahatlıkla kışı geçirebiliyorlar, bir kaç gün biraz soğuk oldu ama, etkilenmediler buralarda kışın sürekli yağmur yağıyor, daha yeni yeni hava açmaya başladı. Baklaların yapraklarından salata olduğunu bilmiyordum, deneyeceğim... Özür dilerim yapraklar haşlanacak mı acaba? Çünkü bu bölgede bazı yeşillikleri haşlayıp ta yapıyorlar. Teşekkür ederim Size de kolay gelsin. Sevgiler Selamlar |
Alıntı:
|
Teşekkür edrim Sayın h doğan, aşı yapılması için, çöğürün 1 yaında olması gerekir diye biliyorum yalnış hatırlamıyorsam.
|
Yaşı önemli değil önemli olan kalınlaşması. Serçe parmağınız kadar oldu mu göz aşısı yapabilirsiniz. Hatta ustalar daha incesine bile yapabiliyor. ;)
|
Sayın akçabardak.Havalar ısınınca İşlerimiz çoğaldı.Artık bize durmak yok.:)
Her bitkimizi çocuk gibi özenerek bakmak zorundayız. |
Sayın Adil bey, çok haklısınız neredeyse bir hafta 10 gün dür hava kapalı ve yağmurluydu.Sebze fideciklerim bile güneşe hasret kaldılar, yeni yeni çimleniyorlar,bol güneş görmeleri gerekiyor, inanırmısınız dediğiniz gibi, çocuk gibi sabah olunca dışarı çıkarıyorum,
akşam olunca içeriye alıyorum. Bu gun hava çok güzeldi, güneşli, sıcacık kemiklerim bile ısındı bu gün. Bazen gece rüyamda bile bitkilerle uğraşıyorum, kendimizi nekadar da kaptırıyoruz, olsun uğraşmak iyidir, Kolay gelsin sizede. |
4 Eklenti(ler)
Yavru lalelerimin keyiflerine deymeyin gitsin. Havanın sıcaklığını onlarda hissettiler.
Onları böyle iştahlı görünce, bende çok mutlu oluyorum :dilli: Eklenti 377303 Büyük saksıdakiler iki yıllık soğanlar, 3 tanesi açacak ;) küçük saksıda olanlar bir yıllık, aralarındaki yaş farkı nasıl belli oluyor, aynı çocuk gibiler en azından ben öyle görüyorum. Eklenti 377304 Bunlar da açmaya hazırlanan lalelerim, 2 anne, 3 çocuk :D Sarımsaklar da kardeşleri oluyorlar. Eklenti 377305 Gardenyam da tomurcuklanmaya başladı artık :cool: Saksılarnı da kendim yaptım. Eklenti 377306 Haseki küpelerim hepsi de çimlendi. Çok sevindim, büyümeleri de başarılı olur umarım. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 19:37. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025