![]() |
Alıntı:
Balon çiçeğim sürpriz yaptı, yeni gelen sürgünler çok tatlı ve canlılar maşallah, her şeyin minikleri ve tazesi ne kadar sevimli oluyor, şimdi düşünüyorum da kuruduktan sonra sulamaya devam ettim sulamakla hata mı ettim de erkenden uyandılar diye ama bilemedim ki, ilk defa balon çiçeği yetiştiriyorum huyunu suyunu anlayamadım, uyuyan güzeli uyandırdım gibi düşünüyorum. |
4 Eklenti(ler)
Dün kızım ve torunlarım Ankara'dan tatil için geldiler, gelirken de elleri boş gelmemiş çok mutlu oldum.
Kocaman içi hazine dolu bir koli ;) Eklenti 513409 Eklenti 513412 Kutunun içinden çıkan hazineler Eklenti 513410 Eklenti 513411 Bu gün bütün gün yeni gelen bitkilerimle uğraştım hava çok sıcak biraz yoruldum ama bu yorgunluğa değdi. |
Allah iyi günlerde büyütmeni nasip etsin, çok güzeller ama ilk bakışta benim gözüme agave, kısa yapraklı aloe ve yanlış görmediysem ruj çiçeği çarptı. :D
|
Ohh ne kadar dolu dolu harika bir koli bu böyle :) Anne-kız dayanışması bu olsa gerek. Sukulent sayfanız yeni gelenlerle daha da renklenecek sanıyorum sevgili akçabardak :)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
Yeni gelen kolinin içinden çıkanlardan...
Plumeria Eklenti 513532 Üç renkl telgraf çiçeği (Tradescantia) Eklenti 513533 Kurdela çiçeği Eklenti 513534 Japon balığı çiçeği (Nematanthus Tropicana) Eklenti 513535 |
Yeni bitkileriniz hayırlı olsun güle güle büyütün Sn. akçabardak.
|
Elbette elimden geldiği kadar yardımcı olurum. Hepsi çok güzel görünüyor. Japon balığı çiçeğini de sayenizde öğrenmiş oldum. İsimlendirmesi çok uygunmuş, bakın çiçeğine :) Tıpkı balık ağızlı gibi, çok şirinmiş;)
http://2.bp.blogspot.com/-53zXuXiC7Q...28own%2529.jpg |
Alıntı:
|
Alıntı:
Sevgili -Esin- fotoğrafta gerçekten çok şirin görünüyor inşallah benim çiçeğimin de böyle açtığını görmek nasip olur, çok teşekkür ederim. |
Alıntı:
Onunla ilgili bir tüyo benden gelsin. İki sene önce arkadaşım köklü 20 cm boyunda bir çelik verip, suyunu az vermemi ve güneş görmeyen aydınlık cam önüne koymamı söylemişti ama bitkim bir sene boyunca çok az büyümesiyle birlikte ara ara yapraklarını kurutuyordu, zar zor iki sene yaşatabildim, arkadaşımınkide aynı şekilde bozulmaya başladığı için bir ay önce 5 cm boyunda bir çelik daha istedim ve bu sefer öğleden sonra güneş alan bir camın önüne koyup kurudukça su vermeye başladım kısacası geçen seferki denememden daha çok başarı elde ettim. Bu arada bu çiçeğin iki türü var. 1. Sevgili Esin'in paylaştığı resimdekinden. 2. Aynı çiçeğin düz turuncu renge sahip olanı. Bende ki düz turuncu çiçeklisi. :D |
Alıntı:
Japon balığı çiçeğim şimdilik iyi durumda, verdiğiniz tüyo için çok teşekkür ederim, inşallah sağlıklı bir şekilde yaşatabilirim, siz öyle yazınca ben de hemen 2 tane 7-8 cm. boyunda çelik alıp yedekledim. Çiçeğimin türü ise Sevgili Esinin paylaştığı resimdekinden, merak edip netten araştırdım turuncu olanı da çok harikaymış iyi günlerde büyütün sizde, Sevgiler selamlar. |
Harikulade bir hazine kolisi sayın akçabardak. Güle güle yetiştirmenizi dilerim. Kaktüslere ve üç renkli telgraf çiçeğine bayıldım. Sevgiler
|
Alıntı:
Bitkileremi beğenmenize ve iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim, dilerim bir gün size de nasip olur böyle bir hazine kolisi. Saygılar |
Ne güzel sizi sevindirmişler...İyi günlerde büyütün...
|
Alıntı:
Teşekkür ederim sevgili sonkez. |
3 Eklenti(ler)
Penstemon Barbatus
Bu bitkiyi geçen sene Bulgaristan'dan 3 kök fide olarak getirip bahçeme diktim. Kışa dayanıklı ve çok yıllık bir bitki, üzerine kar yağsa bile soğuktan etkilenmiyor, kışa doğru tamamen kaybolup baharla birlikte tekrar yeni filizlerle uyanıp şu sıralarda (Ağustos ortalarında) bölgeye göre çiçeklenmeye başlıyor. Tohum yapıp yapmadığını henüz bilmiyorum, dolayısıyla nasıl çoğaltılmasını da yeni öğreneceğim. Eklenti 514768 Eklenti 514769 Eklenti 514770 |
1 Eklenti(ler)
Gardenyam
Kıştan çıkarken yaprakları sararıp dökülmeye başlamıştı ve ben çok üzülmüştüm, bir taraftan sararıyordu bir taraftan tomurcuklar veriyordu, o haldeyken bile mis gibi kokan çiçekler açmaya çalışıyordu. Gardenya sayfasında biraz araştırma yaptım verilen bilgilerden faydalanarak bitkimi iyileştirmeye çalıştım, sanırım biraz da olsa iyileşmesini bşarabildim. Şimdi gardenyam da ben de mutluyuz. Eklenti 514775 |
2 Eklenti(ler)
Ezan çiçeği
Geçen seneden dökülen tohumlardan kendiliğinden çimlenen fidelerden 3 kök alıp bordür kenarına diktim bu sene gelişip önümüzde ki sene çiçeklenmesini beklerken, Eklenti 514777 üç tanesinden birtanesi seneyi bekleyememiş görüldüğü gibi çiçeklendi (ortadaki) iki tanesi (kenardakiler) seneyi bekliyorlar :confused: Eklenti 514778 |
1 Eklenti(ler)
Asterlerim yeni yeni açmaya başladı.
|
3 Eklenti(ler)
Canna
Bu cannayı çok sevdim, durup durup çiçek açıyor, üçüncü çiçeğini açtı ;) Eklenti 514782 Değişik açılardan Eklenti 514783 Eklenti 514784 |
1 Eklenti(ler)
Bir sezonda ikinci kez ekilen kına çiçekleri
İlk ektiklerim erken yetişip ömürlerini tamamlayınca... Temmuz ortasında ikinci kez ektim ;) |
1 Eklenti(ler)
Kuş bakışı,
Avokado, yılan kaktüsü ve lisiler |
1 Eklenti(ler)
Süs biberi (çok acı)
|
1 Eklenti(ler)
Şeftalimiz
|
2 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
vee şirin mi şirin bu minik
|
:) Gerçekten o minik çok şirin sevgili akçabardak'ım.
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 01:40. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025