agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   akçabardak / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/27028.htm)

cörekotu 07-07-2014 05:22

Sevgili akcabardak cok gecmis olsun...
Zakkumlar göz kamastiriyor, harikalar :)

Güler 07-07-2014 08:49

Bu sabah vakit bulunca acaba akçabardak'ın bahçesinde ne güzellikler var diye bakmak istedim. 45. saydan girdim.
Güzel çiçek fotoğraflarına baktıkça içim açıldı ama mesajları okuyunca çok üzüldüm; hastalığınızı-ameliyat olmanız gerektiğini ve arkadaşlarımızın size moral verme mesajlarını okudum.
Bütün bunlardan bihaber olmak çok üzücüydü. Acaba benim internetimin bozuk olduğu ve siteyi göremediğim bir zamanda olmuş olabilir mi diye Geçmiş Olsun başlığına döndüm baktım orada yazılmış tek bir satır yoktu.
Sevgili akçabardak önce sizden özür diler sonra da atlatmış olduğunuz ameliyatınızın başarı geçmiş olmasına, şimdilerde daha iyi hissettiğiniz için büyük mutluluk duyduğumu belirtmek isterim.
İnşallah gün geçtikçe daha da iyi olacak, güzel bahçenizde sağlık ve mutluluk içinde oyalanacaksınız.
Tekrar büyük geçmiş olsun.

akçabardak 07-07-2014 10:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cörekotu (Mesaj 1303196)
Sevgili akcabardak cok gecmis olsun...
Zakkumlar göz kamastiriyor, harikalar :)

Çok teşekkür ederim sevgili çörekotu.
Evet zakkumların maşallahı var, çok güzel açtılar.

akçabardak 07-07-2014 10:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 1303221)
Bu sabah vakit bulunca acaba akçabardak'ın bahçesinde ne güzellikler var diye bakmak istedim. 45. saydan girdim.
Güzel çiçek fotoğraflarına baktıkça içim açıldı ama mesajları okuyunca çok üzüldüm; hastalığınızı-ameliyat olmanız gerektiğini ve arkadaşlarımızın size moral verme mesajlarını okudum.
Bütün bunlardan bihaber olmak çok üzücüydü. Acaba benim internetimin bozuk olduğu ve siteyi göremediğim bir zamanda olmuş olabilir mi diye Geçmiş Olsun başlığına döndüm baktım orada yazılmış tek bir satır yoktu.
Sevgili akçabardak önce sizden özür diler sonra da atlatmış olduğunuz ameliyatınızın başarı geçmiş olmasına, şimdilerde daha iyi hissettiğiniz için büyük mutluluk duyduğumu belirtmek isterim.
İnşallah gün geçtikçe daha da iyi olacak, güzel bahçenizde sağlık ve mutluluk içinde oyalanacaksınız.
Tekrar büyük geçmiş olsun.

Sevgili Güler hanım çok teşekkür ederim sağolasınız, çok şükür bunu da atlattım, inşallah daha da iyi olacağım yoksa bitkilerim beni bekliyorlar. Gün günden kendimi daha iyi hissediyorum, ne mutlu bana ki sizleri tanımışım arkadaşlarıma ve sizlere çok teşekkür ediyorum bana moral verdiğiniz için, iyi ki sizler varsınız iyi ki ben de buradayım. Sevgiler Saygılar

tWoFuNN 14-07-2014 09:44

Sayın akçabardak,
Öncelikle çok geçmiş olsun. Çalışmalarınız oldukça etkileyici. Kolaylıklar diliyorum. Gelecek paylaşımlarınızı umutla bekliyorum.

akçabardak 15-07-2014 15:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tWoFuNN (Mesaj 1305855)
Sayın akçabardak,
Öncelikle çok geçmiş olsun. Çalışmalarınız oldukça etkileyici. Kolaylıklar diliyorum. Gelecek paylaşımlarınızı umutla bekliyorum.

Sayın tWoFuNN öncelikle bahçe sayfama hoş geldiniz diyeyim.

Geçmiş olsun dileğiniz için çok teşekkür ediyorum çok sağ olun, bu aralar rahatsızlığımdan dolayı pek paylaşımlarda bulunamıyorum, bol bol istirahat ediyorum, en kısa zamanda güzelliklerimi sizlerle paylaşmaya çalışacağım, sevgiler selamlar.

akçabardak 16-07-2014 08:29

1 Eklenti(ler)
Bu sabah ilk defa bahçeye inip kendi ellerimle kahvaltılık çeri domatesi topladım.

münevver48 17-07-2014 05:33

sevgili akçabardak,tekrar geşmişler olsun.sizin kahvaltılık çeri toplamanız benide mutlu etti.insanın normal sağlıklı günlerine dönmesi çok güzel.domateslerinizde çok güzel sağlıklıda görünüyorlar.eminim tatlarıda öyledir.afıyet şifa olsun.daha sağlıklı günler diliyorum.sevgiler.

akçabardak 17-07-2014 14:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi münevver48 (Mesaj 1306909)
sevgili akçabardak,tekrar geşmişler olsun.sizin kahvaltılık çeri toplamanız benide mutlu etti.insanın normal sağlıklı günlerine dönmesi çok güzel.domateslerinizde çok güzel sağlıklıda görünüyorlar.eminim tatlarıda öyledir.afıyet şifa olsun.daha sağlıklı günler diliyorum.sevgiler.

Teşekkür ederim sevgili münevver48, yavaş yavaş eski sağlığıma dönmeye başladım sayılır, tamamen iyileşmem biraz zaman alacak ama bukadarına da şükürler olsun.
Çeri domateslerim gerçekten çok sağlıklı ve de lezzetli ama daha tohum bile alamadım, ilerleyen günlerde inşalah, bu sene bahçeyle pek ilgilenemediğimden sebzelerim pek iştahlı değiller sanırım yağmurlardan etkilendiler biraz, bu sene hava çok değişken iki gündür hava kapalı, bu havalardan ben bile etkileniyorum, bitkiler ne yapsın.
Tekrar güzel sözleriniz için teşekkür ediyorum sağlıcakla kalın, selamlar

akçabardak 17-07-2014 15:04

2 Eklenti(ler)
Phlox

Yeni yeni açmaya başladı
Yanında beyazı olsaydı çok iyi olurdu.

Eklenti 509518

akçabardak 17-07-2014 15:08

1 Eklenti(ler)
Ekinezya

Çiçeklerini kesmeye kıyamıyorum

akçabardak 17-07-2014 15:13

4 Eklenti(ler)
Güllerim tek tük te olsa açmaya devam ediyorlar

lusoari 17-07-2014 15:14

Ablacığım her zaman ki gibi çiçeklerin çok güzel, ellerin dert görmesin.
Bu arada sağlık durumun nasıl? Umarım herşey yolundadır.

akçabardak 17-07-2014 15:18

3 Eklenti(ler)
Lisianthuslarım

Saksıda olanlar açtı
Bahçede olanlar daha tomurcuktalar

akçabardak 17-07-2014 15:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lusoari (Mesaj 1307062)
Ablacığım her zaman ki gibi çiçeklerin çok güzel, ellerin dert görmesin.
Bu arada sağlık durumun nasıl? Umarım herşey yolundadır.

Teşekkür ederim sayın lusoari, sağlık durumum çok şükür gün günden iyiye gidiyor, iyileşmem biraz zaman alacak ama buna da şükürler olsun diyorum, tekrar çok teşekkürler, sevgiler.

akçabardak 20-07-2014 10:20

2 Eklenti(ler)
Lisilere devam

Bu sene benim gibi onların da keyifleri yok
bazıları tek tek açıyorlar :(

akçabardak 20-07-2014 11:18

1 Eklenti(ler)
Her sene kendi kendine çıkan,zahmetsiz sessiz sedasız açan rozetlerim,

aynı saksıda önce bahar ayında açan sümbüller, 3 sene boyunca sümbüllerin soğanlarını hiç
çıkarmadan toprakta kalıyorlar, onlar uykudayken rozetler devreye giriyorlar.

Sümbüllerin yavruları çoğalınca çıkartıp tekrar seyrek şekilde toprağa dikiyorum.

akçabardak 20-07-2014 11:26

3 Eklenti(ler)
Lilium

Yeni almış olduğum liliumlardan ilki açmaya başladı
kokulu ve rengi de çok tatlı.

akçabardak 20-07-2014 11:31

2 Eklenti(ler)
Ceylan gözlü sardunyalarım

Keyifleri olmasa da tek tük açmaya devam ediyorlar.

akçabardak 20-07-2014 11:34

1 Eklenti(ler)
Kalançhoe

Çok yaşlı olmasına rağmen
üzerinden çiçeğini hiç eksik etmiyor.

akçabardak 20-07-2014 11:51

1 Eklenti(ler)
Bu şeftali ağacımız çok yaşlandı ama hala bize meyve vermeye devam ediyor,
seneye artık keselim dedikçe yeni yeni sürgünler veriyor, Bursa yarma şeftalisi
meyvesi çok lezzetli.

akçabardak 20-07-2014 11:55

1 Eklenti(ler)
Güvem eriği, Çakal eriği ( Prunos Spinosa)

Erken olgunlaşmaya başladı,
oysa dağlarda Eylül- Ekim gibi olgunlaşır :confused:

akçabardak 20-07-2014 12:00

2 Eklenti(ler)
Bu gün kına çiçeklerinin tohumlarını topladım
tohum keselerini açarken dikkatimi çekti,
tohum kesesinin içinde çimlenmişler, sabırsızlar :D

h_dogan 21-07-2014 09:25

Dağlardaki çiçek açma zamanı ile sizin bulunduğunuz yerdeki çiçek açma zamanı farklı. Sizin bulunduğunuz yerde daha erken olması normal.

Yapraklarda sanki bir armut kaplanı zararı var gibi geldi. Yaprakların arkasına bir bakın küçük güzel kanatlı bir böcek var mı?

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1307741)
Güvem eriği, Çakal eriği ( Prunos Spinosa)

Erken olgunlaşmaya başladı,
oysa dağlarda Eylül- Ekim gibi olgunlaşır :confused:

akçabardak 23-07-2014 08:52

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi h_dogan (Mesaj 1307912)
Dağlardaki çiçek açma zamanı ile sizin bulunduğunuz yerdeki çiçek açma zamanı farklı. Sizin bulunduğunuz yerde daha erken olması normal.

Yapraklarda sanki bir armut kaplanı zararı var gibi geldi. Yaprakların arkasına bir bakın küçük güzel kanatlı bir böcek var mı?

Evet Sayın h_doğan biraz evvel aklıma gelip yapraklarının arkalarına baktım haklıymışsınız, yaprakların arkasında minik minik çok zor görünen canlılar var, bir de yaprağın içinde yol yol yapmış çok minik güve tırtılı gibi bir şeyler var.

Fotoğrafta çok az gözüküyor ama sanki kırmızı değil de sarı beyaz çok zor görünen örümcek var, örümcek ağları var.

Eklenti 510492

Şu durumda na yapmam gerekir bilemedim

h_dogan 23-07-2014 09:15

Şu halde hiçbir şey yapmayın ablacığım. Meyveler olgunlaşmış ilaçlamada geç kalmışsınız. Kalıntı problemi olur. :)

birnefestoprak 23-07-2014 09:22

Gecmis olsun. Ciceklerinize bayildim.

akçabardak 23-07-2014 09:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi birnefestoprak (Mesaj 1308375)
Gecmis olsun. Ciceklerinize bayildim.

Çok teşekkür ediyorum sayın birnefestoprak, çiçeklerimi beğenmenize de ayrıca teşekkürler, sevgiler saygılar

yağmur 23-07-2014 13:41

Sayın akçabardak,
Güvem eriğini nasıl tüketiyorsunuz?

akçabardak 23-07-2014 15:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yağmur (Mesaj 1308491)
Sayın akçabardak,
Güvem eriğini nasıl tüketiyorsunuz?

Sevgili yağmur, güvem eriği iyice olgunlaştığında toplanır ve biraz yumuşaması için buzdolabında bekletilir, yumuşadığında ekşiliği ve burukluğu kalmaz tam yenecek kıvama geliyor.

Benim meyvelerim az miktarda olduğu için topladıktan sonra yıkayıp suları süsüldükten sonra buzdolabı poşetine koyup dipfrize atıyorum, tıkır tıkır tane tane oluyorlar bezelye gibi, aklıma geldiği zaman bir avuç kadar çıkartıyorum 5-10 dakika bir kenarda çözülmelerini bekliyorum sonra da tane tane yemek çok hoşuma gidiyor bu şekilde tüketiyorum şekerimin düşmesine de yardımcı oluyor.

Fazla miktarda olduğu taktirde, her türlü tüketilir... reçel, marmelat, komposto yani bildiğimiz diğer meyveler gibi yapılabilir.

Dipfrize koyduklarımdan yaş pastaların üzerine süs olarak çok şık oluyor.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:58.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025