agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   akçabardak / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/27028.htm)

akçabardak 08-08-2014 09:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1311449)
Sevgili akçabardak lisianthuslarına maşallah çok güzel çiçeklenmişler, renkleri de harika. Balon çiçeğine de çok sevindim. Maşallah ne kadar da güzel çimlenmiş... Maşallah!..

Teşekkür ederim sevgili YeniGinem lisilerim rengarenk açtılar beğenmene sevindim, ben de onlara baktıkça mutlu oluyorum, beklediğim sırada mor beyaz karışımı var daha açmadılar.
Balon çiçeğim sürpriz yaptı, yeni gelen sürgünler çok tatlı ve canlılar maşallah, her şeyin minikleri ve tazesi ne kadar sevimli oluyor, şimdi düşünüyorum da kuruduktan sonra sulamaya devam ettim sulamakla hata mı ettim de erkenden uyandılar diye ama bilemedim ki, ilk defa balon çiçeği yetiştiriyorum huyunu suyunu anlayamadım, uyuyan güzeli uyandırdım gibi düşünüyorum.

akçabardak 14-08-2014 22:13

4 Eklenti(ler)
Dün kızım ve torunlarım Ankara'dan tatil için geldiler, gelirken de elleri boş gelmemiş çok mutlu oldum.

Kocaman içi hazine dolu bir koli ;)
Eklenti 513409

Eklenti 513412

Kutunun içinden çıkan hazineler
Eklenti 513410

Eklenti 513411
Bu gün bütün gün yeni gelen bitkilerimle uğraştım
hava çok sıcak biraz yoruldum ama bu yorgunluğa değdi.

lusoari 15-08-2014 08:32

Allah iyi günlerde büyütmeni nasip etsin, çok güzeller ama ilk bakışta benim gözüme agave, kısa yapraklı aloe ve yanlış görmediysem ruj çiçeği çarptı. :D

-Esin- 15-08-2014 12:00

Ohh ne kadar dolu dolu harika bir koli bu böyle :) Anne-kız dayanışması bu olsa gerek. Sukulent sayfanız yeni gelenlerle daha da renklenecek sanıyorum sevgili akçabardak :)

akçabardak 15-08-2014 12:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lusoari (Mesaj 1312882)
Allah iyi günlerde büyütmeni nasip etsin, çok güzeller ama ilk bakışta benim gözüme agave, kısa yapraklı aloe ve yanlış görmediysem ruj çiçeği çarptı. :D

Çok teşekkür ederim Sayın lusoari, çoğunun isimlerini bilmiyorum ama araştırıp sukulentleri kaktüs ve sukulent sayfama peyder pey yükleme yapacağım inşallah, hepsi de o kadar güzeller ki kızım (gülenmelek) beni çok sevindirdi.

akçabardak 15-08-2014 12:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi -Esin- (Mesaj 1312936)
Ohh ne kadar dolu dolu harika bir koli bu böyle :) Anne-kız dayanışması bu olsa gerek. Sukulent sayfanız yeni gelenlerle daha da renklenecek sanıyorum sevgili akçabardak :)

Evet sevgili -Esin- kolinin içinde neler var neler kızım bana sürpriz yapmış, biraz toparlayıp düzene soktuktan sonra Sukulent sayfama yükleyeceğim, artık isimlerini bilemediklerimi sizler yardımcı olursanız sevinirim. Sevgiler

akçabardak 15-08-2014 13:23

4 Eklenti(ler)
Yeni gelen kolinin içinden çıkanlardan...

Plumeria
Eklenti 513532

Üç renkl telgraf çiçeği (Tradescantia)
Eklenti 513533

Kurdela çiçeği
Eklenti 513534

Japon balığı çiçeği (Nematanthus Tropicana)
Eklenti 513535

gokselcetin 15-08-2014 13:40

Yeni bitkileriniz hayırlı olsun güle güle büyütün Sn. akçabardak.

-Esin- 15-08-2014 13:40

Elbette elimden geldiği kadar yardımcı olurum. Hepsi çok güzel görünüyor. Japon balığı çiçeğini de sayenizde öğrenmiş oldum. İsimlendirmesi çok uygunmuş, bakın çiçeğine :) Tıpkı balık ağızlı gibi, çok şirinmiş;)

http://2.bp.blogspot.com/-53zXuXiC7Q...28own%2529.jpg

akçabardak 15-08-2014 14:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gokselcetin (Mesaj 1313064)
Yeni bitkileriniz hayırlı olsun güle güle büyütün Sn. akçabardak.

Çok teşekkür ediyorum Sayın gökselçetin. Yeni gelen bitkilerin henüz huyunu suyunu bilmiyorum ama umarım sğlıklı bir şekilde yaşatmayı başarırım. Saygılar

akçabardak 15-08-2014 14:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi -Esin- (Mesaj 1313065)
Elbette elimden geldiği kadar yardımcı olurum. Hepsi çok güzel görünüyor. Japon balığı çiçeğini de sayenizde öğrenmiş oldum. İsimlendirmesi çok uygunmuş, bakın çiçeğine :) Tıpkı balık ağızlı gibi, çok şirinmiş;)

Sevgili -Esin- fotoğrafta gerçekten çok şirin görünüyor inşallah benim çiçeğimin de böyle açtığını görmek nasip olur, çok teşekkür ederim.

lusoari 15-08-2014 16:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1313072)
Çok teşekkür ediyorum Sayın gökselçetin. Yeni gelen bitkilerin henüz huyunu suyunu bilmiyorum ama umarım sğlıklı bir şekilde yaşatmayı başarırım. Saygılar

Sevgili ablacığım benim ruj çiçeğine benzettiğim meğer japon balığı çiçeğiymiş. :D
Onunla ilgili bir tüyo benden gelsin. İki sene önce arkadaşım köklü 20 cm boyunda bir çelik verip, suyunu az vermemi ve güneş görmeyen aydınlık cam önüne koymamı söylemişti ama bitkim bir sene boyunca çok az büyümesiyle birlikte ara ara yapraklarını kurutuyordu, zar zor iki sene yaşatabildim, arkadaşımınkide aynı şekilde bozulmaya başladığı için bir ay önce 5 cm boyunda bir çelik daha istedim ve bu sefer öğleden sonra güneş alan bir camın önüne koyup kurudukça su vermeye başladım kısacası geçen seferki denememden daha çok başarı elde ettim.
Bu arada bu çiçeğin iki türü var.
1. Sevgili Esin'in paylaştığı resimdekinden.
2. Aynı çiçeğin düz turuncu renge sahip olanı.
Bende ki düz turuncu çiçeklisi. :D

akçabardak 17-08-2014 18:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lusoari (Mesaj 1313113)
Sevgili ablacığım benim ruj çiçeğine benzettiğim meğer japon balığı çiçeğiymiş. :D
Onunla ilgili bir tüyo benden gelsin. İki sene önce arkadaşım köklü 20 cm boyunda bir çelik verip, suyunu az vermemi ve güneş görmeyen aydınlık cam önüne koymamı söylemişti ama bitkim bir sene boyunca çok az büyümesiyle birlikte ara ara yapraklarını kurutuyordu, zar zor iki sene yaşatabildim, arkadaşımınkide aynı şekilde bozulmaya başladığı için bir ay önce 5 cm boyunda bir çelik daha istedim ve bu sefer öğleden sonra güneş alan bir camın önüne koyup kurudukça su vermeye başladım kısacası geçen seferki denememden daha çok başarı elde ettim.
Bu arada bu çiçeğin iki türü var.
1. Sevgili Esin'in paylaştığı resimdekinden.
2. Aynı çiçeğin düz turuncu renge sahip olanı.
Bende ki düz turuncu çiçeklisi. :D

Sayın lusoari mesajına geç cevap yazdığım için beni bağışlarsınız umarım, malum misafirlerim geldi iki gündür gezmelere takıldık sizi unuttum.

Japon balığı çiçeğim şimdilik iyi durumda, verdiğiniz tüyo için çok teşekkür ederim, inşallah sağlıklı bir şekilde yaşatabilirim, siz öyle yazınca ben de hemen 2 tane 7-8 cm. boyunda çelik alıp yedekledim.

Çiçeğimin türü ise Sevgili Esinin paylaştığı resimdekinden, merak edip netten araştırdım turuncu olanı da çok harikaymış iyi günlerde büyütün sizde, Sevgiler selamlar.

Limonik 17-08-2014 18:43

Harikulade bir hazine kolisi sayın akçabardak. Güle güle yetiştirmenizi dilerim. Kaktüslere ve üç renkli telgraf çiçeğine bayıldım. Sevgiler

akçabardak 17-08-2014 23:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Limonik (Mesaj 1313563)
Harikulade bir hazine kolisi sayın akçabardak. Güle güle yetiştirmenizi dilerim. Kaktüslere ve üç renkli telgraf çiçeğine bayıldım. Sevgiler

Sayın Limonik öncelikle bahçe sayfama hoş geldiniz demek istiyorum.

Bitkileremi beğenmenize ve iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim, dilerim bir gün size de nasip olur böyle bir hazine kolisi. Saygılar

sonkez 18-08-2014 16:13

Ne güzel sizi sevindirmişler...İyi günlerde büyütün...

akçabardak 25-08-2014 10:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sonkez (Mesaj 1313792)
Ne güzel sizi sevindirmişler...İyi günlerde büyütün...

Teşekkür ederim sevgili sonkez.

akçabardak 25-08-2014 10:51

3 Eklenti(ler)
Penstemon Barbatus

Bu bitkiyi geçen sene Bulgaristan'dan 3 kök fide olarak getirip bahçeme diktim.
Kışa dayanıklı ve çok yıllık bir bitki, üzerine kar yağsa bile soğuktan etkilenmiyor,
kışa doğru tamamen kaybolup baharla birlikte tekrar yeni filizlerle uyanıp şu sıralarda (Ağustos ortalarında)
bölgeye göre çiçeklenmeye başlıyor.
Tohum yapıp yapmadığını henüz bilmiyorum, dolayısıyla nasıl çoğaltılmasını da yeni öğreneceğim.

Eklenti 514768

Eklenti 514769

Eklenti 514770

akçabardak 25-08-2014 11:05

1 Eklenti(ler)
Gardenyam

Kıştan çıkarken yaprakları sararıp dökülmeye başlamıştı ve ben çok üzülmüştüm,
bir taraftan sararıyordu bir taraftan tomurcuklar veriyordu, o haldeyken bile
mis gibi kokan çiçekler açmaya çalışıyordu.

Gardenya sayfasında biraz araştırma yaptım verilen bilgilerden faydalanarak
bitkimi iyileştirmeye çalıştım, sanırım biraz da olsa iyileşmesini bşarabildim.

Şimdi gardenyam da ben de mutluyuz.

Eklenti 514775

akçabardak 25-08-2014 11:16

2 Eklenti(ler)
Ezan çiçeği

Geçen seneden dökülen tohumlardan kendiliğinden çimlenen fidelerden 3 kök
alıp bordür kenarına diktim bu sene gelişip önümüzde ki sene çiçeklenmesini
beklerken,
Eklenti 514777

üç tanesinden birtanesi seneyi bekleyememiş görüldüğü gibi çiçeklendi (ortadaki)
iki tanesi (kenardakiler) seneyi bekliyorlar :confused:
Eklenti 514778

akçabardak 25-08-2014 11:20

1 Eklenti(ler)
Asterlerim yeni yeni açmaya başladı.

akçabardak 25-08-2014 11:25

3 Eklenti(ler)
Canna

Bu cannayı çok sevdim, durup durup çiçek açıyor,
üçüncü çiçeğini açtı ;)
Eklenti 514782

Değişik açılardan
Eklenti 514783

Eklenti 514784

akçabardak 25-08-2014 11:31

1 Eklenti(ler)
Bir sezonda ikinci kez ekilen kına çiçekleri

İlk ektiklerim erken yetişip ömürlerini tamamlayınca...
Temmuz ortasında ikinci kez ektim ;)

akçabardak 25-08-2014 11:34

1 Eklenti(ler)
Kuş bakışı,

Avokado, yılan kaktüsü ve lisiler

akçabardak 25-08-2014 11:42

1 Eklenti(ler)
Süs biberi (çok acı)

akçabardak 25-08-2014 11:45

1 Eklenti(ler)
Şeftalimiz

akçabardak 25-08-2014 11:49

2 Eklenti(ler)
Bahçemizde ki davetsiz misafirler

Mandalin ve çekirge
Eklenti 514790

Eklenti 514791

akçabardak 25-08-2014 11:51

2 Eklenti(ler)
vee şirin mi şirin bu minik

YeniGine 25-08-2014 23:04

:) Gerçekten o minik çok şirin sevgili akçabardak'ım.

akçabardak 26-08-2014 10:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1315056)
:) Gerçekten o minik çok şirin sevgili akçabardak'ım.

Evet sevgili YeniGinem herşeyin miniği çok şirin ve sevimli oluyorlar, bahçede öyle dolaşıp duruyor bazen kayboluyor, iki üç gün sonra tekrar ortaya çıkıyor bu yaramaz.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:40.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025